www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce A Facut Userul "avatar2100" Chitarei Mele.


SethOne
 Share

Recommended Posts

@FiveseveN

 

Ma refeream la acest model de Gibson. Tu esti cu teoria, eu cu practica.. daca ai doua humbuckere, polii trebuie sa fie in opozitie, S cu N - altfel vei avea brum ma refer la dozele chitarei despre care discutam (asa cum au fost concepute) nu la single coil.. In viata reala este o mare deosebire fata de ce citim si ce punem in practica. Poti sa despici firul in 4 acum, ca doar asa fac oamenii de stiinta. :)

Vis a vis de cel ce a facut setup-ul anterior, poate sa intervina si sa spuna ca turnam noi "gogosi", este alegerea persoanei in cauza.

Oricum, mult tam tam pentru nimic, ca la romani. Concluzia e una simpla si asta ramane la interpretarea fiecaruia.

 

Humbucking Pickups - How They Work: http://www.1728.org/guitar1b.htm

 

How humbuckers work: http://en.wikipedia.org/wiki/Humbucker

 

In any magnetic pickup, a vibrating guitar string, magnetized by a fixed magnet within the pickup induces an alternating voltage across its coil(s). However, wire coils also make excellent antennae and are therefore sensitive to electromagnetic interference caused by alternating magnetic fields from mains wiring (mains hum) and electrical appliances like transformers, motors, and computer screens. Guitar pickups reproduce this noise, which can be quite audible, sounding like a constant hum or buzz.

The direction of a voltage induced across a coil by the moving string depends on both the coil winding direction and the direction of the fixed magnets. A humbucker has two coils wound in opposite directions, one clockwise and the other counterclockwise. The magnets in the two coils are arranged in opposite directions so that the string motion induces voltages across both coils in the same direction. Electromagnetic interference, on the other hand, induces voltages in opposing directions across the coils because it is only sensitive to the winding direction. When the signals from both coils are summed together, usually by connecting the coils in series, the two noise voltages cancel, while the signal voltages add thus dramatically improving the signal-to-noise ratio. The technique has something in common with what electrical engineers call common-mode rejection and is also found in balanced lines in audio recording.

Edited by avatar2100
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

daca ai doi poli de N sau S fata in fata, acea chitara va avea brum

:facepalm:

 

Și ca să fie clar,

Tu esti cu teoria, eu cu practica..

Nu asta e dihotomia. Tu ești cu impresia, eu sunt cu explicația. Din păcate impresia ta nu e compatibilă cu ultimele două secole de explorare în electromagnetism, atât teoretică cât și experimentală!

Știu că oamenii care merg cu Bărbosu' înainte au cu totul altă definiție a cuvântului "teorie".

Edited by FiveseveN
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@Karpi

Nu mi se pare corect sa-l mai "taxezi" inca o data pe un om care este iubitor de chitara, dupa ce altcineva deja i-a luat banii si i-a mai si gresit lucrarea. In viata banii nu reprezinta totul.

Omenia ar trebui sa fie peste bani si sub credinta in Dumnezeu..

 

Ce ai sustinut tu este dic cele relatate de client , de unde stii ca-i adevarat .?

 

Baiatul a killarit chitara apoi avea nevoie de bani de la tata si a inventat lutierii care i-au dereglat chitara ?

 

Nu de akltadar cand am dereglat frecventa intermediara l aaparatul de radio al lu babacu ca saaud eu pe Cornel Chiriac mai tare ..fugea dupa mine cu cureaua de la pantaloni in mana ...si eu am dat vina pe "lutieri "

Si iaca vrand nevrand a bagat copilu lutieri la mijloc el a ramas victima nevinovata ...!

 

Nu sa nu-l taxezi era corect ci sa-l inveti sa-si regleze singur ,daca stie sa scrie si sa citeasca s-au pus si zeci de tutoriale ..cu inca dou atrei demonstratii practice in fat alui ajungea Doctor de setari chitare .

Link to comment
Share on other sites

http://www.gibson.com/Slash/Gibson%20Custom/GibsonCustomSlashInspired/ (poza 4)

 

Parerea mea este ca pozitia dozei tine de gust...oricarei doze, de altfel.Nu contest ca ceea ce a facut "lutierul anonim" nu a fost ceva grotesc fata de acea chitara, insa asta cu doza mie mi se pare pur si simplu o chestie de gust.Da, daca a montat doza invers cu tot cu rama, sunt de parerea ca a facut-o intentionat.Vorba lui @dass101...si un copil de 5 ani vede ca e pusa aiurea.Nu are rost atata caz pentru doza pusa invers.Poate omului asa i-a placut mai mult.In fine, asta e parerea mea.

 

Sunt si eu curios sa aflu numele pseudo-lutierului, pe PM sau ma rog, din pura curiozitate.Oricum eu imi reglez singur chitariile si sunt multumit cu treaba pe care o fac... :)

Link to comment
Share on other sites

Nu conteaza unde sint suruburile, nu asta arata daca e pusa invers sau nu. N-am zis ca nu se pun invers, am zis ca e greu sa o pui "din greseala" asa.

Asa este ca si l apomisori ...cu verdele'n sus.!!

 

Ca firele sa iasa din doza in partea de jos catre potmetre si switch .

 

 

Carcasa de plastic ( montura ) nu o intorc numai doza .!!!

.hehe

asa ca nu se intampla nimic cu "captarea soundului " doza sta inclinata la fel .

 

Doze serioase au pe o parte doua suruburi de reglaj ca sa reglez inclinatia ... dar au facut economie cu doua gauri una cu filet un surub si un arc .

 

Afacere mare mai !!! economie a la GIBSON ? sau cele de luxe au trei suruburi de reglaj ? Nu am observat ..

 

Am tot inclinat doze si mare lucru nu se intampla ..le inchinam ca sa am sound "si mai mai " peste octava pe coarda "e" ..

 

Deci probabil de asta nu trebuie trei suruburi ca oricum nu conteaza .

 

De unde stiim noi cine ? a montat cum? care ? si ce doza ? de ce ?

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Cand repari un instrument scule scumpa ai raspundere mare deci sau faci "moca' ptr un un prieten sau pe tarif serios raspunderea ramane .!

 

Am vazut multe cazuri ..am ars un amplif de 2 x150W pe raspunderea clientului ( prieten afacere "moca' ) il-am avertizat se va arde ..lasa incerca ca am nevoie ..ptr copil ca face discoteca ..adica sa-i dau boxele mele la 4 ohmi bucata ..Ampliful era cu iesirea pe 8 Ohmi deci curent maxim admis de doua ori mai mic decat ce scoteam cu 4 Ohmi ..Plus erau in pericol difurile mele dac se arde ampliful se arde se intrerupe ceva si gata ... dar daca ajunge 40V CC pe dif si incep esa iasa fum ..noroc ca la aprox 250W real /boxa ( dupa catalog aveam 1000W ) a rezistat la tensiunea ce a ajuns de pe un final deaoarece nu s-a ars siguranta ..,pe celalat sau ars si sigutrantele si a disparut tensiunea..

 

In 15 secunde cand am dat sunet a fost duse finalele . am vazut scantei epe la etajul gfinal apoi nimic ...el nu a zis nimic ...DAR a venit nevasta-sa si scandal ..hahahahaha

 

ca apoi sa vin aprietenul sa-si cear scuze ..ce mai circoteca !..

 

Asa ca tot mai mult pare ca tanarul patit cu Gibson-ul nu spune tot adevarul .ascunde ceva ..are el un interes ascuns..,face atmosfera , creaza o perdea de ceata de fum ptr o retragere strategica ....

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Da nu inteleg.. Daca el a stricat chitara si l-a dus la avatar de ce a mai facut si un topic? Daca eu stric ceva si mi-l repara cineva nu fac topic ca cineva mi-a stricat chitara, mai bine stau pe cur si ma bucur ca cineva mi-a setat-o corect si pe deasupra si pe gratis. Iar daca Lutierul i-a srticat Gibsonul(care nu e un stagg de 250 de ron) eu ii scriam numele ca altcineva sa nu pateasca la fel, Ca altfel topicul asta ii de ***** nu are nici un rost. Da-i un feedback pozitiv si multumeste-i in PM. Nu are nici un rost topicul doar daca spui numele "lutierului" respectiv sa nu patim asa ceva.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Chestia care mi se pare interesanta e ca nu s-a reclamat la primul lutier (inca nu stim cine si nu stiu daca e important) calitatea setupului, pe loc. Nu e nevoie sa fii mare chitarist sau lutier ca sa-ti dai seama ca dupa setup chitara se simte mai rau decat inainte.

 

Na, daca vin c-un instrument destul de valoros la setup, mai dau niste bani pentru serviciul asta, eu nu plec sa bag chitara in cutie si-n dulap vreme-ndelungata. Plec cu ea setup-uita mai pe gustul meu sau urmeaza scandal. Banui ca vasta majoritate face la fel.

 

Probabil ca niste lamuriri suplimentare ar ajuta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De ce daţi nume prin PM? Spuneţi cine a fost maestrul chitarelor sau ştergeţi topicul. :) Altfel putem suspecta X oameni de pe forum (sau din afara lui) fără să rezolvăm ceva. Cum se setează o chitară găsim pe Google.

Link to comment
Share on other sites

Lipsa de reactie a colegului @SethOne la intrebarile puse in acest topic denota faptul ca, poate, lucrurile au fost cumva exagerate !

 

Cel mai probabil "primul" lutier nu este chiar atat de nepriceput/vinovat pe cat a fost prezentat, @Karpi a punctat foarte bine anumite aspecte care pot influenta set-up-ul unui instrument de-a lungul timpului.

 

Ar fi bine ca respectivul lutier sa intervina in topic si sa arate si "cealalta parere".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Este extrem de ciudat ce zice initiatorul acestor discutii, fapt sesizat si de Karpi si de Leopold.

Toate defectele sesizate aici de posesorul chitarei si puse in sarcina lutierului erau atat de banale(exceptie chestia cu tija) erau usor de vazut si obligatoriu de spus atunci cand si-a luat chitara.

Daca setarea prin utilizarea tijei a dus la fretbuzz, cum zice Avatar, si p-asta trebuia s-o vada/auda !!

Eu cred ca lutierul nu are nici o vina.

Chiar daca e acela de care ne-am tot plans noi pe aici.Stima.

Link to comment
Share on other sites

Rahat, "lutier cunoscut de pe forum". Asta chiar sună a poveste pentru copii tâmpiţi. Te-ai dus la "lutier" si ţi-a sucit doza, ţi-a zgâriat fretboard-ul, ţi-a dereglat intonaţia, ţi-a strâns truss-rod-u şi ţi-a slăbit bridge-ul... Altă treabă n-avea decât să piardă ceva timp să-ţi ***ă ţie chitara...

N-am auzit în viaţa mea pe unul să spună "m-am dus la mecanic şi mi-a pus comenzile de la volan invers, trebuia să fac stânga în loc de dreapta, mi-a spart un far, mi-a zgâriat portiera, mi-a slăbit şuruburile de la roţi... Eu mă dusesem doar să-mi facă unghiul de fugă...".

 

În orice caz, dacă "lutierul" respectiv, cunoscut de altfel, doar cu de-astea se ocupa, s-ar fi auzit până acum.

 

Dar nu îmi dau seama pentru ce ai duce chitara şi ai lua-o în halul ăla. Poate doar s-o duci împărţită în vreo 7 bucăţi, iar "lutierul" să ţi le lipească pe toate şi să rămână problemele respective. Lucrare care ar fi de apreciat, nicidecum de acuzat.

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea este ca nu un luthier a facut "setup"-ul original. Totusi, presupun, ca cineva care se ocupa activ de chitari, stie ce-i ala set-up, si cu ce se mananca. Nici nu trebuie sa fie luthier ca sa faci o asemenea operatie. Cred ca se arunca prea usor termenul de luthier pe-aici.

 

Sincer sa fiu, o doza montata invers si un nivel de comfort/perfomanta scazut fata de inainte operatiei se putea observa pe loc, orice persoana care se considera chitarist ar trebui sa stie in ce directie sa monteze o doza, si cum se regleaza un truss rod sau actiunea. Un chitarist adevarat, ca orice specialist, isi cunoaste "la sange" instrumentul/unealta.

 

Fie, cum s-a mentionat mai sus, din cauza trecerii timpului si neutilizarii s-a dereglat partial chitara(facand abstractie de doza), fie cineva debiteaza prostii, simtindu-se un pic dezamagit de el insusi, si in loc sa-si asume vina, si sa treaca mai departe, fabuleaza o poveste cu luthieri care nu-si cunosc meseria.

 

Eu totusi sper ca de vina a fost neutilizarea chitarii si dereglarea ei in timp. Ar fi pacat ca acest instrument sa nu primeasca atentie binemeritata din partea posesorului. Data viitoare cand incerci sa-ti cureti freturile cu steelwool sau vata de sarma, foloseste asa ceva in combinatie cu niste hartie adeziva de protectie, nu ai sa-ti mai zgarai tastiera asa usor.

 

 

P.S. Numele threadului nu prea este inspirat, la prima vedere ar suna ca Augustin ti-a facut praf chitara, nu invers.

Edited by Cryptopsy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da deci am incercat sa citesc/inteleg ce a scris karpi fara prea mari reusite, plin de aberatii.

 

Ca de ce nu am mai umblat eu la ea ca daca e cu gatu din mahon ca ***** pansat. PAI BA, daca eu dau un ban nu e normal sa imi faca chitara cum trebuie ? ia banu, fa chitara, eu sunt bolovan.

 

Chitara nu am ridicat'o eu din lipsa de timp.

 

da, lutier cunoscut pe forum, nu e cunoscut in piata la obor, ci aicisa, pa forum ( cum ar veni ). CHITARA ERA VARZA DIN PRIMA ORA NU DUPA 5 ANI.

 

Daca xulescu e varza in a seta o chitara, el doar stie sa cante pe ea, atat poate el, cum sa isi dea seama ce ***** a facut lutierul ? normal, simteam ca ceva nu e bine ( chiar asa bouvagon nu sunt ), nu stiam exact ce. Faza cu doza mi s'a parut normala, vazusem modelul peter green si am crezut ca asa ar trebuii pusa.

 

Am facut topicul ca asa aveam eu chef, cand am luat chitara in mana parea cu totul alta. Am fost atat de bucuros incat m'am gandit ca inca un +1 lui Augustin pe forum l'ar ajuta.

 

Nu, nu e vorba de grosu'. ( prost sa fi sa mergi la ala )

 

 

din ce conversatie am avut cu cine pe PM mi'am dat seama ca dibacia lui e cunoscuta:

 

 

XULESCU: Salut . Sunt si eu curios cine e acel lutier care a facut varza gibsonul . Nu de altceva dar vreau sa apelez la niste servicii !

Voi fi discret iti promit , dupa cum vezi sunt veteran cu destule pozitive chiar vreau sa stiu despre cine e vorba ca am 2 chitari la care am nevoie de servicii !

 

Multumesc !

 

EU: ********

 

XULESCU: Aproape ca eram sigur . Multumesc , mi-ai confirmat suspiciunea pe care o aveam de buna vreme .

 

Iti doresc numai bine si bafta .

 

 

Apropo de ce a scris karpi p'acolo cu boxele si cu sotia lu' ala: Am mancat si eu niste pilaf azi la pranz, foarte bun ! ( imi vine sa ragai si'acu.. cum ar zice badea )

 

PS: Nu am raspuns din lipsa de timp, nu toti stam ca legumele in casa toata ziua. Ma duc in pesterea mea cu perdea de fum sa ma gandesc la retragerea mea strategica :rcain:

Edited by SethOne
Link to comment
Share on other sites

Imi pare rau ca am intrat in discutie si mai scriu doar pentru ca ma bucur de 1-1 al Stelei.

Ca sa-ti sustii punctul de vedere nu e nevoie sa spui ca unul dintre cei care iti raspund abereaza, cu atat mai putin Karpi.

Nu cred ca e corect nimic din ce zici, dar nu mai comentez ca o sa-mi spui si mie, fara sa spui de ce, ca aberez.Sa fii sanatos si multumit ca ai avut o chitara buna.

Link to comment
Share on other sites

Imi pare rau ca am intrat in discutie si mai scriu doar pentru ca ma bucur de 1-1 al Stelei.

Ca sa-ti sustii punctul de vedere nu e nevoie sa spui ca unul dintre cei care iti raspund abereaza, cu atat mai putin Karpi.

Nu cred ca e corect nimic din ce zici, dar nu mai comentez ca o sa-mi spui si mie, fara sa spui de ce, ca aberez.Sa fii sanatos si multumit ca ai avut o chitara buna.

 

Multumesc! Chitara a fost vanduta oricum.

Link to comment
Share on other sites

Din plictiseala facui o lista cu mesterii activi pe RGC, care activeaza in Bucuresti:

 

- EugenRo2001 - n-am auzit sa se planga cineva de serviciile lui pana acum; feedback pozitiv 100% (inclusiv din partea mea)

- Picnic - idem

- Comanel - idem

- rotti - destul de proaspat pe forum; fara feedback, cu exceptia unui singur post in topicul deschis de dansul

- Bogdan Stanescu - n-are cont pe RGC, dar are purtator de cuvant; recenzii mixte

- Grosu - diverse clone pe RGC; "pentru unii muma, pentru altii ciuma"; reputatie binecunoscuta

 

Daca mai stiti si altii, spuneti-i.

 

Se exclud din lista Comanel, care a precizat ca nu a pus mana pe Ghipsonul in cauza, precum si Grosu, daca e sa ne luam dupa initiatorul topicului.

 

Deci, care-i? Don't be pussies! :clown:

 

PS: Precizez ca e doar o joaca, pentru ca nu consider ca cel hulit aici a facut greseli majore care au dus la defectarea instrumentului, dupa cum au remarcat si altii.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.