www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sfat Achziție Clape Midi Usb


DenisC
 Share

Recommended Posts

Salutare dragi prieteni,

 

Cu timiditatea specifică unui novice, îndrăznesc să vă cer niște sfaturi :)

Inspirat de o rusoaică, m-am decis să-mi cumpăr o claviatură.

 

1. Documentându-mă un pic, am ajuns la concluzia că pentru un buget mic și pentru a testa mai întâi terenul, cea mai bună soluție ar fi niște clape midi pe care să le conectez prin USB la PC-ul meu (dacă greșesc cumva vă rog să-mi spuneți).

 

2. Postez aici pentru a vă întreba ce aș putea să-mi cumpăr cu un buget de vreo 100 eur (sunt ok și echipamente SH). Nu pot emite foarte multe pretenții, dar mi-aș dori să aibă 61/76 clape și să fie cât mai aproape ca sunet și feel de un pian adevărat. Citeam undeva de clape semi-weighted și clape grele… dar nu cred că asemenea cerințe se încadrează în bugetul meu :D

Pe mine m-a cucerit amplitudinea și claritatea sunetului pianului din cover-ul Scorpions din link-ul de mai sus; nu știu dacă cu un buget atât de redus poți obține un sound măcar apropiat.

 

3. Scopul pentru care le cumpăr este acela de a încerca să învăț să cânt la pian. Ies din discuție echipamente cu specs profesionale (și din buget).

 

4. Înțeleg că aceste clape nu fac output de sine stătător ci doar printr-o placă de sunet dintr-un PC; motiv pentru care configurația PC-ului și a plăcii de sunet devine relevantă (iar, dacă greșesc vă rog să mă corectați).

Astfel, sistemul pe care vreau să conectez clapele este un Lenovo cu Windows 8.1 cu i5 M520 x64 la 2.4GHz, 16 GB RAM și cu o placă audio externă de la Creative http://en.europe.cre...urround-5-1-pro; am înțeles că placa externă ar fi un plus, dacă n-ar fi această ieftinitură ieftină de la Creative, despre care am citit că nu-i deloc bună pentru așa ceva. Sper totuși să rezolv problema cu niște drivere ASIO http://www.asio4all.com/ (corect?).

 

5. Ce mă sfătuiți?

Ce să cumpăr? De unde să cumpăr? Ce altceva ar mai trebui să mai știu? În afară de zdrăngănit la chitară după tabulaturi nu am nici un fel de background muzical, cunoștințe teoretice zero. Sunt deschis la orice sugestii. Am găsit tot felul de chestii de la 2-300 RON până la 500-600, dar chiar dacă intuiesc specificațiile lor cât de cât, înțeleg că sunt aspecte pe care le poți cunoaște doar din experiență. Aș aprecia dacă mă puteți ajuta direct cu link-uri de claviaturi (noi/SH) aici, sau în privat dacă regulile forumului nu permit.

 

Vă mulțumesc mult pentru răbdare și răspunsuri,

denis

Edited by DenisC
Link to comment
Share on other sites

http://www.senia.ro/...hringer-20634-3

 

sau

 

http://www.proavshop...1--4--2227.html

 

sau

 

http://www.proavshop...8--4--2859.html

 

In zona de pret mentionata nu vei gasi claviatura nici macar apropiata de cea a unui pian, si trebuie sa iei in calcul si costul softului (in cazul de fata - libraria cu tonurile de pian), daca vrei sa mergi pe varianta controller + PC.

Laptopul si placa de sunet se vor descurca OK (Creative fac driveri ASIO decenti).

Edited by Pontius Pillates
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Merci Vektor,

 

quick question:

1. PSR văd că e o serie foarte ”lungă” de la Yamaha. să caut vreun model anume?

2. clapele weighted înțeleg că au un feedback la atingere asemănător cu un pian clasic (se apasă cu o oarecare forță pe ele), corect?

3. ce înseamnă VR?

 

 

thx,

denis

Link to comment
Share on other sites

Mulțumesc Pontius,

 

BEHRINGER-ul acela roșu arată într-un mare fel.... :). Văd pe site-ul producătorului http://www.behringer.com/EN/Products/UMX610.aspx că este și velocity sensitive... probabil e un fel de VR mai 'eftin :D

Știu că există costuri și pe parte software, nu le-am inclus în bugetul clapelor. Ce-mi poți recomanda? Există și freeware-uri sau nu are sens să mă complic cu așa ceva?

 

thx,

denis

Edited by DenisC
Link to comment
Share on other sites

"velocity sensitive" si "velocity response" este acelasi lucru. Dar fiecare producator alege cateodata sa foloseasca proprii termeni, pentru a fi "diferit"...

Pentru softuri de pian, poti cauta pe canalele "neoficiale" True Pianos. Pe langa faptul ca suna bine, programul detecteaza faptul ca este cracuit, si te anunta politicos ca producatorii inteleg faptul ca unii sunt mai saraci si nu-si permit sa cumpere, dar te roaga politicos ca in momentul in care iti permiti, totusi sa cumperi :). Demo-ul de True Pianos il iei direct de pe site, iar codul de inregistrare il gasesti pe "net".

Iar pentru host, Cockos Reaper - este un program care cu licenta costa foarte putin (cca 60 euro daca imi aduc bine aminte), dar te si lasa sa il folosesti intr-un fel de mod freeware care nu expira niciodata, daca nu iti permiti sa il cumperi.

 

 

P.S. - contrar opiniei generale, Behringer-ul acela are si o claviatura decenta (am cunoscut cativa artisti din UK care le foloseau cu drag pe scena)

Edited by Pontius Pillates
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

aaaaHAHAHAHA foarte tare treaba cu True Pianos și producătorii înțelegători. am râs :D

 

S-a notat! Cu proxima ocazie încerc True Pianos în combinație cu Cockos Reaper. Mulțumiri pentru sfaturi; deși îmi găsesc ușor informațiile pe net, fiind atât de nepriceput în domeniu, nu reușeam să mă edific foarte bine.

 

Despre Behringer am citit acum niște review-uri în care unii chiar își experimă nemulțumirea de feedback-ul clapelor, că se simt foarte springy și că white notes se simt la fel cu black notes..., dar cumva mă îndoiesc că eu voi avea asemenea probleme. Plus că, din experiență am observat, că la orice produs, oricât de minunat și oricât de bun, există un 10-15% populație care dă review-uri negative.

 

Cu ajutorul vostru, cred că se conturează niște variante. Mulțumiri pentru răspunsuri și explicații.

 

denis

Link to comment
Share on other sites

Merci Xpiral, Cris o să le analizez pe toate cât de curând.

 

Cred că voi merge pe acel Behringer pentru că am citit o grămadă despre el (la cât am citit am impresia că deja cânt de o viață cu el.. :D) și cu siguranță o să încerc toate softulețele sau softuloaiele pe tema asta.

 

Ne auzim peste 5-6 ani; o să vorbesc cu echipa mea să vă dea acces gratuit la concertele mele.

 

Not. Glumeam :D sigur ne mai auzim până atunci.

 

Mulțumiri pentru sfaturi!

denis

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.