www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Mixer Sau Placa Externa Usb?


Recommended Posts

Jesus Francis Christ, câte aberații se pot strânge în 8 ore!

 

pana acum am inregistrat chitara in cubase prin procesor si luam sunetul din iesirea pentru casti de la procesor apoi prin intrarea de microfon de la placa de sunet. Asa sunt limitat la o singura chitara ce poate fi inregistrata si nici calitatea nu e super.

1. Ce placă de sunet e? Ești sigur că intrarea are un singur canal?

2. Care aspect al calității te deranjează? Sunt puține pentru care e responsabilă placa de sunet (sample rate, bit depth, noise floor), restul sunt factori externi acesteia (interferențe, distorsiuni și SNR prost datorate reglării inadecvate a nivelului semnalului etc.).

 

 

in general mixerele desi au mai multe canale de intrare au doar doua canale de iesire

[...]

Mixerele au doar o iesire ( in general)

Nu. În general mixerele au mai multe bus-uri. În funcție de destinație (general/FoH, monitorizare, studio) pot avea mai multe sau mai puține, dar un mixer compact de uz general, cu 16—24 canale are cel puțin un bus stereo (master) și două mono (aux 1 & 2), de obicei patru mono. Și cel mai ieftin și basic mixer pe care îl știu are 2 bus-uri (master & phones).

 

Cu alte cuvinte nu sunt facute special pentru inregistrari

https://www.google.com/search?q=recording+studio&biw=1280&bih=939&sei=84JcUeWAFYiiO7uKgcgO&tbm=isch

Care-i cel mai proeminent echipament din acele imagini?

 

placile audio care intre pe placa de baza nu mi se par ceva calumea

Iancu Silviu, audio technician extraordinaire!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Placa este realtek incorporata in placa de baza si da, am o singura intrare, cea de microfon, in care intra un cablu cu jack mic de la mufa de casti a procesorului. Intrarea de front speakers s-a stricat si folosesc unde ar putea fi o intrare de line in pe post de iesire front speakers. Sa zicem ca nu as folosi front speakers si as folosi line in, ar fi mufa mica, si chiar daca as avea 2 intrari, ar trebui adaptor pentru jack mare > jack mic (ma scuzati ca nu stiu dimensiunile in mm ca sa le scriu), am mai folosit asa si nu merge cum trebuie, calitatea e proasta si nici nu face contact cum trebuie dupa un anumit timp cu metoda asta, in plus, ar trebui sa folosesc un amplificator inainte sa intre chitara in pc. Deci solutia asta cade, am nevoie de o alta interfata ca sa inregistrez mai multe chitari.

 

Ceea ce nu imi place acum la inregistrare este ca se aude un zgomot de fundal. Cand nu cant, este activ noise gate-ul si nu se aude, dar atunci cand cant se aude si e deranjant, mai ales pe partile mai clean se observa, la distors nu prea. Chiar daca micsorez volumul de intrare cat se poate de mult, tot se aude acel zgomot de fundal.

Link to comment
Share on other sites

adaptor pentru jack mare > jack mic (ma scuzati ca nu stiu dimensiunile in mm ca sa le scriu), am mai folosit asa si nu merge cum trebuie, calitatea e proasta si nici nu face contact cum trebuie dupa un anumit timp cu metoda asta

 

Problema asta o am şi eu. Ultima oară am schimbat adaptorul (la mine e invers, din mic în mare), acum iar a început să facă urât, probabil o să încerc să îndrept lamela din interior. În orice caz, nu sunt scumpe adaptoarele şi mă ţin câteva luni... Presupun că aşa proaste sunt toate. Dacă are cineva cunoştină de unele mai bune, mi-ar plăcea să găsesc.

 

Eu nu înţeleg ceva, când spui "ca sa inregistrez mai multe chitare", te referi la tu cu încă 2-3 amici înfipţi în interfaţa audio în acelaşi timp?

Link to comment
Share on other sites

e o dezbatere intreaga internal vs USB vs FW, intr-un articol scris chiar de raposatul Richard Thurow (alias Tweak de pe Tweakheadz). Raspunsul : nu exista "cea mai buna solutie, ci solutia care iti merge tie cel mai bine".

In teorie, o placa interna pe PCI va oferi latenta si ocupanta procesorului cele mai mici, urmata indeaproape de Firewire, si apoi abia de USB.

In practica, pot spune ca am folosit candva un M-audio Fast Track Ultra pe USB 2.0, imprimand pe toate cele 8 canale simultan, in timp ce rulam niste librarii orchestrale in Kontakt, iar cele 8 iesiri erau rutate in asa fel incat fiecare instrumentist sa aiba cate o pereche de monitoare in-ear, si nu am avut probleme.

Si cele doua parale ale mele, tinand cont de titlul topicului : pentru o inregistrare calitativa, cel mai mult conteaza ADC-urile, si nu te poti astepta la niste ADC-uri decente intr-o placa / un mixer care iti ofera x mii de lucruri la 80 de euro; este clar ca pentru a reusi sa atinga pretul cu pricina (scotand si profit), niste rabaturi au trebuit facute. Si prin urmare, sfatul meu ar fi mai degraba sa cauti o interfata de sunet simplista la un pret cinstit, si care sa faca ceea ce ai nevoie si nimic mai mult, decat sa iti iei (analogie din anii '90) un dublu-casetofon cu auto-reverse, bass reflex, sunet surround in 2 boxe, si "orga" de lumini, dar caruia sa-i lipseasca functia de BIAS (batranii stiu despre ce vorbesc :) ).

Link to comment
Share on other sites

Sa zicem ca nu as folosi front speakers si as folosi line in, ar fi mufa mica

Și ți-e teamă că nu încape tot tonul prin mufa mică?

Dacă preferi să dai 500 lei pe o interfață externă în loc de 3 lei pe un cablu, e alegerea ta. Dacă ai ajuns deja la o soluție de ce ne mai întrebi pe noi?

 

Cand nu cant, este activ noise gate-ul si nu se aude, dar atunci cand cant se aude si e deranjant

Asta nu are absolut nimic de-a face cu placa de sunet.

 

 

Dacă are cineva cunoştină de unele mai bune, mi-ar plăcea să găsesc.

Jack-ul mic nu e proiectat pentru a suporta greutatea adaptorului și mufelor conectate la el. Fă-ți un cablu mai lung cu mufele care-ți trebuie, astfel încât să nu se sprijine de intrare.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ca sa aud ce cant, am nevoie ca intrarea aceea ce poate fi folosita ca line in, sa o folosesc la front speakers..deci chiar daca as folosi ca intrare, nu as auzi realtime ce inregistrez, si e vorba ca nu vreau sa merg pe adaptoare pentru ca nu imi plac rezultatele. Si daca nu e de vina placa de sunet pentru acel noise de fundal atunci ce e de vina, procesorul? Adica daca as lua o alta interfata nu ar fi nicio schimbare?

Link to comment
Share on other sites

Mixer Sau Placa Externa Usb?

 

 

Mixer ( Extern) cu interfata USB .

 

Pe alte forumuri user-i intreaba in felul urmator :

 

..Cine ma poate indruma catre un " link " din care sa pot afla despre problema XYZ ...

 

Adica de unde poate afla informatii credibile/corecte .

 

Toate versiunile/tipurile de interfete audio functioneaza bine .

 

In functie de pret pot fi mai calitative sau mai slabute calitativ.

Dar ptr un incepator aceste diferente nu prea conteaza , este bine sa invete despre ele ca in viitor cand ajunge profesionist sa stie ce sa cumpere /sa foloseasca.

 

 

Un site cu cateva indicatii /sfaturi "

 

http://www.start-playing-guitar.com/recording-guitar.html

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Jack-ul mic nu e proiectat pentru a suporta greutatea adaptorului și mufelor conectate la el. Fă-ți un cablu mai lung cu mufele care-ți trebuie, astfel încât să nu se sprijine de intrare.

 

La mine e invers. Mai exact căşti de-alea normale, cu mufă mică, conectate la interfaţă, prin adaptor (mufă mică mamă>mufă mare tată). După un timp, mufa mică nu mai stă fixă în adaptor şi nu mai face clanc când o bag. Adică tot aia ar fi şi dacă aş face un cablu mai lung. Şi nu scot căştile din adaptor, că le scot cu totul din interfaţă când ascult la monitoare.

Văd totuşi la o pereche de căşti mai de soi, cablul fiind gândit din mai multe bucăţi, tot prin genul ăsta de adaptoare se conectează, dar alea sunt mai solide, intră mai greu în adaptor. O să caut mai scumpe.

Link to comment
Share on other sites

Ah, în cazul ăsta îți împărtășesc frustrarea :D Am un adaptor bun, metalic, (și nenumărate proaste) pe care l-am primit odată cu căștile dacă țin bine minte.

Doar aici am găsit (cel puțin arată similar) și nu e pe stoc: http://www.tehnoelec..._stereo_metalic

Se poate face însă cu un cablu scurt și o mufă mamă pe fir mai acătării.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

https://www.google.c...uKgcgO&tbm=isch

Care-i cel mai proeminent echipament din acele imagini?

Adevarat dar de la echipament care costa cat o masina de lux gen

Focusrite_Console_02.jpg

 

la chestii mai de buget cum e asta (e similar cu ce a postat el la inceputul topic-ului

Alesis_Multimix_8.jpg

 

e o diferenta destul de mare la capitolul facilitati.

BTW cred ca asta ar fi mai bun decat behringer-ul.

Link to comment
Share on other sites

Interesant topic, mai ales pentru n00bji ca mine.

 

Eu am facut urmatorul test. Chitara + Pandora Mini + outputul de casti bagat in line-in-ul de la desktop.

 

1. Acasa pe desktop am placa de sunet integrata (nu stiu acum exact de care, dar e penala) si se aud pacanituri si fasait destul de mare. Cand ascult ce am inregistrat la niste casti smechere se aude si e deranjant.

2. La serviciu pe desktop am tot placa de sunet integrata 'Realtek High Definition Audio'. Cand ascult ce am inregistrat e ok, nu mi se pare ca se aude asa tare fasaitul. Vezi sample: https://www.dropbox.com/s/t282v5n1550qu37/test_desktop_serviciu.mp3

 

Dati la maxim sample-ul si spuneti-mi daca auziti fasait. 10x!

 

Ca sa nu mai am probleme am decis sa cumpar https://www.pcgarage.ro/placi-de-sunet/creative/audigy-se-bulk/ , o investitie mica si daca dau fail macar am o placa de sunet mai buna.

Link to comment
Share on other sites

Interesant topic, mai ales pentru n00bji ca mine.

 

Eu am facut urmatorul test. Chitara + Pandora Mini + outputul de casti bagat in line-in-ul de la desktop.

 

1. Acasa pe desktop am placa de sunet integrata (nu stiu acum exact de care, dar e penala) si se aud pacanituri si fasait destul de mare. Cand ascult ce am inregistrat la niste casti smechere se aude si e deranjant.

2. La serviciu pe desktop am tot placa de sunet integrata 'Realtek High Definition Audio'. Cand ascult ce am inregistrat e ok, nu mi se pare ca se aude asa tare fasaitul. Vezi sample: https://www.dropbox....op_serviciu.mp3

 

Dati la maxim sample-ul si spuneti-mi daca auziti fasait. 10x!

 

Ca sa nu mai am probleme am decis sa cumpar https://www.pcgarage...audigy-se-bulk/ , o investitie mica si daca dau fail macar am o placa de sunet mai buna.

 

Fasaie :) Pe calea normala pe care ascult muzica acasa: Audigy ceva, sistem nepretentios 5.1.

Insa n-as da vina pe placa in cazul asta - semnalul e slab, deci raportul semnal/zgomot e mic. De aici cred ca vine majoritatea fasaitului.

 

In ceea ce priveste placa/placile de sunet. Acum multa vreme am incercat sa folosesc pc-ul pe post de amp. Lantul era chitara (clona strat) - Livebay-ul de la creative (un dock c-o caruta de mufe care venea in fata calculatorului) si de aici semnalul mergea digital la placa. Din pacate, se auzea prost si orice atingere de potentiometru fasaia ceva fantastic. Aceeasi scule (chitara + potentiometri, cablu) erau perfect utilizabile intr-un amp de chitara. Habar n-am de ce, go figure...

 

Pe de alta parte nu ti-as recomanda sa bagi ditamai cablul de chitara intr-un jack mic. Intai greutatea cablului, jack-ului mare, adaptorului jack mare/jack mic plus bratul parghiei ar trebui sa fie suficienta sa strice mufa din placa. Doi, chiar daca gasesti alta solutie de a suspenda cablul, aproape imposibil sa nu smucesti o data macar de chitara, sa iei cablul in picioare, etc.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Gata I did it ... sort of. M-am chinuit sa izolez toate problemele, in ordine random:

  • laptopul nu avea porturile izolate bine (si pe USB si pe audio se auzea by default fasait)
  • cand scoteam alimentarea se auzea mai bine (disparea o parte din fasait)
  • stateam cu chitara prea aproape de laptop
  • pe laptop a trebuit sa dezactivez reteaua ca sa imi mearga bine in Guitar Rig 5 (sa nu se duca procesorul in rosu)

Am trecut pe desktop, folosesc si nu mai am probleme de nici un fel. Am scris tot setup-ul hardware si software pe video

 

Chitara (cablu) => M-Audio FastTrack (USB) => desktop => Reaper + Guitar Rig 5 configurate impreuna sa se auda live efectul. Just pressed record. Done.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.