www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Va salut dragi RGC-isti.

 

as avea nevoie de niste ajutor din partea celor care stiu exact despre ce vorbesc, pe baza experientei directe !

 

Vreau sa cumpar la un moment dat, in saptamanile urmatoare, 2 alimentatoare de 9 volti curent continuu, din cele care se folosesc pentru diferitele pedale de efecte pentru chitara.

 

as vrea sa-mi recomandati modelele cele mai bune care stiti ca exista pe piata si pe care le-ati folosit cu succes...

 

modele care NU BAGA PARAZITI, BRUM sau nu prezinta valori diferite ale curentului decat cele pe care ar trebui sa le livreze...(adica sa livreze clar 9 volti si nu 8,5 volti... sau chiar mai putin), sau mai rau, prezinta in timpul utilizarii oscilatii mari ale curentului livrat...

 

modele care nu se incing pana aproape de topire in cazul unei folosiri mai indelungate...

 

va rog sa-mi dati si linkuri directe catre site-urile de unde pot sa fie achizitionate...

 

puteti lasa detaliile aici sau in mesaj privat.

 

va multumesc mult pentru efort.

 

Respectele mele. ganduri bune. Marcian Petrescu

Posted (edited)

au LM317. condensatoare electrolitici smd cu 500 ore de functionare. dar curentul pe care il pot da este cu 6-10% mai mic decat cel indicat de producator. si la bbe supa charger este acelasi lucru, din cauza ca sursele au trafuri cu primarul la 240v . iar noi avem 230 - deobicei su mai putin. de ex cu bbe care are iesire de 200 mA nu poti alimenta un dl4 care suge 160-180 mA.

Edited by sorin65
Posted (edited)

 

 

Hm, ma gandeam io, da' voiam sa fiu sigur. Ma gandeam si la 317, cica ar fi mai silentioase da' personal nu am facut comparatia.

 

e invers. 78xc sunt mai silentioase in rejectarea frecventei de 50hz si armonicele ei. dar diferenta mare o face traful folosit. daca traful nu e f bun, niciunul nu poate rejecta zgomotul indeajuns. alta problema e producatorul - daca e facut de ST , atunci poti sa le dai foc. valabil si la operationale. 317 are avantajul ca poate fi utilizat pt orice sursa intre 1,2 v si 36, avand nevoie de un plus de tensiune pe intrare mai mica decat la 78xx.

Edited by sorin65
Posted

alta problema e producatorul - daca e facut de ST , atunci poti sa le dai foc. valabil si la operationale.

:ninja:

Din păcate, e valabil pentru (aproape) orice produs ST. Majoritatea foilor de catalog de la ei sînt pliante de marketing şi au o foarte vagă tangenţă cu realitatea. Mai mult, sînt cele mai clonate produse.

Posted (edited)

la osciloscop am functia de component tester. cat de cat iti arata vizual un desen care corespunde unei topologii. daca pui aiurea pe doi pini al unui operational sau un montaj, si compari cu altul presupus identic, imaginile trebuie sa fie identice. la ST mici macar operationalele dintr-un OA dual nu sunt la fel! imaginea nici macar nu e stabila pe ecran , se schimba su daca suflii pe componenta :)) pur si simplu niste nenorociri folosite de f multi pt ca sunt cele mai ieftine.

ps: un motiv pt care trebuie sa cumperi de la magazinele vare afiseaza producatorii. la pasive e bine sa dai sortare dupa Vishay, la operationale - texas instruments, burr-brown etc

Edited by sorin65
  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.