www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Doza Arsa/intrerupta?


sam
 Share

Recommended Posts

Cred ca am o doza chinezeasca no name pe care o pot sacrifica experimental pana sa ma bag in cea de Affinity. Daca procedeul se dovedeste a fi nedistructiv (pentru doza primitoare de alnico) atunci ar trebui sa mearga. Daca o gasesc am sa fac eventual si poze in caz ca mai intereseaza pe cineva.

Link to comment
Share on other sites

sam, n-am mai stat sa citesc toate posturile ca sunt multe, dar daca inca n-ai probat-o ca atare si doar ai masurat-o, fa asta:

 

- conecteaza cele 2 fire ale ei la cablul tau mono de chitara, un fir pe varf la cald si altul pe camasa, la masa, si cu amp-ul conectat tot, firul la input, nivel suficient (scuze ca-ti zic toate astea dar sa n-ai surpriza stupida gen ca o probezi asa si tot nu merge, dar de fapt uitasei Master-ul pe 0 sau ceva in genul :)) si pune in fata dozei telefonul/mp3-ul tau cu o melodie pornita si vezi daca ti-o amplifica. Ar trebui oarecum sa o capteze, prost, dar o capteaza.

Link to comment
Share on other sites

@otringal: Ai uitat sa-mi zici sa bag amp-ul in priza. Si eventual sa nu folosesc extremitatile de la doua cabluri diferite :)

 

Glumesc, s-a discutat oricum si despre asta. Cum a spus red parca, se testeaza atingand usor un corp metalic (surubelnita) de magnetii dozei. Ar trebui sa-ti amplifice pacanitul.

Link to comment
Share on other sites

O idee interesanta pe care doresc sa o incerc si eu pe tele este urmatoarea: magnetii alnico recuperati de pe Classic Vibe se pun pe o infasurare a unei doze duble, bobinata undeva pe la 14-16 K astfel incat jumatate sa fie 6 -8 k,suficient pentru modul "single".Singura cerinta este ca doza sa aiba 5 fire . Asa ai pe chitara si single coil cu magneti alnico si humbucker vanos.Trebuie schimbat bridge-ul si un pot cu split si gata ingineria.Asa ceva am avut pe un Ibanez serie S si suna destul de OK .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.