www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare Formare Voce


calin96
 Share

Recommended Posts

Probabil ca e o intrebare stupida/cretina/aiurea dar as dori sa aud parerea voastra.E adevarat ca daca nu ai vocea formata -prin exercitiu- ti-o poti "maturiza" sa tipi odata cat te tin plamanii pana ragusesti,iar dupa ce trece raguseala ai vocea formata (Daca vr sa atingi sunete inalte tipi inalt si invers)

Link to comment
Share on other sites

- nu experimenta miturile pe pielea ta

 

- nu te juca cu vocea, e cel mai minunat si pretios instrument muzical

 

- daca iti doresti cu adevarat, atunci merita sa platesti cursuri la un profesor de canto bun (si deschis la minte - ideal)

Edited by whisky
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Cum spunea si whisky, nu te juca cu vocea. E un instrument personal si odata stricat, cam greu de recuperat.

Tocken, te rog abtine-te de la sfaturi de genul ;) Ori iti distrugi vocea cantand fals ori iti distrugi vocea cantand pe note, vocea tot distrusa ramane.

Acu, ceea ce cauti tu e sa-ti maresti volumul si sa-ti expandezi proiectia. Trebuie sa stii ca aceste corzi vocale sunt defapt muschi, care sunt la fel ca orice alti muschi din corp,ca atare se formeaza si se mentin prin exercitiu.

Dupa ce vei canta mult, si aici nu vorbesc de fortat si cantat foarte mult intr-o zi, ci cate o ora-doua pe zi, constant si des, vreo 4-5 zile pe saptamana,dupa o perioada de vreo doua-trei luni, vei observa ca vocea incepe sa se "aseze" intr-un fel sau altul.

Efectul acesta il vei simti insa doar daca inveti sa canti corect, si anume in picioare, corpul drept , umeri relaxati, iti cauti range-ul vocal si nu fortezi. Trebuie , in primul rand sa inveti sa respiri, apoi sa inveti efectiv sa canti. Nu pe gat, nici pe nas, ci pe piept. Apoi gura trebuie sa aiba o pozitie naturala raportata la fiecare cuvant cantat. Vocea sa sune cat mai natural si mai relaxat. Trebuie sa ai control asupra fiecarei note.

 

Ca sfat sincer, du-te la un profesor de canto si te va ajuta foarte mult sa pui in practica tot ceea ce am scris mai sus, nu forta pentru ca vei regreta o viata intreaga!

 

Ca inceput, te sfatuiesc sa cauti si sa downloadezi de pe isohunt.com "vocal coach.com". Apuca-te de lectiile alea si foloseste-le vocal warmup-ul zilnic,are vreo 20-25 de minute. Ai sa simti diferenta!

 

Succes!

Edited by xtremer
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Din proprie experienta iti spun ca dureaza pana iti formezi vocea cum trebuie, nu poti sa faci peste noapte.. Eu fix acum un an cantam doar o piesa si eram ragusit dupa, iar acum, dupa exercitii si metode lucrate, ating niste note joase si inalte pe care nu credeam ca o sa le ating vreodata. Pe langa asta, acum pot sa fac growl de parca sunt scos din cazanu lu satan si nu sunt ragusit, nu am nimic dupa.

cum a zis si colegul xtremer, cauta-ti ceva metode, dvd-uri pe interneti sau, mai bine, du-te la un prof bun de canto.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

NO!!! just NO!!!

 

Vocea se 'maturizeaza' natural o data cu cresterea (pana la iesirea din perioada de pubertate) urmata de transformari normale de pe urma utilizarii ( gen se uzeaza in timp de la vorbit/cantat tipat urlat etc)

Daca inveti sa canti tehnic corect, te vei bucura cat mai mult timp de o calitate timbrala maxima a vocii tale...abuzeaza de ea.. si se va degrada in cel mai scurt timp ;)

Link to comment
Share on other sites

nu te juca cu raguseala... daca tipi din gat ti-l nenorocesti cel putin pe o perioada buna de vreme... iti zic din experienta personala.

mai bine fa exercitii d-alea clasicee respiratie+vocalize, gasesti multe pe youtube.

in schimb, e adevarat ca daca n-ai voce formata ti-o formezi cu multa munca! cel mai bine gasesti un prof. de canto bun.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

daca am inteles , vreis sa cantezi cu "growling"? ,"sau screaming"? ,

 

1-nu te juca cu vocea cum a spus whysky so alt lumea , e foarte sensibil si daca nu faci exercicile correct o sa fii foarte greu.

 

2-primul exercitiu si basa importanta , respiratie , you must masterise your "air column". dupa mergem pe respiratie cu diaphragm si "using the fals chords"

 

growling o sa vine cum asta incet incet , DAR , daca ai durerea pe "voce" STOP ,

 

never never force your voice , if it hurt that means you do the wrong thing.

 

growling is not my hobby , in my opinion we cant keep a long career with this and the voice suffer a lot with time , but , it depends how you do it and what frequancy and how high you go in.

 

and if you are too young with a voice not matured .... DONT GROWL. simple as it is.

 

get in your mind that stars of death metal most of them dont do a long career and for those who did they use a lot of vocal technics they masterise , studio effects or paddle effects on scene , and they have enough money to deal with medics too ....

 

secret is exercice , exercice , and PATIENCE. dont go too fast !!! otherwise say bye bye to your metal dreams ^^

Edited by Ink
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.