www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

"a Sonic Journey" By <Mike_Kidlazy>


 Share

Recommended Posts

Foarte-foarte fain! Cel mai mult mi-a plăcut Bored și Y&R, cu tot cu Intro.

 

Multe, multe, multe felicitări și la mai mare! Pentru toată atenția, grija, răbdarea și alte "munci de chinez bătrîn", chapeau! :respect:

 

P.S. Dacă vrei să-l vinzi și iei în considerare și iTunes, te pot ajuta. :) Cred că ar fi o idee bună, n-ai aproape nimic de pierdut. În cel mai rău caz, un pic de timp să-l urci unde trebuie și poate niște taxe de înscriere, dar nu cred că sînt substanțiale sau poate lipsesc la alte servicii.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

L-am ascultat integral, suna foarte bine, mi-a dat o stare pozitiva in ciuda faptului ca e luni iar lunea eu ma derulez mai greu :) E lucrat curat, ordonat, masterizarea e relativ ok, cu spatialitate, cu de toate. L-am asculat pe boxe mari pasive si suna fain. Felicitari atat pentru compozitie si executie dar si pentru munca de chinez (vorba lui Adi) care sunt convins ca ti-a scos peri albi si a durat o gramada!

 

Preferate 'Young And Restless' si 'Hallucination', nepreferata 'Oriental' (care dupa parerea mea nu-si are locul intre restul, e din alt film).

 

Bravo!

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am ascultat tot albumul, deci pot sa dau un feedback relevant:

Din punctul de vedere al compozitiei nu ma bad prea mult, pentru ca fiecare are gusturi diferite. Singura chestie ar fi sa faci melodiile mai diverse. Toate sunt foarte "heavy" cu chitare foarte distorsionate, tobe in forta etc. Devine obositor. Incearca sa mai variezi situatia cu un pian, o vioara, ce vrei tu. Mixul este foarte dens pe toate tracurile. Oricum e bine, asta e doar parerea mea. :yay:

Din punctul de vedere al mixajului si al orchestratiei am cateva lucruri de zis. Tobele se aud clar ca sunt programate. Poate te mai joci cu velocitatile, sa nu fie toate la acelasi nivel, le mai gresesti si tu sa sune mai natural :). Dupa aia, tonul chitarei este foarte inchis. Din cauza asta nu am auzit aproape deloc bassul. Mie imi place ca instrumentele sa se ajute, daca chitara va suna foarte solid (lucru bun, in general), risti sa nu mai auzi bassul, lucru deranjant pentru unii. Alta chestie, eu aud destul de mult reverb la chitara, asa e? Nu sunt mare fan al reverbului pe chitara distorsionata pentru ca incarca mixul si eu, cel putin, vreau sa aud un mix aerisit, sa diferentiez fiecare instrument cu usurinta.

Cam atat am avut de spus, ca si concluzie, sa zicem ca se adude ca este un album "low budget" :D.

Sa nu intelegi ca nu mi-a placut, e foarte bun, eu nu am rabdare sa muncesc atat si nici nu cred ca as putea sa fac ce ai facut tu. Nu trebuie sa te iei dupa mine, doar imi dau si eu cu parerea, ca om care a ascultat cateva formatii si a mai fost atent la mixaj. :yay::rock:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vã mulțumesc tuturor încã o datã pentru feedback!

 

@ValeChitara: mulțumesc pentru postul detaliat, o sã iau in considerare ce ai spus. Referitor la mix, e foarte probabil ca multe din "problemele" pe care le-ai sesizat sã se datoreze faptului cã nu am mixat cu scule profesionale, ci cu cãști ºi boxe de PC ieftine, cã deh, altceva mai bun n-am avut. E interesant însã cã mi-a mai zis cineva cã în unele locuri bassul i se pare cã se aude prea tare, în vreme ce tu afirmi contrariul. E probabil consecința unui mix nu prea bine fãcut, care se simte diferit pe fiecare echipament audio pe care e ascultat. În momentul în care am mixat, unul dintre principalele mele scopuri a fost sã "împing" bassul cât mai în fațã, pentru cã îmi place feel-ul ãla. Nu știu acum cât am ºi reușit sã fac asta. În fine, asta va fi temã de lucru pentru data viitoare :).

Link to comment
Share on other sites

Eu zic ca ai dozat foarte bine atat chitara , care emuleaza destul de bine tonul de Mesa Dual Rectifier cat si chitara bass . Sunetul de bass este practic complementar sunetului de chitara , motiv pt care se aude atat de compact. Nu stiu daca chiar asta ai urmarit dar asta a iesit . Probabil ca fara sa-ti fi dat seama ai realizat ceea ce profesionistii de la AES o denumesc "sibiling control procedure" or something like , care are ca scop eliminarea anumitor "resturi" de sunete (armonice) care domina peste un pasaj muzical (ce se considera excesiv provenit de la Hisss, HiHat,Ssss-urile venite din voci,...etc) .

Pt urechile mele este chiar prea bine , avand in vedere sculele pe care le-ai avut la indemana.

Edited by ggg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ggg: Într-adevãr, nu m-am gândit la asta când am fãcut mixajele, însã chiar e interesant cum e receptat albumul de cãtre fiecare în parte :). Tot ce pot eu sã spun e cã am încercat, pe cât mi-au permis cunoștințele ºi sculele ieftine din dotare, sã scot un sound care sã-mi placã ºi sã fie cât mai apropiat de cel spre care tind. That's all I have to say :). Restul rãmâne la latitudinea publicului.

Edited by mike_KidLazy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Le-am ascultat pe rand si la inceput am zis ca suna ok, poate peste mediu. Pana am ajuns la Hammer in your head - riffuri old-school, ton spre high-gain, melodicitate si ... si... solo de bass :spidey: Cand asculti chug-chug-urile urmate de solo-ul ala, iti vine sa iti bagi castile in urechi, sa iei un topor si sa te duci sa tai o padure. Nu ma intelege gresit, si restul sunt frumoase, dar aia iese in evidenta si o tot ascult de vreo 2 ore cat m-am jucat. Tu ai vreo preferata?

Ma indoiam ca mai exista ceva metal din Romania care sa imi placa, dar sa stii ca la tine la concert as veni cu cea mai mare placere. Si ar fi mai mare pacatul sa nu iei cativa prieteni sa puneti de unul. Sunt multi care scot bani cu mult mai putine piese si de mult mai proasta calitate. Acum nu vreau sa sar calul, dar am vreo sansa sa obtin mp3-urile in vreun fel :blush: ?

 

Imi cer scuze pentru formularea poate prea putin poetica, dar sunt inginer si ca si cainele am o privire inteligenta si mari dificultati in a ma exprima.

Edited by Capitanul_Nam
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc din nou tuturor!

 

@Cãpitanul_Nam: preferata mea e "Hallucination", asta m-a "chinuit" cel mai mult (totul a început de la linia de pian, de aici s-a nãscut piesa :)) ºi totodatã e cea care m-a determinat sã adun piesele astea la un loc într-un album.

 

Sigur, pentru cine vrea mp3-urile, o sã le urc undeva ºi postez mâine linkul, tot aici în topic :). Momentan scriu de pe telefon, cã aș fi fãcut asta chiar acum.

Edited by mike_KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Am deschis topicul şi prima mea reacţie a fost de genul : "Wooow ! Where this shit came from ?!" :)

 

Mi se pare deosebită realizarea ! Felicitări pentru muncă [ multă muncă aici, se vede ], felicitări pentru inspiraţie !

 

Nu le-am ascultat încă pe toate, însă un mare :yay: !

 

 

.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Inca o data multumiri tuturor celor care au lasat orice fel de feedback.

 

Asa cum am promis aseara, pentru cei care doresc albumul in format mp3, "A Sonic Journey" se poate descarca de aici:

 

https://drive.google.com/file/d/0B2V5N7o7-H6MN0VFVGlELVhiUUE/edit?usp=sharing

 

Enjoy (or not) :)!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@sam: eu studiez limbi straine, n-am nicio treaba cu marketingul, deci am o scuza :biglaff:.

 

Acum lasand gluma la o parte, din moment ce am pus pe YouTube tot albumul, cam e moca din start, se poate downloada bine mersi si fara sa pun eu mp3-urile :P.

 

Oricum, eu muzica (cel putin la momentul asta) nu o fac in scopuri comerciale, ci din pura placere, pentru sufletul meu, iar daca se intampla sa-i mai placa si altcuiva in afara de mine, bine. Chiar nu am stat sa ma gandesc la un posibil profit, fie el cat de mic, de pe urma muzicii mele. Pentru mine, "profitul" de pe urma albumului nu e unul material, ci unul spiritual, si anume satisfactia de a sti ca am facut in sfarsit un album in care am dat tot ce e mai bun din mine si din echipamentul modest pe care il detin, un album de care eu personal sunt multumita, in ciuda mai micilor sau a mai marilor imperfectiuni care inca exista acolo. Asta in conditiile in care eu de obicei imi critic foarte aspru propriile creatii. Asta e prima data cand ma pot declara multumita de ce mi-a iesit, si asta a fost si motivul pentru care am hotarat sa public albumul.

 

Asadar, din punctul meu de vedere scopul meu cu "A Sonic Journey" a fost atins. Si sper ca urmatorul material pe care il voi scoate va fi si mai tare decat asta de acum :).

 

In the meantime, just enjoy the music :rock:!

 

@Adi M: cum, n-are coperta? :( Parca tineam minte ca am integrat coperta in fiecare mp3, cand am salvat tag-urile...

Link to comment
Share on other sites

@Adi M: cum, n-are coperta? :( Parca tineam minte ca am integrat coperta in fiecare mp3, cand am salvat tag-urile...

 

La mine nu apare, îmi pare rău. O fi vina iTunes, dar nu e prezentă. Pentru siguranță, o poți integra ca jpg în folder-ul albumului și și-o integrează cine vrea în player.

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Mi-e greu sa comentez. Am sentimente amestecate de apreciere, invidie si placere. Este vorba de un stil si o abordare foarte apropiate de nazuintele mele, dar pe care nu le-am pus niciodata in practica, dand vina inevitabil pe alte aspecte, niciodata pe propria-mi incompetenta sau lipsa de concentrare.

Apreciez enorm ce am ascultat. Mai presus poate de ce am ascultat apreciez efortul. Stiu ce inseamna sa pui cap la cap idei pentru a scoate piese proprii. Ma impresioneaza si faptul ca suna al naibii de bine per total. Trecand peste piesele luate individual, legatura dintre ele denota (asa vad eu) o idee extrem de clara. Tipa a stiut si ce face si cum sa faca si unde vrea sa ajunga.

Felicitari Mike! Esti prima persoana care dupa ani si ani de zile ma poate convinge sa ascult un album cap-coada. Si nu prin prisma unei, sa-i zicem, colegialitati de forum. De la a doua piesa am simtit nevoia sa ascult tot, iar "Hallucination" m-a convins sa reascult a nu stiu cata oara totul.

Iti multumesc pentru chestia asta si iti tin pumnii pe mai departe. Sunt absolut incantat!

 

PS: pune si aici, te rog, echipamentul cu care ai tras. Poate vor intelege si altii ca nu trebuie sa iti sacrifici viata pentru a avea scule profi.

Edited by Rãspopitu'
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Mda, my bad, am reusit acum sa ma uit la tag-urile mp3-urilor si intr-adevar, in versiunea asta nu le-am salvat. In fine, va las aici front cover-ul albumului, si cum am zis si mai sus, care are chef si-l integreaza in player. Mentionez ca poza nu imi apartine, am downloadat-o de pe un site, l-am mentionat in descrierea video-ului pe YouTube. Eu doar am adaugat scrisul :):

 

msg-18966-0-62030200-1393512247_thumb.png

 

@Raspopitu': Multumesc mult pentru apreciere, ma bucur ca ti-a placut!

 

PS: pune si aici, te rog, echipamentul cu care ai tras. Poate vor intelege si altii ca nu trebuie sa iti sacrifici viata pentru a avea scule profi.

 

Pai, am folosit asa (dau direct quote din descrierea de pe YT):

 

Gear & Software used:

- Squier Bullet Strat HSS electric guitar;

- Cort M200 electric guitar;

- Fender CD-60 CE electric-acoustic guitar;

- Warwick Rockbass Streamer Standard 5 bass guitar;

- Fender Mustang I amp;

- Cabinet simulation and other effects from Guitar Rig 5;

- Amplitube Ampeg SVX bass VST plugin;

- Addictive Drums VSTi plugin;

- Acoustica Pianissimo VSTi plugin;

- Cakewalk Studio Instruments Strings Section VSTi plugin;

- other VST plugins and effects;

- DAW: REAPER 4.25.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.