www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Backing Tracks Din "guitar Pro" Pe Linux


Recommended Posts

Am probat vara aceasta mai multe distribuții de Linux și mi-au plãcut foarte mult, comparativ cu Windows. Sigur, și OSX mi s-a pãrut grozav, dar nu-mi permit.

 

Așadar, singurul motiv pentru care am rãmas pe Windows 7 este cã îmi place sã cînt împreunã cu Guitar Pro, activez RSE și practic vãd și în timp real partitura și am și un negativ bun (satisfãcãtor pentru mine, cel puțin). TuxGuitar nu oferã nici pe aproape aceeași calitate a sunetului și nici alte funcții pe care le folosesc în GP.

 

Nu am reușit, din motive care mã depãșesc, sã înstalez GP6 pe Ubuntu și, momentan, nu am alternative.

 

Ce sugestii aveți, sã-mi fac un negativ bun dintr-un tab, sub Linux? Pe Windows mai foloseam export în MIDI și convertit apoi în MP3 sau ceva asemãnãtor.

 

Mulțumesc.

Link to comment
Share on other sites

N-am incercat in Wine, pt ca insusi Wine-ul nu se instala corect. De aceea am preferat programe specifice Linux. Am sa mai incerc, totusi.

 

Si corecteaza, te rog, link-ul, ca mie imi apare link-ul catre topicul asta si nu cred ca asta ai vrut :). Si da, as prefera variante gratuite, dar nu obligatoriu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cred că se rezolvă şi asta. Probabil nu ţi-a copiat instrumentele în directoarele făcute de wine care imită structura celor de Windows. Vezi tot prin wine. Ca să ai acces mai uşor la structura de directoare, instalează şi winecfg şi vezi acolo. Parcă avea şi o opţiune de diagnosticare a erorii Wine. Asta, #003 e eroarea de Windows, când nu găseşte toate fişierele instrumentelor.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Am probat vara aceasta mai multe distribuții de Linux și mi-au plăcut foarte mult, comparativ cu Windows. Sigur, și OSX mi s-a părut grozav, dar nu-mi permit.

 

Așadar, singurul motiv pentru care am rămas pe Windows 7 este că îmi place să cînt împreună cu Guitar Pro, activez RSE și practic văd și în timp real partitura și am și un negativ bun (satisfăcător pentru mine, cel puțin). TuxGuitar nu oferă nici pe aproape aceeași calitate a sunetului și nici alte funcții pe care le folosesc în GP.

 

Nu am reușit, din motive care mă depășesc, să înstalez GP6 pe Ubuntu și, momentan, nu am alternative.

 

Ce sugestii aveți, să-mi fac un negativ bun dintr-un tab, sub Linux? Pe Windows mai foloseam export în MIDI și convertit apoi în MP3 sau ceva asemănător.

 

Mulțumesc.

 

 

TuxGuitar este alternativa (limitata)

Link to comment
Share on other sites

Ai încercat să rulezi GP6 cu wine? Ce eroare primeşti?

Asta este doar de dragul de a folosi *Nix ??? De ce ar trebui rulate aplicatii Windows sub Linux ?

Trebuie luat in considerare ca wine, in principiu , foloseste anumite functii native unui OS numai daca acestea sunt (gandite,"algoritmate" si scrise) POSIX . Daca suporta portabilitate de la un OS la altul . Altfel , mai rau va chinuiti ....my 2 cent

Edited by ggg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

eu am folosit reaper in linux sub wine desigur si am avut o experienta foarte placuta. practic singurul mic inconvenient a fost ca rula ceva mai greu, dar cu un sistem mai bun, nu cred ca este o problema.

cel mai usor mod de a-ti instala wine este cu play on linux [http://www.playonlinux.com/en/]

reaper este un daw in toata regula, si il poti gasi aici: http://reaper.fm/ .el este compatibil cam 99% cu wine, deci ar trebui sa mearga foarte bine. doar ca trebuie sa instalezi asio for linux, pe care il gasesti aici: http://sourceforge.net/projects/wineasio/. trebuie desigur sa instalezi si serverul jack.

iar aici poti gasi plugin-uri vst gratuite si foarte bune. vezi care ti se potriveste: http://bedroomproducersblog.com/free-vst-plugins/

e un pic de bataie de cap stiu. :D

Link to comment
Share on other sites

Asta este doar de dragul de a folosi *Nix ??? De ce ar trebui rulate aplicatii Windows sub Linux ?

 

Nu am spus că "trebuie", doar am încercat să propun o soluţie pentru problema lui Adi.

Oricum, dacă o aplicaţie care îţi place funcţionează corect, nu văd de ce nu ai folosi wine pentru rularea ei sub *Nix? Doar de dragul de a îţi bate capul cu alte 10 aplicaţii din care să găseşti una care face jumătate faţă cea cu care erai obişnuit?

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

Eu am reusit sa "instalez" GP6 in Ubuntu 13.04 64b. Spun "instalez" in ghilimele pentru ca de fapt am despachetat manual deb-ul (versiunea demo) si am copiat ce trebuie in /opt/GuitarPro6, dupa care am sters /opt/GuitarPro6/libz.so.1 si am instalat ia32-libs (sau doar lib32z1), care instaleaza versiunea corecta de libz.so.1 in /usr/lib32.

Asta strict pt Ubuntu 64b, pe 32b nu stiu cum merge.

Am editat manual meniul de start si am adaugat shortcut-ul.

A pornit, si-a facut upgrade-ul la versiunea full, a downloadat soundbank-urile, si merge si RSE-ul perfect.

 

P.S. Evident, aveam licenta, nu ma intrebati de versiunile "imprumutate" de pe net ca nu stiu.

Link to comment
Share on other sites

Uite aici o distributie linux care vine cu Reaper preinstalat:

http://kxstudio.sourceforge.net/

Are si un live-dvd,poti testa inainte sa instalezi, desi direct de pe dvd merge greu.

Am reusit (sub wine) sa fac sa mearga in Reaper tot felul de vst-uri si vsti-uri. Latenta e parca mai mica decat sub Windows (imi da ca ar fi 2.9 ms) dar pe de alta parte prea multe plugin-uri nu pot sa pun ca nu face fata (se intrerupe sunetul).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.