www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Dilemã Ultra Mare


Mihai Mutu
 Share

Recommended Posts

Deci!

Am cântat de vreo 6 ani la un Squier Stratocaster HSS, chitarã cu care am fãcut primii paºi în rock ºi altele, cu care am ajuns destul de departe dupã pãrerea mea. Chiar o sã las un sample de cel mai reuºit cover de pânã acuma.

Acum caut o chitarã, însã nu ºtiu ce, cum ºi cât sã aloc ºi sã-mi iau ca o a doua chitarã, chitarã personalã (cealaltã este a fratelui meu mai mare).

Sunt foarte curios ce opinii aveți voi despre ce marcã, ce tip de chitarã etc. (deºi sunt ahtiat dupã lp-uri!)Hysteria FULL, 19.07.2013.mp3

Link to comment
Share on other sites

Stii, asa am si eu un Squier care il am de mult,il am de 7 ani, model din 2000..si am si chitara a doua si a treia, iar una din ele e chiar foarte calumea dar...

at the end of the day, tot pe Squier cant mai mult :) nu stiu de ce, dar ,,that is the one'' 4 me

 

Deci, un Fender Stratocaster,parerea mea.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da, intr-adevar, însă eu caut să mai schimb atmosfera. Stratocasterul imi place, asta e adevărat, dar parcă vreau şi eu să văd cum e să cânţi zilnic la un Les Paul :D

 

foarte incomod, fie el si unul de top, am avut in ordinea asta: epiphone les paul standard/ vintage v100 peter green/ gibson les paul standard - le-am vandut pe toate.

 

in schimb am avut in ordinea asta stratocastere si tot stratocasterul imi place cel mai mult : fender stratocaster mexic/ custom stratocaster/ cimar stratocaster/ fender american standard strat.

 

Am avut si superstraturi, ce n-am incercat inca e telecaster/sg (iar formele excentrice nu ma pasioneaza, V/explorer/ etc).

 

Ca si comoditate, in orice moment iti recomand un superstrat/strat. Ca si valoare si calitate un Fender stratocaster, iar tinand cont de bugetul tau as spune sa mai strangi putin si sa incerci un Squier classic vibe (profil al gatului 1950 sau 1960 in functie de ce preferi). Daca totusi esti scarbit de single coil, atunci iti recomand un Ibanez mh321 cu bridge fix.

 

Sunt un pasionat si cant din placere, pentru mine, cant in majoritatea timpului pe scaun, si asta influenteaza comoditatea anumitor modele. In orice caz, este doar o parere, prefer oricand forma stratocaster. Succes.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am ajuns la concluzia că tot mai bine este să rămân pe acelaşi gen de chitară, şi m-am rezumat la un pack Squier 1050 lei (tele sau tot strat affinity). În cazul în care nu ajung la nivelul ăla, voi lua Epiphone LP Special II, chitara din urmă fiind prima opţiune la care m-am gândit.

Mersi pentru sfaturi, sper să ajung la 1050 şi să-mi iau stratul!

Peace, threadul poate fi închis :)

Link to comment
Share on other sites

Si pana sa vina hoarda sa-ti zica ca ai luat cea mai proasta decizie, cu pack-urile, iti zic eu, cumpara squier classic vibe 50s sau 60s (maple sau rosewood fingerboard(tastiera) sau daca acestea au doar single coil, cumpara un squier affinity second hand de pe forum.

 

 

 

Deci ca sa se vada, chitari recomandate de mine:

 

- squier classic vibe (strat/tele)

- din seria cort, g200 sau modelul ce duce spre lp de la ei.

- prs se ala cu bolt on si bridge fix masiv,

- ibanez mh321

 

Cea mai buna chitara pt buget redus : prs se eg - nu se mai produce- dar sunt 2 pe forum, inca valabile la pret apropiat de ce vrei tu,.

 

Daca nu ai bani multi si vrei si amplificator si chitara, atunci squier affinity (400-500 ron) + un amplificator gen rolland cube sau interfata usb+sistemul audio din dotare. (asta in maxim 1000 ron pt amp+chitara.

 

 

-

Edited by Deenman
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

un amplificator gen rolland cube

 

Am deja un roland cube, doar vreau o chitară care să fie doar a mea. Affinity este chitara fratelui meu, la care am cântat, şi tocmai pentru că ştiu că e bună, vreau să-mi iau pack-ul ăsta, pentru că are de toate în el.

Link to comment
Share on other sites

Strat vibe 60's are neckul potrivit- mai subtirel, stiu ca vine cu 3 doze single coil, o chitara reusita, as putea zice ca e clasata in multe review-uri ca si best buy/cea mai buna alegere in bugetul respectiv.

 

Intrebarea este daca se muleaza cu stilul/preferintele tale. Atentie la detaliile constructive, daca tu vrei sa canti hard rock/metal nu stiu daca e tocmai cea mai potrivita alegere, nu ca n-ai putea sa canti asta cu ea, doar ca nu e punctul ei forte.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.