www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

De Unde Pot Cumpara Potentiometri Buni ?


daniloi08
 Share

Recommended Posts

salut !

mi-am construit un amp de 5w full tube , l-am facut si fender si marshall siiii de toate , acum urmeaza sa-l fac peavey delta blues , imi place schema cel mai mult , ma refer la preamp .

suna binisor ce am facut pana acum , problema este ca am folosit potentiometri din cei mai ieftini si nu fac contact bine pe toata cursa , mi-au facut mii de nervi . odata cu transformarea ampului in peavey as vrea sa schimb si potentiometrii cu unii mai buni . bineinteles ca nu-i vreau pe cei mai scumpi .

 

Daca cineva stie ce model de potentiometri sunt mai buni si de unde as putea sa i cumpar, va rog sa imi spuneti .

 

si mai am o intrebare , de unde pot lua si 3 socluri Noi de ecc83 ? ma tem ca si astea vechi pe care le am eu , ar putea sa nu faca contact tot timpul .

Va multumesc anticipat !

Link to comment
Share on other sites

si Bogner, si Budda, si Suhr si... nu ai incercat?

 

Poftim poturi copii bourns inside, foarte bune.

 

ai B si A

 

http://www.ebay.com/...=item27bf2d3c40

 

http://www.ebay.com/...=item5ae380ed25

 

 

Eu as zice sa iei E(Epsilon),rare, si pt cunoscatori, cu alea sigur suna si a Suhr...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si ...incerca pe mcmusic seymour duncan sau fender

 

Hmmm. De ce ar da 45 de lei pe bucată când poate da vreo 7 lei? Ba chiar prin magazinele de la noi găseşte cu 3-4 lei...

Dacă tot vrei "nume", există CTS, Alpha. Firme consacrate, nu SD sau "Fender" (astea, apropo, nici nu cred că există, pe Fender pun CTS-uri). Tu probabil ai CTS.

 

Potentiometrele scumpe pot fi mai bune pentru chitară, bass, unde le tot freci. Ţin mai mult şi nu îţi baţi capul. Şi aici pot apărea surprize. Alea ieftine să ţină mai mult. Dar pentru aplicaţii de genul amplificatoare, sunt bune oricare. @daniloi08, tu oi fi nimerit unele foarte proaste, naiba ştie. Poate nu le-ai pus cum trebuie, poate le-ai încins prea tare... N-or fi compatibile cu Marshalo-Fender-Peavey-Messa-Bogner, ce faci tu acolo.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

va multumesc celor care mi au dat idei , dar doresc in primul rand sa cumpar din romania , iar in al doilea rand as dori ca cineva care lucreaza sau a lucrat de curand si stie exact despre ce e vorba , sa imi spuna ce pot a folosit si de unde i a luat . eu am facut diverse montaje in ultimii ani si am folosit peste 50 de de potentiometri , dar aceeasi pot din magazinele de la mine din oras , .

imi ajunge , gata , vreau niste pot mai buni , sunt sigur ca prin bucuresti se gasesc , dar nu stiu care sunt aceeia .

inca o data, va multumesc !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

As vrea sa schimb potentiometrele la un Squier J Bass V si nu stiu de unde sa le iau. Ma ajuta si pe mine cineva?

 

E vorba de astea trei: http://support.fender.com/service_diagrams/squier/Squier_Affinity_JBassV_SISD.pdf

 

Nu vreau nici sa dau 50 de ron pe bucata, dar nici sa fasaie dupa 2 saptamani. Ceva bunicel si care x 3 sa nu coste mai mult decat chitara :) Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

As vrea sa schimb potentiometrele la un Squier J Bass V si nu stiu de unde sa le iau. Ma ajuta si pe mine cineva?

 

E vorba de astea trei: http://support.fende...JBassV_SISD.pdf

 

Nu vreau nici sa dau 50 de ron pe bucata, dar nici sa fasaie dupa 2 saptamani. Ceva bunicel si care x 3 sa nu coste mai mult decat chitara :) Multumesc anticipat!

 

Pe bune ca nu stie nimeni de unde sa iau si eu 3 potentiometre? Sunt convins ca se gasesc pe toate drumurile, insa n-am cautat tocmai ca sa ma trimita cineva la 'sigur', sa nu repet si eu experimentele pe care sunt convins ca multi le-au facut deja...

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu daca este ce ai nevoie, uita-te cu atentie la specificatii, dar eu am de vanzare 3 potentiometre de 250k aici.

 

Nu ma ajuta. Imi trebuie de 500k, cel putin conform schemei luate de pe site de la Fender. Nu i-am masurat ce-i drept, dar banuiesc ca aia sunt. Am sa-i masor oricum inainte sa-i cumpar. Intre timp poate ma lamureste cineva si care e diferenta intre B500k si D500k, respectiv ce inseamna B si D. E plin internetul de discutii pe tema asta, dar sunt atat de lenes azi incat vreau totul de-a gata... :) As tinde sa cred ca e vorba de liniar si logaritmic, dar nu sunt doar B si D, exista si A si cred ca si alte litere...

 

Edit: Eh, cand nu te ajuta nimeni, pana la urma te ajuti singur :) Intr-adevar A este logaritmic si B este liniar. Insa inca nu m-am prins ce e cu D-ul

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Da, din păcate standardul nu e universal. Cel mai bine consulți datasheet-ul producătorului, dacă îl găsești (nu prea e aplicabil la made in China).

Sau, mai simplu și conclusiv e să-l măsori cu ohmetru/multimetru.

 

Nu am aparatul de masura aici dar clar il voi masura imediat ce ajung acasa. Diagrama producatorului chitarii e asta insa n-are nicio legatura cu realitatea. Ca drept dovada ca ei dau acolo potentiometre de 500 de kilo si eu pe chitara am gasit de 250 (am spus si mai sus, sunt sigur ca sunt cele originale). Destul de ciudat...

Iar daca te referi la datasheet-ul potentiometrului, atunci poate doar cel nou pe care urmeaza sa-l cumpar, pentru ca la cel pe care l-am scos din chitara n-am unde sa mai gasesc datasheet.

 

Tampita si treaba cu notatiile. Eu pe net am gasit in 3 locuri ca A e logaritmic si B e liniar. Din ce ziceti voi e exact invers. Oricum il masor cand ajung acasa si revin. Ar fi tare sa aiba si alta rezistenta fata de cea indicata pe el :lol: Asta le-ar intrece pe toate...

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Tampita si treaba cu notatiile. Eu pe net am gasit in 3 locuri ca A e logaritmic si B e liniar. Din ce ziceti voi e exact invers.

După cum ziceam, notațiile sunt inconsistente: http://sound.westhost.com/pots.htm#markings

V. și http://www.geofex.com/article_folders/potsecrets/potscret.htm

Pe pot-urile ieftine de la General Systems scrie "volume" dar sunt liniare, și notate cu B. Așa că măsuratu-i sfânt :)

Link to comment
Share on other sites

Cel mai important e sa fie scumpe, nu conteaza din ce sau cum sunt facute.

 

Daca sunt scumpe ca naiba sigur sunt bune.

Seymour Duncan

 

Stiu asta dar nu prea-mi vine nici sa dau 1 milion pe 2 potentiometre in conditiile in care asta-i dubleaza valoarea chitarii. Ma rog, exagerez un pic... Asa am gasit Seymour Duncan la 50 ron bucata dar mi se pare cam mult. Plus ca nu-i o chitara care chiar sa-i merite :) E un bass pe care-l folosesc din an in paste.

 

Astia ar fi ok, dar transportul e 110 ron. Probabil ca de aici am sa iau pana la urma. Au transport 8 euro pana-n 500 de grame. Apropo, daca mai vrea cineva ceva, poate ne combinam.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Ia-ti de la guitarshop potentiometre fender de 500K cu 25 de lei ca-s bunicele, nu-s originale, sunt "genuine fender parts" de care pun pe squier si pe mexicane. Altceva mai bun in banii aia nu prea gasesti.

 

As vrea sa pun tot de 250 de kilo insa am gasit intr-adevar la guitarshop. Nu m-am lamurit din descrierea lor daca e liniar sau logaritmic desi se pare ca 'audio' in contextul asta e similar cu logaritmic. Ce-au mai complicat unii o chestie foarte simpla...

 

Cum spuneau si altii mai devreme cica asa ar sta treaba:

 

In USA

  • A - Audio or Log taper
  • B - Linear taper
  • C - Reverse Log taper
  • G - Graphic taper

In Europe

  • A - Linear taper
  • B - Audio or Log taper
  • C - Reverse Log taper
  • G - Graphic taper

 

 

De ce nu iti comanzi de pe Thomann la Muzikia,Fly ori ceva magazin din Bucuresti ca sunt convins ca sunt care aduc de acolo si la pretul

de lista mai au un adaos de 10/15% nu 30 de euro per comanda.

Gasesti de la 6 si ceva roni la 200 si ceva roni.

 

Nu prea vreau sa iau pe comanda pentru ca habar n-au ce vand nici unii si n-am chef sa ma trezesc acasa cu alt diametru la filet, cu axul mai lung, etc. Altii din Bucuresti, nu vreau sa le dau numele, aveau potentiomentru in fata, le-am dat cotele pe care le-am atasat si aici (zic eu destul de explicite) si mi-au zis ceva de genul 'pare sa fie compatibil'. Le-am zis ca-l comand prin curier si as vrea sa fiu sigur ca e ce trebuie sa nu ma apuc sa cioplesc din chitara. Concluzia a fost: veniti cu chitara si vi-l montam noi pe 50 de ron. Consultanta si servicii made in romania...

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.