www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Inregistrare Bass?


Guest exitus
 Share

Recommended Posts

Guest exitus

Din start zic ca nu vreau sa dau bani pe placi sau pedale compresor, cel putin nu acum. De cand am trecut de pe comp pe laptop mi s-au frecat toate setarile. Pe comp foloseam simplu si eficient Audacity si inregistram orice vroiam. Acum, nimic. Am incercat si prin Cubase cu compresie & stuff si nu mi-a iesit figura. Pe laptop am win7 daca ajuta la ceva desi nu cred. Daca n-aveti nimic bun de zis, mai bine treceti peste acest subiect. Merci!

 

 

Cum pot inregistra bass-ul prin alte metode decat cele mentionate mai sus? (vad ca nu toata lumea intelege :) )

Edited by exitus
Link to comment
Share on other sites

Guest exitus

Intrebarea e chiar in titlul subiectului. Cum pot sa inregistrez altfel bass-ul decat prin ce am mentionat in subiectul mesajului. Uite, ti-am elaborat babeste ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest exitus

@Mike L-am instalat pe windows7 si nu mi-a mers. pe comp aveam windows xp, desi am vazut ca audacity-ul merge si cu win7... nu stiu ce sa mai cred.

 

@24fret Am 2 intrari... de casti si de microfon... cand bagam in intrarea de microfon imi arata ca , capata sunetul, dar nu se auzea. iar laptopul nu e nu stiu ce noutate... e un msi cx623 ... :) dar numai din probleme in probleme am cazut cu el.

Edited by exitus
Link to comment
Share on other sites

La ce te referi cand zici ca nu iti merge Audacity pe 7? Nu porneste programul, sau pur si simplu nu poti inregistra cu el pentru ca nu se aude? Vezi si daca sunt setate bine intrarile si iesirile audio la Preferences, sau cum se numeste in Audacity. Mie imi merge perfect Audacity pe Windows 7, ce-i drept, nu pe laptop, ci pe PC, dar asta n-ar trebui sa aiba importanta.

Link to comment
Share on other sites

Guest exitus

doar in programul de inregistrare. la difuzor sau in casti nu se aude decat zgomot de fundal...

 

reglajele sunt bine facute, nu am probleme cu ele, aceleasi reglaje le folosesc si pe comp... cand inca mai dadeam pe acasa.

Link to comment
Share on other sites

Wait a minute, pai daca tu conectezi bassul la intrarea de microfon si inregistrezi prin aia, teoretic nici n-are cum sa se auda in timp real ce canti (daca la asta te referi), pentru ca aia nu e ca la intrarea de line-in, unde poti auzi in casti/boxe ce canti. S-ar auzi poate doar daca activezi record monitoring, sau asa ceva. Daca vorbesc tampenii, rog sa ma corectati.

 

Bun, deci intra semnal in programul de inregistrare, si daca dai record ce iese? Nu se aude bassul, sau se aude prea distorsionat...? Sau te referi ca nu se aude nici ce inregistrezi...?

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Guest exitus

stati ca deja m-ati ametit. Mike, mie imi apar niste liniute cum ca ar capta sunetul, dar cand vreau sa inregistrez nu mi se aude nimic. :)) aia e buba

Link to comment
Share on other sites

Hm... imi trece prin cap o idee tampita, dar in fine: driverul audio e in regula? Sa nu fie vreo tampenie, ceva si de la asta... daca zici ca setarile la placa audio sunt facute bine si daca mufa in sine nu e stricata sau asa... din cate stiu Windows 7 e cam "pretentios" cand vine vorba de drivere audio, am auzit de multi care au avut probleme cu el...

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Guest exitus

poate e ceva de la laptop... voi merge saptamana asta cu el la un service... nu m-ar mira :) desi nu vad de ce nu ar merge...

Link to comment
Share on other sites

Guest exitus

de placa de sunet am aflat ca e Realtek High Definition Audio (daca aia e denumirea)... muzica mai mult ascult in boxe ca intrarea de la casti mi s-a dus :D

Link to comment
Share on other sites

Guest blink-blink

si eu am avut o problema asemanatoare, nu stiu daca asta ar fi si problema ta...... dar dute in coltul ecranului la realtek audio manager, butonul mixer si din partea de jos selecteaza front mic. de obicei programele de inreg merg pe selectia facuta de softul de sunet si la laptopuri e microfonul incorporat.

 

(stiu ca suna cam de clasa a 2-a dar si eu am umblat la o gramada de setari pana miam dat seama ca asta era problema:))))))))

Link to comment
Share on other sites

Deci babeste ..sa fim seriosi ...sunt 100 de feluri de Laptop -uri am vazut la un prieten unul ce ducea sa moara pana misca ceva cu Win 7 ( ca asa i-au pus aia din firma de unde a cumparat ...nu duce de nici un fel ,Poate daca ai macar unul dualcore si minim 2G RAM mai misca ceva dar nu functioneaza mai nimic ..dar. programe vechi compatibile din parti ...Dar nici noi ,,,am cumparat un "nanopad Korg " l-am instalat ca prostu' pe un Asus dualcore 2G RAM cu Win7 ....aveam o latenza de nu se putea folosi la. absolut nimic .am incercat ASIO4ALL dupa care reactia normala a Win7 ->"The Blue Death " treaba ce nu am mai vazut de la "286" sau "386 " de prim 1996..( adica a murit compul ..si dai reset si dezinstaleaza ..etc ..) am instalat pe PC-ul de ASUS 2GHz 1G RAM cu XP ..merge struna !

 

1/.Deci .ce-i aia LAPTOP ...........?

2/Scapa de WIN 7 ...instalezi XP si probabil o sa functioneze cata pe orice laptop

3/ Nu mai folosi PC ptr inregistrare , bani aruncati pe fereastra .....oricum la LapTop ai nevoie de o interfata audio externa ...Caci sunetul placii onboard ( probabil de tipul "AC 97 HD" ) este o porcarie ...

 

Am si pe celalat comp onboard AC97 dar cel normal si este net superior ..calitativ comparabil cu Creative Audigi SB doar ca nu-mi conveneea caci nu are limitator inglobat ca si Creatiive ..si ajungeam la pacanituri nasoale daca intram in overdrive ...etc

Deci rezolvarea ar fi o interfata externa ..dar ,decalitate !

Aprox la pretul unei interfete externe ,mai ca lumea din cele mai ieftine , poti sa cumperi un "SD recorder digital" cu absolut de toate in el ..plus este ministudio portabil patu sa-l duci si la sala unde la nevoie poti sa bubui cu amplif sa ai tu soundul si sa-ti fluture nadragi ...are si microfoane incorporate ,,suficient de calitative ptr orice amator ,,,

 

|Ce am observat eu la firma mea preferata de placi de sunet Creative ,,,toate ce le-am avut au o limitare in bass ...si am avut toate pe rand pana la EMU 0404 ...calculeaza de la SB220 ..pana la EMU-0404 cati bani aruncati pe fereastra ...si ma chinuiam si eu cu soundul de bass ...Ma bucur ca nu am cumparat EMU 1212 caci eram deja pornit ...hehe..

Sa nu zic si de softuri ...cu SD recorderul am rezolvat absolut totul ...la o calitate net superioara ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest brutaldeath8

SI eu cand mi-am luat recent bass-ul am incercat pe Laptop si nu se auzea nimic... l-am bagat in calculator si se aude foarte bine deoarece la PC am sistem audio iar pe laptop nu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.