www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Soldano Vs Soldano


mnastase760
 Share

Recommended Posts

Am facut patru inregistrari pe care le voi posta zilnic , una dupa alta.

In dreapta SOLDANO SLO 100 CLONE si in stanga SOLDANO SLO 100 veritabil adus de Alex Strat.

 

 

Soldano SLO 100 clone -VIObio

Violonist -Mirel Cumpanas

Chitara -Gibson Custom Shop

Cabinet -Marshall 1960 AX

Cameraman -Alex Strat

Mirel Gibson +SOldano clone 1.part01.rar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mirel este plecat la Iasi,are acolo un concert.Luni vine pe la mine si o sa ii transmit dorinta ta.Cu alex Alex nu am mai vorbit de vreo saptamana.dar cu siguranta va interveni in topic ca sa isi spuna parerea.Pana una alta voi posta miine inca un videoclip cu inregistrarea lui Mirel cu Soldano real.Cred ca atunci fiecare isi va putea da seama de... DIFERENTA... dintre cele doua headuri. Cu stima Mihai Nastase

Edited by mnastase760
Link to comment
Share on other sites

Bai, ca fost posesor de Soldano atest ca e foarte aproape de original. dar e ceva ce suna ciudat mai ales cind sint cvinte, si nu-mi dau seama daca leaga aiurea, e intonatia naspa la chitara sau distorsioneaza usor microfonul camerei. dar vin de la repetitii unde mi-am distrus urechile 3 ore, poate ma insel.

Link to comment
Share on other sites

... dar e ceva ce suna ciudat mai ales cind sint cvinte,...

Doar E6 este un pic dezacordat .Si pe cvarte si in E 7,9+ se aude acea "manjeala" .Se "simte" destul de bine si ceva mai multa compresie fata de original . Este un amp reusit :respect: dar.... . Parerea mea este ca traful de iesire are un aport important in redarea timbrului spre SLO . Banuiesc ca nu s-a folosit un traf de iesire original .

Edited by ggg
Link to comment
Share on other sites

intradevar in inregistrarea a doua suna mai bine ampul..

 

Nu te-ai expirat bine, nu suna mai bine, suna diferit. Amplificatoare au o asemanare oarecare, insa la ureche si prin metoda folosita la captare, mie imi suna diferit originalul fata de copie, nu neaparat in sensul bun, mie personal nu-mi place genul asta de ton, este doar o parere.

Link to comment
Share on other sites

Amprenta tonala este aceeasi, din pacate reglajele par diferite, iar chitaristii in mod clar au un stil diferit. Comparatia nu mi se pare una prea inspirata, ar trebui sa fie aceeasi chitara, acelasi chitarist,acelasi cabinet, reglaje identice la amplificatoare, aceleasi conditii de captare a sunetului. Pana atunci singura opinie pe care o pot da e ca imi place mai mult cum suna Mirel Cumpanas pentru ca e mai pe stilul meu.

 

LE: A aparut si al 2-lea clip cu Alex, cel original suna mai cu vana, e mai in fata

Edited by Blackthorn
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SOLDANO VERITABIL si Alex la chitara.

Imprimarile cu Alex se aud mai bine .Iar mie imi pare ca acum ,diferenta de sunet dintre cele doua amplificatoare este si mai evidenta . Acel "extra-bâzzzzz" care manjeste sunetul (se aude si in imprimarea cu Mirel ) se mai aude si acum. Iar modul in care se aude la Soldano , "plescaitul" corzilor E,A,D si acel "nerv" , este greu de obtinut.Acum sunt convins ca amplificatorul clona , nu foloseste transformator de iesire de la Soldano.

 

Acest Soldano, din imprimari , mi-a amintit de amplificatorul lui Alex care suna de-ti clãntãne dintii in gura :D

Edited by ggg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Eu vreu sa aud parerile lui Mirel :respect: si Alex :respect: ,ei au cintat si au auzit ampurile live.

 

Pt Gelu

E si EL34 vs 6L6 !

 

Am "pe teava" inca doua clone,pt doi francezi

cu aceste trafuri de iesire https://www.tube-tow...ransformer.html

Unu cu https://www.tube-tow...-XMatching.html

Unu cu https://www.tube-tow...-XMatching.html

Marcile finalelor au fost alese de mine,francezii au mers pe mina mea,cei doi clienti au vazut o clona ,construita de mine cu 6P3C-E ,ampul cu 6P3C-E este de aproximativ doi ani in Franta.

Cu aceste ampuri ajung la 16 buc construite pina acum,sunt sigur ca vor mai urma si altele.

Edited by viobio
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fara trafurile corespunzatoare , parerea mea este ca nu are rost sa compari tuburile

Nu ai inteles ce trebuia,eu ma refeream la testul efectuat de Mihai,ampul meu are EL34 ca finale,mult mai nervoase,cel original are 6L6 .

Nu e bai , sunt convins ca tu ai scris ce te interesa pe tine ,adica trafurile,pentru ca sunt pasiunea ta,dar prin astfel de postari DENATUREZI INTENTIONAT intrebarea,vrei sa tragi disutia pe alte carari,sunt convins ca stiai la ce ma refeream eu cind am scris EL34 vs 6L6.

Sincer pe mine ma intereseaza doar parerea celui la care ajunge un astfel de amp si parerile lui Mirel si Alex.Cum nu cred decit in LIVE nici inregistralile de orice fel nu ma pasioneaza.Cind au fost facute acele clipuri am fost invitat de Mihai,nu am mers la sala pt ca ca nu am putut,pt mine conteaza DOAR parerea lui Mihai,ca e ampul lui.

Un amp nu " cinta" doar din traful de iesire! Mai multe explicatii le poti primi de la dl Lazaroiu.

Edited by viobio
Link to comment
Share on other sites

Am dorit sa spun exact ce am spus . Una din diferentele care le-am constatat fara dubii in imprimarea unde canta atat Alex cat si Mirel este dinamica sunetului . In timp ce la Soldano se auzea nota ferm si foarte bine articulata (prin acea "plescaiala"/"duduiala"...cum vrei sa o numesti) la clona nu se mai percepe acel "efect" . Acesta diferenta provine din traful de iesire.Asta este parerea ,strict , a mea .

Imprimarile sunt absolut suficiente pt a constata diverse diferente de sunet . Acest topic tocmai a demonstrat acest lucru.

Nu fac parte dintre cei care se ocupe cu diferite lucruri subversive, ca altii ;)

Peace :respect:

Edited by ggg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa privim in ansamblu.

Soldano SLO 100 original - 3500$ used.

Soldano SLO 100 Viotubeamp - 1218.36$ nou

Diferentele prin care SLO 100 original este superior pare-se ca au toate legatura cu traful de iesire, (depth si presence, "plescaieli" , "extra bazz") si bineinteles dinamica (perceputa printr-o inregistrare cu o camera care distorioneaza putin...)

Deci 2281.64 de dolari diferenta.

Nu stiu cat e un traf de SLO 100, dar daca achizitionam acel traf dar sigur nu e atat.

Aici eu zic bila alba pt Vio.

 

Un alt aspect, @ggg, Vio sigur nu a pronit in cautarea sunetului Soldano la nivelul la care ati pornit dvs. in cautarea soundului Marshall.

Probabil daca ar fi investit atata timp si resurse s-ar fi apropiat mult mai bine.

 

Parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu cred ca este vb despre bani aici , si nici de haterism , fie fatza de Viorel sau fatza de un amp de 3500 . Diferentele astea subtile , sunt valabile si la chitari . Un John Cruz Strat care costa 12000 este peste un Custom Shop de 3000 cam la fel cum acel CS este peste un american standard de 1000 .La Klon , aceeasi chestie , ala gold fatza de KTR .

 

Din punctul meu de vedere , diferentza cea mai mare mi s-a parut la solo , unde cu originalul mi se pare ca leaga mai bine . A doua ar fi la gain , cel original e mai "gainy" pana sa inceapa sa fluiere . A treia ar fi la culoarea sunetului , originalu e mai sharp , clona e mai basuita putin , dar asta cred ca din eq le poti apropia ( noi am folosit same settings ) . A 4-a ar fi deja la capitolu "richness, headroom etc ", unde cel originalmi se pare mai cu armonici si mai mare .

 

Sper sa nu se interpreteze aiurea postul meu , eu nu caut nod in papura sau ceva. Ampul lui Viorel mie mi-a depasit asteptarile si ma gandesc ca daca pe viitor daca va mai face un Soldano si daca va tine cont de aceste pareri , se va apropia mai mult de "za amp" . Calitate pret oricum este foarte bun , as prefera un amp VioBio decat Mesa Triple Rectifier sau Engl sau alte chestii de genu !

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ATENTIE : INREGISTRARILE NU REPRODUC FIDEL SOUNDUL CELOR DOUA AMPLIFICATOARE

Microfonul camerei de filmat care nu este dedicat ptr. astfel de operatiuni si apoi conversia ulterioara a contribuit si ea la denaturarea sunetului..Ar fi trebuit un SM 57 si un Cubase eventual si poate asa ne-am fi apropiat de adevaratul sound al amplificatoarelor .Tratamentul fiind comun dezavantajele au fost de ambele parti.

Ce am constatat ?La inceput am testat amplificatoarele cu diferite cabinet si cateva chitari .Am ramas pe optiunea Cabinet Marshall 1960 AX si chitara Gibson Custom Shop 1959 Reissue a lui Ailn Moisil Reactia initiala a fost ca sunetul amplificatoarele este identic si ca nu se poate face o diferenta intre ele. Poate si din cauza volumului la care s-a lucrat.

Abia dupa ce am studiat mai cu atentie inregistrarile am remarcat diferente subtile .Nu am incercat sa obtinem o apropiere a sunetelor facand reglaje la corectorul de ton ,gain ,presence .....etc.Probabil ca am fi reusit sa eliminam aceste subtilitati. Dar nu ne-am chinuit , asemanarea de sound era mult prea mare si detaliile celelalte au parut nesemnificative pe langa forta generata de cele doua headuri.

Ascendentul moral apartine Originalului dar avantajele apartin Clonei.Cei care au ciulit urechile si au cautat deosebiri ar cumpara cu siguranta CLONA pentru ca :

1.Suna 98% identic cu originalul.

2.Raportul calitate pret este net favorabil Clonei : 4 la 1.

Ps. Mentionez ca este parerea mea personala de amator .Nu este cu suparare daca cineva aude sau vede altceva.Oricine este liber sa se exprime .

Pe scurt : ambele headuri sunt BETON

Soldano Clone + Yamaha.avi

Edited by mnastase760
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.