www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Monitor In-Ear Wireless


 Share

Recommended Posts

Nu exista ceva bun la pretul ala. Totusi, eu nu iteleg la ce iti trebuie. Monitoarele in-ear sunt folosite pentru a putea auzi la calitate foarte buna ce canti live (daca ai mai cantat live sti ca e mare problema cu sunetul). Dar, cum vrei tu sa iti iei niste casti mici la pretul ala, se vor auzi mai prost decat niste monitoare normale. In genul ala de casti nu se aude bassul prea bine. Este un compromis ca sa nu mergi pe strada alscultand la bolul de cereale, dar clar nu poti sa ceri calitate extraordinala de la niste casti cu difuzor de 0,5 cm, la pretul ala. Monitoarele in-ear profi, in primul rand costa foarte mult ( http://www.thomann.de/ro/ultimate_ears_ue5_pro_inear.htm ), in al doiela rand se muleaza pe urechea proprietarului, ca sa nu iti cada si sunt facute pentru calitatea sunetului, nu au nici o treaba cu niste casti precum cele din linkul tau. Parerea mea este ca ar trebui sa o lasi balta... E ca si cum ai vrea sa it iei wireless ca sa canti in Big Mamou.

Link to comment
Share on other sites

Valeriu, îmi pare rău dar ești pe lângă. Știi de ce e nevoie de difuzor cu diametru mare pentru a reproduce eficient joasele? Căștile intraauriculare de genul ăla elimină aproape total problema, asigurând o cuplare aproape directă între membrană și timpan. Mularea pe canalul auditiv e esențială, de asta se vând cu mai multe mărimi de manșoane.

Link to comment
Share on other sites

Nu am zic ca in monitoarela in-ear nu sa aud basii, din contra, calitatea sunetului este mai buna, cum ai spus si tu datorita faptului ca sunt mai aproape de timpan, dar, in cazul castilor cu model de spuozitor (de exempul, cele postate de rock_rock7), nu cred ca sunt facuite pentru o calitate excelenta (in nici un caz ca sa fie folosite pe post de in-ear), ci pentru portabilitate si comoditate (ca sa nu mergi pe strada cu castroane pe urechi), alea sunt casti pentru ascultatorul cotidian, nu pentru muzicieni ce vor calitate sonora mai buna pe scena. Este evident ca se pot face casti cu calitate foarte buna sub orice forma, dar nu la pretul ala si nu pentru aceasta utilizare.

Link to comment
Share on other sites

57 are dreptate , joasele nu sunt o problema sunt foarte bune la castile de genul . Alta e problema ( si nici nu tine de calitatea sunetului ) , dar nici nu incerc sa mai explic , cred ca am mai vazut acest topic , se pune o intrebare , se dezbate , se formeaza un oarecare raspuns comun, si oricum initiatorul face ce vrea .

Edited by TheZKD
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ah, uite ca mi-am amintit ceva si m-am oprit din repetat ca sa-ti scriu.

 

Te-au zapacit baietii astia de tot. Tie pentru ce iti trebuie monitoare intraauriculare? Le vei folosi acasa, la repetitie sau pe scena?

Te previn ca, dincolo de atributele tehnice si pretul unor astfel de agregate, daca n-are cine sa iti regleze nivelele din mixer cum trebuie, ai sa te caci in ele monitoare, ai sa te enervezi ca nu auzi cum trebuie, sau ca te deranjeaza anumite sunete, ca sunetistul n-are rabdare sa-ti faca nivelele cum trebuie si asa mai departe. Ai sa vezi ca multi canta cu castile scoase, din doua motive principale: 1. nu se simt comod cu ele fiindca nu aud ceea ce trebuie si 2. vor sa auda atmosfera generala a concertului.

De bine, de rau, cu monitoarele "clasice" de podea mai auzi amplificatorul, mai auzi tobele la rece, ii mai auzi pe ceilalti colegi si te poti descurca.

Daca ai sunetist in trupa, atunci poti sa-ti iei monitoare de acest gen.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

nu sunt trompetist! cant la chitara, am nevoie de monitor in-ear sa il folosesc pe scena pentru ca la majoritatea spectacolelor nu am monitoare de scena si nu ma aud atat de tare pe cat vreau eu

Ok, am inteles ca decat sa imi iau ceva ieftin si prost mai bine imi iau scump si bun. Mi-a zis cineva ca varianta asta ar fi ok: http://www.thomann.d...ebeta98h_t1.htm

Voi ce parere aveti?

 

Ba esti trompetist! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Pai, daca canti in sala de sport de la scoala, acolo probabil nu ai monitoare, dar intr-un club decent ar trebui sa ai monitoare in care sa te auzi. Oricum, vorba lui 57, nu ai amp? Daca ai un amp mic si prost, lasa in-ear, pune bani pentru unul care sa faca fata.

Edited by ValeChitara
Link to comment
Share on other sites

Don't get me wrong, eu sunt fan al monitoarelor in-ear dar dacă ai deja un amplificator utilitatea lor devine dubioasă.

Dacă nu auzi amplificatorul din spate poate

  1. Nu e bine poziționat: o greșeală foarte răspândită; degeaba îți țipă difuzoarele în genunchi.
  2. Nu știi să reglezi un ton cu "prezență scenică": din nou o problemă des întâlnită.
  3. Are difuzoare/boxe ineficiente.
  4. Are insuficientă putere.

Desigur dacă nu ai amp ci folosești procesor sau alte sisteme cu cabsim, căștile ar deveni soluția logică.

Noi nu știm ce ai, ce experiență ai cu scena, muzica și echipamentul, că ești scump la vorbă, așa că trebuie să speculăm și să vorbim degeaba.

Link to comment
Share on other sites

Setul asta e cel mai folosit pe la noi: http://www.thomann.de/ro/shure_psm200scl2_set_s5.htm

Daca adaugi si un set bun de casti, ai inceput cu dreptul. Iti mai trebuie sunetist si din acel moment nu mai ai nicio scuza. :)

Gandeste-te daca de in-ear ai nevoie?!?!?

 

Varianta cu amp-ul e mult mai buna. Il urci pe 3 lazi de bere si o sa-ti bata in dreptul urechilor; daca nici atunci nu auzi, ai o alta problema. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.