www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fender Squier Stratocaster (China)


bandibalog
 Share

Recommended Posts

Chiar ma asteptam sa incepi iar . De obicei oamenii obsedati nu se lasa .

 

Vad ca nu intelegi mai nimic

 

Am vazut si eu interviewuri cu oameni religiosi extremisti . Dupa au adus argumente puse la punct nestiind sa raspunda cam asta au raspuns si ei si au ramas cu zambetul pe buze "le-am aratat loor " . Cand cineva discuta cu tine e ca si cum ar juca sah cu un porumbel . Sare pe tabla de sah , da jos toate piesele , se caca peste tot iar dupa aceea topaie de parca ar fi castigat . F**k logic , fight the power !

 

 

Multi nu au crezut ca dupa ani de zile sa vina sa-mi spuna ca se cam adevereste treaba .

 

 

 

Cata intelepciune . Tu esti Dalai Lama ?

 

 

Nu degeaba este o zicala inre muzicantii din SUA ...".Pana nu treci de varsta de 50 de ani nu ai cum sa fii bluesist adevarat "

 

 

Good 'ol American bullshit . Now available in Romania . Robert Johnson , inregistrari celebre la 25-26 de ani . Dar probabil inca nu avea cum sa fie bluesman adevarat . Iti recomand topicul " Cum tre sa se cante blues " acolo s-au mai scris "retete" de genul , dar nu exclud deloc ca ai scris asta deja acolo.

 

 

Cat despre cunostintele mele de lutier si electronist ..

 

 

Uite aici despre cunoasterea ta vasta de lutier :: Am avut o chitara vintage cumparata de la cineva la care in momentul cand schimbam corzile trebuia sa am grije sa nu pierd cateva taste de pe pozitiiile III ; iV ; cxe picau cxand nu era sub tensiunea corzilor ..cxand aveam corzile puse .tensionate era OK "

 

"It's perfectly normal for frets to fall sa long as they don't fall when you are in tension" - said no real luthier ever .

 

 

chitarele construite de mine ce au ajuns la alti artisti foarte buni din tara

 

Arata-ne maestre . Pana acum l-am vazut pe avatar2100 , Eugen , ii un user nou szeki care face ceva foarte promitator , imi amintesc de userul Septi care a inceput sa mestereasca , il mai stiu pe hemmy pe ei i-am vazut reparand si mesterind si chiar daca unii nu fac chiar asa profi ca altii macar au curajul sa posteze sa se ia sfatul a celor care se pricep mai bine ( si pun si dovezi ) si they have fun in general si nu se fataie prea mult . Pana acum nu te-am vazut prea activ .... Defapt deloc .

 

 

 

una din chitare a fost revanduta unui chitarist american...

 

 

Ai si tu un fetish destul de serios pentru americani nu ? Deci aici asta e crema , ca a fost revanduta unui american . Wow . Poate era unu care habar n-avea de chitara , sau nu se poate ca e american ? Si daca era chinez ? Nu ar mai fi fost asa de solid argumentul nu ?

 

Daca tot ai fetishul asta pentru rahaturi americane iti recomand : McDonalds , KFC , eventual o scurta cercetare asupra crizei economice , mentalitatea oamenilor din sud fata de homosexuali . Genuine american bullshit , o sa iti placa !

 

 

 

Daca ar fi fost ocazia poate aveam o fabrica de chitare si amplificatoare .efecte ..dar nu se putea .

 

 

C'est la vie

:nopityA:

 

 

 

Pacat ca nu mai stiu de chitarele acestea le-as rascumpara ..

 

 

A deci de asta nu poti sa ne arati . How convenient ...

 

 

Cate chitare ai construit de la A la Z ?

 

 

Nici una . Si exact de asta nu incep sa explic la altii cum trebuie facut , mai ales daca nu pun dovezi poze demersul intr-un post .

 

 

 

sau reconditionat/reparat ?

 

 

 

Multe . Dar nu dau explicatii pe RGC fara sa am topicuri si ceva sa arat , in afara daca e ceva simplu si mai ales daca tine de ingrijirea generala .

 

 

 

cate amplificatoare , mixere , efecte , boxe ai proiectat /construit , cate difuzoare ai ars ,cate difuzoare ai reparat ? Orga de lumini ?Sonorizari , Inregistrari ?

 

 

Ce legatura au cu chitara si discutia . Iarasi , complex de inferioritate . Trebuie sa iti afirmi teritoriul ca si cainele cand se pisa pe stalp . Doar ca tu o faci offtopic . In urmatorul post chiar ma astept sa imi explici cum construiesti super chitare fiindca faci briose cu ciocolata excelente . Romanul tipic , se pricepe la absolut TOT . AMAZING !

 

 

 

Daca nu ai avut asemenea preocupari nu stiu daca poti pricepe ce scriu in domeniile amintite .

 

O sa ma aprofundez in arta gandirii rationale si logice si aspectul artistic din lumea chitarii observand psoturile tale pana in data de 14 decembrie 2005 . Sunt sigur ca am mult de invatan maestre Karpi San .

 

 

...apropos Reb Beach a cantat primii ani cu o chitara relativ ieftina ..

 

 

 

Si ce mi-ai demonstrat ? Am afirmat mai sus : "Sunt de acord ca sunt multe chestii scumpe care au un echivalent la fel de bun ieftin de aceeasi calitate" . Si am afirmat de multe ori ca cel mai mult conteaza mana si chitaristul , de obicei il aduc pe Jack White cine foloseste chitarii neacordate , chitari vechi si nefunctionale si e un muzician epic . Tu te legi de cineva si cand este de acord cu tine sau doar nu citesti nimic din ce citesc altii ?

 

Sper ca ti-am dat un motiv sa raspunzi , nu de altceva dar nu cumva sa iti scada postarea in medie la sub 3.07 pe zi , Dai bataie :rock: Apropo avem un user care pentru 50 de Euro sta de vorba discuta si te ajuta cu chestii legate in general de chitara la un McDonalds . Iti sfatuiesc sa incepi aceasta afacere , ar merge tare de tot .

 

Tu te aventurezi in toate directiile si nu raspunzi la ce te-am intrebat ..

 

.

 

De ce ar trebui sa nu fiu sigur ca cele mai multe chitare ieftine au probleme cu stabilitatea ,mai ales din cauza gatului .

 

In observatia mea ca cele mai multe chitare ieftine au probleme cu stabilitatea nu este exclus ca macar 49 % sa nu aiba probleme ...deci singurul punct ar fi daca statistica mea raportat l anumarul finit de chitare incercate /vazute etc ..este exagerat sau prea modest .

 

Asa ca dezvolta intrebarea ta de baraj care a fost :.@TheZKD "Esti sigur ? "

 

Eu am raspuns "Da" ...

 

Acum am aflat ca te ocupi de chitare deci ar trebui sa ai argumente ..

Link to comment
Share on other sites

Chitara in cauza pare a fi un Squier Classic Vibe 50s. Nu este doar un Squier chinezesc, este cam cel mai bun Squier care se fabrica la ora actuala si este o chitara decenta. Am avut una timp de cativa ani si mi-a placut foarte mult, in special pentru cat costa. Finisajele sunt foarte bune, griful foarte comod si bine facut/tastat, hardware-ul nu este rau, iar dozele mi s-au parut bune, nu meritau schimbate.

 

Chitara suna bine pentru ca si chitaristul suna bine si restul rigului este unul foarte bun: Fender Vibrolux din anii '60, efecte premium etc. Cel mai important factor in tonul acela este mainera de interpretare a lui Greg. Ar fi sunat bine si cu o chitara mult mai slaba ca aceea.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Am avut și eu un Squier Vibe 50's. Precum s-a mai spus, e excelentă în banii ăștia. În aceeași perioadă aveam și un Fender Strat Jimmy Vaughan mexican cu electronică SUA. Am putut să le compar prin același setup, cu aceleași doze. Corpul Squier-ului era mai ușor, griful ceva mai subțire. Luată separat suna excelent, când o comparai cu Fenderul îți puteai da seama de diferențe.

Link to comment
Share on other sites

Am avut și eu un Squier Vibe 50's. Precum s-a mai spus, e excelentă în banii ăștia. În aceeași perioadă aveam și un Fender Strat Jimmy Vaughan mexican cu electronică SUA. Am putut să le compar prin același setup, cu aceleași doze. Corpul Squier-ului era mai ușor, griful ceva mai subțire. Luată separat suna excelent, când o comparai cu Fenderul îți puteai da seama de diferențe.

 

Am avut la mine mai multe zile un Squier ., am avut rabdare vre-o doua zile sa compar Strat cu Squier ..Pana la urma am montat doza neck de la Strat in locul dozei din Squier care este de constructie total diferita , si iaca a inceput sa sune a Strat .

Chiar suna bine dozele acelea ,,o bobina cu concentratoarele de camp si cate un magnet bara lipit de acestea din cele doua parti , semnal bun ,timbru mai inchis cu formantii mai nivelati din si cu mai putin Twang decat dozele vintage de la Strat ..dar cum zici daca nu ai sunetul de comparatie langa nu observi diferenta.

Dar am avut ocazia sa incerc una langa alta mai multe chitare Strat , niciuna nu suna ca cealalta .Existau aceiasi formanti in sound dar raportul dintre ele acestia era usor diferit .

Nu am mai avut atunci rabdare si timp sa incerc niste comparatii intre acele Stratocaster-e si niste Squier -e .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Mie doar gatul mi-a parut cam prea glossy si imi aluneca mai greu mana , dar asta tine de persoana nu e un defect , am mai citit pe net si la altii ce e drept nu la multe persoane . Oricum problema mea e ca este facuta in china si nu imi place sa sponsorizez piata aceea , dar asta este o alta discutie .

 

 

 

Tu te aventurezi in toate directiile si nu raspunzi la ce te-am intrebat ..

jackie-chan-meme.jpg

Eu ? Ti-am luat punct la punct posturile si am raspuns . Tu pe de alta parte dai si dai si dai si eviti ..... cam tot .

 

W6lOnScQH96.jpg

Edited by AddRien
Link to comment
Share on other sites

Chitara din clip face parte din seria Classic Vibe. Chiar ieri am luat un Tele din seria asta dupa ce am probat-o acum o luna si am ramas foarte impresionat de ea. Pana ieri am stat pe youtube si review-uri si cum toata lumea le lauda si le compara (in unele cazuri) cu modelele scumpe americane, am zis ca nu e o avere 1500 lei si sa o iau. Rar mi s-a intamplat sa ma dea pe spate o chitara si cei care ma cunosc pot sa confirme ca am avut ceva chitare bune de-a lungul timpului. Acum sunt in dubiu daca sa imi iau sau nu si un Strat. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Asa ar trebui sa fie. Dar iata ca tanarul guitar-hero isi cumpara Zoom G2 pentru ca a vazut ca il foloseste R. Kotzen sau Ibanez Gemini pentru ca are "semnatura" lui Vai. Culmea e ca Vai sau Kotzen suna tot ca Vai/Kotzen si pe alte setup-uri complet diferite explicatia fiind desigur mana, care e aceeasi indiferent de echipament.

 

Si inca ceva: nu exista ton bun sau prost de chitara-exista doar un context muzical care face ca un ton de chitara sa fie bun(potrivit)/prost(nepotrivit). In schimb, exista chitaristi buni si exista chitaristi slabi.

 

Intr-o oarecare masura ai dreptate dar nu poti sa negi ca felul in care este construit un instrument, calitatea materialului si al finisajelor nu influenteaza felul in care suna acel instrument. O chitara proasta, indiferent cat de bun chitarist ai fi, la un moment dat te va limita iar daca canti timp indelungat pe ea tinde sa te oboseasca mult mai repede decat un instrument bun. Si da, exista ton bun sau prost de chitara si asta am simtit-o pe pielea mea de multe ori. E adevarat ca si aici e discutabil dar o chitara proasta care nu rezoneaza cum trebuie, va sta ascunsa in mix indiferent cat butonezi pe un amp sau pedala. Si inca ceva... la o chitara construita din material de proasta calitate, indiferent ce ii faci, nu vei obtine din ea ceea ce iti doresti cu adevarat. Nu ai cum sa pacalesti legile fizicii. D-aia seria asta de la Squier are review-uri foarte bune. Chitarile sunt facute din materiale foarte bune, constructia la nivelul corpului si gatului este exceptionala pentru un instrument atat de ieftin care insa lasa de dorit la hardware. Insa din moment ce ai baza, adica lemnul si finisajele de buna calitate, restul devine de gustibus. Eu de exemplu simt nevoia unu P90 in bridge pentru ca doza originala nu taie in mix asa cum sunt eu obisnuit. La chitara asta se merita sa investesc in doza pentru ca lemnul suna. Daca o auzi neamplificata te crucesti. La alte chitari pe care le-am avut nu merita astfel de investitie tocmai pentru ca lemnul si constructia erau de proasta calitate si limitau chitarile respective dpdv al rezonantei.

Edited by felix
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

Felix, s-ar putea sa-ti placa asta: http://www.at-the-cr...signed-tele-90/

 

Multzam fain! Eu ma orientasem spre asta in prima instanta: http://bg-pups.com/index.php?p=product&id=18

 

Oricum o sa studiez atent piata asa cum am facut-o si cu chitara asta pe care la propriu nu-mi vine sa o las din mana. E GENIALA!!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Asa ar trebui sa fie. Dar iata ca tanarul guitar-hero isi cumpara Zoom G2 pentru ca a vazut ca il foloseste R. Kotzen sau Ibanez Gemini pentru ca are "semnatura" lui Vai. Culmea e ca Vai sau Kotzen suna tot ca Vai/Kotzen si pe alte setup-uri complet diferite explicatia fiind desigur mana, care e aceeasi indiferent de echipament.

 

Si inca ceva: nu exista ton bun sau prost de chitara-exista doar un context muzical care face ca un ton de chitara sa fie bun(potrivit)/prost(nepotrivit). In schimb, exista chitaristi buni si exista chitaristi slabi.

 

Cam asta este esenta!

 

Nu prea sunt lamurit in ce sens se refera unii la "finisaj" ...mai bun ..?

Ca si estetica ? De ce ar merita o chitara cu 4800 $ mai mult daca este vopsita si slefuita mai frumos ...mai atent ?Eventual merita 50 $ in plus.

 

Daca o chitara la 50Euro nu are slefuite tastele pe lateral nu mi-e greu sa le slefuiesc .Cam atat ma intereseaza la "finisaj" ca sa nu ma agat in taste ,,

 

 

Am incercat foarte multe chitare de nici nu mai stiu ce tipuri si ce marca erau ..Un lucru este precis din ce am constatat .Chitara scumpa are corzi bune cele ieftine au corzi proaste .Dozele nu prea au cum sa influenteze balansul intre corzi .daca insa corzile sunt de calitate acestea vor suna balansat ca si amplitudine .

Asata te poate deruta in magazin cand incerci si vrei sa compari chitarele .

Respectiv cant la una ce costa 10000 RON ce nu suna aproape cu nimic mai bine decat o chitara ce costa cam 700-900 RON pai te pune pe ganduri te intrebi ce dracu e aici ?

Te gandesti ca nu poate fi chiar asa o smecherie groasa . numai gonflare tam tam ...mistificare ..marketing ?

Te gandesti ca probabil are tastele din material ce tine de zeci de ori mai mult ? lacul nu se toceste dupa un an , lemnul o fi uscat natural . doze bobinate manual ..magneti super speciali din China ?

Apoi te pune pe ganduri de cand a putut sa puna la uscat lemnul o firma relativ noua ?necunsocuta mondial ..dar cu preturi de pici ?

Poate de asta este scumpa cumpara lemnul de la alta firma ,cu traditie. care il avea in pod de 30 de ani pus la uscat ?

 

Si tot asa nu prea gasesti justificarea pretului de 10 ori mai mare .

la un asa pret cumperi de ex opt bucati de Squier-e ce tin de opt ori mai mult pana la retastare chitara super scumpa va fi deja varza si tu tot ai inca doua trei bune ..Ai si avantajul ca poti sa le setezi ptr diferite acordaje , cu diferite corzi ...si le schimbi in concert ca si Steve Vai pe ale lui ..

 

Dupa ce ajungi vedeta ca si Stev Vai vin firemele si te roaga sa canti pe sculele lor . Este video pe youtube unde povesteste Vai ca primeste scule , efecte etc pe care le mai doneaza ptr tot felu de actiuni caritabile ..ca tot primeste de la firme ..

 

Iar in cea ce priveste China a ajuns singura tara din lume care ar avea fonduri sa construiasca urmatorul " Supercomputer " celelate tari dezvoltate spun ca nu stiu daca vor avea fonduri .

Vrem nu vrem mai toate sculele sunt Made in China ..nici eu nu stiu ce sa cred dar asta e.

Am tot cautat pe net si uni zic ca Eminence -china sunt foarte bune ..intrebarea este daca se mai fac in USA ?

Nu ramane dacat sa cumpar unul si sa vad .

 

Cu chitarele este mai simplu in magazin le poti incerca si compara ca fiecare sa-si cumpere ce-i doreste inima.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

chitarele construite de mine ce au ajuns la alti artisti foarte buni din tara

 

:lol:

asta mi-a adus aminte de fraza "conduc masinile mele si port hainele mele facute de mine"

 

revenind la subiect. imi place cum suna squier-ul din video; de curand am incercat un clasic vibe si am ramas surprins de constructie/finisaj si imi suna f bine, mai ales pe clean poate si cu putin crunch. Pentru metale in schimb e subtire, dar cred ca e normal avand in vedere tipul/constructia si lemnul chitarii, dozele,etc..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E geniala chitara felix ! Si pe mine ma bate gandul tare de tot ! Am fost la un moment dat la Guitar Shop cu un prieten care vroia un tele. Am probat cam toate tele-urile pe care le aveau acolo, si cand am terminat tot nu suna nici una cum vroiam eu. Si am pus mana pe squierul classic vibe ala doar asa inainte sa plecam. Ala era. M-a naucit ce bine suna la banii aia !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E geniala chitara felix ! Si pe mine ma bate gandul tare de tot ! Am fost la un moment dat la Guitar Shop cu un prieten care vroia un tele. Am probat cam toate tele-urile pe care le aveau acolo, si cand am terminat tot nu suna nici una cum vroiam eu. Si am pus mana pe squierul classic vibe ala doar asa inainte sa plecam. Ala era. M-a naucit ce bine suna la banii aia !

 

Arata bine toata gama de Classic Vibe, in legatura cu tele 50`s parca am o retinere la lemnul ala de pin din care e facut corpul, poate e un fix de-al meu dar la mine pin=rasinoase=lemn ieftin si prost/instabil

Link to comment
Share on other sites

chitarele construite de mine ce au ajuns la alti artisti foarte buni din tara

 

:lol:

asta mi-a adus aminte de fraza "conduc masinile mele si port hainele mele facute de mine"

 

revenind la subiect. imi place cum suna squier-ul din video; de curand am incercat un clasic vibe si am ramas surprins de constructie/finisaj si imi suna f bine, mai ales pe clean poate si cu putin crunch. Pentru metale in schimb e subtire, dar cred ca e normal avand in vedere tipul/constructia si lemnul chitarii, dozele,etc..

 

Cred ca esti nascut in regimul actual .

 

Aproape toti chitaristi cantau pe chitare facute in tara , facute de ei sau la comanda de cate un lutier profesionist sau amator .

Pana si corzile erau facute de un lutier .

 

Cine avea parinti ce aveau acces la iesirii in starinatate mai aduceau cate un instrument " de fabrica " ,Mai tarziu dupa cativa ani au inceput sa aduca scule din germania si sa le vanda la pret bun la noi .

 

La cluburi unde nu erau stricate mai gaseai cate un combo de 15W Doina Concert cu dif Goodmans ,,,dar prea putine erau folosibile pana a ajuns generatia nostra sa cante .

Asa ca toate trupele aveau instalatii facute de ei sau la comanda facute de lutieri si electronisti ..cu ce material se gasea .in fabricile si uzinele socialiste .

 

Erau si chitaristi care faceau comanda la altii caci ei nu stiau sa repare nici macar o mufa sau un cablu de chitara , dar acestia erau in minoritate .

 

Alt chitarist foarte bun croia si facea pantaloni la comanda ca sa faca bani ptr scule ..

Numai dupa ce am ajuns la un anumit nivel am inceput sa traim din muzica bineinteles cantand obligatoriu hituri comerciale .

 

Ehee , daca aveam un Squier pe atunci !!!

Tin minte ca Sorin Tudoran a venit la Nicu Covaci sa cumpere boxe Marshall a adus si o chitara Framus copie de Stratocaster ..cu taste "jumbo " , nu puteam sa cant nimic la acea chitara corzile acordate parca in C si asa subtiri si tastele jumbo ..cum prindeam un acord totul ear fals ..Comparat cu singurul Stratocaster din zona cel a lui Nicu ..pot sa spun ca-mi placea mai mult Framus-ul . Inca nu eram otraviti cu mistificarile ce au urmat ...Chitarele de fabrica /firme toate erau impecabile atat ca si calitate cat ca si aspect ..chiar si cele "Noname" .

 

Pe atunci era destul sa te uiti l afinisaj si recunosteai usor duoa aspect lucratura de firma sau copii din lumea a treia .,sau lumea a patra ?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Arata bine toata gama de Classic Vibe, in legatura cu tele 50`s parca am o retinere la lemnul ala de pin din care e facut corpul, poate e un fix de-al meu dar la mine pin=rasinoase=lemn ieftin si prost/instabil

 

Am avut un Squier CV 50 telecaster pentru un timp scurt si pot sa spun ca mi s-a parut cel mai bun Telecaster de bani mai putini pe care am pus mana. Mi s-a parut peste tot ce fabrica Fender pana la seria Classic Player si Road Worn. AM avut si eu prejudecati cu lemnul din care e facut corpul, dar chitara suna si rezona la rece intr-un mare fel, asa ca nu cred ca conteaza atat de mult lemnul cat conteaza tonul si felul in care te simti cu instrumentul.

 

Pentru mine asta a contat cel mai mult, chitara mea de backup la cantari era un Strat CV tocmai din cauza ca ma simteam instant ok cu el cand treceam de pe orice alta chitara.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

karpi:

"Cine avea parinti ce aveau acces la iesirii in starinatate mai aduceau cate un instrument " de fabrica " ,Mai tarziu dupa cativa ani au inceput sa aduca scule din germania si sa le vanda la pret bun la noi ."

 

Fiindca ai amintit chestia asta cu chitarile aduse din Germania, prima mea chitara mai buna a fost un Hohner Professional L75 (Les Paul copy) pe care am dat in 1990 suma "modica" de 23.000 lei si cred ca erau ceva banuti la vremea aia iar mai tarziu am vandut-o cu 300 marci, i-a scazut pretul repede in cativa ani! :D Ce deal...

Link to comment
Share on other sites

karpi:

"Cine avea parinti ce aveau acces la iesirii in starinatate mai aduceau cate un instrument " de fabrica " ,Mai tarziu dupa cativa ani au inceput sa aduca scule din germania si sa le vanda la pret bun la noi ."

 

Fiindca ai amintit chestia asta cu chitarile aduse din Germania, prima mea chitara mai buna a fost un Hohner Professional L75 (Les Paul copy) pe care am dat in 1990 suma "modica" de 23.000 lei si cred ca erau ceva banuti la vremea aia iar mai tarziu am vandut-o cu 300 marci, i-a scazut pretul repede in cativa ani! :D Ce deal...

 

Aici era problema /dilema .

 

Trebuia sa alegem Sau PA sau chitara "fancy" un Strat cum are Hendrix sau Gibson SG ce vedeam IN POZE pe Clapton,Townsend ,..

PA insemna bani ptr difuzoare cu SPL mare ,,ceva mai scumpe dar sa nu caram lazi degeaba .Restul se facea in tara de la amplif la boxe ..Difuzor si microfon nu puteam sa facem .

Ca trupa de rock aveam nevoie de putere mare ptr concerte .

Trupele de birt trebuia sa aiba scule "prezentabile " frumoase de "salon".

 

Un foarte bun chiar extraordinar chitarist din Timisoara .Latzi Molnar , care din cel mai patimas Hendrix-ist a ajuns un jazzist extraordinar , si-a luat dupa ani si ani un Gibson LP adevarat dupa ce a cantat la sute de nunti si ani de zile in restaurante seara de seara ...

 

L-a cosat atunci prin '86 pretul unui automobil Dacia 1300 ..!!! sau o garsoniera !

L-am intrebat

-De ce ?

mi-a raspuns ..

-Vreau sa am si eu chitara la care am visat ..

 

Dupa un timp s-a nimerit sa cantam in acelasi complex hotelier fiecare cu trupa ..in alta sala ..a venit in pauza sa incerce chitara mea Reghin (looks like LP_) se pune sa o incerce si-mi zice ...:

-Nu-i prea departe de LP-ul meu ..

Bineinteles _se referea la playabil-itate , ton ,volum , atac, era setata bine chitara ... dar cu un sustain mai slabut si mai nebalansat pe tot griful ... dar si diferenta de vre-o 40000 Lei socialisti .

Am vazut ca vroia sa -si confirme ca a facut un sacrificiu financiar foarte mare dar a meritat .

Link to comment
Share on other sites

Ce faza karpi, si eu am avut un LP Reghin :yay: cherry! Dupa ce am terminat liceul (era in 1985 - inainte de armata) m-am dus cu maica-mea la magazinul "Muzica" din Oradea si tin minte ca a platit pentru chitara mai mult de juma din salariul ei lunar, vreo 1600 lei! Ce vremuri, omule... :)

Eu am chitara No 173 ..hehe din acea serie .. am pe undeva actele .Am cumparat-o de la un prieten care s-a lasat de cantat si apoi a avut Discoteca .El a cumparat-o in '73 cu mari interventii si spaga .Numai cateva au ajuns in acea stare in magazine..adica din acelea "refuzate la export " cu mici defecte ..

Eu o mai tin si acum si acum este functionala ,,are un sound specific cu dozele Hoffner .Este o chitara extrem de stabila am cantat in ger in caldura tropicala , in ceata in ploaie nu se dezacorda .Gatul este din paltin si nu este "quarter saw " dar totusi este stabil este elastic dar stabil .

Din curiozitate m-am uitat pe un site ,care comercializeaza componente si piese originale ptr chitare vintage ,daca as cumpara-o in bucati pe componente acum ajung la 800 Euro .De fapt cineva m-a intrebat daca nu o vand asta m-a pus pe ganduri sa vad ce valoare ar putea sa aiba ...ca doar nu e Stradivarius si am ramas surprins ..

Nu stiu de ce nu cumpara chitaristii si chitare Reghin ..toate ce le-am vazut eu erau bune ,,si erau bune si peste ani si ani de zile .

Multe au suferit "upgrade" si schimbari estetice ./de forma .ce practic le-au dat doar alt "look" mai la moda ,Intr-o perioada mai nefericita la unele chitare care au fost scoase pe piata cu doze singlecoil mai fara sound cu caracter a ajutat inlocuirea acestora cu un set de doze humbucker .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

O sa fii surprins. Microfonul cu care s-a preluat este un samson care vine la pachet cu stativ si cablu undeva la 200 de ron totul. Nu am umblat deloc la sample-urile audio. Difuzoarele nu stiu ce sunt dar o sa iti fac un update la ele cand ajung la sala sau poate sa ne ajute mai devreme colegul George :)

 

As fi vrut sa trag cu un SM57 dar nu era in ziua aia la sala.

Link to comment
Share on other sites

Singuru loc in care nu conteaza chitara de 5000 $ vs cea de 200 este publicul neavizat. Deci cand canti la nuntz avorturi si alte petreceri selecte. DaCa asta e targetul tau atunci nu conteaza. Daca tu ca artist nu auzi diferenta nu e nici o problema, cu putin studiu o sa se auda . Eu inteleg ca nene Karpi e blazat dar poate nu a studiat destul daca pt el nu e nici o diferenta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.