www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Piano Start


katurev
 Share

Recommended Posts

Presupunand ca voi incepe in viitorul apropiat ( sper ) sa cant la asa ceva am urmatorea intrebare.

 

Daca cumpar asta : http://www.senia.ro/psr-e233-pian-digital-portabil-yamaha-26594-3 , bineinteles alaturi de un stativ, mai am nevoie de altceva? Amplificatoare... banuiesc ca chiar nu e cazul, pianul avand boxe proprii. Ce parere aveti? Si acest pian am inteles ca in banii lui ofera foarte multe si e numai bun pentru un cantaret de dormitor ( eu ) .

Link to comment
Share on other sites

E bine ca sustine 32 de note in polifonie ( cu toate ca niciodata, nici chiar la "sase maini" nu se pot atinge atatea) si 5 octave cred ca-ti sunt suficiente la inceput, asta daca nu te apuci de muzica clasica. Cred ca e o scula buna.

 

Ai gresit forumu'.

 

Nu, doar a ratat putin sectiunea.

Link to comment
Share on other sites

da.. am mai vazut pe cineva ca a postat aici despre pian.. si am zis ca e ok. totusi fata de pianele clasice, mi se pare ca are doarte putine taste, pot canta orice cantec la el ( bineinteles dupa ce numai am noade la degete :)) )

 

deci sa inteleg ca nu am nevoie de alte chestii gen aplificatoare... doar pianul propriu`zis, un stativ eventual, un scaun si.. ready, set, go?

Edited by katurev
Link to comment
Share on other sites

in primul rand, ala nu poate fi considerat pian. Dar pentru un incepator fara pretentii poate fi numai bun, daca nu intentionezi sa iti dezvolti tehnica pianistica (pentru care ai nevoie de clape grele, ca sa pui ligamentele la lucru, si sa nu inveti degetele lenese). Daca vrei doar sa canti 3-4-10-80 melodii la nivel de incepator este bun orice synth din seria PSR de la Yamaha, sau CTK de la Casio.

Si da, are difuzoare incorporate, deci nu vei avea nevoie de altceva decat de o priza pentru a face "galagie".

 

Am vazut ca cineva mai sus s-a legat in mod ironic de polifonia de 32 note, pe care eu o consider a fi mica, si acum vine si explicatia : nu stiu cum o fi la seria PSR, dar la orice alt sintetizator pe care am cantat eu, polifonia era calculata nu la nota, ci la nivel de element care compune sunetul. De ex. : multe tonuri de pian acustic sunt realizate din mai multe elemente decat doar un sample de pian, in functie de puterea / viteza cu care sunt apasate clapele (in engleza velocity). Altfel, daca s-ar folosi un singur sample, velocitatea (tradus grosso modo) nu ar face altceva decat sa declanseze sunetul respectiv cu volume diferite, in functie de forta cu care sunt actionate clapele, si asta suna rau (de ex. : un sunet de pian clampanit cu volum mic va suna exact ca un pian clampanit cu volum mic, in loc sa sune ca un pian delicat - am omis intentionat termeni ca si "fortissimo" si "piano", ca sa nu se creeze confuzie, fiind totusi threadul unui incepator).

Revenind la rationamentul de mai sus : un ton de pian compus din (sa zicem) trei elemente cum ar fi "low / mid / high velocity", inseamna ca in realitate va avea cate trei elemente incarcate pe fiecare clapa. Sa zicem ca ai un acord de patru note la o mana, si o linie melodica unde mai sunt folosite si terte la cealalta, asta inseamna ca la fiecare moment dat sunt actionate cca 5-6 clape simultan pe pian; daca inmultim asta cu 3 (elementele care compun tonul), ne da 15-18. Si daca mai este folosita si o pedala de sustain (nu am vazut in specificatii daca suporta asa ceva), polifonia de 32 poate deveni usor insuficienta.

 

Iar in final, raspunsul pentru intrebarea initiala : depinde ce vrei sa faci cu sintetizatorul. Daca vrei sa canti in dormitor, si ocazional sa te dai mare in fata invitatilor la petreceri, atunci modelul postat de tine este la fel de bun ca oricare altul din zona de pret in care se alfa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salutare, tuturor.

Banuiesc ca Pontius s-a referit la mine dar in niciun caz nu am vrut sa fiu ironic. Afirmatia mea se baza pe faptul ca, odata, demult, m-am jucat pe niste scule si am nimerit un sintetizator care nu suporta mai mult de opt note cantate simultan. Atata am stiut despre polifonie (pana acum) si am crezut ca strict la asta se refera.

Explicatia data de Pontius m-a lamurit pe deplin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

nu are sens:)

primul model pe care l-ai postat e mai mult decat suficient pentru inceput (de fapt e foarte foarte bun avand in vedere ce clapa am avut eu prima data :))).

diferenta intre ele consta in numar de tonuri in principiu (si melodii demo??? care nu-ti folosesc la nimic pentru studiu).

polifonia de 32 de voci e buna, poti sa-ti garantez ca e mai mult decat suficient pentru inceput. diferenta de pret dintre ele e prea mare pentru diferenta calitativa, de asta spun sa-ti iei e233-ul.

(asta daca vrei sa-ti iei neaparat noua. cauti putin si iti gasesti sh cam la 60% din pret presupun. clape din astea se gasesc usor de vanzare, nu neaparat modelul asta, dar ca si calitate cam la fel.)

Link to comment
Share on other sites

multumesc frumos, am optat pentru chitara electrica deocamdata.

Urmatoarea achizitie o sa fie o clapa, cred. Multumesc inca odata de sfat, si eu ma gandeam ca pentru incepatori si pentru ce vreau sa fac la clapa ( nu prea multe , prefer chitara ) e arhisuficienta si psr 233

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.