www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
blackmamba001

Corzi

Recommended Posts

Salut, am si eu o intrebare. A cam venit vremea sa imi schimb corzile de la bass si nu stiu ce sa imi iau. bassul e http://www.musicians...ric-bass-guitar si pe el vreau sa cant in mare parte metal. Ma poate ajuta cineva va rog>

Edited by blackmamba001

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, am si eu o intrebare. A cam venit vremea sa imi schimb corzile de la bass si nu stiu ce sa imi iau. bassul e http://www.musicians...ric-bass-guitar si pe el vreau sa cant in mare parte metal. Ma poate ajuta cineva va rog>

Daca esti din Bucuresti mergi pe la prieteni din alte trupe sau alti amatori basisti si faceti schimb de corzi vechi ce au fost scoase de pe chitara ..incercati cum suna chitara celuilalt .Intrebi cat timp a tinut soundul .

Ca altfel cheltui pe corzi pretul unui bas si nu ajungi sa stii care corzi suna cum ti-ai dori ....

Cel mai mult mi-au placut o garnitura de corzi care nu stiam ce marca erau le-am primit de la basisti mei ,,bestialae ..e am dat basul la un basist sa cante el a schiumbat /pu scorzi noi ..ce un timp au sunat apoi a murit soundul bun ,,,si i-mi pare rau dupa corzile acelea cu capat negru ..ce el le-a a runcat ..sa gandit sa-mi faca po bucurie o recompensa ptr ca i-am imprumutat basul .

Mi-a mai dat cateva garnituri noi ,,sune ele cumva dar nu e ce vreau ..

Tensiunea corzilor si soundul este in stransa legatura ...

 

Care tine mai mult sunetul bun ...nu stiu ..am la un bas corzi ceva Boomer ce sunau bestial timp de vre-o 6 luni ..eu nu cant la bas numai ptr BT-uri nu exersez deci ar trebui sa tina am avut grije sa le sterg sa am mana cat mai curata etc sa tina ceva corzile la 80 RON ..acum nu mai au sunetul dorit ..dar pptr sound inchis merge ..sunt scumpe ..Am la alt bas corzi noi trebe sa ma uit ce marca si pe astea le-am primit cadou .de la basist.Noroc cu basisti care cumpara corzi nu le place si mi-le da mie ..

 

Cum nu cant la bas in trupe acasa chiar cu corzile vechi cu formator de ton .overdrive , compresor .EQ scot cate un sound ..Live este mai problematic ..dar se poate ..

 

Depinde de ce sunet vrei in trupa ..

 

http://www.youtube.com/watch?v=-wM3-SL5mUg

 

Chiar m-am bucurat ca a postat cineva pe Youtube acest documentar pe care l-am vazut pe un site apoi a fost retras ..chiar pte bas m-a interesat sa aud chiar asa documentar cam ce sounduri are in studio si ce ramane din el in mix sau pe scena !!

 

Vezi in documentar ce sound-uri de bas are Kip Winger in studio ,,in concert se aude alt sound dar cum e procesat si cum se aude in afara trupei nu stim numai banuim ..

Edited by karpi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.