www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fjord


Alin N
 Share

Recommended Posts

Salut!

Noi suntem trupa Fjord, din Bucuresti, si cantam un fel de Post-Rock / Melodic Metal / Shoegaze.

Mai multe detalii despre noi puteti vedea aici http://www.facebook.com/FjordBandRo , cat si pe site-ul trupei http://fjord-band.weebly.com .

Cat cititi si va documentati despre noi, puteti sa si ascultati pe YouTube Once Forsaken, un demo al nostru de trei piese.

 

Lost

 

Your Veil On Me

 

Awakening

 

Sper ca v-am surprins intr-un mod placut urechile.

Vom reveni cu alte inregistrari, pe viitor!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Am inceput sa lucram zdravan pentru album. Am pus la punct toate detaliile pieselor, am modificat si finisat tot ce era de modificat si finisat! Inainte de sarbatori s-au tras tobele, iar aseara s-a terminat cu bass-ul! In curand va veti putea incanta urechile cu primul album de studio marca Fjord!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Dupa mai bine de jumatate de an de lucru, totul incepe sa prinda forma!

Intarzierile au fost cauzate de mai multi factori. Probabil ca cel mai important (o decizie care a fost luata foarte greu) a fost faptul ca am renuntat la Andrei, vocalul nostru. Colaborarea cu el a fost una extrem de placuta si ne-a fost foarte greu sa luam o asemenea hotarare, dar... asa a fost sa fie! Momentan s-au inregistrat tobele, bass-ul, chitarile si clapele. Speram sa va surprindem placut urechile cand va fi lansat produsul final!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Albumul inca nu este gata, din pacate. De fapt, nu am mai avansat deloc. Suntem extrem de nerabdatori, dar de cateva luni bune, nu mai tine de noi.

Intre timp, va puteti delecta cu cateva live-uri recente, din primele concerte sustinute in formula actuala.

 

Vizionare si auditie placuta, va doresc!

 

Phoenix

https://www.youtube.com/watch?v=yzG0ouyrX88

 

Endless

 

Amorphous

 

Glimmers of Light

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sambata s-au inregistrat vioara, violoncelul si inca vreo doua chitari (asa, de atmosfera doar). La inceputul anului 2015, va veti putea bucura (sau nu, dar noi speram ca da) de primul album Fjord, numit On Icy Shores.

 

Pana atunci, puteti admira coperta viitorului material :)

post-3502-0-74619800-1418048776_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Uite ca ne apropiem de final cu totul!

Marti, 17 februarie 2015, dam drumul primului album Fjord!
Pana atunci, va puteti bucura de primul nostru videoclip, realizat de maestrul Miluta Flueras, caruia ii multumim in mod deosebit pentru rabdarea pe care a avut-o cu noi si pentru toata munca depusa!

 

 

Stay tuned!

Peste o saptamana, veti putea asculta inca 8 piese noi-noute!

 

Daca ne apreciati munca, va asteptam cu un like pe Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile!
https://www.facebook.com/FjordBandRo

Edited by Alin N
Link to comment
Share on other sites

In cadrul unui interviu acordat muzaholic.ro, puteti afla mai multe despre conceptul Fjord si despre albumul ce urmeaza a fi lansat. De asemenea, puteti asculta piesa cu care se va incheia albumul, Glimmers of Light.

 

http://muzaholic.ro/interviuri/interviuri/interviu-vlad-ionut-fjord

 

Tot pe muzaholic.ro, puteti citi prima recenzie a albumului On Icy Shores. Le multumim mult pentru vorbele extraordinare!

 

http://muzaholic.ro/recenzii-muzica/recenzii/muzica/fjord-on-icy-shores-review

Link to comment
Share on other sites

"Gata! Albumul poate fi gasit pe youtube, iar pentru cei ce vor sa-l obtina in format digital, pe bandcamp. Suport fizic si merch vor urma. Auditie placuta!

Cine e interesat de ideea din spatele albumului, poate arunca un ochi pe randurile care urmeaza.

In esenta, titlul “On icy shores” a fost gandit ca o metafora pentru pustiire, taramul decadentei emotionale survenite in momentul in care un suflet renunta sa traiasca, multumindu-se sa existe. Suflet lipsit de speranta, captiv intr-o continua rutina, suflet ce nu mai are curajul sa priveasca clipa in fata, partener inseparabil alaturi de care merge, tinandu-se strans de mana, pana la finele calatoriei.

Cu totii pasim cu sperante mari in valtoarea vietii insa odata ancorati in febrilitatea realitatii materiale, o cortina impenetrabila se asterne intre noi si visurile noastre, transformandu-ne din actori principali in simpli executanti de corvoada. Totusi, evadarea este intotdeauna la indemana, trebuie doar sa constientizam ca totul depinde de noi, fiecare avand puterea de a da un sens drumului sau.

Cu albumul “On Icy Shores” am incercat sa recream acest curs sinusoidal al vietii, atat printr-un context muzical cat si prin titulatura pieselor. Trecem cronologic printr-un univers plin de posibilitati, ambiguitate, clipe de cumpana, deznadejde, nostalgie, tumult sufletesc, pentru ca, in final, sa ne reimprietenim cu mai vechea noastra cunostinta, speranta.

Ii multumim din tot sufletul lui Manuel Vicari (Plateau Sigma) pentru extraordinara contributie de pe piesa ce da si titlul albumului. Mesajul pe care vrem sa-l exprimam prin muzica de pe album, il veti regasi aici transpus in versuri.

Milioane de multumiri lui Mirel Cristea care a avut grija ca fiecare toba mare sa fie la locul ei, tonurile de chitara sa nu aiba prea mult reverb, basul sa tina ultima nota cat trebuie s.a.m.d. Pe scurt, fara el nu stim daca am fi putut asculta astazi Fjord-ul. Ne revansam noi intr-o buna zi!.... Desi tot asteptam asta din 2012, de cand ne-a ajutat si cu demo-ul.... Cat timp sa-ti mai fim datori Mirel, cat???

Multumim si fetelor, Gheorghe Corina (vioara) si Andreea Camelia Iancu (violoncel), pentru acea picatura de magie care a completat primul tablou Fjord: “On Icy Shores”, 17 feb.2015.

https://fjordro.bandcamp.com/ "

 

http://youtu.be/xJGgu1oFKgk?list=PLzQSREq3Mub9STiXZfNVGIDAJ1C0ttM55

 

https://www.facebook.com/FjordBandRo

Edited by Alin N
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Fjord-ul urmeaza sa ia o mica pauza pana in toamna! Nu vom mai sustine concerte, ci vom lucra intens la piesele noi, sa incepem usor-usor sa punem la punct si cel de-al doilea album!

 

Pana atunci, va invit sa mai ascultati o data albumul lansat la inceputul acestui an, On Icy Shores:

http://fjordro.bandcamp.com/album/on-icy-shores

 

Daca v-a placut, va asteptam cu un like pe pagina de Facebook, pentru a fi la curent cu tot ce se mai intampla:

http://www.facebook.com/FjordBandRo

Edited by Alin N
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 7 months later...

Al doilea album de studio marca Fjord a fost lansat oficial, pe data de 1 septembrie 2016! Acesta se numeste Portrait for a Reflection poate fi gasit, ascultat si cumparat (atat digital cat si fizic) pe http://fjordro.bandcamp.com/.

 

Inregistrare si mix: Vladimir Ivanov (BlueCat Studio)

Master: Acle Kahney (4D Sounds)

Artwork: Dorin Dogaru

Design: Corina Red-Cor

Whispers: Simona Marin

 

Mai jos puteti citi o scurta descriere a acestui material:

A portrait… mine, yours… it’s just one’s reflection crafted by nature’s key elements. As you probably figured it out, “Portrait for a Reflection” is a tribute brought to the synergy between man and nature, the power of free will, alongside with the optimistic thought of belonging to an infinite universe. The album contains five songs, each one impersonating through title and sound emotions given by the nature’s five key elements.

"Portrait for a Reflection" is our second full-length album, but as opposed to "On Icy Shores", we've approached it as an instrumental album right from the beginning. This allowed us to bring new dimensions to our sound, combining various post-rock, post-metal and progressive elements, among others, with the main purpose of bringing a fresh vibe to instrumental music.

Edited by Alin N
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mai jos gasiti trei piese din concertul nostru de final. Prima piesa, este o piesa experimentala, neinregistrata nicaieri, compusa in ultimele 3-4 saptamani si cantata in premiera live, iar urmatoarele doua sunt primele doua piese de pe ultimul nostru album de studio, lansat in 2016 (cel de care am scris in postarea anterioara). Calitate nu este neaparat una extraordinara, insa tot concertul a fost inregistrat audio si vom posta un video cu intreg concertul de trei ore dupa ce va fi gata atat partea audio cat si montajul video.

Nu stiu daca au fost si colegi de pe forum la concert. Daca au fost, tin sa le multumesc si sper ca le-a placut.

Puteti sa gasiti mai multe piese de la concert pe YouTube daca va intereseaza, cautand "Endless Sounds of Fjord", insa momentan este doar acest clip plus cateva filmate de public. Cand vom avea materialul gata, voi reveni cu o postare.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.