www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Durere Degete


Recommended Posts

P.S. Cant la un Strat cu gatul foarte comod si corzi subtiri (010-046) deci as exlude din start chitara.

 

Eu de asta cu "gât comod" m-am lecuit. Fix aceleaşi probleme le am şi eu, atât pe Strat-uri de-astea "moderne", cu gâturile mai subţirele, parcă slim le zic ei, cât şi pe Ibanez. De când mi-a ajuns în mână SX-ul, care are un gât de neam prost, ceva de genul "baseball bat", n-am mai avut probleme.

 

De fapt încheietura tot de la degetul mare te doare. Adică mereu durerea venea în pereche, la mine, încheietură + deget.

 

Fenomenul, din ce-am observat, provine din faptul că degetul mare stă în permanenţă încordat, pe spatele gâtului. Gâtul mai gros m-a scăpat de problemă, găsind "grip" mai uşor, iar degetul având o poziţie mai naturală, în general.

tine chitara mai sus ca sa-ti vina mana intr-o pozitie mai naturala.

 

Nu merge, eu unul am ţinut mereu chitara foarte sus. Dacă aş duce-o mai sus, m-aş întreba de ce mă doare bărbia după ce cânt...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

tine chitara mai sus ca sa-ti vina mana intr-o pozitie mai naturala.

 

E suficient de sus. Mai sus ar insemna sa mi-o urc in gat ceea ce nu ma 'coafeaza'. Si inca ceva, incheietura mainii imi trosneste uneori si simt nevoia sa o rotesc. Doar de stanga e vorba. Adevarul e ca sunt si batran (32) dar parca totusi nu m-as retrage inca :)

Edit: 'mnezău: De acord cu tine dar crede-ma ca am incercat multe gaturi si considerentul n-a fost 'subtire=comod'. Durerea insa vine la pachet exact cum ai spus, deget mare+incheietura, niciodata una fara cealalta. Am un prieten care canta intr-un timp (exact ce cant si eu acum) la un LP cu corzi de 012 si n-avea probleme. Pai daca trebuia sa cant asa, ma apucam de muzicuta... :)

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Da, durerea aia de care zici tu, e strict de încheietură. Şi într-adevăr, de-asta apare, când ţii mâna într-o poziţie incomodă. Dar îţi spun, n-are legătură.

Asta de care vorbim noi începe ca o amorţeală, începe să doară, pe urmă apar furnicături, de-ţi sare chitara din mână şi o resimţi şi a doua zi, ca amorţeală, ca o durere surdă, prin toată mâna, în special când mişti degetul mare.

 

Cred că ţine mai mult de fizionomie, lungimea degetelor, unii o resimţim, alţii nu. Şi eu am întâlnit mulţi pe care nu-i doare nimic şi după sesiuni lungi de cântat.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

@lefmir: Stiu cum e sa lovesti chitara cu genunchii, am depasit 'performanta' asta. Crede-ma ca o tin sus :) Nu am aici strap-ul pe care-l folosesc dar maine mi-l pun de gat si-ti trimit poze :)

 

Foarte posibil sa fie anatomica treaba si clar difera de la individ la individ insa ce ma intereseaza de fapt e cum s-a rezolvat la altii, ca banuiesc ca nu sunt singurul cu incheieturile mai firave...

Link to comment
Share on other sites

daca tot suntem pe subiect...ce am mai patit la inceput cand invatam sa fac benduri, ma durea muschiul din palma(ala care inchide palma, nu stiu cum se numeste) si am luat un flexor de la chinezi la 5 lei si a functionat, inca il mai folosesc dupa atatia ani.

Cred ca si in cazul asta ar fi benefic pentru ca exercitiul stiu ca e bun atat pentru muschi cat si pentru tendoane, cu exceptia in care sunt tendoanele incalecate, intinse, etc.

Sau la tine sam e chestie de articulatie?

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

apai stai ca vin si eu cu defectiunile mele tehnice: de vreo luna mi s-a umflat podul palmei drepte (care o tin pe grif, sunt stangaci), pare sa fie un tendon/o vena sucita zic eu, dupa mintea mea. masajul n-a mers, unsoarea n-a mers, 10 zile in ghips n-a mers, radiografia nu-mi arata nimic.

e ca o umflatura care ma supara constant, mai ales cand apas pe ea. de cateva zile incoace incep sa simt amorteli la degetul mic, imediat deasupra umflaturii. doctorii de la spitalul foisor imi zic sa s-ar putea sa fie nevoie de un RMN, sa vada exact ce-i cu mine. pe diagnostic pana acum mi-au zis "entorsa medio-carpiana"sau ceva.

pareri sugestii? sa incerc babeste totusi, cu cartofi si foi de varza? :))

Link to comment
Share on other sites

Ma bag si eu, tot mana stanga :)

 

La mine se leaga cu tehnica proasta la acorduri cu barre schimbate rapid, cand sunt atent simt ca strang prea tare. Am avut rau de tot de la benduri, insa s-a rezolvat cu corzi ceva mai subtiri.

 

La cantat "normal" n-am probleme, insa daca am serii de cantece cu caruta de barre-uri si cu schimbari rapide, am senzatia de incheietura obosita, umflata, pe care-mi vine s-o "troznesc", insa fireste ca nu se poate.

 

Ciocanel, ai PM si de la mine cu adresa de email.

 

Multumesc mult.

Link to comment
Share on other sites

asta are doar 6 ani, priviti cum flexeaza degetele, canta de rupe si n-are nici pe dracu'!

 

Asta e si avantajul in cazul lui, varsta. In majoritatea sporturilor, pentru a face performanta e obligatoriu sa incepi cat mai tanar. Eu de exemplu m-am apucat de chitara la 'batranete' si evident nu mai beneficiez de flexibilitatea si dexteritatea de cand eram copil. Sunt lucruri care se deprind altfel la varste fragede si care iti si modifica anatomic partile coprului solicitate (in cazul asta mainile/degetele) ceea ce mai tarziu e mai greu sau imposibil. Vezi si degetele pianistilor profesionisti care clar sunt deformate (reformate) pentru asa ceva.

 

Referitor la durerea mea, am studiat azi problema. De la degetul mare mi se trage care are o pozitite total nenaturala in anumite situatii (la anumite combinatii de bar chord-uri care si dureaza mult). Asta e, banuiesc ca va trebui sa ma obisnuiesc cu asta insa sper sa ramana doar la stadiul de discomfort/durere suportabila.

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Reinvii topicul, ca am noutati :(

 

Intai vreau sa-i multumesc lui Ciocanel pentru amabilitate si pentru cartea oferita. Pot confirma ca imbunatateste bine simptomatologia - adica scade durerea perceputa.

 

Cu toate astea, dupa ceva timp si kilograme de gheata, am ajuns la concluzia ca durerea evolueaza nefavorabil - adica creste-n timp, asa c-am ajuns cu aripa la doctori. La mai multi, c-am avut ocazia. Consens pe diagnostic (sinovita si tendinita), consens partial pe tratament (toata lumea repaus, unii vor si imobilizare, antiinflamator, chiar si antibiotic).

 

Deocamdata sunt cu mana libera, evit miscarea care-mi porneste durerea (respectiv pensa de powerchord) si astept sa vad ce se intampla.

 

AVERTISMENT (cu litere mari, fiind si motivul principal pentru care-am scris postul):

 

Daca apare durere constanta, e de mers la doctor. Daca-i dati inainte, e sansa buna de pauza prelungita.

 

Sanatate!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ti s-a facut o ecografie de "parti moi"?

daca nu ar fi extrem de util, deoarece poti sa ai diagnostic gresit bazat pe semne/simptome doar, cum am patit si eu.

2 ani mi s-a spus de catre 3 doctori ca am tenosinovita cand de fapt la ecografie s-a vazut ca tendoanele erau in stare perfecta , insa e o hipertrofie musculara la ambele antebrate....

Link to comment
Share on other sites

ti s-a facut o ecografie de "parti moi"?

daca nu ar fi extrem de util, deoarece poti sa ai diagnostic gresit bazat pe semne/simptome doar, cum am patit si eu.

2 ani mi s-a spus de catre 3 doctori ca am tenosinovita cand de fapt la ecografie s-a vazut ca tendoanele erau in stare perfecta , insa e o hipertrofie musculara la ambele antebrate....

 

Inca nu. A zis ca are rost sa dau banii doar daca nu cedeaza la repaus.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.