www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Doze Active Compatibile Chitara Bass


Crypto
 Share

Recommended Posts

Esti sigur ca merita efortul si banii?

Nu stiu ce bas e acela, dar dupa bridge pare sa fie un model de buget si pare sa fie si vopsit cu vopsea nespecifica pentru instrumente.

Daca prin schimbarea dozelor vrei sa scoti viata dintr-un bas mort s-ar putea sa fii dezamagit.

Edited by 24fret
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

multumesc de raspunsuri. Nu contest ca e un bass ieftin, dar imi place ca rezoneaza bine rece, si nu e nici pe departe mort. Schimbarea dozelor o iau momentan ca facultativ, sa vad ce posibilitati de upgrade am in viitor, daca tot am de gand sa schimb wiringul(poturile fasaie si is destul de uzate).

 

Scopul meu este sa am un ton percusiv, din ce m-am documentat pe internet, dozele active la bass is cele mai recomandate pe langa faptul ca mai reduce din efectul tipului de lemn din care e facut corpul. Fiind destul de ieftin, incep de la premisa ca nici lemnul nu e prea grozav.

 

Momentan, in lipsa unui signal chain adecvat nu pot inlatura si posibilitatea ca dozele care sunt montate ar fi destul de bune si doar am pitici pe creier.

 

Desigur, inca sunt curios de modelul acestui bass, daca aveti vreo idee in acest sens. La corp seamana cu Factor dar nu are "headstock".

 

Iar in ultimul rand, chiar daca sunt modele mai bune pe piata, m-a atras mult mai mult acest bass, si cum sunt destul de pitzipoi cand e vorba de asa ceva, o sa-l tin multa vreme si o sa investesc ceva bani in macar un refret caci am observat ca are tastele destul de joase, si eventual un bridge mai scump :).

 

 

@FiveSeveN, daca poti sa ma indrumi spre o schita de un astfel de preamp eventual cat mai simplu/mic, iau in considerare si o cale DIY, daca ma ajuta in cautarea tonului percusiv.

 

Personal, sunt mult mai incantat de felul cum se simte si cum se canta un instrument decat cine l-a fabricat sau cat a costat, de-aia am si o parere destul de buna de ibanezurile low-cost, fata de restul populatiei.

Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites

Scopul meu este sa am un ton percusiv, din ce m-am documentat pe internet, dozele active la bass is cele mai recomandate

"Percusiv" poate însemna multe lucruri, doar unele dintre ele putând fi legate de doze.

Un exemplu audio e mai util decât o mie de termeni vagi.

 

mai reduce din efectul tipului de lemn din care e facut corpul.

Asta e complet fals.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

pe moment nu am linie tonala adecvata pentru bass, in alte cuvinte cant pe o statie de chitara mai veche, de asta si tratez schimbatul dozelor strict facultativ.

 

Intradevar si tehnica e importanta, dar in esenta, atat cu degete cat si cu pana, nu se apropie de sunetul percusiv care-l caut, cel mult un ton mediocru spre slab, dar asta e evident de ce.

Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites



a fost inregistrat cu acest bass, de fostul proprietar.

@24fret. Am inteles. Din partea mea nu ma deranjeaza acest lucru. Oricum nu am urechea formata pentru bass momentan. Mai prind experienta si poate ma conving singur de limitarile bassului meu. Prefer sa scot tot ce pot din el decat sa-mi iau altul. Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites

 

si inceputul la melodia asta

 

 

 

Corzile mama ...corzile !!!

 

 

Doza cam orice pui nu va suna mult diferit eventual mai prost ...

 

Am incercat de la bobine de releuri legate in paralel pana la ce doza i-ti poti inchipui ...

 

apoi am cumparat corzi adecvate si a sunat bine o vreme pana nu s-au murdarit ( s-au oxidat in interior ..mai intr agrasime de pe meini ..si nu mai suna ...deci trebuie alta garnitura noua ca sa ai soundul ... daca calculezi de trei ori pe an ..cost aceva bani dar ptr Hobby merita ..

 

baiatul din primul video are prea multa "prezenta :" si loveste prea exagerat dar probabil nu este inregistrat bine si basii nu se aud fiind comprimati ...

 

Ai nevoie ptr live de un amplif cu doua boxe ..un dif de 18" sau macar 15" si o boxa cu difuri de 10" plus eventual si un horn de medii ce sa "plescaie " pe la 1-2KHz .

Side un amplif cu un EQ parametric , sau EQ grafic de la 40Hz la 2KHz , sau amandoua ,

 

Momentan acasa cant pe un bas Reghin cu doze de tip "vai si amar" in cutii frumos nichelate ..cu corzi priomite de la prietenul meu "@dutzu cam tari ( de aia le-am primit dou agarnituri doar incercate si nu ia convenit tensiunea ) ..cu preamplifuri simulatoare din Zoom G2 si de bass suna bestial ...

 

Dar ca sa am soundul si mai bun ar trebui sa scot ceva bani sa cumpar corzi ...cred ca Boomer ar fi cel mai indicat ...

 

Ce mai conteaza mult este pozitia dozei sub corzi .. la nici una din chitarele bass nu am dozele unde ar trebui ..dar nu vreau sa l estric ..suna si asa ..dac aar fi dozele in pozitiile ca si la Fender Jazz si Precision ar suna ca atare ..( am trei Reghin din fiecare tip cate un bas ..hehe lemn corp si gat exceptional ..sustain foarte bun ..etc .si un Framus vechi ce l-am dezmembrat ,, pe care am incercat o droaie de doze si preamplifuri EQ-uri etc ...si am ajuns la corzi ...)

 

Deci cea mai problematica treaba ptr un sound bun se rezolva cu corzile adecvate .in primul rand corzi noi !!!

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fara suparare, dar nu o sa obti tonurile pe care ti le doresti tu prin upgrade-ul de doze. Sunt prea multi factori (lemn, pozitie doze, corzi, calitate si material bridge / nut / taste etc) care influenteaza tonul unui instrument si de aceea un bass ieftin nu o sa treaca de un anumit prag al calitatii sonore prin o simpla schimbare de doze EVER.

 

Daca faci miscarea asta, pe moment vei simtii o diferenta, care adunata cu un placebo o sa te faca sa zici 'ce mare treaba am facut!'. Pana o sa il vezi la un concert pe altul cu mana foarte buna cantand la un Squier setat ca lumea care o sa sune mult mai bine si o sa te intrebi 'de ce?'.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.