www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Blackstar Studio 20? Engl Gigmaster 30?


levi.h
 Share

Recommended Posts

Salutare,

 

De ceva vreme caut un combo versatil si mic pe lampa, am probleme cu spatele si nu prea mai pot cara monstrii, ar cam trebui sa ma reorientez.

 

A avut cineva ocazia sa probeze unul?

Ce parere aveti despre ele?

Ce ati mai gasit pana in 30w?

15 w sunt suficienti pentru cluburi?

Multumesc.

No'Rock!

Link to comment
Share on other sites

Am alergie la prejudecăți. Dacă nu înțelegi de ce amplificatoarele pe lămpi sunt inerent grele și altul de 2,2 Kg scoate 800 W, normal că ai să crezi că am ceva împotriva lor. E ca și cum ai spune "vreau o mașină compactă și eficientă. Dar să fie pe abur.".

Cred că ar trebui să te documentezi înainte să tragi concluzii. Justin sayin'.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Am alergie la prejudecăți. Dacă nu înțelegi de ce amplificatoarele pe lămpi sunt inerent grele și altul de 2,2 Kg scoate 800 W, normal că ai să crezi că am ceva împotriva lor.

Cred că ar trebui să te documentezi înainte să tragi concluzii. Justin sayin'.

 

Draga Mihai, al 57-lea din dinastie, nu puterea si greutatea sunt totul pentru un chitarist. Asta conta acum ceva timp la lautari, acum au crescut mult pretentiile si la ei.

Link to comment
Share on other sites

Am alergie la prejudecăți.

 

Si tu nu ai alergie la propia persoana ? De unde stii ca el nu stie chestiile pe care le-ai insirat si pur si simplu ii place sa fie pe lampi ? Nu este tot o prejudecata ? Just sayin'... Oricum nici macar nu era marea dilema greutatea doar a mentionat un motiv , ci vrea niste pareri si propuneri de un amp 15-30 watti pe lampi ( fara parerea ta sau permisiunea ta despre modalitatea lor de functionare sau alti unicorni )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nu puterea si greutatea sunt totul pentru un chitarist. Asta conta acum ceva timp la lautari, acum au crescut mult pretentiile si la ei.

Presupun că ceea ce vrei să insinuezi e că tehnologia modernă nu poate imita funcționalitatea și implicațiile estetice ale unei tehnologii inventate în 1906. Presupun că ai și dovezi în privința asta.

 

"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results."

Asta e, alergia se tratează dar nu se vindecă.

 

De unde stii ca el nu stie chestiile pe care le-ai insirat si pur si simplu ii place sa fie pe lampi ?

Pentru că nici un om rațional și educat în problematica relevantă nu ar spune "Vreau o mașină compactă și eficientă. Dar să fie pe abur.". Deci ori nu e rațional (și argumentele noastre ar fi inutile) ori nu știe că există și altceva în lume decât motoare cu abur (și intervenția mea e astfel justificată).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

El a spus '' Vreau o masina care sa faca asta si asta si sa fie pe abur '' .

Sure, 'cause that makes more sense.

Omul a spus clar de ce are nevoie de un amplificator mai "mic". Realitea e că nevoia sa e în contradicție cu premisa "pe lămpi". Poți să te sucești cât vrei în încercarea de a o raționaliza, dar nici o cantitate de credință candidă sau exercițiu retoric nu va schimba natura pur dogmatică a respectivei premise.

Link to comment
Share on other sites

Eu zic unul dintre cele mai versatile ampuri Do-It-All la 15 watti ii Fender Blues Junior ( nu Pro ala are speaker de 10 inch si desi mie imi plac cele de 10 mare majoritate a lumii prefera 12 ) . Si cei 15 watti sunt suficienti pentru cluburi ( bine ... asta depinde de mai multe dar in general ii suficient ) . Ar mai fi si Traynor Darkhorse dar nu ai in format de combo doar head+cab + ca nu gasesti la noi doar daca comanzi pe net .

Edited by TheZKD
Link to comment
Share on other sites

Poți să te sucești cât vrei în încercarea de a o raționaliza, dar nici o cantitate de credință candidă sau exercițiu retoric nu va schimba natura pur dogmatică a respectivei premise.

Don' Pruteanu, dumneavoastra sunteti? Si eu pot sa scriu intr-un anumit fel incat sa ma inteleaga doar 2% din forum, dar asta nu ma face mai destept....ba stai, ma face!

On: Blackstar Studio 20, am auzit unul live si suna bine, foarte clar si cu siguranta intr-un club gem A, Suburbia etc, te faci auzit foarte bine..

Link to comment
Share on other sites

Oameni buni....

 

Se poate un raspuns strict legat de intrebarea mea fara logoree filozofica? Am observat ca orice subiect ai aborda pe acest forum deviaza urgent in cine stie ce harta interminabila intre cativa omniprezenti atotstiutori......

 

Multumesc celor care au raspuns strict la subiect, bunul simt e ceva rar intalnit pe aici in ziua de azi.

 

No'Rock!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Levi doreste un amp pt a canta pe scena , live . Cu toate ca o sa-l irit pe '57 (that's it :D ) o sa spun ca , sunetul amplificatorului cu tuburi este mult mai prezent decat tot ce ai putea auzi in monitoarele de control sau chiar in In-Ear . Dar acum depinde si de fiecare cum s-a obisnuit sa cante . Un instrumentist care va canta pe scena exact ce a repetat la sala , nu are nicio problema sa cante cu sisteme de monitoare,cabsim-uri sau alte device-uri . In schimb , un chitarist care improvizeaza are nevoie de un oarecare "confort" pe scena . Astia cu improvizatiile sunt "scarandivi" si nu prea ii nimeresti nici cum cu sunetele astea .

Pt scene mici , de club, un amp de 18 watt poate face fata cu succes . Spre exemplu un Budda Superdrive 18 W (

) care are toti watti la "locul lor" nu-l poti da la maxim nici chiar pe o asemenea scena
Link to comment
Share on other sites

din fericire in ziua de azi exista oferte la greu din partea producatorilor de ampuri pe lampi superportabile cu puteri de 15-25w . arhisuficient pentru scene de club,oricum se subantelege ca va fi microfonizat si reamplificat pe fata si in monitoare.

am vazut amp pe lampa de 10w care acopera lejer tobaru in sala.

iarasi ce m-a impresionat placut personal a fost CARVIN V3M,cam scump,dar aici e vorba de scule profy deja... :drinka:

Link to comment
Share on other sites

Se poate un raspuns strict legat de intrebarea mea fara logoree filozofica?

Doar atâta timp cât accepți orice soluție ca pe un compromis departe de ideal.

 

Cu toate ca o sa-l irit pe '57 (that's it :D ) o sa spun ca , sunetul amplificatorului cu tuburi este mult mai prezent decat tot ce ai putea auzi in monitoarele de control sau chiar in In-Ear .

Înainte de a mă putea irita va trebui să ne explici ce înseamnă "prezent". Altfel putem lejer face un sistem care redă doar 3 KHz la 100 dB și e garantat să fie singurul lucru care se aude pe scenă. Probabil îl putem face să încapă și în buzunar.

 

am vazut amp pe lampa de 10w care acopera lejer tobaru in sala.

La ce THD?

 

În rest aș recomanda și eu varianta unui preamp (pe lampă sau aburi sau ce vrei, greutatea e oricum neglijabilă) + cabsim + un sistem de monitorizare modern (clasa D dacă se poate).

Link to comment
Share on other sites

Prietene, întrebarea e simplă: ai cântat pe vreunul?

Prietene ! Nu stii cu cine stai de vorba . Ti-am spus ca te afli intr-o eroare vis-a-vis de mine si tot mai insisti ?!!!! Eu te mai rog inca odata sa te abtii . Doar te rog ! Sau crezi ca esti singurul care are treaba prin Europa asta !???

Edited by ggg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Înainte de a mă putea irita va trebui să ne explici ce înseamnă "prezent".

Instrumentistii profesionisti se refera la "prezenta" atunci cand instrumentul se aude distinct in trupa fara a fi nevoit sa dea amplificatorul atat de tare incat sa rupa urechile tuturor .

Iar cand spun "profesionisti" nu ma refer la toti snobii care cauta amplificatoare pt amatori prin Anglia cand in Romania sunt disponibile imediat dupa lansare sau la aceia care au invatat o pentatonica si isi imagineaza ca sunt D-zeii chitarelor. Ma refer la aceia care au experienta muzicala si care au cantat sau au testat zeci de amplificatoare .

Edited by ggg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.