www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amplificatoare Studio


gagai
 Share

Recommended Posts

ai dreptate cu ce zici....da nu merita sa lansam polemici aici :) ca astea is povesti muzicale...tipice rgc , mai bien merg la cantat decat sa stau la povesit :)) numai bine!

 

Nu e ocazia potrivită pentru a expune întreaga istorie estetică și electronică a amplificatoarelor de chitară și cum evoluția acestora e legată de popularitatea diverselor genuri muzicale.

Și e adevărat că nu există o graniță concretă între "amplificatoare de blues" și "amplificatoare de metal" (post-Rectifier) dar putem în general observa o serie de caracteristici destul de consistente și antitetice: aportul saturației finalelor vs. preamp-ului, filtrarea în preamp și în poweramp (în mare parte din pricina transformatorului), puterea/rezistența/sag-ul alimentării și desigur diferența principală, nivelul de saturație și felul în care se obține (punctele de funcționare ale fiecărui etaj). Asta pentru amplificatoare pe lămpi, în principiu.

Relevanța fiecărui factor depinde de condițiile în care e folosit amplificatorul, în special de "volum" (mai precis cât din dinamica disponibilă e folosită).

Depinde și de ce înțelege fiecare prin "light", "metal" și "măcel": ceva gen Mastodon se poate cânta și cu Plexi + OD dar

la care mă gândesc eu nu.

Link to comment
Share on other sites

 

Scuze dac-am dat-o pe băşcălie, dar uite, încearcă tu, de curiozitate, fă pe Google un surveillance peste cerinţele unui studio de înregistrări şi pune aici o listă cu ce ai găsit tu că ar fi un minim-minimorum necesar ca să-ţi pui la punct un studio... Eu sincer, chiar aş fi curios cam ce-ai pune tu ( sau alţii ) într-o asemenea listă... Ce-ai pus tu în coşul ala, pe Thomann, de care vorbeai în postul #1, de exemplu ?

 

 

Hehe, numai cind magindesc cite kile de mufe am lipit si citi zeci de metri de cablu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.