www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Putin Ajutor!


Guest George10
 Share

Recommended Posts

În cazul unuia: Nu există head din seria Cube.

În cazul celuilalt: Varianta head de Mustang (V) e de două ori mai scumpă și de 7,5 ori mai puternică și semnificativ mai masivă.

Există și un adaos de flexibilitate pe care nu-l ai cu un head, oricât de compact ar fi. Deci ai multe avantaje cu efort minim. Decizia producătorilor de a exclude mufa pt. cab extern de la produsele mai ieftine (ca să ai un motiv în plus pt. a alege cele mai scumpe) e IMO reprobabilă.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

FiveseveN a enumerat bine motivele, cel putin in cazul meu. Am dat intamplator peste un Club al Mustangarilor si am vazut ca o parte din ei le-au convertit in headuri. Erau foarte fericiti in ceea ce priveste sunetul cu un cabinet de 1X12".

Eu mai am un motiv sa fac treaba asta; am obiceiu' sa modific lucrurile, chiar daca uneori in mai rau. Daca-mi luam cabinet, cred ca-l faceam combo. :))

 

Parerea unei vecine, despre treaba asta:

"Lasa maica sa modifice cabinetili ca nu face rau la nimenea. Ce sa faca, sa dea in cap la lume, pe strada?!"

Edited by impaiatu
Link to comment
Share on other sites

Daca vi se pare complicata schema pusa de FiveseveN puteti monta un jack mama pe carcasa amplificatorului la care lipiti firele care merg la difuzor ,iar pe difuzor lipiti un cablu cu mufa jack tata ,la fel si pe cabinet (se foloseste in multe combo-uri aceasta conexiune) respectand polaritatea bineinteles.

Edited by bbcelrau
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

În cazul unuia: Nu există head din seria Cube.

În cazul celuilalt: Varianta head de Mustang (V) e de două ori mai scumpă și de 7,5 ori mai puternică și semnificativ mai masivă.

Există și un adaos de flexibilitate pe care nu-l ai cu un head, oricât de compact ar fi. Deci ai multe avantaje cu efort minim. Decizia producătorilor de a exclude mufa pt. cab extern de la produsele mai ieftine (ca să ai un motiv în plus pt. a alege cele mai scumpe) e IMO reprobabilă.

 

Nu-mi spune ca erau fixati pe Cube si Mustang inainte sa se apuce de cumparaturi. :)

Si despre flexibilitate: o fi, daca poti decupla difuzorul combo-ului. Nu vad de ce as folosi acelasi dif mic din combo pe langa o boxa facuta dupa gusturile mele.

Iar despre carat, totusi cred ca un combo+boxa vor fi mai grele si imi vor ocupa mai mult loc in portbagaj decat un head+boxa.

Link to comment
Share on other sites

@bbcelrau ; initial ma uitam la schema aia ca curca-n crăci dar m-am lamurit suficient de repede si mi se pare cea mai buna solutie daca as vrea sa-l pastrez si-n varianta combo.

@DoctorX ; cand m-a lovit cantatul la chitara (acum un an si un pic) habar n-aveam de combouri, cabinete si alte dracii. Situatia nu s-a schimbat cu mult pana acum dar ma straduiesc. Eu am vrut sa-mi iau ceva care sa sune cum vreau eu si cand vreau eu, fara a fi nevoit sa mai cumpar nu stiu ce pedale sau alte chestii. Despre comoditatea caratului nu mi-am pus niciodata problema, am carat eu lucruri si mai grele. Macar sa fiu pus in situatia sa le car, asta ar insemna ca am cantari pe ici pe colo ca de carat prin casa nu se pune problema.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Deci ...Deci!

 

Cumperi un "combo" cu efecte /modeler si alte prostii ai de carat ditamai "cutia" degeaba .

 

Tu ai nevoie de 200W pe scena si trebuie sa cari si comboul pe post de procesor .

 

Deci nu-i o rezolvare ieftina caci ptr deplasare ptr un alt amplif ce are putere serioasa trebuie sa-ti cumperi si un procesor de "buzunar " sau ceva de "podea" .

 

La un "head " de 20W nu prea merita sa cari o boxa 4x12" de 200W .

 

 

Daca se cumpara combo mic din considerente de gabarit redus ptr transport mai usor se alege unul ce are finalul -ul de 100 -200W , care are doua difuri de 10" pe post de "combo" pe care le ataca cu putere mai mica buna ptr repetitii exersare si ptr locatii mici l amuzica mai blanda , iar cand ai nevoie de putere cari boxa de 200W cu SPL 110 dB in care ampliful nu pompeaza degeaba puterea electrica maxima .

 

Deci ...jucariile acestea "cube" sunt OK dar sunt scumpe , dac ai bani sa investesti in plus ptr exersat este OK dar daca vrei sa faci economie este scump nu renteaza.

 

Videolul cu head ..Cabinet este o alta pacaleala la care musca lumea ... sa cari ditamai cutia ca sa folosestii procesorul din ea ? .

 

Daca asta-i povestea de ce sa nu scoti preampul si procesorul intr-o cutie mica ca sa se poata cara usor la cantat unde este amplif de putere pe scena .

Iar etajul final din cub cu o boxa poti sa o faci separat daca chiar vrei doar asa de hobby .

 

 

Un amplif de 20W nu-i cu mult mai usor si mai mic decat un amplif de 50W acesti +30W sunt o diferenta de peste +3dB este o putere ptr care merita sa cari si o boxa de 4x12" ..Dar ! cu mentiunea sa ai in vedere un amplif de 200W ptr boxa 4x12". si mai repet odata nu orice difuri ! ci sa aiba SPL minim 100 -103 dB ideal ar fi cu 110dB .ca sa merite carata sandramaua.

 

Sunt discutate prooblemele de mai multe ori da cine citeste ceva pe rgc.ro ...toti vor rasouns la intrebare .

 

Cu fiecare dublare a numarului de difuzoare se castiga +3dB in putere .cu acelasi amplif .( aceiasi putere electrica )

Conditia este ca fiecare combinatie sa aiba acelasi ohmaj/impedanta ...de ex daca diful din combo are 4 ohmi ..ansamblul de difuri trebuie sa aiba la fel 4 ohmi .Resprectiv inseamna ca la acelasi ohmaj difurile "scot"/consuma "aceliasi putere electrica din amplif .

 

Daca se cupleaza in serie un dif cu acelasi ohmaj cu diful intern suma celor doua impedante este una dubla ...cea ce inseamna transfer de putere mai mic .

 

Puterea electrica debitata pe difuri cand s-a dublat impedanta nu scade neaparat puterea la 1/2 !! deoarece curentul va fi de 1/2 din curentul consumat cu ohmajul initial din care cauza tensiunea de alimentare va fi mai stabila caci blocul de alimentare va fi solicitat la jumatate de curent ca rezultat puterea maxima va fi mai mare decat 1/2 din puterea initiala ampliful va avea un headroom mai generos !Compresia de putere cauzata de blocul de alimentare este si ea la 1/2 .deoarece curentul mai mic solicita alimentatorul proportional mai putin .

 

In final cu dublarea de impedanta ( in serie) vom avea ...aprox 1/2 din puterea amplifului cu diful "original " cea ce inseamna aprox [ - 3dB ]

Dar ! diful supllimentar aduce +3dB !!

 

asa ca:... +3dB-3dB ...in final vom avea acelasi SPL /putere acustica .

____________________________________________________________

 

De fapt cum am scris va fi ceva mai mare puterea deoarece avem compresia de putere al amplifului mai mica , si inpllus si compresia de putere al difurilor este mult mai redusa deoarece pierderile prin caldura acum se disipa pe cele doua difuri asa ca amandou afunctioneaza cu un randament/eficienta mai ridicata decat in cazul unui singur dif "forjat " la care compresia de oputere ajunga la [ -3dB] !!

 

Dar , mai avem inca un avantaj ..basii vor fi redati mai lejer si mai clar cu doua difuri solicitate doar la jumatate din puterea lor maxima .!!

 

 

Deci pe scrurt pentru cei de alte meserii care nu au inteles mai multe :

 

..Este bine sa avem o boxa de 4x12" cu difuri cu SPL cat mai mare (in loc de un singur dif de 12"). aceasta ce poate aduce o putere acustica aproape dubla .

Si mai bine este sa avem 8 x12" DoubleStack ca la Marshall .

8 difuri fata de unul singur cuplate la acelasi amplif inseamna +9dB ,,,cea ce se aude dublu de tare .

Cine a auzit a cantat pe Marshall cu double stack cu difuri Celestion cu eficienta mare stie cat conteaza la un amplif de numai 100W . unde mai ai si cu plus 3dB crestfactor-ul amplifului ajungem la un total de castig de +12dB !! ce este o diferenta enorma .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Nu asta era ideea ci faptul că poți folosi doar combo-ul când vrei și combo + altă boxă când poți.

În plus, what Chapman said.

 

Dupa ce folosesti combo-ul modificat legat la o boxa cu minim un dif de 12" mai acatarii, nu cred ca ai mai vrea sa folosesti combo-ul original cu dif de 8 sau 10. Mai ales concomitent, cand vei avea un sunet din combo si cu un cu totul altul din boxa.

 

Cat despre Chappers, el zice bine, dar are pile la Roland si la Zilla. Daca ne spunea si cat ar fi costat modificarile ar fi fost tare util.

Fatboy-ul ala cu 2xV30 costa 400 de lire. Pentru cumparatorii de Mustang 1 si Roland Cube 40XL, care in prima instanta s-au gandit la buget, nu cred ca pica bine la buzunar achizitionarea sau confectionarea unei boxe cu doua Celestion-uri, care numai ele costa mai mult decat Mustang-ul sau cam 70% din Cube 40XL.

Parerea mea.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dupa ce folosesti combo-ul modificat legat la o boxa cu minim un dif de 12" mai acatarii, nu cred ca ai mai vrea sa folosesti combo-ul original cu dif de 8 sau 10. Mai ales concomitent, cand vei avea un sunet din combo si cu un cu totul altul din boxa.

Asta e si parerea multor utilizatori de Mustang 1 ce si-au modificat combo-urile in maniera care vreau si eu s-o fac.

Toata tarasenia nu vine din considerente financiare, majoritatea celor de care am pomenit sunt americani si spuneau ca pur si simplu experimenteaza asta cu un combo ieftin dar cu potential.

Si eu sunt constient ca-mi luam ceva superior daca vindeam Mustangul si mai puneam si banii pe care i-am dat pe difu lCelestionsi toate chestiile pt. cele 5 cabinete.

Da' ne jucam si noi, altfel viata ar fi mai trista.:)

Link to comment
Share on other sites

http://www.mivarom.r...-deschis-p-2113

 

N-am timp să predau bazele reprezentării schematice în electronică aici. Dacă vreți să vă modificați singuri sculele trebuie să acumulați un minim de cunoștințe.

Habarnamist asa cum sunt, am comandat asta inca de acum o saptamana si ceva:

http://www.partysound.ro/63mm-stereo-mono-chassis-jacks-stage-line-t210-p-2931.html

Este exact ceea ce ne recomandai tu. Eu am zis ca e un simplu jack dar la o studiere mai amanuntita, m-am prins ca face si treaba aia. Lucky me.

Link to comment
Share on other sites

Guest George10

Păi, nu-ţi aminteşti, bade, că George vru' să bată toba ?... ca volum în sala de repetiţii... Nu nimeri şi-acu vrea să aplice ce zisăşi chiar tu colea'...

 

.

Noah, pai de ce nu si-au luat head din prima?

 

George bate toba la repetitii !

 

 

Doctor X

 

 

mi-a placut cum suna !in momentul asta n-am bani de head, unul serios....asa ca improvizez!! da, stiu...se poate trece prin sistem PA , insa nu cred ca se compara sunetul scos prin PA cu cel scos din cabinet!

PS: pentur cei interesati de combo'uri , recomand Roland cube'ul , merge si in. pub'uri!

Edited by George10
Link to comment
Share on other sites

George bate toba la repetitii !

 

 

Doctor X

 

 

mi-a placut cum suna !in momentul asta n-am bani de head, unul serios....asa ca improvizez!! da, stiu...se poate trece prin sistem PA , insa nu cred ca se compara sunetul scos prin PA cu cel scos din cabinet!

PS: pentur cei interesati de combo'uri , recomand Roland cube'ul , merge si in. pub'uri!

 

Odata ce ai procesor formator de "sound " ce conteaza?

 

Ampliful pe scena este ptr ca sa auzi tu ce canti , sa ai reglajele soundul si comportamentul dinamic cel obisnuit folosit de tine .Dar ptr acest lucru trebuie sa ai puterea necesara in functie de locatie , amplificarea celorlalti din trupa , nivelul tobelor ...sau puterea PA ..adica cum zise Einstein ...totu-i relativ.cum am mai amintit fiecare dublare al numarului de difuzoare ( dar adaptate ) adsuce un castig in putere radiata de +3dB.

 

Cu mai multe difuri nu o sa mai ai acel sound ce-l avea statia cu un singur dif !!!!

 

Datorita faptului ca puterea se va distribui egal pe fiecare dif ..adiva ajunge 1/2 sau 1/4 din puterea maxima ...asa ca suntem tot mai departe de "breaking point " al difurilor .

 

Amplifukl cu o boxa externa ..cu 2 difuri sau cu 4 difuri fat ade un singur dif intern va suna mult mai clean si mai tight ..

Asa ca daca cauti soundul/dinamica ce-l avea cu un singur dif nu-l mai vei avea !!!

 

dac ainsa folosesti doar formatoarele de ton digitale se poate sa fie OK treaba ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.