www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recomandati-Mi Albume De La Big 4


katurev
 Share

Recommended Posts

As vrea si eu sa imi recomandati albumele voastre preferate de la Anthrax, Slayer si Megadeth ( Metallica o scoatem din calcul... ca o stiu pe dinafara sa zic asa ). Cum metalul ( palm mute + power chords in special ) imi incanta urechea cel mai mult... si cum nu ma plictisesc sa ascult Metallica chiar daca as vrea.. sunt sigur ca si ceilalti grei ai thrash metal`ului sunt poate la fel de buni. Nu am cum sa iau sute de melodii la incercat... asa ca va rog sa imi spune-ti albumul.. chiar si melodia(iile) care va plac voua cel mai mult la formatiile mai sus mentionate.

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

cu ce scop? daca-i vorba de thrash, de ce neaparat big 4? e discutabil daca ei cei mai buni la thrash. sunt alte formatii, aproape mainstream, din aceeasi perioada, care si-au pastrat sound-ul mai mult timp ca big 4.

big 4 sunt cele mai vandute 4 formatii, nu neaparat cele mai heavy, cele mai thrash, si cele mai trv cvlt.

daca nu-i vorba de thrash, la ce te referi? alternative-ul lu' anthrax de dupa '90, nu-metal-ul lu' slayer de dupa '90, sau hard rock-ul lu' metallica de dupa '90?

 

un thrash-er pur-sange ti-ar spune ca albumele pana in '90 de la fiecare formatie sunt miezul din dodoasca, si tot ce au scos dup-aia este l@ba trista.

un metalist mai putin fanatic ti-ar ridica in slavi sunetul mai heavy (aproape groovy) ale lu' Seasons in The Abyss (Slayer), Countdown to Extinctinon si Youthanasia (Megadeth), Persistence of Time si chiaaar Sound of White Noise de la Anthrax, si Black Album de la Metallica.

 

aa, vrei thrash, si nu vrei sa sapi dupa formatii anonime? ia sfanta treime a formatiilor subapreciate: exodus, testament si overkill. aproape numa albume bestiale la fiecare din ele.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

desi ai zis fara Metallica, eu totusi insist, fan inrait.

albumul meu preferat este "...And justice for all", iar piesa mea de suflet "Harvester of sorrow".

a fost albumul care a facut ca metalul sa devina o parte importanta a vietii mele, modalitatea cea mai la indemana de destindere. prima oara cand l-am ascultat a fost de pe o caseta de 90 min imprumutata de la un prieten prin '90 si stiu ca o ascultam in continuu.

poate nu este cel mai bun exemplu, dar pentru mine este definitoriu.

 

apoi de la restul as zice Megadeth - Rest in peace, melodia preferata - mai toate, la Slayer - cele 2 abume de referinta South of heaven si Reign in blood.

Antrax nu prea ascult, nu m-au atins la coarda sensibila, desi imi place de Scott Ian. este un interviu pe youtube cu el unde vorbeste de "secretele" cantatului de metale, foarte fain, merita vazut.

Link to comment
Share on other sites

Tot ce inseamna metallica imi place... Black Album, Master of Puppets... justice for all.. etc etc. Nu sunt metalist fanatic.. chiar nu imi plac alea prea, prea metale.. nu stiu sa ma exprim. E normal ca sa nu stie altii ce imi plac mie.. o sa incerc ce mi-ati recomandat amandoi.. poate mai apar recomandari. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Găseşti toate albumele pe Youtube. De ce nu le-ai lua la ascultat dacă vrei neapărat? O trupă-i "bună" dacă-ţi place ţie. Dacă n-ai răbdare s-o asculţi, poate nu-i aşa "bună" pe cât credeai. Dacă te interesează strict thrash-ul, părerea mea e că trupele care respectă cel mai bine "reţeta", nu se regăsesc în Big 4 şi nici nu apar prin topuri de genul "Best Thrash Metal Band". Odată ce te apuci să asculţi mai mult, începi să descoperi adevăratele "nestemate".

Link to comment
Share on other sites

"Recomandati-mi albume de la Big 4"... Pe bune?

Cat de lene trebuie sa iti fie sa iti pui curu in pat/pe canapea/pe scaun si sa le asculti pe toate? Poti asculta discografia unei trupe in doua zile. Ca sa ai si timp sa le digeri si sa nu incurci trupele intre ele apoi. Plus ca, daca nu-ti place, dai skip si mai castigi intre 3 si 6 minute. Si tot asa. Pana si asta vrei mura in gura? Sa iti spuna lumea ce sa asculti?

Nu sunt asa multe, le poti lua la rand. Intr-o luna ai timp sa le asculti de atatea ori incat sa le inveti pe de rost!

Cum naiba vrei sa iti poata spuna cineva melodii de la o trupa care sa iti PLACA TIE? Gusturile sunt prea diversificate ca sa iti poata face cineva un playlist cu melodiile TALE preferate de la trupele x, y, z.

In plus, asa cum au spus si ceilalti... Daca cele 4 trupe formeaza mega-super-faimosul Big 4 nu inseamna ca sunt cele mai bune trupe din domeniul lor. Pentru mine (aici probabil ca veti da destui cu rosii, dar asta e parerea mea), cei din Big 4 mi se pare ca sunt cei mai comerciali. Si nu, nu asa cum spusese un amic cand i-am pomenit de chestii comerciale, nu in genul cacaturilor pe care le vezi la tv. Ci cei care au stiut sa se vanda.

Eu am ascultat ceva timp thrash (recunosc ca nu eram asa fanatic sa stiu n trupe si albume), apoi am avut deosebita placere de a fii spectator la cateva concerte ale unor trupe underground de afara. Genurile erau extrem de diversificate, nu mergeam pentru un anumit gen, ci pentru ca-mi facea placere sa ii ascult. Si mi-au placut mult mai mult decat marile trupe pe care le ascultam eu, metalaru' lu' peste. Adica, asa cum a spus si 'mnezau... Pe langa faptul ca 4 discografii le poti asculta singur si sa selectezi ce-ti place... Nu te izola de muzica noua. Asculta cat mai multe si nu te feri sa asculti trupe necunoscute. Daca nu a auzit lumea (ma refer la publicul larg) de ei, nu inseamna ca nu sunt buni.

Link to comment
Share on other sites

E imposibil sa alcatuiesti Big4 of Thrash Metal. Nu exista 4 trupe cele mai bune in Thrash. Dupa parerea mea Metallica, nu prea are ce cauta acolo, cand exista trupe gen Kreator, Sodom, Testament sau chiar si Exodus. Probabil daca Metallica reusea sa-si pastreze sound-ul de primele 2 albume inca vreo 15 ani de la lansarea lor, atunci da. Daca vrei sa asculti Thrash adevarat, ascultaPleasure to Kill, Coma of Souls, Extreme Aggression, Endorama, Violent Revolution, Enemy of God - Kreator. Better of Dead, Get What You Deserve, Sodom, Code Red, M-16, - Sodom. Bonded by Blood, Fabulos Disaster, Tempo of The Damned, Shovel Headed Kill Machine - Exodus. Show no Mercy, Hell Awaits, Reing in Blood, South of Heaven, Seasons in the Abyss - Slayer. Kill em All, Ride the Lightning, Master of Puppets - Metallica. Countdown to Extinction, Rust in Peace, So Far, So Good..So What!, Youthanasia - Megadeth. The Legacy, The New Order, First Strike Still Deadly, Practice What You Preach, The Ritual - Testament. Arise, Beneath the Remains, Schizophrenia, Chaos A.D. Sepultura. Spreading the Disease, Fistful of Metal, Persistence of Time, State of Euphoria, Among the Living - Anthrax. Feel the Fire, Taking Over, Under the Influence, The Years of Decay, Horrorscope ,Necroshine - Overkill. Infernal Overkill, Eternal Devastation, Release from Agony, Cracked Brain The Least Successful Human Cannonball, The Antichrist, Metal Discharge - Destruction. Dupa parerea mea, cam astea sunt radacinile Thrash Metal-ului.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pentru mine (aici probabil ca veti da destui cu rosii, dar asta e parerea mea), cei din Big 4 mi se pare ca sunt cei mai comerciali. Si nu, nu asa cum spusese un amic cand i-am pomenit de chestii comerciale, nu in genul cacaturilor pe care le vezi la tv. Ci cei care au stiut sa se vanda.

 

Păi ar fi o prostie să nu facă parte din acest Big 4 trupele care au vândut cel mai mult. Până la urmă ăsta e singurul criteriu obiectiv de a stabili calitatea unei trupe, numărul ascultătorilor.

Link to comment
Share on other sites

Păi nu există criterii obiective "ca ăsta" sau ca altul. E cam singurul. Din România probabil ar fi Smiley, Alex Velea sau ceva de genul.

Nu văd unde ar fi problema. Gusturile tale nu trebuie să coincidă cu ale majorităţii. De-asta o ardem pletoşi şi nespălaţi.

Edited by 'mnezãu
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

"Recomandati-mi albume de la Big 4"... Pe bune?

Cat de lene trebuie sa iti fie sa iti pui curu in pat/pe canapea/pe scaun si sa le asculti pe toate? Poti asculta discografia unei trupe in doua zile. Ca sa ai si timp sa le digeri si sa nu incurci trupele intre ele apoi. Plus ca, daca nu-ti place, dai skip si mai castigi intre 3 si 6 minute. Si tot asa. Pana si asta vrei mura in gura? Sa iti spuna lumea ce sa asculti?......

 

Evident trebuia sa apara si o astfel de persoana, altfel nu se poate pe acest forum. Crede-ma sunt extrem de constient ca tu si oricine altcineva nu stiti ce imi place mie sa ascult, nici macar nu am cerut asta.. am cerut ce va place voua. Imi place sa cred ca pe forumul asta exista doar oameni care asculta muzica "buna" ( fiecare intelege ce vrea de aici ), si daca ii place lui, poate imi place si mie ... cel mai probabil. Nu eu le-am numit pe cele 4, BIG FOUR... Si chiar dimpotriva din cele 4 ascult doar Metallica, la restul nu stiu nimic despre ele... asa ca ascult si alte formatii de metal.. si din BIG 4, doar 1... deocamdata.. desi sunt constient ca si restul sunt formatii bune, altfel nu ajungeau unde au ajuns. Nu incerc sa ma cert cu nimeni prin acest reply, doar am subliniat ce ai gresit tu in mesajul tau.. si anume.. Eu nu cer sa imi spuneti ce imi place mie, ci ce va place voua. Oricum, au fost si cateva informatii utile in mesajul tau asa ca iti multumesc frumos.

 

 

 

E imposibil sa alcatuiesti Big4 of Thrash Metal. Nu exista 4 trupe cele mai bune in Thrash. Dupa parerea mea Metallica, nu prea are ce cauta acolo, cand exista trupe gen Kreator, Sodom, Testament sau chiar si Exodus. Probabil daca Metallica reusea sa-si pastreze sound-ul de primele 2 albume inca vreo 15 ani de la lansarea lor, atunci da. Daca vrei sa asculti Thrash adevarat, ascultaPleasure to Kill, Coma of Souls, Extreme Aggression, Endorama, Violent Revolution, Enemy of God - Kreator. Better of Dead, Get What You Deserve, Sodom, Code Red, M-16, - Sodom. Bonded by Blood, Fabulos Disaster, Tempo of The Damned, Shovel Headed Kill Machine - Exodus. Show no Mercy, Hell Awaits, Reing in Blood, South of Heaven, Seasons in the Abyss - Slayer. Kill em All, Ride the Lightning, Master of Puppets - Metallica. Countdown to Extinction, Rust in Peace, So Far, So Good..So What!, Youthanasia - Megadeth. The Legacy, The New Order, First Strike Still Deadly, Practice What You Preach, The Ritual - Testament. Arise, Beneath the Remains, Schizophrenia, Chaos A.D. Sepultura. Spreading the Disease, Fistful of Metal, Persistence of Time, State of Euphoria, Among the Living - Anthrax. Feel the Fire, Taking Over, Under the Influence, The Years of Decay, Horrorscope ,Necroshine - Overkill. Infernal Overkill, Eternal Devastation, Release from Agony, Cracked Brain The Least Successful Human Cannonball, The Antichrist, Metal Discharge - Destruction. Dupa parerea mea, cam astea sunt radacinile Thrash Metal-ului.

 

MULTUMESC MULT. EXACT ASA CEVA SPERAM SA PRIMESC ... AICI ESTE CE ITI PLACE TIE CEL MAI MULT.. LE IAU USOR LA RAND, SIGUR GASESC SI CEVA PE GUSTUL MEU AICI.

 

Ultimele 2 albume de la Testament. Sunt rupere.

 

Multumesc mult, maine cum ajung acasa, primul lucru care il fac este sa incerc aceste doua albume tinand cont ca formatia a fost recomandata si de colegul de mai sus.

 

@`mnezau: Un om care gandeste normal si logic. :))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.