www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sfaturi Pentru/de La Oameni Cu Degete Foarte Lungi Si Groase


SATG
 Share

Recommended Posts

Am inceput sa invat sa "cant" la chitara recent si initial am crezut ca degetele foarte lungi sunt un avantaj pentru ca pot sa le tin la un unchi mai aproape de 90 pe interval fata de majoritatea oamenilor.

 

Am niste maini foarte mari, eu find de 2.05 m si chiar si asa mainile mele sunt anormal de mari pentru dimensiunea mea.

 

Daca nu tin degetul aproape perpendicular de coarda pe care o apas si daca nu am grija sa apas fix cu mijlocul buricului degetului atunci incep sa ating coarda de langa :(.

 

Resusec sa strangan niste acorduri dar schimbatul rapid intre acorduri ma omoara. Deci daca aveti careva niste sfaturi pentru cum as putea "profita" de sau macar nega faptul ca am degete asa mari as fi recunoscator.

 

Stiu ca e un topic cam vag... dar poate dau de un sfat folositor, asa ca nu cred ca are rost sa nu intreb.

Link to comment
Share on other sites

Daca nu se poate si nu se poate...schimba cu o alta chitara cu un grif mai acesibil pt mana ta. Asa patesc si eu cu griful de la ovation la care corzile imi par foarte apropiate una de alta si nu pot sa cant calumea ...mereu am tendinta sa prind o alta coarda si nu e chestie de adaptare..pur si simplu nu e mana mea pt ea.

 

As mai recomanda sa incerci si o chitara clasica pt ca are un grif mai gros tu avant mana mare ...cred ca ar fi mai ok.

Iti dau un exemplu Kerry King de la Slayer are niste degete de zici ca sunt batute cu tesla si canta de rupe :D pt ca bc rich-urile lui sunt alese special pt "defectul" asta.

 

 

:respect: Multa bafta man si succes !

Link to comment
Share on other sites

Ce zice Silviu cu BC Rich-urile e...pur subiectiv, ca să fiu elegant :)

 

Nu ne-ai spus pe ce chitară/chitare ai încercat să cînți. Dar, dacă ești cît de cît la început, cum bănuiesc că e cazul, degetele lungi și groase n-ar trebui să fie un impediment. Ce vreau să spun este că nu neapărat anatomia particulară a degetelor tale te încurcă, ci, într-o măsură mai mare, lipsa de experiență/exercițiu/tehnică.

 

Sigur, poate nu vei cînta prea bine pe chitare Ibanez cu gît Wizard (seria RG, de exemplu) și nici Fender s-ar putea să nu-ți prindă prea bine, dar, repet, e mai important să exersezi să cînți corect, cu răbdare, și abia apoi să dai vina pe chitară sau degete. Într-adevăr, chitara clasică are un grif ceva mai plin, dar poate nu asta-ți dorești. Dacă ești tu convins că degetele-s de vină, du-te într-un magazin și probează tot ce poți, fie că îți permiți să cumperi, fie că nu, măcar să-ți faci o idee despre ce-ți șade bine în mînă.

 

Din cîte știu, Paul Gilbert e înalt și are mîini și degete mari și asta nu l-a oprit să devină cine este, cîntînd pe chitare "normale".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

foloseam si eu asta cu degetele mari si groase ca scuza ... la fete nu e problema, la chitara exersezi si iti trece

 

poate depinde si de stilul de cantat ... dar nu am intalnit nimic care sa nu rezolv cu ceva zdranganit

 

in concluzie .... exerseaza pana te obisnuiesti !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cauta chitara cu un scale mai mare si ai rezolvat problema

 

Cat de anormal de mari, Gilbert style? :D Sunt eu curios

 

Cat de lejer iti este sa tii asa de exemplu? In sensul ca iti este lejer sa muti degetul mic de pe 9 pe 10 sau chiar mai mult ? Atunci ai freakishly long, ceea ce e misto de fapt. Eu nu le am chiar asa lungi.

 

100_8289.JPG

Link to comment
Share on other sites

Cauta chitara cu un scale mai mare si ai rezolvat problema

 

Cat de anormal de mari, Gilbert style? :D

 

Cat de lejer iti este sa tii asa de exemplu?

 

post-2645-0-34633200-1356462239_thumb.jpg

 

Sincer, nu sunt sigur cine e Gilbert, goagle ma informat ca e probabil Paul Gilbert... in poze cum il vad insa nu pot sa imi dau seama clar cat de mari are mainile...

Dar asa de idee, distanta de la varfu aratatorului pana la "baza" e aprox 10-12 cm.

 

Nu sunt atm acasa, deci nu pot sa vad daca ar merge sa imi tin degetele ca in poza, dar as putea banuiesc sa incerc o pozitie "gen" cea din poza sa vad daca imi vine mai usor.

 

Si ca rep la ceilalti:

 

Stiu ca as putea cumpara/schimba pe una cu distanta mai mare intre corzi dar atm a mea nici nu are cheite la jumatate din corzi, am acordato intorcand chestile alea cu un patent :P + e relativ veche ( are cam 20-25 de ani )... nu sunt sigur daca se strica ceva la ea cu exceptia corzilor care sunt mai noi, poate o sa ma interesez in vitor sa o vand sau schimb, mai pun ceva bani si iau una noua mai buna pt mine.

 

Dar atm cam asta o sa fac, o sa exersez si o sa incerc sa ma obisnuesc, pana la urma nu are rost sa dau ctva milioane pe o chitara noua pana eu nu pot schimba repede intre cateva acorduri pe asta pe care o am.

Link to comment
Share on other sites

One word Greg Koch... tipu asta are si el maini gigant dar imi place cum canta si s-ar putea sa-ti placa si tie... si nu stiu unde dracu strange degetele alea de face si gaina-picking al dracu de misto... cum era aia fane cu picking ca am uitat ?... cock-pickin?

 

 

iar aia care se plang ca au degetele prea groase il am pe Johnny Hiland ca exemplu... bafta la cantat!

Link to comment
Share on other sites

Sau pur si simplu te-ai putea apuca sa canti la chitara bas. Degetele lungi , puternice si mobile sunt la mare cautare la un bas in 5-6 corzi cu grif lat, mai ales daca te misti usor e un plus pentru anduranta. Victor wootten are degete destul de groase. Mai sunt si alti frati de culoare in gospel care au niste lopeti de te sperii dar trag bas-ul la marea arta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.