www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alimentare Pedale


Recommended Posts

vreau sa economisesc spatiul ocupat de alimentatoare si sa'mi cumpar un pedalboard (de exemplu http://esound.ro/dimavery-epc-600-pedal-board.html).

 

am un big muff care are alimentatoru asa: se gaseste oare ceva adaptor?

 

 

la whammy 4 zice in "decalog" sa nu ai alt adaptor inafara de mine. chiar asa ii sau nu'i chiar mare bai?

 

daca se poate folosi daisy chainu ala cumpara cineva 4 adaptoare de 9v? :rolleyes:

 

mersi anticipat! mari domni!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

se gaseste oare ceva adaptor?

În comerț nu cred, dar poate sunt daisy chains care includ și jack. Sau se poate face cu 3 lei și un pistol de lipit.

 

 

Eu folosesc o sursa de 9v 3A la 8 pedale

Dă-o-n mama ei de treabă, ce fel de pedale consumă aproape 30 W?!

 

Producătorii specifică consumul maxim prevăzut pentru fiecare efect. Dacă nu scrie pe efect în sine, scrie în manual sau pe site. Aduni și vezi exact de cât ai nevoie.

Edited by FiveseveN
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

O singura problema poate sa apara = "bucla de masa " .

 

Unele pedale -efecte digitale consuma peste 300mA acestea de obicei nici nu au locas ptr baterii .

Unele surse pe catre scrie 1A poate ca asigura acest amperaj numai in varfuri scurte de consum ...deci depinde si de sursa .

1 Amper nici nu-i mult ca sa poti merge linistit cu un consum constant de 0,5 A sa nu pui ventilator vara in canicula ..

 

Unele loopmachine ,...Delay-ecou ...procesoare mai vechi pot sa consume cate 300 mA .

Si efecte noi pot sa aiba consum mai marisor deoarece (re)utilizeaza circuite demodate din alte domenii ce le cumpara la Kg ...

 

Cum zice @FiveseveN trebuie luat consumul fiecarei pedale /efect si insumate plus adaugat inca o marja de 30-40% ca sa nu fiarba sursa .

Cu bucla de masa depinde de efecte ...de la caz las caz ...

 

Efectele simple analogice consuma de obicei foarte putin ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Sigur ca nu consuma nici 1A pedalele mele doar ca asa sursa am avut la dispozitie:)) Am si o sursa de 1A doar atata e problema cu ea ca ledul de la delay palpaie in continu si nu vad cand ii pornit sau oprit effectul.. Am pus si 2 condensatoare de 16v 3300uf in paralel sa stabilizez dar n-a rezolvat problema si de acea am pus sursa de 3A

Edited by baltazar181
Link to comment
Share on other sites

la whammy 4 zice in "decalog" sa nu ai alt adaptor inafara de mine. chiar asa ii sau nu'i chiar mare bai?

 

 

whammy 4 are nevoie de AC 9 V

 

asta inseamna basically, ca iei un traf mai mic , care are 9v 0 9v 1A-1.3A de linie, de oricare vrei tu, si il legi direct la o mufa care intra in whammy

 

eu asa mi-am facut, merge super (evident, am avut cutie de adaptor goala in care am bagat traful)

Link to comment
Share on other sites

Consumul nu se masoara in Amperi. :blink:

 

 

Tensiunea de alimentare este trebuie sa ramana stabila .

Care marime trebuie masurata ca sa calculam consumul de energie ? Deci ...tensiunea ramane stabila ..ce se consuma ? ( in afara de timp care oricum se consuma vrem nu vrem )

 

De fapt se poate masura si consumul cantitatatii de gaz , pacura , carbune , debit de apa ,etc necesara producerii energiei electrice ...apoi poti sa calculezi tinand cont de pierderi adica de randament si .ajungi la rezultate gen :: .pedala mea consuma 150 gr de carbuni /ora .sau 0,6 m3 de gaz /ora , 0,4 m3 apa/ora ..

 

Totusi este mai la indemana sa masori curentul consumat din care calculezi energia cosnumata ..

 

 

si ajungi la rezultatul ca pedala de distors consuma 0,0002 KWh

 

Asa ca ptr blues ai nevoie de pedala de distors ce consuma 0,0001 KWh

 

ptr Metale really Heavy ...macar o pedala cu un consum de 0,0004KWh

 

dar este nevoie si de .ceva doze puternice ce debiteaza in jur de 0,000002 KWh (?)

 

 

Atentie l arandamentul aparatelor ..trebuie luat in considerare si randamentul ...daca ne intereseaza puterea utilizabila dezvoltata la iesire ....

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

stimati chitaristi-chiar nu inteleg sa se discute despre acest lucru de atata timp si inca sa nu fie inteles fenomenul!ce scoala faceti fratilor de nu aveti notiuni elementare de curent,tensiune putere etc?voi vreti sa alimentati cu o prostie cat o cutie de chibrituri 10 pedale,si culmea vreti sa mai si mearga,sa nu aiba brum si nici bucle de masa.hai sa o lamurim odata pentru totdeauna-CATE PEDALE TOT ATATEA ALIMENTATOARE! sau mai bine spus un transformator care sa aiba atatea iesiri cate pedale folosesti.cu alte cuvine SEPARATE GALVANIC.fiecare iesire din acet traf trebuie redresata,filtrata foarte bine si stabilizata.acesta este un alimentator adevarat cu care nu ai probleme de brum sau de bucla de masa.

 

asa arata un alimenator profesional cu 10 iesiri

post-663-0-17727800-1368686891_thumb.jpg

post-663-0-59183100-1368686938_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

CATE PEDALE TOT ATATEA ALIMENTATOARE!

Jawohl, mein Führer!

 

Îți mulțumim că ne împărtășești din înțelepciune în mod axiomatic, nu ne explici de ce dar ne faci proști. Eu aș spune că lacunele intelectuale rezidă la cel care

  1. Propune o soluție la problema ground loop-urilor, deși nu s-a pomenit niciunde în acest thread c-ar exista o astfel de problemă.
  2. Insistă că e unica soluție, deși nu e.
  3. Insistă că e cea mai bună soluție, deși e cea mai scumpă, voluminoasă și grea. Și ne insultă pentru că nu-i apreciem valoarea evidentă.

Acu' nu spun c-ai fi tu. Dar așa lași să pară.

 

PS: interesant cum Soluția ta Finală se întâmplă să fie un produs pe care-l vinzi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Propune o soluție la problema ground loop-urilor, deși nu s-a pomenit niciunde în acest thread c-ar exista o astfel de problemă.

De unde ai tras concluzia asta ??? A enumerat ,intr-un mod generic, o serie de probleme care pot apare cu aceste pedale din cauza alimentatoarelor . Cred ca te hazardezi sa gandesti in locul D-lui Panaitescu care are experienta cu mult peste varsta ta. Asa ca ceea ce poti intelege din toata treaba asta , nu insusi ca fiind gandirea altuia.

Nu a propus vreo solutie unica, ci doar un exemplu . Care-i baiul ??? Tu de ce nu faci alimentatoare ?

Edited by ggg
Link to comment
Share on other sites

acum ceva vreme cand aveam pedale,

 

cu un traf de 300mA Harman Digitech, am tinut 15-16 pedale fara probleme

 

nu apar probleme de ground loop, nu trebuie separata fiecare iesire, si atata timp cat totalul pedalelor ca si current draw nu depaseste acei 300mA...

 

luata fiecare pedala separat cu acel traf, sau luate toate 15-16, alimentate la acelasi, se comporta identic, fara nici o problema de hum sau altceva

 

 

 

 

 

in poza de mai jos, in afara de eq-ul acela half rack din stanga, care are traful sau, si o pedala ce o tineam la 12 v, la fel cu traful sau, si acel ue300 de la ibanez,

 

restul, sunt alimentate, de la acel traf singur, aflat in dreapta sus in prelungitor

 

nu am avut probleme niciodata

 

33538327463353923756353.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Care-i baiul ???

Baiu' e că tu și alții cu carențe în gândirea critică vă aprobați ovin Führer-ii având impresia că "are experiență" == "are dreptate", și de multe ori indiferent de domeniu.

 

Tu de ce nu faci alimentatoare ?

Cine a spus că nu fac?

 

Domnul Panaitescu are ocazia să-și argumenteze poziția, deși e un demers futil în fața unui public pentru care "experiența", "tradiția" și numărul de lămpi sunt mai relevante decât logica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Baiu' e că tu și alții cu carențe în gândirea critică vă aprobați ovin Führer-ii având impresia că "are experiență" == "are dreptate", și de multe ori indiferent de domeniu.

Iar incepi cu prostii de genul asta ??? Tu esti acela care trolezi incercand sa-ti impui punctul de vedere numai prin tipul de argumente prezentate mai sus.

Logica ta o raportezi la cunostintele tale si nu ale mele si cu atat mai mult ale D-lui Panaitescu. Iar te hazardezi. Logica ta este direct proportionala si numai in functie de nivelul tau de cunostinte.Atat.Din moment ce nu esti in stare sa demonstrezi contrariul , argumentele prezentate aici (a se citi ce am citat mai sus), deschis si in "vazul lumii" nu au niciun continut. De fapt asta este o problema (numai a ta) de negativism care vine dintr-un orgoliu neavand nicio legatura cu problemele de fond.

Ma asteptam sa spui ceva legat de problemele care apar de cele mai multe ori pe scena, cand din aceeasi faza in care-ti alimentezi sculele ai si nu stiu ce consumator de cativa KW. Ca toate aceste solutii de alimentare nu sunt pt cantatul in casa. In casa, ai impamantare,..ai de toate. La probleme tehnice vi cu argumente strict tehnice si nu se supara nimeni . In fata evidentei , se inclina toata lumea. Dar tot timpul te arati suparat pt ca esti lovit in ...orgoliu . Daca ai asemenea frustrari, trateaza-te si nu temai agita ca un pepsi . Esti singurul cu o asemenea atitudine in acest forum .

 

Acest caz este un exemplu evident trolism . D-l Panaitescu a aratat doar un exemplu dupa care tu ai sarit de parca ti-a picat smoala in cap.

 

P.S. Numai hotul striga hotii...sa ti minte asta.

Edited by ggg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.