www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tobe Electrice Fara Modul?


Octavian Dan
 Share

Recommended Posts

Salut!

M-am uitat la cateva videoclipuri despre tobe diy recent, de unde am dedus ca imi pot face singur tobe electrice.

Dar nu am gasit nicaieri tutoriale pentru conectat jackurile direct la calculator (sau as putea sa le conectez la clapa eventual, si apoi clapa la calculator daca asta ar fi posibil, desi iese cate un jack din fiecare element, cam 10-12 minim in total).

Intrebarea mea e daca stie cineva cum pot sa conduc semnalul electric din jack 6.3 direct in calculator (iar apoi intr-un program cu sunete). Partea cu asamblatul si cu materialele am inteles-o, problema e cu modulul.

Deci daca stie cineva....... :)

 

 

p.s.: daca o sa fiu nevoit, o sa-mi cumpar modul, deci astept si oferte pentru module (preferabil ieftine :D)

Edited by Octavian Dan
Link to comment
Share on other sites

iti trebuie triggerele care preiau semnalul de padul de toba.

mai departe nu stiu exact cum o sa ti recunosca placa de sunet si programul dinamica si semnalul de trigger.

teoretic orice e posibil

 

mai simplu poti incerca cu un modul ieftin cu midi out pe care sa l folosesti strict ca sa captezi semnalul.mai departe e simplu...

Link to comment
Share on other sites

de triggere nu e problema. stiu cum sa fac :D

deci pana acolo totul e ok.

dar mai departe nu stiu cum sa fac sa asociez un sunet fiecarui pad, care sa se auda in ceva :D (boxe, casti....orice, sa-l aud :D).

m-am gandit totusi ca daca nu o sa am bani de modul...pot sa las setul asa, si sa fie doar un practice kit, dar e cam plictisitor asa :D

Link to comment
Share on other sites

Poți băga 12 semnale analogice în computer dar nu e deloc practic pentru aplicația de față.

Ai nevoie de un modul care "transformă" aceste semnale de la trigger la semnale MIDI, care la rândul lor vor "declanșa" sunetele, fie din același modul sau din PC sau clapă.

Poți căuta un modul mai ieftin sau îl poți face singur, dar nu e tocmai ușor. Poți găsi aici un exemplu http://www.megadrum.info/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

se pricepe cineva cumva la electronice? :D (cineva care are timp si rabdare cat sa imi explice cum vin conexiunile)

m-am uitat si pe site-ul megadrum, si pe inca cateva site-uri legate de asta, dar am ajuns la concluzia ca cel mai apropiat de cerintele mele ar fi asta: www.edrum.info

Link to comment
Share on other sites

Cel mai simplu ar fi sa iei un modul vechi , cum ar fi Alesis DM4, la care sa conectezi triggerele (care presupun ca sunt niste difuzoare piezo ?).

O interfata de sunet care sa aiba 12 input-uri simultane costa destul de multisor, si probabil ca nu vei reusi sa faci nici un setup care sa poate fi folosit "live" (adica sa poti canta in timp real).

Altfel, exista solutii software care sa inlocuiasca un semnal audio cu tobe (vezi Drumagog), dar nu sunt gandite entru a fi cantate, ci folosite ca si procesoare de semnal, post-inregistrare.

Edited by Pontius Pillates
Link to comment
Share on other sites

alesis dm4 nu are doar 10? eu am spus 10-12 cand m-am gandit ca as renunta la cateva elemente...dar cum m-am gandit eu, setul ar avea 15 elemente (adica 14 inputuri, daca as conecta pedalele de toba mare la acelasi input), adica mai exact: 1 premier, 4 tum-uri, 5 cinele, 3 pedale si doua cow bell-uri :D

plus ca pretul unui asemenea modul e cu mult mai mare in magazin decat daca ai face unul cu mana ta (plus ca atunci cand il construiesti chiar tu ai si o anumita satisfactie si poti sa-l faci exact asa cum vrei, fara sa faci compromisuri legate de lucruri in plus sau in minus fata de un modul de pe piata). daca la magazin iti iei modul cu 1000 de lei sa spunem, acasa iti faci modul cu maxim 100 de lei, exact cum vrei tu...la pret ma gandesc in principiu...

Link to comment
Share on other sites

acasa iti faci modul cu maxim 100 de lei

'ai du-te! Dacă prin "modul" înțelegi doar ADC și un "traducător" MIDI și nu iei în calcul manopera și carcasa, da, poate te încadrezi în 100 lei. DM-4 et al au și sample-uri și o interfață destul de complexă. De altfel e 30 EUR doar o carcasă de rack.

Sigur că atâta timp cât folosești exclusiv calculatorul ca sampler e preferabilă soluția DIY, folosind unul dintre uC-urile populare. Dar asta înseamnă să înveți electronică și programare.

Link to comment
Share on other sites

Eu mi-am luat piesele pentru placa analog de la megadrum cu 1,8lei 36 rezistente(5 bani bucata) si 19,5 lei diodele (30 bani bucata) plus 5-6 lei circuitele integrate.

Nu mi se pare scump dar mai am de luat jackuri si conectori si altele pentru placa digitala dar sper sa ies cu piesele sub 100 lei.

Edited by guitar whisper
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.