Guest Radu.R Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Se pot indeparta urmele de uzura de pe taste ? Daca da , cum ? Ma refer la acea mizerie lasata de corzi pe freturi .
EugenRo2001 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Mizeria nu e de la corzi, e de la maini - transpiratie + praf + celule de piele moarta, asta se indeparteaza cu carpa cu lemon oil sau alta solutie de curatare. Uzura tastelor se manifesta prin adancituri sapate in metal de catre corzi, asta se indeparteaza prin fret-leveling sau refret. 1
'mnezău Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Se pot indeparta urmele de uzura de pe taste ? Daca da , cum ? Ma refer la acea mizerie lasata de corzi pe freturi . Da. O ştergi după ce cânţi şi te şi speli pe mâini mai des. Mizeria nu-i produsă de corzi, e produsă doar de mâinile tale jegoase. La schimb de corzi cureţi jegul cu ulei de lămâie, ulei de in, puţină apă, ce ai la îndemână. Uleiuri doar în cazul în care ai tastieră din palisandru. Ajută şi lemnul în timp, nu se albeşte aşa cum se albesc tastierele de palisandru neîntreţinute. Dacă ai din arţar, apă chioară, poţi folosi şi o perie mai moale dacă stratul de jeg e prea gros.
baltazar181 Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 As avea o intrebare. Eu deobicei tocesc destul de repede freturile. Cam in 2 ani au uzura destul de avansata. o sa trebuiasca sa-mi fac un refret( Nu eu ci un meserias care se pricepe) Intrebarea mea ar fi care sunt cele mai dure, rezistente freturi de pe piata (jumbo fret)?
EugenRo2001 Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Jumbo este dimensiunea, materialul conteaza. Cele mai dure sunt cele de inox dar unii spun ca modifica tonul.
baltazar181 Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Multumesc. Cred ca atunci cand se vor uza total am sa apelez la dumneavoastra pentru o retastare cu freturi din inox.
sam Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 Se pot indeparta urmele de uzura de pe taste ? Daca da , cum ? Ma refer la acea mizerie lasata de corzi pe freturi . Eu n-am prea inteles daca intrebarea se referea la uzura tastelor de la corzi (acele santuri) sau la jeg. Ce s-a spus despre jeg e corect cu precizarea ca nu e doar de la maini murdare. Daca chitara sta descoperita (si nu in husa sau toc) se depune pe ea praf si mizerie din aer pur si simplu stand, care in contact cu transpiratia (chiar daca mainile sunt curate) = jeg. Eu toate chitarele le tin huse cat nu sunt folosite + spalat pe maini inainte + sters corzile/griful cu o carpa uscata dupa fiecare cantare si in mare parte am scapat de problema. 1
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now