www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Carvin Tl60


boondak
 Share

Recommended Posts

- Nume echipament Carvin TL60 1997 made in usa

- Pret - dobandit in urma unui schimb (pretul pe ebay se este intre 750 si 900 de dolari second. la dealerul oficial din europa costa 1400E)

- De la cine / De unde a fost cumparat - rgc

 

- Caracteristici -

Am chitara de mai mult de un an si nu am postat review pana acum tocmai pentu a vedea cum sa comporta in timp sau mai bine zis cum ma obisnuiesc eu cu ea. Primul aspect care atrage atentia la aceasta chitara este calitatea deosebita a lucraturii si componentelor. Totul este Ireprosabil.De la finisaj, tastare, chei (sperzel), trem(wilkinson) si pana la ultimul surub totul este impecabil. Constructia neck thru ofera un sustain decent si un acces foarte bun la tastele superioare. Chitara este construita din frasin(ash) si este foarte usoara. Este cea mai usoara chitara electrica solid body pe care am intalnit/o. Nut/ul original a fost schimbat cu unul de os, foarte bine facut de unde rezulta o stabilitate a acordajului foarte buna indiferent de felul in care este folosit tremolo-ul. Dozele sunt cele originale si suna foarte bine atat pe drive cat si pe clean. Wiringul este destul de complex avand pe langa switch-ul standard cu 3 pozitii inca 3 miniswitch-uri, doua pentru splitatea fiecarui humbucker in parte iar al treilea pentru out of phase. De aici rezulta o mare varietate timbrala direct de pe chitara, miniswitch-urile mie personal mi se par mai practice decat poturile push pull pentru splitarea dozelor. Fretboardul este din abanos iar bloc inlay-urile din sidef natural. Profilul gatului este putin atipic fiind un fel de D nu foarte subtire dar comod si "sanatos" deloc asemanator cu gaturile D de la ibanez , foarte subtiri.

- Cum suna / Cum se comporta

Dozele C22 mi se pare ca ofera printre cele mai bune sunete in varianta single coil din ce am experimentat eu pana acum. Suna a single coil adevarat. Per ansamblu chitara suna pe medii/inalte, usor nazal, fara prea multi basi si fara a fi exagerat de intepata. Ofera un sunet foarte eficient in mix unde te pozi pozitiona lejer fara sa te dai prea tare.Toate cele 10 sau 12 combinatii de sunet care se pot face direct de pe chitara sunt 100% utilizabile.Desi este o chitara HH, forma de telecaster descrie destul de bine felul in care suna. Nu este un tele veritabil dar in unele situatii aduce destul de mult. Este cea mai versatila chitara HH pe care am pus mana .

 

oarecum offtopic

 

Am tot vazut ca apar chitare Carvin la vanzare pe forum la preturi modice. Nu am nici un fel de interes sau legatura cu nici unul din vanzatorii respectivi dar mi se pare ciudat cum asemenea scule stau mult si bine la vanzare fara sa starneasca prea mult interes din partea colegilor de forum aflati in cautarea unei chitare. Sub 1000 de E nu ai cum sa gasesti ceva mai bun.Este absolut IMPOSIBIL.

Cei care au sau au avut Carvin o sa imi dea dreptate acum iar cei care nu au o sa imi dea dreptate dupa ce o sa puna mana pe unul.

post-1063-0-79857000-1350900855_thumb.jpg

post-1063-0-23307900-1350900877_thumb.jpg

post-1063-0-12255900-1350900903_thumb.jpg

post-1063-0-75995700-1350900929_thumb.jpg

Edited by boondak
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.