www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Coarda Moarta.


ArntDan
 Share

Recommended Posts

1)Deci a 4-a coarda bazaie de nu are aer,la toate freturile.E moarta,suna mult mai infundat ca celelalte.Am un bridge fara tremolo.Coarda nu atinge nimic,deci nu stiu care ar putea fi problema.O sa incerc sa schimb coarda deoarece pare putin uzata,dar pana atunci stie cineva ce se intampla?Vi s-a mai intamplat si voua?

 

2)Stiti cumva cum sa ridic pinii(chestiile mici ce tin coarda de la bridge)?Stiam cu sa le ajustez la chitari cu tremolo,dar la asta m-am uitat din toate unghiurile la ea si tot nu imi dau seama cum sa le ridic.

 

Ca referinta,chitara mea este un Jackson Kelly js30.Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Salut!

Sa inteleg ca iti bazaie corzile la chitara,adica ai fret buzz.Daca vrei sa nu iti mai bazaie,iti reglezi tija(truss-rodul),tre sa fie un capcacel la cheite,si o reglezi in functie de cum e acum,cu corzile slabite,iar dupa reglezi bridgeul ala,vezi poza.Eu unul asa am facut cu chitara mea,exact ca a ta,un Jackson JS30 Kelly,si nu am probleme de fret buzz,si actiunea este destul de buna.

post-23183-0-56082600-1365283560_thumb.jpg

Edited by claudiumetal11
Link to comment
Share on other sites

In pozitie libera se aude la fel ? adica infundat ?

Sau suna normal ?

Daca se aude la fel , adica infundat, si in pozitie libera inseamna ca, datorita vechimii/uzurii, infasurarea/camasa corzii nu mai este stransa pe miez si vibreaza independent una de alta. Adica miezul de infasurarea de deasupra.

 

Dupa cum ai scris, ca pare uzata, trag concluzia ca ai cumparat chitara cu aceste corzi si nu stii cat de vechi sunt.

Sfatul meu, schimba tot setul , cu unul nou, bineinteles, si vezi dupa aceea cum s-a modificat sunetul.

 

Nu te apuca sa umbli la truss rod, sau sa modifici action-ul (prin inaltarea corzilor) pana nu vezi cum se comporta cu corzi noi. Dupa ce schimbi corzile postezi din nou, daca mai este cazul.

 

Nenea Claudiu, la truss rod nu se umbla pentru orice chestie, mai sunt multe de facut pana atunci.

 

Hai noroc si bafta multa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

caludiumetal11 : Eu am ridicat si de acolo dar tot suna infundat,chiar si in pozitie libera.Eu voiam sa stiu daca se poate ridica fiecare cheita individual.La truss rod nu se umbla decat daca gatul este indoit(convex sau concav),deci nu e prea sanatos sa umbli acolo daca gatul e complet drept(ca la mine).Nu sunt sigur,dar nu cred ca de acolo se regleaza truss rodul deoarece ea se afla in gat,nu pana la bridge,deci de acolo se ridica numai bridgeul,nu trussrodul in sine(el se regleaza din spate,de la gat in sus).

 

stratosaurus:O sa incerc sa schimb corzile si iti vin cu un raspuns dupa,dar eu tot vreau sa stiu de unde ridic individual cheitele ca nu imi dau seama.Chitara am primit-o acum vreo saptamana,deci cu corzile astea au venit cu ea.Am sa il intreb pe vanzator ce corzi sunt si am sa le inlocuiesc pentru ca sunt destul de bune ca si calibru pentru preferintele mele deci as vrea sa cumpar acelasi set.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.