www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

La Ce Ajuta?


OzzyKelmister
 Share

Recommended Posts

Pedalel sunt unitati individuale de efect, fiecare fiind proiectata pentru lucruri diferite. (Sau sunete sa zic asa)

Sunt de foarte multe feluri: distortion, overdrive, delay, reverb, chorus, phaser, flanger, tremolo, rotary, vibrato, wah s.a.m.d.

Da un search pe youtube ca sa auzi cum suna, scrii acolo "distortion pedal" sau orice fel de pedala si ai sute de exemple. Incearca sa te familiarizezi cu ce fac, cum suna, si cu brandurile/modelele.

 

Pricesoarele sunt unitati digitale care au "inghesuite in ele mai multe pedale de efect". Vezi exemple procesoarele Korg, Vox Tonelab, Boss etc.

Personal prefer pedalele. E ceva mai costisitor sa ai niste pedale bune. Procesoarele nu se vor ridica dupa parerea mea la nivelul pedalelor desi sunt multe modele foarte reusite si bune.

 

Ps: youtube and google is your friend.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Personal prefer pedalele.

De unde ai scos dihotomia asta?

 

Procesoarele nu se vor ridica dupa parerea mea la nivelul pedalelor

Ce se compară, ce factori constituie acest "nivel"? Înălțimea?

 

"Pedala" e un format: unul care permite manipularea unor parametri cu piciorul.

"Procesorul" reprezintă o clasă de unelte: poți afecta semnalul prin mijloace analogice sau digitale pentru a obține un anumit efect. Ambele au avantaje și dezavantaje.

Deci o comparație între aceste două noțiuni nu are sens. Dacă vrei poți compara efecte în format de pedală/floorboard cu cele pentru rack sau desktop. Sau efecte individuale analogice cu efecte individuale digitale, ideal unele cu scopuri comune. Sau multiefecte analogice cu multiefecte digitale, ș.a.m.d.. Iar în mai multe cazuri generale e mai practic să folosești multiefecte digitale.

 

În rest http://en.wikipedia..../Guitar_effects

Edited by FiveseveN
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Am si eu o curiozitate, in general nu prea fac comentarii d-astea dar nu ma pot abtine. La profil ai completat 3 (trei) trupe. In principiu si daca erai roadie (ala de cara echipamentul) tot ar fi trebuit sa ai o idee. M-am gandit ca nu canti la chitara, dar chiar si asa, iti vedeai colegii de trupa ca folosesc niste cutiute si intrebai ce sunt. Sau poate e vorba de trupe militare, trupe de dans, de circ? Hm... :confused:

 

In rest ti-au cam raspuns colegii de forum.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Good one, nu sunt " Roadie " sau ce-ai zis. Daca vrei insulti, poti merge la biserica, o sa ai pe cine... Sunt Chitarist Solo in 3 Formati, Magika, The Caller, Kelmmi. Cu Kelmmi ma gasesti pe Yb. Daca vrei sa vezi ce detin, intra la profilul meu. Am pus intrebarea pentru ca : Am vazut 2 pedale diferite in guitarshop-ul din orasul meu, un footswitch, si cel de acolo mi-a zis ca footswitch face efecte pe chitara, cea ce eu nu stiam. Stiam ca doar faci diferenta clean-distorsion respectiv clean-overdriven. Si atunci, s-a trezit in mine o dilema, si am vrut sa vad " ordine " in creier, asa ca am intrebat. Si daca tot ai intrat pe profil-ul meu, ai vazut ca contul e facut azi, cu 10 minute inainte de a posta topicul...

Edited by OzzyKelmister
Link to comment
Share on other sites

Un raspuns la fel de pertinent ca intrebarea :

 

Procesor :Procesorul încorporează funcțiile unității centrale de prelucrare a informației (U.C.P. sau în engleză: CPU) a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat funcțional (care coordonează sistemul) și care, fizic, se prezintă sub forma unui circuit electronic integrat IC cunoscut și sub numele de cip electronic.

 

Preamp : Perioada de timp dinaintea amp-ului. :drinka: :drinka: :drinka:

 

Pedale : Suporti de metal montati pe bicicleta care , actionati de forta umana duc la propulsarea acesteia . :drinka: :drinka: :drinka:

 

Compresor : Dispozitiv folosit pentru umflarea cauciucurilor .

 

PS : Suflete !!! Ai cont pe rgc => ai internet => ai google => poti cauta acolo!! :facepalm:

Edited by Rothmans
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.