www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

De Ce Iubim Rgc ? Ce Ne-Am Dori De La Rgc ?


Borsec
 Share

Recommended Posts

Mi se pare interesant sa vedem ce motive avem sa ne facem cont si sa intram zilnic pe acest forum, sa citim posturi si sa le scriem pe ale noastre. Deasemenea, sa vedem ce ne-am dori in plus fata de ce avem in acest moment

 

Incep eu : iubesc RGC pentru ca :

- aici sunt multi nebuni ca mine care iubim chitarile si nu tarabanele, de exemplu, si deci aici ma simt ca intre prieteni

- aici am avut ocazia sa incerc cca 30 chitari in ultimii ani, cumparand si vanzadu-le apoi din diferite motive, de obicei in pierdere dpdv financiar, dar fara sa conteze chestia asta, bucuria de a testa o chitara compensand pierderea.

- aici am ocazia sa cumpar chitari decente la jumatate din pretul din magazin

- aici am cunoscut cativa tipi exceptionali (unu mi-a dat niste piese gratis, altu mi-a trimis o chitara pe banii lui sa ma uit la ea, sa i-o platesc daca imi place, iar daca nu, sa i-o trimit inapoi, etc )

- aici oricine gaseste raspuns la orice intrebare in domeniu, indiferent de nivel

- chiar daca ne mai si certam, aici ne expunem parerile fara ca cineva sa se supere cu adevarat.

- etc, etc

 

Ce mi-as dori ?

- Sa gasim chitaristi mai avansati, doritori sa predea la pret mic, sau gratuit, lectii de chitara. Sa gasim sponsori, eventual sa facem un fel de cheta, pentru a crea astfel de clase, mai ales de incepatori (personal ma seaca lectiile de pe PC/youtube)

- Tot in sistem cheta, sa ne printam tricouri, autocolante, curele de chitara, etc cu insemnele RGC.

- Membrii RGC sa aiba avantaje (chiar simbolice) gen 5% reducere la bilete la artistul X, sau la produsele Y din magazinul Z.

- Sa organizam concursuri de intarpretare / creatie cu premii tentante - pedale, efecte mai ieftine, placi de sunet, etc

- sa organizam intalniri periodice in care sa ne mandrim cu sculele sau maiestria noastra, la o bere.

 

Va rog sa completati/corectati ce am scris mai sus, daca vi se pare interesant.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

In plus de ce a deja zis colegul Borsec :

 

Iubesc RGC pentru ca :

- gasim aici cele mai multe anunturi chitaristice din RO

- sunt oameni cu experienta mare

- m-am intalnit cu oameni fain

- am gasit aici chitara mea favorita :)

 

Ce mi-as dori ?

- mai multe anunturi :D

- intalniri mai des intre RGCisti

Link to comment
Share on other sites

Imi place RGC fiindca suntem un grup de oameni, cred eu, mai inteligenti decat media, cam toti avem studii superioare si ascultam muzica mai buna. De asemenea, imi place si ceea ce s-a enumerat mai sus.

 

Mi-as dori ca unii dintre colegii nostri mai vechi s-o lase mai moale cu orgoliul, iar colegii mai noi sa-si posteze subiectele de discutie in locurile potrivite, iar daca s-a mai discutat, sa continue discutia acolo unde a fost inceputa. Mi-as mai dori sa se scrie mai mult in Limba Romana.

 

Multumesc inventatorilor RGC! :respect:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Iubesc RGC pentru ca aici putem invata cate ceva unul de la altul, evoluam(eu personal am mai invatat cate ceva despre scule aici pe RGC, sunt membru de la inceputul lui 2010 doar ca nu-mi mai pot recupera contul vechi), impartim idei si avem ocazia de a experimenta ceva nou.

Sunt total de-acord cu ce a spus colegul Borsec privind toate propunerile lui. Si eu propun sa revenim la traditiile dinainte. :beerchug:

Link to comment
Share on other sites

De ce iubesc RGC?Pentru ca e siteul pe care de vreo 4-5 ani (inainte sa am contul propriu zis) pe care il accesez prima oara cand deschid calculatorul.Pentru ca e locul unde am putut sa ajut si sa fiu ajutat,pentru ca e locul unde am primit laude,dar si critici.

Am evitat multe greseli si am invatat chestii interesante aruncand cate o privire pe diverse topicuri.Plus ca am avut ocazia sa port discutii cu artisti sau oameni la care in mod normal n-as fi avut acces.

Link to comment
Share on other sites

Eu iubesc RGC-ul pentru aici ma simt inconjurat de prieteni , de aici am putut sa-mi achizitionez ceea ce mi-am dorit la un pret destul de mic , si am putut sa cunosc oameni extraordinari, si am putut sa gasesc raspunsuri la orice ma "doare ". :guitar:

Mi-as dori sa putem sa ne vedem mai multi sa facem o adunare, macar odata pe an asa mai multi chitaristi, sa facem un james session la un foc de tabara , iar ideea cu tricouri si stickere este extraordinara. :rulez:

Multumesc RGC-istilor pentru ca mi-au deschis calea si ochii in domeniu muzicii, si m-au ajutat ! :respect:

Link to comment
Share on other sites

Pai... de ce imi place rgc:

 

- pentru ca aici am gasit raspunsuri la intrebarile pe care le-am avut legate de chitara/echipament etc., dar si alte informatii diverse, din care am avut ENORM de invatat, intr-un an si ceva de cand am cont aici;

- pentru ca prin intermediul rgc am avut ocazia sa cunosc cativa oameni extraordinari de la care am avut ce invata si de la care am primit ajutor atunci cand a fost nevoie;

- pentru ca aici am gasit posibilitatea sa imi postez cateva din inregistrarile mele si sa mai aud si alte pareri in acest sens (nu numai pe cele ale oamenilor care ma cunosc personal);

- pentru ca aici am gasit, de asemenea, posibilitatea de face colaborari muzicale cu alti membri ai forumului, mai ales dat fiind faptul ca momentan nu imi permit sa formez sau sa fac parte dintr-o trupa;

- pentru simplul fapt ca exista :). I'm damn addicted to this forum, chiar ma enervez daca nu pot sa-mi accesez contul sau daca merge greu forumul :lol:.

 

Ce mi-as dori de la rgc? S-a scris deja mai sus...

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

:)

 

Da, exact ! Dimineaţa la cafea, nu cred că deschid mailul înaintea RGC-ului... Ca să nu mai spun că dacă beau o bere seara, n-o pot be' dacă nu mi-i brauzăru' dăşchis pă RGC :)

 

Pe scurt : prieteni noi, experienţe noi, fun, un serios boost ( "look at that mothaf' playin' so good... Gotta push harder, man !" :) ), plus ca pot să fac din când în când mişto de nevastă-mea, fără s-o iau în freză ( awesome, man !... o să-ngheţe iadu' când o intra nevastă-mea pe forum :P )

 

Ce-aş vrea ?... Nu ştiu... poate mai puţină tensiune ?... În rest, cam totul e ok [+ tot ce-şi doresc şi cei dinaintea mea ]... Decurge normal, zic io ( am scris "decurge" şi mi s-a făcut poftă de ceva ce curge... şi rece daca se poate :)... )

A, da ! Vreau şi io ceva, pe principiu "mai am un singur dor" : Dac-o fi să se ţină vreodată-cândva-ever-sometiime Congresul RGC, io vreau să fiu cel care zice : "Draji to'arăşi şi pretini, declar deschise lucrărilii Congresului !" :P Mamă ce plenare lărgite o să fie, ce luări de cuvânt... :drunk: ... :)

 

Cheers ! :beerchug:

 

.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

pai hai fratilor sa ne luam tricourile preferate si sa le imprimam cu www.rgc.ro ( romanian guitarist community) si sa facem mai public siteul ca asa vvor fi mai multe vanzari si vom avea si de castigat..ce ziceti cineva sa faca un logo ?cineva bun la desen...si apoi sa il impartaseasca cu reestul:)

Edited by darkskater96
Link to comment
Share on other sites

Nu pot spune ca iubesc RGC dar imi place foarte mult.

Imi place pt. ca aici se gasesc oameni care isi fac timp sa-si impartaseasca si altora cunostintele, ideile si creatiile lor.

Nu-mi place datorita tensiunilor care se creeaza uneori, tensiuni de care incerc sa ma refugiez prin pasiunile mele. Dar e normal sa fie asa pt. ca mediul virtual e un mijloc de comunicare uneori dificil si pt. ca suntem oameni si nu suntem unu la fel. Doamne ajuta.

 

Despre tricouri si alte stickere; m-am oferit intr-un alt thread sa fac stickere gratuit membrilor, cu conditia sa fie din Bucuresti si sa fie acceptabile ca dimensiuni (sa nu mi se ceara metri).

Conditiile astea se pot schimba in momentul in care cineva se va oferi sa se ocupe de expedierea lor si plata materialelor (cheta) daca cererea depaseste anumite limite.

Pot face tricouri in aceleasi conditii ca mai sus si va pot spune ca pretul ar fi pana in 20 de lei per bucata.

Grafica se poate hotara aici de comun acord si dupa postarea mai multor idei.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca logo-ul din coltul din stanga-sus e OK.

Dedesubt "Proud member of RGC"

 

Culori albe si albastre, eventual roz pentru menelari.

 

Pentru ca nimic nu e gratis, propun si niste preturi pentru materialele personalizate 20 ron + pretul suportului (tricou, curea chitara, sapca, role, etc)

 

Alternativ, va rog sa gasim surse alternative de bani; propun :

- taxa de anuala - 20 ron

- formarea unei echipe virtuale de instrumentisti + specialisti PC pentru facut negative contra cost - 10-200E

- backing tracks (un fel de negative mai slabe calitativ, facute pe clapa) 10-100 ron

- colaborare / consultanta / ajutor pentru inregistrare tip sesiune - 10-100E

 

Personal ma pot ocupa de linii de bass, tobe, armonii simple cu clapa sau chitara.

 

Asadar, putem gasi surse de bani.

Link to comment
Share on other sites

Uh? Ce 'mnezău să facă RGC-ul cu atâta bănet?

 

Ălora de fac negative, backing contra cost le e greu să scrie un mesaj?

Specialistul PC nu face muzică!

 

Bine, tu acum vorbeşti ca să te afli în treabă, că nu l-am auzit pe Cosu să se plângă că are nevoie de bani ca să plătească găzduirea rgc-ului. Când o avea şi va propune utilizatorilor cu dare de mână să doneze ceva pentru administrarea forumului, voi participa cu siguranţă.

 

Taxă anuală 20 de lei pentru acces pe rgc, în schimb, nu aş plăti niciodată.

 

Bine, ce vor administratorii să facă e problema lor, dar să dezvolţi un forum de genul într-o afacere, e mai greu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Fiindca nu le face nimeni pe moca.

Ma nu moca dar se pot face la un pret avantajos , de exemplu am eu un prieten care are o firma de imprimeuri , sigle etc etc, si e tot chitarsit si poate ne poate ajuta ;)

 

Bine sa nu vedem toata chestia asta ca pe un busines, ca pe urma devine o afacere si nu o sa mai fie nimeni interesat de asa ceva, si in plus aici ne adunam sa ne relaxam sa uitam de " griji ", Pentru inceput ar fi fain niste imprimeuri, si ideea de a face ceva cursuri online la un pret mai rezonabil eu as fi deacord ;)

Link to comment
Share on other sites

"Ălora de fac negative, backing contra cost le e greu să scrie un mesaj ?" nu ai inteles ideea

"Specialistul PC nu face muzică ! " de acord.

 

 

 

"Bine, tu acum vorbeşti ca să te afli în treabă, că nu l-am auzit pe Cosu să se plângă că are nevoie de bani ca să plătească găzduirea rgc-ului. Când o avea şi va propune utilizatorilor cu dare de mână să doneze ceva pentru administrarea forumului, voi participa cu siguranţă. Taxă anuală 20 de lei pentru acces pe rgc, în schimb, nu aş plăti niciodată."

 

Adica ai participa la o cheta, dar ai refuza sa dai 20 lei pe an ? da, corect, are logica...

 

 

"Bine, ce vor administratorii să facă e problema lor, dar să dezvolţi un forum de genul într-o afacere, e mai greu."

 

Ai inteles gresit ideea postului. Nu e vorba de o afacere RGC.

Era vorba de dezvoltarea COMUNITATII ROMANE A CHITARISTILOR prin concursuri, intalniri, proiecte, etc, a caror esenta sa fie la o adica o bauta buna, o seara fantastica si formarea unor trupe. Sa convingem tinerii sa renunte la un telefon "inteligent" in favoare unei chitari bune.

 

 

 

OK, ideile mele sunt proaste. Te rugam, lumineaza-ne !

Edited by Borsec
Link to comment
Share on other sites

Imi place ideea cu tricourile.. Daca are cineva sau daca se mai face stiu eu , sa-mi lase un pm , cu prima ocazie as cumpara ..

 

De ce iubesc RGC ? Pentru ca deseori spun prostii si lumea ma corecteaza.. Adica imi dau seama ca aproape tot ce am invatat despre chitara este eronat..

Link to comment
Share on other sites

Aş refuza să dau 20 de lei pe an pentru a mi se permite accesul undeva unde nu există o organizare şi îmi este foarte greu să găsesc informaţia. Înţeleg ideea de a plăti pentru un serviciu şi înţeleg ideea de susţinere a unei comunităţi, dar nu aşa cum pui tu problema.

 

Puteţi să vă întâlniţi, să formaţi trupe, să aveţi seri fantastice, dar dacă s-ar apuca RGC-ul să vândă servicii, va trebui să taie facturi şi să-şi desfăşoare activitatea într-un cadru legal. Ceea ce înseamnă o afacere. Că face @împăiatu tricouri şi le vinde el, e problema lui. Dacă se sesizează careva că n-a primit factură pe tricou, el răspunde. Dacă se apucă RGC să facă tricouri să le vândă, e problema administratorului. Toate activităţile pe care le-ai enumerat produc profituri. Care, în mod legal, trebuiesc declarate, impozitate, etc.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

 

Era vorba de dezvoltarea COMUNITATII ROMANE A CHITARISTILOR prin concursuri, intalniri, proiecte, etc, a caror esenta sa fie la o adica o bauta buna, o seara fantastica si formarea unor trupe. Sa convingem tinerii sa renunte la un telefon "inteligent" in favoare unei chitari bune.

 

 

Sunt deacord cu tine aici Borsec si te sustin la aceasta idee ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest cristime

Prin "....renunte la un telefon "inteligent" in favoare unei chitari bune." ai spus tot,deja ii vezi cum ies cate 3-4 in oras si toti stau cu telefoanele in nas.

Zilele urmatoare ma duc sa imi fac si eu tricou cu rgc,ca vine primavara si trebuie :)

@Sa revin la topic,imi place RGC-ul pentru ca aici am inceput sa iubesc sa "fac" muzica,aici am invatat primele lucruri despre chitara si aici m-am uitat la primele tutoriale despre cantatul la chitara. (Toni's corner). Btw,daca sunt pe aici chitaristi din Targu Jiu,n-ar strica sa ne intalnim la o bere :)

Link to comment
Share on other sites

Puteţi să vă întâlniţi, să formaţi trupe, să aveţi seri fantastice, dar dacă s-ar apuca RGC-ul să vândă servicii, va trebui să taie facturi şi să-şi desfăşoare activitatea într-un cadru legal. Ceea ce înseamnă o afacere. Că face @împăiatu tricouri şi le vinde el, e problema lui. Dacă se sesizează careva că n-a primit factură pe tricou, el răspunde.

Eu m-am oferit sa le fac "free of charge". Sa vand niste tricouri sau niste stickere pt.userii de aici pt. mine nu ar insemna o afacere.

Puteti sa va cumparati tricoul (trebuie sa fie bumbac 100%), sa va cumparati folia pt. termotransfer si eu ma ocup de restul.

Ca sa nu existe dubii fiindca decat sa fiu banuit de oportunism mai bine o las balta. Mi-am facut cont aici pt. ca imi place chitara nu sa castig 100 de lei si sa ma numesc afacerist.

 

Eu am spus pana-n 20 de lei un tricou gata personalizat. Furnizorul meu mi-l da cu 12 lei iar restul (folia de termotransfer) e in functie de cat de mare se doreste imprimeul si ce fel de folie (sunt multe tipuri).

Dar sa depasim momentul, am facut destul off-topic.

Se poate deschide topic separat pt. treaba asta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.