www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Upgrade Mixer Preamps


 Share

Recommended Posts

Salut colegi,

 

Sunt curios de urmatoarea chestie.

Am un mixer digital (http://usa.yamaha.com/products/live_sound/mixers/digital-mixers/03d/). Credeti ca ma poate ajuta cineva sa-i fac upgrade la preamp-uri ? Ma intereseaza sa obtin un semnal mai puternic cu mai putin zgomot de fundal (per ansamblu, un sunet mai bun).

 

Se poate face chestia asta ? Se pricepe cineva ? Cam care ar fi costul pt 16-17 canale ?

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Mă temeam c-ai să spui că vrei un "sunet mai vintage" sau alte prostii :D. În mare poți schimba operaționalele/tranzistorii cu alternative compatibile ce au nițel mai puțin zgomot propriu (care-i doar o mică parte din zgomotul sistemului). Că-s SMD e mai puțin important. Dar aș pune pariu că problema nu-i de la partea analogică ci mai degrabă de la ADC, pentru care e probabil mai greu să găsești înlocuitori.

Totuși ce noise floor ai acum și cât de mult depinde de gain-ul preamplificatoarelor? Ai măsurat cu intrările în scurt? Poate sunt interferențe, nu zgomot.

Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Multumesc pentru raspunsuri.

 

@FiveseveN: ADC inseamna cumva Analog-Digital Convertor ? Nu stiu ce noise floor am si nici nu stiu cum sa masor asta. Nu am masurat cu intrarile in scurt, nu stiu cum sa fac asta :)

Cazul practic care "ma deranjeaza" este urmatorul: Cu un microfon dinamic (am facut testul asta cu mai multe microfoane dinamice, de la mai multi producatori), cu faderul la 0 db, semnalul de intrare (masurat de "vu-metrul" din main-out) nu prea ajunge pe rosu... abia daca ajunge la portocaliu. Stiu ca nu e bine sa intre pe rosu, insa chiar daca as vrea, mi-e foarte greu sa obtin acest lucru. Practic, daca dau gain-ul la MAXIM, abia, abia se apropie semnalul de zona rosie. Daca repet testul folosind un microfon cu condensator, nu e nevoie decat de foarte putin gain ca sa ajung pe rosu, deci cu microfoane condenser sunt multumit de rezultate. Sa fie oare problema de la microfoane/cabluri ? (imi vine greu a crede)

 

@baltazar181: Nu cred ca se rezolva / are legatura, dar o sa incerc totusi ca nu se poate intampla nimic rau :)

 

Merci!

Link to comment
Share on other sites

Specificațiile spun că preamp-urile (pe canalele de mic) pot amplifica până la 60 dB, la fel ca majoritatea mixerelor, și mai mult decât suficient pentru aplicațiile obișnuite. Deci n-ar trebui să fie asta o problemă.

Spui că ți se pare totuși insuficient, și că ai probat cu diferite microfoane. Cu ce fel de sursă de sunet? Pentru că nu poți compara o voce cu o tobă. Iar microfoanele tip condenser sunt cu vreo 20 dB mai sensibile grație preamp-urilor incluse, deci nu trebuie să te surprindă faptul că scot semnal mult mai mare (de cca. 15 ori).

Facem măsurători după o anumită metodologie și avem tot felul de cifre scrise pe mixere tocmai pentru a evita aprecieri subiective și a fi siguri că le comparăm în același cadru.

Sa fie oare problema de la microfoane/cabluri ? (imi vine greu a crede)

Nu ne-ai spus ce fel de microfoane/cabluri sunt.

 

vlad, foloseste si tu un preamp bun de microfon pana la mixer.

Dacă într-adevăr nu sunt potrivite preamp-urile de pe mixer pentru nevoile tale, e o soluție.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.