www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Versuri


Rothmans
 Share

Recommended Posts

Salur Rgc ,

De ceva timp ma confrunt cu o problema . Cum scriu versurile?

Un lucru care ma trage in jos e faptul ca sunt tobosar si nu stiu sa cant la chitara , deci nu stiu exact cum vine instrumentalu decat asa... ce mi-a ramas in cap de la repetitie :rcain: . Inspiratie canci , am o viata aproape plictisitoare , n-am probleme in dragoste , nu sunt dependent de droguri iar politica si istoria nu ma pasioneaza . Cred ca in situatia mea se mai gasesc cativa oameni, asa ca orice raspuns ,cu orice idee ,orice sfat e binevetnit. :respect:

Link to comment
Share on other sites

In primul rand, invata linia melodica, nu esti robot sa canti ce ti se da, muzica trebuie simtita etc.

Apoi, depinde ce vrei de la un text. Daca vrei ca dupa moartea ta sa iasa volume cu versurile tale, din ce descrii tu, e cam imposibil. Totusi, nu toate versurile trebuie sa aiba sens, exista oameni care nu asculta cu mult interes textul, important e sa sune bine pe melodie.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si zici ca esti tobosar...

 

 

 

Apoi, depinde ce vrei de la un text. Daca vrei ca dupa moartea ta sa iasa volume cu versurile tale, din ce descrii tu, e cam imposibil.

Imposibil? Pot sa dau multe exemple de oameni care eu reusit poetformanta aceasta. Cine a scris "Somnoroase pasarele"? S-a dat la BAC.

 

Totusi, nu toate versurile trebuie sa aiba sens.

Pentru mine, o melodie faina cu versuri tampite e ca un Mecedes manjit cu rahat.

 

Exista oameni care nu asculta cu mult interes textul.

Aceia sunt superficialii, exista printre noi si se inmultesc zi de zi.

 

Important e sa sune bine pe melodie.

Aici sunt de acord! :)

Edited by George M.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Varianta academică: Incontinența spiritului creator poate fi relevată prin eviscerarea uzualului acreativ. Versul epatează prin simplitatea educată în lectură bahică.

 

Varianta actuală: k sa faci muzik te faci mutchi si citesti k disperatu . dak nu iese nik oricum faci c-e vrea muskiu tau

 

Varianta RGC: dincolo era mai ieftin.

 

În traducere liberă:

Pune mâna și citește poezie, ascultă Bob Dylan, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Led Zep etc. N-ar strica o sticlă de vin și o muză. De obicei o viață tihnită provoacă creiartrită. Ia uită-te la artiși gen :) , un „hit” la 2 sec_unde? Tu poți mai bine! Dacă nu merge nimic din astea de mai sus,în fond și la urma urmei, tu ești toboșarul.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

faptul ca esti tobosar te ajuta enorm, nu te incurca, pentru ca iti poti face versurile "sa cada" mai bine pe ritmul dorit.

Iti recomand sa iti scri ideile cursiv, fara versuri, fara rime, la inceput, astfel incat sa obtii o poveste coerenta cap-coada.

Apoi lirizeaz-o, transform-o in poezie, si nu te stresa prea mult sa iti iasa perfect. Rimele dau un plus de farmec dar nu sunt obligatorii.

 

Vezi trupa Taxi, nu au rime, dar au mult farmec prin povestile prezentate.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Imposibil? Pot sa dau multe exemple de oameni care eu reusit poetformanta aceasta. Cine a scris "Somnoroase pasarele"? S-a dat la BAC.

Tocmai, in cazul asta. Nu am zis ca este imposibil. (Jim Morrisaon a atins performanta asta. Cu versurile lui au iesit volume de poezii)

Dar, cum el zice ca nu are idei, mi-e greu sa cred ca va ajunge urmatorul poet cu care sa ne mandrim pe plan international.

Sunt de aceeasi parere ca si tine, dar nu toti ne-am nascut scriitori, desi sutem romani...(cred ca stiti vorba aia cu romanul poet...)

Link to comment
Share on other sites

umila mea parere este ca daca nu ai o poveste credibila de spus... mai bine nu... !!! tot asa de bine poti insa sa compui un text de factura absurda... sau filozofica... sau umoristica...

 

ideea mea este simpla... o melodie buna, daca are un text scris doar ca sa fie niste vorbe puse pe muzica, mai bine o dezvolti intr-o piesa instrumentala ! daca simti ca ai un text bun... atunci important este sa se pupe bine pe metrica piesei, sa fie perfect corect gramatical... daca mai are si potential de slagar... adica... va putea fi fredonat usor... e super ! ai sanse sa marchezi bine de tot si din punct de vedere financiar... nu glumesc cand spun asta !

 

eu in general am scris intai textele pieselor mele si abia apoi le-am mulat pe o structura melodica... pana acum nu am dat gres... dar asta e doar metoda mea...

 

bafta !

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.