www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Squier Standard Tele, Modele Vechi Si Noi - Diferente, +/-


cotrusvlad

Recommended Posts

Buna seara,

 

Cer ajutorul colegilor cu mai multa experienta ca mine. Seria de chitare standard de la squier stiu ca e una bunicica, si de asemenea, squier au invatat foarte multe in ultimii ani. Dar cum se prezinta squier-urile mai vechi? La acest capitol nu prea am informatii, am auzit ca modelele noi sunt cu electronica si finisaj mai bun. (?) .

 

Chitara in cauza este un tele standard care judecand dupa tastiera de palisandru si saddle-urile vechi cilindrice si dupa niste cercetari, este un model mai vechi (poate anii 2000?) Cele noi au saddle-uri tip block, tastiera maple si difera design-ul la headstock daca nu ma insel, nu mai gasesc unde citisem despre lucrurile astea.

 

Anyway, ca opinie generala squier-urile noi sunt mult mai laudate decat cele vechi, si vroiam sa intreb daca are habar cineva cam in ce perioada a fost facuta chitara si daca e ceva de capul ei sau diferentele intre standardurile noi si vechi sunt minore?

 

Multumesc anticipat.

O seara buna.

post-10300-0-03626300-1389287411_thumb.jpeg

post-10300-0-60845900-1389287464_thumb.jpeg

post-10300-0-29603900-1389287502_thumb.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Pai si de ce nu-l ceri sa te lamuresti?

 

Nu ma voi referi la Telecaster acum, ci la Start. Primul meu Squier e de prin 90 si ceva (nu-l am aici si nici nu mai retin exact). Este un Bullet exceptional, ma simt cu el mai bine decat cu multe alte Strat-uri. Nu am o experienta fabuloasa insa mi-au trecut prin mana cateva Squier-uri (din care trei am acum acasa), mai vechi si mai noi, dar tot Bullet-ul 90-ish ramane favorita. Nu suna exceptional pentru ca are dozele de fabrica care sunt evident niste panarame, vorbesc insa de cum se simte chitara, nu de sunet.

 

Nu stiu acum cat sunt de atasat sentimental sau cat de obiectiv pentru ca a fost prima mea electrica, dar n-as da-o pe un 2013 nou-nout niciodata.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

O sa fac rost de el, mai devreme sau mau tarziu, niste colegi din state de pe tdpri.com mi-au zis ca se arata a fi un "late 90's". Erau impresionati de conditia buna in care este.

 

Frumoasa povestioara ta despre bullet. Pe tele-ul asta ar merge schimbate dozele cu dimarzio twang king, in rest e ok cam tot aparent. A si saddle-urile, care tot un tip din state mi-a spus ca le-au schimbat in timp cei de la squier pt ca puneau mai multa tensiune pe o parte si tindea sa sara coarda.

Edited by cotrusvlad
Link to comment
Share on other sites

"I do believe Squier switched to the standard saddles in 2000 or 2001, so that is probably a late 90s model"

 

Stii cum e asta? Cam asa...

 

proofgodexists.jpg

 

Nu-i contrazic, ma refeream doar la "I do believe...so that is probably a..."

 

Foarte convingator si mai ales documentat!

Edited by sam
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tot serialul o sa-ti spuna ce an e...degeaba fac americanii presupuneri.

Acum alta problema la Squire, nu poti s-o datezi dupa saddles, spre exemplu, pentru ca au folosit alternativ. La seriile Bullet, Affinity si Standard in niciun caz, pentru ca sunt de ceva timp si au tot schimbat reperele.

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.