www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dream Theater La Romexpo - 28 Iulie


Shreder_DT
 Share

Recommended Posts

locatia e absolut de tot cacatu si organizarea a fost la fel

tiganie de bucuresti sau de romania sa nu se simta lezati cei care locuiesc in bucale :)

cred ca au fost max 8 wc-uri din acelea de plastic ca toalete e mult spus... care puteau ingrozitor inca cu 1 ora inainte de inceprea concertului. apa sa te speli pe maini nu e necesar sa fie of course, pentru ce!? :)))

puteai sa cumperi din incinta nachos si hot dog rece plus bere ciuc.

 

sunetu acceptabil , poate a fost si vantul de vina si locatia :D

 

on the other side (= world) am fost la budapesta in weekend, intr-o locatie cica mai naspa la ei - "budapest park" amenajata special pt concerte: lemn pe jos peste tot, cateva terase in incinta cu absolut tot ce vroiai sa comanzi de baut , pentru toate buzunarele , preferintele si gusturile :D mancare de cel putin 15 feluri diferite de la mai multi comercianti in conditii civilizate (= normale) cu toalete cu apa, loc pentru spalat pe maini ulterior and so on

sunetu excelent toate bune si apoi hai fuga la bucuresti ...unde te "muiesc" ai nostri la bani buni si ca pe vite :D

 

absolut penibila organizarea sper sa nu mai ajung in bucuresti la ceva concert in viitorul mai apropiat sau departat.

oricand cu placere la ungurii mult huliti de romanii nostri dragi :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

O mica mostra :) de cum a fost si cum s-a auzit..., la normal circle! ;)

 

https://www.facebook.com/photo.php?v=274077246131167&set=vb.100005866803408&type=2&theater

 

WP_20140728_003_zps9490d447.jpg

 

 

sunetu acceptabil , poate a fost si vantul de vina si locatia :D

 

Mi se pare mie sau sonorizarea a fost nitel subdimensionata. Adica, sisteme din alea gasesti la orice festivalul berii, dar la DT... Aveau headroom sau mergeau blana?

Link to comment
Share on other sites

Am stat la Golden, s-a auzit bine din punctul meu de vedere.

M-a socat faptul ca au inceput la 8 fix, cand majoritatea era la coada la jetoane. Nu am mai fost niciodata la vreun concert unde s-a inceput exact la ora de pe bilet.

 

@George M, PA-u mi s-a parut si mie cam mic, iar ca volum a fost ok, nu-ti spargea urechile, te puteai intelege cu lumea fara sa urli.

 

Oricum nu trebuie ratat asa ceva, au cantat impecabil, Mangini are clasa si s-a integrat perfect in trupa.

Link to comment
Share on other sites

@ George: sonorizarea mi s-a parut a fi aceeasi ca la Budapesta, la Bucuresti am stat la Golden Circle, chiar in fata mixerului "lipit" de acel gard. in punctul acela mi s-a parut destul de tare volumul dar suportabil clar.

ce nu imi place e ca de cand a venit Mangini tobele suna "f spart" (alta descriere mai acurata /stiintifica nu am :))) f multe inalte in captarea lor si asta la fiecare concert. pe album de asemenea nu imi plac cum suna de cand e Mangini, desi ca tobar e clar pt mine cel putin ca nu putea fi altu sa il inlocuiasca pe Portnoy :D

cu Portnoy live aveau mult mai mult coi tobele iar solo-urile lui Porntnoy erau din alta lume fata de ce face Mangini, asta a putut observa oricine din cei care i-a vazut pe ambii. Mangini e mai soft mai jazzy oriented in opinia mea , influenta anilor de predat la Berkley probabil intre altele :))

E integrat cum zicea shreder_DT da Portnoy era the shitshnitz :)))

 

@Shreder_DT: afara peste tot se incepe la ora la care scrie pe bilet, la secunda chiar :))) cel putin la Roma, Viena, Budapesta la peste 15 concerte la care am fost in ultimii ani ...

am fost foarte neplacut surprins sa vad o mana de oameni doar in fata cand a inceput concertu, chiar ziceam ca nu cred ca sunt mai mutl de 1000, un amic din Bucale m-a linistit "stai frate linistit ca aici la noi lumea tot vine inca o ora dupa incepere, iar la icneput e mai mai interesu la bere /mici si pa parcurs pt unii la fel - fac ture intre standu de bere si wc-uri" :))))))

legat de pret, ca zicea ceva Rothmans, sunt de acord cu Shreder_DT : asa ceva nu se rateaza, mai ales daca stia in bucuresti si iti place Dream.

elev sa fi fost sarac si imprumutam banii de un bilet aia clar. am venit din cluj pt ei, obosit dupa budapesta pe drumurile plii din Romania , 7 ore dus , 8 ore si ceva intors din cauza vremii, cheltuieli cu benzina, mancare, cazare etc si nu pot spune ca nu a meritat...asta dupa ce ii mai vazusem in urma cu 2 zile =)))) si in ianuarie 2014 de asemenea :)) dar fiecare cu prioritatile lui of course :)

Edited by Vladympv
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Usor off-topic pentru ca n-am fost la DT. Pana anul trecut insa eram un fel de groupie, mergeam la majoritatea concertelor mari ale trupelor care-mi spuneau cate ceva. Am fost la zeci de concerte in toate locatiile mari de la noi (Nationala Arena, Cluj Arena, Zone Arena, Piata Constitutiei, Romexpo, Arenele Romane, Stadionul de Rugby, hangarele de la Baneasa, etc).

 

Am fost totodata si la cateva concerte p-afara. Prin comparatie, noi nu prea avem locatii in aer liber care sa se preteze la concerte. Nu ma pricep si nu stiu in ce masura faptul ca locatia nu e proiectata (si) pentu asa ceva poate fi compensat de sunetisti si de suplimentarea cu cateva camioane de scule. Tind sa cred ca se poate insa fiind o tara din lumea a 3-a, interesul ca show-ul si sonorizarea sa fie impecabile si la noi e inexistent. Principiul 'lasa ca merge si-asa' l-am simtit la foarte multe concerte la noi.

 

De organizare si restul nu mai vorbesc ca n-are rost.

 

In concluzie, dupa cateva dezamagiri de proportii m-am cam lasat de concerte la Romanica. Unu' si bun pe-afara in loc de zece si proaste la noi cred ca e mai sanatos.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

in acord perfect cu Sam :D cu mentiunea ca in Ro printre altele am fost la 2 concerte Steve Vai la sala Palatului: 2000 si 2013. in 2013 s-a auzit excelent in 2000 nu prea.... la fel sunet f bun a fost la Therion la arenele romane , parca in 2012 a fost, cu o zi inainte sau dupa Pornoty and Co la bucuresti- acolo sunet de maaare ***** :))

de organizarea concertelor nici nu mai zic nimic =)))))

Edited by Vladympv
Link to comment
Share on other sites

Am fost si la Steve Vai, in locatiile inchise e totusi altceva. Pe de alta parte in 2010 Vai a ramas fara amplificare la un moment dat si canta la rece. Nu zic, se mai intampla dar parca totusi :)

 

Vezi minutul 3:40

 

 

Dar hai ca o dam in diverse si deja ne-am indepartat de DT

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

mna atunci revenind on topic: am vaz de 3 ori anu asta dream , personal consider ca suna extrem de bine si setlistul mi-a placut f tare, desi or course ca fiecare din noi as fi pus alte 3-4 piese acolo =)) dar cum am mai zis e un setlist de vis...neam de neamu meu nu a sperat asa ceva :)))

am vaz in urma cu cativa ani la budapesta dream si au cantat 1.38 cu bis cu tot, acu a fost aprox 3 ore

 

tot timpu live au cantat ei ceas, Labrie futea meciu =)) insa acu suna exceptional si labrie, 90 % a fost unde tre, anii trecuti era de mutle ori numa vreo 50 % :))

 

si sa nu uitam are 50 ani, iar rudess e cel mai batran la 58 :)

nu as fi crezut ca la peste 50 ani dream vor avea o perioada de aur si 3 ore de live la 2 zile , da se pre ca merge si shredder la 60 ani :))

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

pe mine nu m-a dat pe spate sunetul, la golden, primele randuri, in fata lu sfantu petru sau ioan aka petrucci, care cum vrea. mi s-a parut ca nu e headroom, e dat la max si distorsioneaza. iar la solist ori se crea ceva efect ciudat ori avea ceva negativ cu ceva dublare la voce o octava mai sus, parca...

petrucci s-a auzit ok. mi-a placut myung, cel mai tare basist pt mine. mangini a fost ok, dar mai mult imi place portnoy, totul suna mai cu atitudine parca.

toata lumea a cantat brici, nu cred ca poate comenta cineva ceva.

cu toate astea parca nu m-a miscat concertul asta ca alte concerte, i-am perceput cumva reci, sau o fi fost setlistul de vina sau poate incet vine vremea in care nu ma mai emotioneaza chiar orice...desi e una dintre trupele mele de suflet. m-am bucurat sa aud chestii de pe awake, falling into infinity si scenes from a memory...ar fi fost prea frumos sa mai bage si altele, inclusiv de pe images sau change of seasons. tot ce e post 2000 nu imi prea place. fac parte din grupul ala.

 

:)

 

organizarea, ca de obicei, comunista si de tot cacatul. m-am obisnuit sa nu am pretentii :nay:

Edited by barbarossa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cam pretentioasa lumea pe aici..Trecand peste organizare si locatie, mie mi s-a parut un concert f reusit iar sunetul a fost mai mult decat decent (cel putin de prin zona de langa mixeristi). PA-urile nu cred ca erau subdimensionate si toate instrumentele + voce se auzeau destul de clar.
Pe alocuri basul se auzea/distingea putin prea incet parca si tot pe alocuri se auzeau asa mai "in valuri" probabil de la rafalele ce veneau din cand. Dar am observat ca mai faceau si sunetistii din cand in cand ceva panoramari stanga-dreapta. Imi era teama ca pe La Brie n'o sa'l tina vocea cum trebuie, dar s'a descurcat destul de bine dp meu de vedere.

 

Un minus totusi i'as da publicului, care pe langa faptul ca eram destul de putini, majoritatea pareau ca's amortiti.. :P

Link to comment
Share on other sites

Care e sfaraiala cu biletele "in plus" de la intrare? de curiozitate am intrebat un cuplu care sustineau ca nu sunt bisnitari si mi-au oferit 2 bilete golden pentru 50 lei...

Aveam bilet, dar eram curios cum arata biletele astea luate in plus... A incercat cineva varianta asta?

Link to comment
Share on other sites

Cand dai 140 de lei sau 220 de lei pe un bilet, e normal sa ai pretentii.

Cu aceste pretentii, eu am fost multumit, s-a auzit foarte bine din normal circle unde am fost eu.

Organizarea de groaza, cum s-a mai zis.

In aer liber, la Arenele romane din Bucuresti se aude foarte bine.

@nenea: biletele acelea la 'golden' erau invitatii, dar trebuia sa fii nebun sa visezi la un concert ca acesta si sa astepti ultima zi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.