www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
Guest AlinMetallica

Intrebare Legata De Microfoane

Recommended Posts

Guest AlinMetallica

Salut!

 

Stiu ca tu ai experienta cu studiouri, cantat live etc. Ideea e ca planuiesc sa inregistrez un demo in viitorul apropiat cu trupa si n-am de gand sa platesc un studio pentru asa ceva. Asa ca am decis sa iau un microfon usb (ca sa inregistrez direct in calculator, n-am mixer sau alte chestii) si chestia e ca nu ma pricep deloc la tipuri de microfon. Nu dispun de cine stie ce bani asa ca am pus ochii pe astea doua (urmand sa ma decid la unul din ele): un dinamic la 250 de lei si un condenser la 350 (vin cu sonar, nu prea imi pasa...).

 

Daca are vreo importanta cant atat clean (am mai pus intrebarea aia legata de range), cat si screamed (folosesc false chord pentru low si mid si un power fry pentru tipete inalte).

 

Nu am nicio idee, daca poti sa imi zici care crezi ca ar fi mai potrivit... De asemenea, daca ai alte recomandari.

Edited by AlinMetallica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut!

La modul general, condenser e mai bun decât dinamic, mai ales pentru înregistrările de studio.

Totuși, la nivelul ăsta, trebuie să vezi ce sunet îți place. Găsește câteva microfoane care intră în banii pe care vrei să-i cheltui și caută pe youtube review-uri sau oameni care le folosesc. Urechile tale trebuie să-ți spună dacă microfonul mai scump merită banii în plus, sau te descurci și cu ăla mai ieftin :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ptr. chitara acustica ? Ar fi nevoie de microfon ce poate prelucra dinamica mare .

 

Ptr chit acustica ai nevoie de doua microfoane ce postate corespunzator si apoi mixate sa dea soundul dorit ,

 

Cu microfon dinamic este problema ca mai ai nevoie de un preamplif ../interfata ptr adapatrae la Line-In al placii de sunet .

 

Microfoanele USB au avantajul ca sunt de fapt microfon +interfata .

 

Si ptr a inregistra cu microfon o chitara electrica ar fi OK doua microfoane ..mai ales daca nu ai un studio "antifonat" ..postate corespunzator apoi manevrand dinn mixer faza semnalelor se poate "anula" reverberastia /rezonanta nedorita provocata de o camera netratata acustic..

 

Ce ar fi mai calitativ ..un recorder digital Zoom H2 sau Zoom H4...ce au patru(H2) sau doua(H4) microfoane si poti capta si inregistra un sunet foarte bun de la mp3 la pana la "wave" de inalta calitatea de 96KHz/24bit ....H4 are posibilitatea de a se cupla si microfoane condenser externe ( are Phantom power si doua intrari XLR _) daca ai nevoie de microfon mai calitativ decat cele doua electret inglobate ..care suna foarte bine dar nu le poti posta in spatiu la distanta uan de cealalta ....etc.H4 are si efecte ZoomG2 si are si un mini mixer ptr "teren" ope 4 canale mono sau doua stereo .

H4 Functioneaza si pe audio si pe USB .. H2 nu mai tin minte trebuie sa cauti pe net ,,,dar tin minte ca are 4 microfoane si capteaza bestial "3D" .Ambele foarte bune ptr inregistrat trupe si live .

 

Daca faci calculul doua microfoane USB + preamp cu efecte ..compresor , limitator , banda de trecere , filtru subsonice , filtru de banda de trecere ..,,,este mai rentabil sa ai un recorder portabil din acesta deoarece pana la urma ajungi la cam aceiasi cheltuiala ..

 

De soft-ul ce vine cu acestea ai nevoie ..Cubase LE sau Sonar LE are cam tot ce ai nevoie ptr inregistrare /mixare /masterizare.

 

Mai rentabil si valabil ar fi Zoom R24 (8 intrari simultan ..24 canale mixer )sau macar Zoom R8 cu doua intrari simultane si 8 canale mixer ...ce au integrat absolut tot ce trebuie ptr Inregistrare . mixare , masterizare ,Perfecte ptr demo la calitate foarte buna .

Toata seria "Zoom R nn " poate fi utilizata si ca interfata USB de inalta calitate ,,sau pe Line -Out in audio ...dar nu prea are rost ...vine cu Cubase LE5 ..

 

Acum depinde de cati bani sunt ptr proiect .

Edited by karpi
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.