www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

"TONUL "


karpi
 Share

Recommended Posts

Alta intregistrare de proba cu alte reglaje ..o progresie simpla motiv de improvizatie si creat o anume sonoritate ..

Treaba este ca trebuie sa ma obisnuiesc cu alte sounduri ..aceste trebuie experimentate pana poti face chiar o mica schimbare ..

Ce i-mi este neclar ar fi comportamentul compresorului parametric pe trei cai din R-8 caci nu am descriere in manual ,,si Normalizer functioneaza altfel decat cele din PC-DAW .

In primul rand ma interesa sa am background "bogat in armonice " care totusi sa nu umbreasca chitara solo ,contramelodia am inregistrat-o doar ca sa vad ce se intampla cu inca un sound pus in spatiu mai in spate ,..Normal soloul trebuia sa se cante doar la o singura chitara .adica si tema si raspunsurile ...ca sa fie ca si la cantat live unde nu am 4 chitaristi ...

 

....aceleasi scule ca si la inregistrarea anterioara ....

 

Start 2013.mp3

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Deep Green

 

O alta inregistrare +masterizare cu R8 ..am mai experimentat cate ceva .simulatoare . MSCrunch rhythm guitars gain 25 ,VOX AX30 solo cu gain 65 , bass Sans-A cu gain ceva mai ridicat ,,cabsim Matched ..reverb , delay ..panoramare ,,diferit EQ=uri ...Materizare algorythm No17 Full Comp.

 

La tobe am folosit un singur patern .iar dupa mixdown am folosit alte patru patern-uri "batute de mine la pad-uri " unul cu cinele , altu cu cofee can,. cu percutie si unul cu " tom-tom drumfill " ptr capat de fraza ..acestea le-am mixat in sequencer in paralel cu track-ul mixdown..si am creat un al doilea mixdown ..final .

 

chitara si bas la fel ca in celalate doua piese anterioare ..

Secventa progresiei repetitiva peste care am cantat soloul ..improvizat one-take .

 

DEEP GREEN.mp3

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Asa . Nu va cumparati Webcam HD LiveCam caci este scump si este o porcarie Movie Maker ptr el exista numa ptr Vista si Win7 ..asta nu ar fi problema dar este de totata jena se agatza se blocheaza ..dupa orice mica schimbare astepti 5 minute sa-si revina programul pana se blocheaza complet si gata ..,pe langa ca nici macar nu se apropie de posibilitatile restranse ale Movie Maker cel classic din XP .Iar cu alte editoare nu functioneaza .

 

Asa ca am pierdut o zi intreaga ca sa ma lamuresc .Ca mai bine filmam cu altceva in 6 minute era OK inregistrata treaba si mai aveam de editat ,..Dar trebuia sa experimentez toate caile ca sa ma lamuresc ..( pe ce am aruncat banii ) .Mi0-am zis ac decat sa tot convertesc si sa ma cpierd timp cu formatele camcorderelor si aparatelor Foto/video mai bine trag si eu cu un webcam HD cu autofocus si e mai usoara treaba ...Da ,.. asa e numa pe banii si mubnca ta poti sa dobandesti experienta .

 

OK pana la urma am reusit ceva ...un video cu

 

Sincronizarea Sequencer-ului din Zoom-R8 cu Looper-ul Jamman Stereo .

 

Zoom -R8 are posibilitatea de a trimite pe iesirea Headphones izolat numai "metronom"-ul .

 

Pe aceasta cale se poate comanda un circuit "trigger" care pe iesirea are dou acomutatoare electronice de orice fel ( optocuplor m FET, Tranzistotr , Poarti de transfer analogice ( MMC4053 ) care sa faca pe "pedalierul automat " .

 

Pe intrarea de comanda ptr pedala cu switch -uri de la Zoom ( Up -Down si Mode ) una din butoane comanda "Tap-tempo" .

 

Daca dai 3-4 impulsuri se preia timingul ...ast afaci de obicei cu piciorul si este OK pana canti singur sau chiar cu o trupa restransa si toti canta dup atine foarte atenti si" free " .

 

dar cand vrei sa inregistrezi dupa un BT din Zoom-R8 este mare minune daca nimeresti pe aproape timing-ul ca sa fie in sincron cu sequencer-ul .

 

Daca insa luam tempoul de la "metronom" chiar daca este un circuit de sincronizare analogic esti 98-99% in tempoul corect !!

Inca ceva !

Looper-ul Jamman Stereo daca are tempoul salvat in memorie sau il dai prin tap-tempo pui inregistratrea pe Autorecord ,cand aapesi cu piciorul pe Strat Record nu porneste pana nu vine un semnal .

Deci are tempoul setat ..poti sa auzi sunetul metronomului din Jamman Stereo apesi Start dar nu porneste inregistrarea ci incep esa palpaie intermitent LED-ul de la Record , cand primeste primul sunet porneste automat .

 

Asa ca pe automat dac a luat tempoul din metromul lui R8 comandat prin circuitul Trigger trebuie oprit semnalul de trigger ..apoi trebuie apasat Start Record palpaie LED-ul .....se aude sunetul metronomului de la JammanStereo ..apoi pornesti sequencer-ul din ZoomR8 ce va declansa automat inregistrarea unui loop in Jamman..

 

Cand apesi Stop Record datorita memorari timing-ului ( quantizarea tempoului ) inregistrarea se opreste exact la sfarsitu unei masuri !!! Deci cahiar daca apesi mai repede se va opri doar dupa ce parcurge timpul exact .

 

Asa ai un loop aproape 100% perfect .

 

 

Am ales ca si semnal de tact sunetul de metronom cu lovitura intre betele de tobe , "stick".

 

Acesta pare destul de exact dar totusi apare o mica intarziere probabil din cauza pantei de atac al sunetului , o sa incerc daca cu un semnal rectangular ( cat mai rectangular posibil cu panta de atac cat mai abrupta ) daca pot sa realizez timing mai bun .

 

Problema sa nu fie din ampliful de iesire Casca ..daca acesta distorsioneaza atacul semnalului ?..o sa incerc si o sa si masor /vizoalizeze cu osciloscop sa vad ce se intampla ..si care semnal o sa fie cel mai OK .

 

Intarziere chiar auzibila este OK ...deoarece dac acanti live cu trupa 1ms -5ms intarziere nu conteaza cacio toata trup asare pe ritm /tempo si totul este OK ...

Am facut demonstratia cu sequencer-ul ca sa se vada posibilitatile .Cei care au asemenea Looper fara control MIDI stiu care este problema .

 

Zoom-R8 poate sa dea si semnal MIDI code de pe iesirea de casca ..catre un convertor analogic de MIDI time code .

 

Mare porcarie ca doua scule de firma buna , ce calitativ sunt foarte bune ,sa nu aiba din fabrica interfata MIDI ca sa se poata sincroniza intre ele .

 

 

Pe video am scris cateva explicatii ,,dupa ce s-a convertit am vazut ca are greseli dar nu am mai schimbat nimic ca era 5 dimineata .

Movie Maker nu accepta mai mult de un numar de caractere la "credits" si acestea impartite in doua jumatati..ma miram unde dispar cuvinte ....asta e pana m-am prins ,...hehe ..asa invata omul din greseli .

 

 

In orice caz acum pot sa folosesc Loop-erul ptre diferite efecte in sincron cu sequencer-ul din R8 .

 

De ex.

 

Inregistrez progresia armonica ..arpegiat sau cate un acord lung in ordine inversa dar pe ritm .apoi redau cu Revers mode ...

 

Sau inregistrez sunete, ritmuri, zgomote , efecte facute cu chitara ce apoi le redau direct sau revers mode .

sau solouri redate in Revers mode .

 

Pe 4 masuri nu se decaleaza tempoul simtitor asa ca se poate folosi .Am facut incercarile cu tobe chiar din cauza ca sa vad cat se decaleaza si daca este utilizabila treaba .si se aude ca 4 masuri este OK precis .

De pornit un Loop de pe Jamman pe ritm nu este greu . greu este sa dai cu piciorul "tap-tempo" numai din greseal ajungi la un sincron pana ce cu un circuit trigger 99% iese OK si este utilizabil .

 

Maiurmeaza niste modificari in instalatie ...un Momentary Switch la pedala ptr cuplat semnalul de la Metronom la Trigger deoarece maxim 4 beat-uri sunt suficiente ca sa prinda tempoul ..apoi trebuie oprita comanda de Tap -tempo deoarece nu te lasa sa inregiostrezi caci procesorul este ocupat ....Deocamdata pornesc si opresc soundul de metronom catre Trigger din potmetrul de volum al metronomului .

 

In paralel cu iesirea de comanda o sa leg si Pedalier - Switch-ul de comenzi externe ptr:Revers Mode , Tap tempo( cu piciorul ) , si Undo last record .Nu este o problema doar trebuie sa montez un jack stereo in cutia circuitului Trigger .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tot citesc p eun forum de electronisti ..discutii ptr un PA ...stfaturi ..idei etc etc

 

vad un link la o boxa pe doua cai ( discutata )

 

Click ...ce vad o boxa Dif 12" si un horn ...ok citesc datele ....

 

Diful de joase/medii

 

Putere -300W

Diametru bobine 2,5"

 

fabricatie -= Tip unicat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( adica in loc de NONAME !!!)

......

...

la dif de inalte

....

fabricatie .= BMT ( o firma anume ) .

 

 

Ce sa-i faci invata omul ........incontinu !!! cate ceva ce este evident dar totusi nou ..!!!

 

DECI !!!! de acum incolo nu se mai chmema ......Doze NONAME

 

Ci .................doze UNICAT ..speciale !!!! ..care nu-s de serie obisnuite !!!!

 

 

tarrreee ...ce idei au unii l apromovarea sculelor !!!

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Sa postez un desen cu circuitul " trigger " ptr sincronizarea a JammanStereo cu un semnal audio extern ...de ex metronom de la un drummachine ,,,sau de la un sequencer ...etc

 

 

post-902-0-62949300-1363769500_thumb.jpg

 

Cu semireglabilul ce incarca condensatorul de 5uF se regleaza latimea de impuls minima ..adica sa avem un impuls de o latime minima necesara .

 

Cu semireglabil de la intrare se regleaza nivelul semnamlului din metronom, .drummachine ...ca sa avem decalaj cat mai mic .

 

Pe iesire sunt doia optocuploare ca sa nu am contact galvanic intre iesire metronom -intrare de comanda JML2

 

Dar se poate comanda si tranzistor , si FET si circyuit "analog switch ...solid state relay .

 

Cu releu miniatura am avut un decalaj as aca nu am trecut la acest "electronic switch "

 

Ultimrele teste am reusit sa nu am nici un decalaj intre tempoul din JammanStereo si drummachine sau sewuencer ..

Link to comment
Share on other sites

Sa postez un desenul schema fizica cu circuitul " trigger " ptr sincronizarea a JammanStereo cu un semnal audio extern ...de ex metronom de la un drummachine ,,,sau de la un sequencer ...etc

 

 

post-902-0-62949300-1363769500_thumb.jpg

 

Cu semireglabilul ce incarca condensatorul de 5uF se regleaza latimea de impuls minima ..adica sa avem un impuls de o latime minima necesara .

 

Cu semireglabil de la intrare se regleaza nivelul semnamlului din metronom, .drummachine ...ca sa avem decalaj cat mai mic .

 

Pe iesire sunt doia optocuploare ca sa nu am contact galvanic intre iesire metronom -intrare de comanda JML2

 

Dar se poate comanda si tranzistor , si FET sau cu circuit "analog switch /..solid state relay de ex.:.MMC4066

 

Cu releu miniatura am avut un decalaj ceva milisecunde asa ca am trecut la sistem "electronic switch "

 

Ultimrele teste am reusit sa nu am nici un decalaj intre tempoul din JammanStereo si drummachine sau sequencer ..folosind semnalul "stick' al metronomului care pare-se este destul de abrupt ptr ca semnalul trigger sa nu fie decalat .

 

 

O asa pun si coniguratia de interconectare dar trebuie sa fac desenul ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

N aca am uitat sa pun unele date ce sunt importante ptr incepatori ..

 

Circuitul prin separarea galvanica a intrarii de control al JML2 prin optocuploare garanteaza si protectia acestei intrari impotriva supratensiunilor .

 

dar nici cu tranzistoare nu ar trebui sa faca probleme ,sau cu MMC4066

 

 

Desenul circuitului ,versiuni

post-902-0-82137000-1363777821_thumb.jpg

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

NOU Club de JAZZ / BLUES in Timisoara

 

http://www.jazzclubb...sh.ro/#/muzical

 

In incinta restaurantului BioFresh

 

( Nu am gasit topicul cu "Timisorenii" asa ca m-am plictisit sa citesc titluri , in majoritate de vanzari cumparari , si am postat aici )

 

Lol, my gf eats there, pe doamna Imre o stiu, mi-a fost profesoara de muzica

 

Poate vin :D

Link to comment
Share on other sites

Lol, my gf eats there, pe doamna Imre o stiu, mi-a fost profesoara de muzica

 

Poate vin :D

 

Fain ..

 

Cred ca o sa cant direct in PA prin procesor ...sunt acolo doua boxe active Yamaha de putere mare ( erau a lui regretatul nostru prieten si coleg Mihai @Misu Ciuchitu fratele sau Lucian le-a trimis lui Liviu ).

 

Video ...

Acum am descoperit ca a postat un alt prieten secvente de la JimboBlues cand am fost invitat sa cant cu Bega Blues Band in 2009 . ( ce-a trecut vremea ...suntem deja in 2013) parca ieri a fost .

 

Sunetul trebuie setat cu EQ de la amplif de redare adica sa se ridice basul ( sau sa coboara mediile LOUDNES ) deoarece au bagat compresor cei de la TV .ce apoi face figuri si cu soundul de chitare ..dar in general suna bine .

Loco suna mai inchegat ..cu mentiunea ca pe partea mea nu auzeam basul bine ! nu avea definitie era un vuiet

Regretatul Kamo avea 3000W control ce se auzea peste tot in spatele meu era un Marshall ce suna mult mai inchis decat pe aceasta inregistrare si cantam la volum cam mic ptr magaoaia nu prea porneau difurille ..

 

E o amintire frumoasa cu Kamo ..ma bucur ca am cantat cu el dupa 40 de ani de prietenie la doua din ultimele sale cantari .

Nu uit cum m-a intrebat cand eu aveam 17 ani si cantam deja la Ada Marinescu ..

 

"Mai tu stii cei ala Bluesul ? ..iar eu ??????????

R.I.P @KAMO

Link to comment
Share on other sites

A postat prieetenul meu o piesa de la "momentul muzical " de la o seara "Literar artistica " ce a avut loc la noul club " Jazz Biofresh".

 

A folosit prima data looper-ul JammanStereo live ..am tras toata progresia de acasa ca sa nu plictisesc audienta ,,,hehe

 

Am reglat PA-ul a fost OK dar au derehle un pic cand sa montat un videoproiector ce a aparut in ultimul moment ..dar acest lucru sa simtit mai mult la piesele vocale unde microfonul era cam sub nivel ...piese vocale inca nu sunt prelucrate ...

 

 

Sa cam lungit treaba cu proiectia unui video asa ca s-au cantat piesele foarte scurtate ..dasr cateodata mai putin este mai OK .....

Procesorul ..Zoom G1

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Postez ca sample versionuea originala a piesei "April " cum am compus-o prin '97 .

Piesa a fost compusa si redata cu Buzz machine ...modular synth ..in acea vreme mai exista programul "Fast Tracker" program poate mai performant pe atunci dar cu o platforma mai greoaie ,,asa ca am preferat " BUZZ ".Intre timp BUZZ a devenit Open Source ..FREE si sa dezcoltat foarte foarte mult de i0-mi prind urechile ..hehe

 

Iata o vesiune creata in " BUZZ " prin '97 a piesei "April " aceiasi piesa ce a fost cantata simplificat (cu chitara si un background cu "strumming" din JammanStereo ) la "JazzClub- BioFresh " ce se vede in videoul din postul anterior .

April.mp3

Urmeaza ( lucrez ) la versiune cu doar chitare ale carui parti le voi folosi in viitor si ca BT in JammanStereo ..deocamdat alucrez sa transpun atmosfera sitetizatoarelor in chitare ..si normal ca am deja zeci de versiuni ce nu-mi plac ..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

In sfarsit m-am hotarat sa dau schema "momentana " ptr . sincronul analogic comandat "acustic" ..

 

Cu aceasta configuratie am reusit chiar sa nu am decalaj de loc intre drummachine si JammaStereo .

Urmeaza sa rezolv pornirea unui "loop" in sincron cu tempoul "trupei live" .

 

Deocamdata pornesc un loop dupa simt ..cea ce nu este intotdeauna 100% OK dar pana nu rezolv asta este schema actuala .

 

Ptr. pornire "start loop" in sincron trebuie sa construiesc un circuit logic ce va fi cuplkat in paralel cu "butonul " de Start al JammanStereo .

 

Momentan nu prea am avut timp cu de toate ..dar studiez reolvarea SMPTE to MIDI ptr Zoom R8 ca sa pot conecta in sincron si drummachine BOSS ..sau alt sequencer MIDI ..

sa uploadez videoul ....trebuie sa corectez o eroare ...

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Iata si link la o schema MIDI

Low cost analog to MIDI convertor

http://kmt.hku.nl/~p...IDI/A2MIDI.html

Avand in vedere ca nu cred ca am nevoie de pozitie "song " ci doar de sincron ptr pornit un loop inregistrast poate o fi OK

Avantajul ar fi ca nu foloseste microprocesor ci doar circuite logice relativ "simple ".

 

 

http://kmt.hku.nl/~p...IDI/A2MIDI.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am cumparat recent doua piezo ptr chitara acustica .

Am montat pe chitara mea acustica Johnson ...in 30 minute am scos corzile am practicat doua decupari pe peretele lateral al chitarei si am instalat si Preamp -4 EQ ,Tuner cui iesire asimetrica ptr amplif normal si simetrica ptr trimis la mixer ....

 

Preamp FiresStone -Tune-4EQ..

 

Suna foarte fain sunt multuimit ,,

 

Totul ..preamplif +doua doze 250 RON am gasit ..comandat la SoundCreation ...ce este in drum catre casa plus la Muzikia si la MC Muzical..; nu au avut ..

 

 

Acum exersez si incerc limitele ...o s apun inregistrari dupa ce inregistrez ceva mai "aratos" nu numai teste acustice ..

 

Am o baterie de o saptamana vad ca inca finctioneaza ..nu scot cablul in pauzele dintre inregistrari ca sa vad cam cat tine ...asta inseamna minim 4 ore pe zi ...( cand nu mai cant nu las cablul cuplat )

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Asa ,doza piezo este tot FireStone

 

Prima incercare cu noua instalatie

Sunshine 2b.mp3

 

Inregistrat cu Zoom -R8

 

piesa este in lucru aceasta este doar o mostra de sunet inca invat sa ma obisniuesc cu dinamica diferita fata de acustic cu microfon sau electric cu doze magnetice ...

 

BT-ul cu piezo- acustica , bas Reghin tobe din Zoom -R8

Solo cu electrica Keiper si cu piezo ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Asa ,doza piezo este tot FireStone

 

Prima incercare cu noua instalatie

Sunshine 2b.mp3

 

Inregistrat cu Zoom -R8

 

piesa este in lucru aceasta este doar o mostra de sunet inca invat sa ma obisniuesc cu dinamica diferita fata de acustic cu microfon sau electric cu doze magnetice ...

 

BT-ul cu piezo- acustica , bas Reghin tobe din Zoom -R8

Solo cu electrica Keiper si cu piezo ..

 

Cum este raspunsul de frecventa pentru aceste doze firestone ?

 

Are arii instabile si autoresonante?

 

s1dq.jpg

[sursa : http://en.wikipedia.org/wiki/Piezoelectric_sensor ]

Link to comment
Share on other sites

Nu am observat rezonante .

Ce este diferit de doza de contact este ca la ciupit prea puternic semnalul /atacul este mare si face cam l afel ca si Straocaster-ul pe inalte ..deci trebuie sa ciupesc corzile linistit /fin daca vreau sa sune ,mai natural ..

 

Oricum mie-mi place chiar acel ton "gatuit /cu atacul comprimat" ...reglat din EQ +din procesor suna foarte fain .

 

De fapt ptr strumming am nevoie .si i-mi place foarte mult cu, suna chiar la volum de cantat foart emic ..asa ca pot sa trag linistuit in casa /apartament fara sa moara cei din jur ..

 

Ptr un solo acustic cu sunet mai natural am si microfoane etc ..insa daca voi canta live este OK si cu un sound mai comprimat cum am auzit la mai toti in concerte rock un sound "nou " ce sa integrat bine in sunetele folosite ...

cat despr e timbru ..se poate regla intr-o plaja foarte larga timbrul si raspunsul sunetului .Semnalul este mare .

 

 

mai am o doza si-mi bat capul cum sa o montez la chit electrica ..trebuie sa ma documentez ...sau trebuie sa cumpar alt tip de doza ..o sa vad ..

 

Ce-mi place este ca zgomot nu am nici cu inaltele +prezenta EQ-ului preampului la maxim , trebuie sa fac masa la corzi ca si la chitara electrica deoarece daca dau josele la maxim apare un brum foarte adanc ..dar cand ating masa cablului dispare brumul ..

Este normal sa fie brum la 10Mohmn "in gol " si cu joasele la maxim la EQ .Normal nu pui joasele la maxim ..

Link to comment
Share on other sites

inca un test cu o alta piesa ..

 

https://soundcloud.c...rpi-1/questions

 

nu-i finisata doar incerc soundurile

 

Na ca de dimineata nu functioneaza SoundCloud-ul ..si eramcurios cum suna pe boxe am mixat pe casti ...de obicei pe boxe suna mai bine ..dar asta e ...cred ca fac ceva intretinere .........

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Blues pentru Timisoara 2013

...Cu ampliful SONY de automobil cu un dif Blue Marvel , chitara marca de rasunet Keiper , efect Zoom G1N ..piesa de deschidere .. The Rise and Fall of Flingel Bunt ................nu functioneaza tab-ul nu scrie chestia asta numai asa ......Spectatori vre-o 40 daca au fost in afara de trecatori si cei de la mese la terase ..a inceput in loc de ora 20 la ora 19 si mai nimeni nu stia ...dar a fost foilmata de trei cameramani asa ca sunt curios sa vand si urmatoarele piese ..toati au spus ca a sunat bestial ..Justin @Reset la mixer ...asta a fost norocul ca la seara cu invitatii playback-isti a fost uin vuiet general dar piata a fost arhiplina ! OK nu trebuia sa fie blues in centru orasului dar asa a fost sa fie ...bine ca se mai organizeaza ...Trebuie corectat soundul cu oleca bass si inalte ..caci camera a limitat aceste frecvente ..fiecre dupa instalatia proprie .....fara masurarea liniaritati boxelor ..hehe..asa dupa ureche e OK Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Going Down ...

 

 

La piesa aceasta am avut distors "od" din Zoom g1 si ecou simplu .

 

Am uitat un lucru important ,la piesa de deschidere al trupei Shadows postata anterior ,aveam ecou dublu "galopant" asemanator cu cel folosit de Hank Marvin .Un ecou cu 50ms cu feedback 30% si altul cu 580ms cu o singura repetitie .si "preamp " Zoom Clean " .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.