www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

3 Intrebari Despre Pedala De Efect


Recommended Posts

Salut. De ceva timp caut pe rgc un amplificator de bass si inca nu am gasit in limita bugetului meu si m-am gandit sa inlocuiesc amplificatorul cu pedala, fiindca am o pereche de boxe bunicele. Pentru ca nu prea ma pricep la pedale de efect as avea cateva intrebari.

1. As vrea sa stiu daca pot conecta o pedala de efect la o sursa audio, cum ar fi boxele de la calculator fara a mai folosi un amp de bass. Da rezultate sau nu prea?

2. Pedalele de efect sunt la fel ca amplificatoarele de bass si electrica sau o pedala o pot folosi si pe bass, dar si pe electrica?

3. Daca se poate, as vrea sa imi dati un exemplu de pedala pentru un ton mai agresiv, mai metalic. Nu caut ceva scump si nu am pretentii prea mari.

Am vazut pe un site o pedala de efect behringer pb100 la 102 lei. Credeti ca e buna de ceva? Sau stiti alta pedala la acelasi pret?

Edited by tavisays
Link to comment
Share on other sites

1. Ce înseamnă "sursă audio"? Poți folosi boxe active "de calculator" pentru monitorizare, dar rezultatul e determinat de performanțele acestora.

2. Poți folosi și amp de bas pt. electrică și viceversa, nu te împiedică nimeni, dar caracteristicile unuia se pretează la o aplicație și celuilalt la alta. Și nu toate amp-urile de chitară sau bas sunt la fel, deși cele din urmă oferă mai puțină varietate.

La fel cu pedalele: o dostorsiune pt. chitară s-ar putea să accentueze prea mult mediile și înaltele și să nu poți îndeplini rolul tradițional al basului într-o formație. Un tremolo sau delay în schimb nu are nimic specific care-l face potrivit chitarei și nu basului. Deci depinde de efect. Tu aparent vrei un ampsim/preamp, din care din nou sunt zeci de feluri, unele destinate specific basului, altele universale, altele specific chitarei. PB100 te ajută să conectezi instrumentul la orice intrare de linie, plus ai controale de ton. Nu va suna neapărat ca un (pre)amplificator de bas.

Vezi http://forums.rgc.ro/topic/53623-amplificatoare-pentru-incepatori/

Link to comment
Share on other sites

Iti recomand, Tavi, sa folosesti asa ceva, impreuna cu aceste casti. Amplugul pentru bas iti ofera suficient cat sa te distrezi cu basul pe orice stil muzical (sunet clar, pana la overdrive), are si intrare auxiliara la care poti conecta PC, mp3, metronom. Iar acele casti sunt foarte bune pentru bas, izoleaza bine urechile de mediul extern si joasele se aud bine. Iti spun din experienta, am asa ceva acasa.

 

Exista si altceva mai ieftin pe piata, dar iti recomand Vox Amplug si castile Tbone.

http://www.thomann.d..._bass_mycro.htm

http://www.thomann.d...ton_jackamp.htm

 

Sistemul audio de acasa... eu nu l-as folosi fara un preamplificator in fata lui, nu va suna bine. Se va auzi ceva, ca doar e semnal electric trecut prin tranzistori si scos prin difuzoare, dar nu te va multumi.

 

Pedala cu ton agresiv... metalic... rahat, maresti mediile inalte si/ sau inaltele, tai din mediile medii (cuprinse intre 350-800 Hz), maresti putin joasele si ai ton de metal. Asta orice preamplificator cu corector de ton iti va face.

 

PS: Nu pot sa cred ca inca mai sunt basisti care nu umbla si pe Xbass.ro, uite aici piata de amplificatoare second hand. <_<

 

PPS: De ce naiba intrebi tu aici? Daca nu stii ce inseamna cuvantul recenzie, atunci citeste regulamentul, e destul de sugestiv. :trosc:

Regulament special Acesta este forumul dedicat recenziilor de echipamente. Daca aveti o chitara , un bass, un amp , o pedala sau ceva asemanator si doriti sa le impartasiti celorlalti membri detalii despre acestea, va rog sa postati aici.
Edited by George M.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.