www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Comenzi Din Usa


Guest musicfriend
 Share

Recommended Posts

Guest musicfriend

M-am gandit sa dau un anunt aici pentru cei interesati de anumite tipuri de chitari care nu se pot gasi in Romania sau sunt prea scumpe. Locuiesc in US si de cativa ani ii ajut pe fostii mei prieteni, cu care am cantat impreuna sau pe care i-am cunoscut in perioada in care eram tobosar, sa-si cumpere ceea ce isi doresc de aici din US. In decursul anilor am trimis numeroase chitari (destul de scumpe dupa parerea mea) si pe care prietenii mei inca le iubesc asa incat unii dintre ei folosesc in avataruri pozele cu chitari in loc de poza personala ! Cunosc foarte bine modul de a le trimite in Romania iar acolo unul din prietenii mei (hint: canta la un bass Rickenbacker si apare in cateva videoclipuri) va va ajuta sa ridicati chitara atunci cand va ajunge si chiar sa-i faceti o proba daca vreti.

M-am gandit ca astfel ati putea si voi sa economisiti ceva iar eu si prietenul meu sa ne bucuram de un comision si de noi prieteni. Comenzile pe care le vom onora ar trebui sa fie in valoare de peste 1500$ ca sa merite efortul pentru toata lumea. Daca sunteti interesati va pot raspunde prin email sau aici pe forum. Pot comunica efectiv cu orice vendor (manufacturer daca e vorba de o comanda custom) din US si discuta direct despre anumite detalii pe care doriti sa le aflati. pretul il facem impreuna asa ca vom sti de la inceput toate detaliile ca sa nu apara probleme pe parcurs.

Comunicarea si transparenta este cheia succesului dupa parerea mea.

Zile cat mai bune.

C

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Salut ampuri cred ca sunt prea grele ptr shipping

Efecte da dar rrebuie sa aiba valoare ca sa merite. Spune ce anume si iti dau un pret. Merci

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Cosmin,

 

Inainte de a pune anuntul am fost bine descurajat de cei din jurul meu spunandu-mi ca nu am sa fac nimic, ca nimeni nu o sa aiba incredere si ca o sa pierd timpul de pomana. Inteleg riscul pe care voi vi-l asumati in cazul in care pornim tranzactia, pentru ca la un moment dat va trebui cumva sa dati niste bani si apoi sa asteptati sa vedeti daca eu de aici initiez procesul. Pot sa va spun ca nu imi pun mari sperante in a scoate bani multi din chestia asta ci poate mai degraba sa arat apropiatilor mei din familie ca pasiunea pentru muzica exista sub diferite forme. Sa le arat ca cei care au pasiuni pot chiar risca si face sacrificii. Departe fiind de casa si de amintirile vremurilor in care eram tobosar intr-o formatie destul de evoluata am simtit nevoia a-mi face noi prieteni. Cred ca aceasta colaborare ma va face sa ma simt mai aproape de casa, imi va da sansa sa cunosc artisti talentati cu care poate ma voi intalni la un jam session cand voi veni in vizita in Romania. Era sa uit... pentru cei care deasemeni ma pot ajuta cu coveruri de chitara la anumite piese reduc comisionul : :))). Daca vreti referinte, nu vreau sa dau nume insa ganditi-va la un chitarist f renumit din Galati si la prietenii mei din BR Gr acum la Life on Mars. Deasemeni va pot lasa adresa unui prieten din galati caruia i-am trimis un Ibanez Steve Vai nu mai stiu ce tip , el va va putea spune si cum a primit chitara in Bucuresti.

Numai bine

Edited by musicfriend
Link to comment
Share on other sites

Hmm, un chitarist foarte renumit din Galati? Nicu Patoi!

 

Sincer, daca ar fi sa imi amintesc de ultimul eveniment patit cu iz de teapa, m-as alatura cu incredere prietenilor tai, care, initial, te-au descurajat sa faci asta. Cine e curios sa afle teapa la care ma refer, poate citi discutia initiata de catre mine, in care sunt protagonist, pe binecunoscutul forum: http://forum.softped...-aceasta-banca/ . Mentionez ca m-am prins la timp. :wee:

 

Daca intradevar vrei sa faci asta, ai fi mult mai credibil sa aplici acelasi sistem pe care il folosesc milioanele de romani (P.J. aka S.R.L.) care aduc de la Thomann: comision x% din pretul produsului, plata la livrare. ;) Banii ii incaseaza prietenul tau, care, de asemenea, doreste o bucata din mamaliga. A, nu va asumati cumpararea produselor din banii vostri, ca apoi sa ii recuperati (+comision) la livrare? Imi pare sorry, nu pui un arpagic, nu iese o ceapa!

 

Cum zicea instructorul de parasutism unui prieten de-al meu la sarirea din avion: BAFTAAaaa !!! IA SI PARASUTA !!!

Edited by George M.
Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

George,

 

Imi pare bine ca ai adus in topic problema asta. Modalitatea de plata intradevar e o problema si de la caz la caz eu zic ca se poate rezolva.

produsele le cumpar integral cu banii mei dupa confirmarea sumei in romania. Eh stiu ca aici o sa fie problema.

Nu oblig pe nimeni sa cumpere insa daca cineva doreste ceva ar trebui sa stie ca exista optiuni pe care le putem discuta.

 

O zi buna

 

Da Nicu.

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Pentru ca am fost primit neasteptat de multe intrebari referitoare la preturile pentru diferite instrumente am sa detaliez mai jos modelul pe care il folosesc pentru a calcula preturile.

Modelul meu pe care am sa-l numesc aici 2/1 a plecat de la principiul ca cel care cumpara trebuie sa castige de doua ori mai mult decat cel care vinde (adica eu).

Asa ca voi puteti si singuri sa estimate ca cat v-ar costa produsele pe care vreti sa le comandati.

 

Exemplu 1- chitara noua de pe MusicianFriends.com Guitarcenter.com comparative cu pre Thomann:

 

Pret chitara pe MusicianFriends sau alt site: 1000 $

Pretul chitarii pe Thomann : 1200 E sau in $ 1200 x 1.3= 1560 $

Diferenta de pret MFriends-Thomann in $: 560$

Cost shipping si taxe la ridicare : 100 $

Diferenta pret cand ajunge in Romania:560$ -100 $ (shipping taxe)= 460$

Aceasta suma se distribuie comform modelului 2/1 si anume:

460$ = (2 x 153 = 306$ = economia cumparatorului) + (1x 153$ = 153 $ = commission)

Astfel cumparatorul economiseste 306$ fata de pretul pe care l-ar plati pe Thomann

 

Exemplu 1- chitara noua de pe MusicianFriends.com cand nu exista pret comparativ pe Thomann sau alt siteuri, se aplica si la chitari de pe ebay (asta pentru ca cineva a intrebat)

 

Pret chitara: 800 $

Shipping + taxe la ridicare: estimate la 100$

Commision din pretul de cumparare 800$ : intre 15% (120 $)- 20% (160$)

Pret total platit comparator: 800+100+136 (17%) = 1036 $

 

Referitor la modul de tranzactionare:

Propun urmatorul plan cu riscturi de ambele parti:

In momentul in care cumparatorul s-a hotarat sa cumpere nu plateste absolut nimic. Eu cumpar instrumentul si il primesc acasa. Cand il primesc acasa desfac pachetul, inspectez instrumentul fac poze si chiar film pe care il postez pe youtube. Cumparatorul vede chitara la mine si stabilim daca mergem mai departe. Daca se razgandeste atunci eu trimit chitara inapoi pentru ca am 30 zile de return insa va trebui sa platesc shippingul (e pierderea mea). In acest punct, pentru mine imi este indiferent unde trimit instrumentul pentru ca shippingul este cam la fel. Daca primesc banii in Romania atunci trimit chitara prin compania de shipping, daca nu o trimit inapoi la vendor si imi primesc banii inapoi.

Nu stiu daca am fost clar insa e o optiune.

 

Mai vorbim.

Edited by musicfriend
Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

salut,

poti sa trimiti si synth-uri|(workstation etc)? recomanzi cateva magazine din US de unde ne am putea alege ?

cat timp dureaza transportul? care este comisionul tau (vostru)?

multumesc

 

da pot trimite conditiile sunt aceleasi:

Guitarcenter.com - prefer pentru ca au retea de magazine si in cazul in care trebuie sa anulam comanda atunci pot returna instrumentul.

musicianfriends.com

music123.com

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

da pot trimite conditiile sunt aceleasi:

Guitarcenter.com - prefer pentru ca au retea de magazine si in cazul in care trebuie sa anulam comanda atunci pot returna instrumentul.

musicianfriends.com

music123.com

 

transportul din momentul in care plasez comanda

este de aproximativ 20 de zile

5-7 zile sa ajunga la mine de la magazin

2 zile pana pregatesc pachetul pentru shipping: poze, pregatit adrese pentru romania; detalii referitoare la plata

2-3 zile sa ajunga in New York.

7-10 zile sa ajunga in Bucuresti

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Vorbeste inainte cu dl Jipescu si vezi daca e de acord cu genul asta de shopping, in mod normal se poate ocupa dumnealui direct.

In plus, oricine poate sa faca asta direct din Romania, coletul nu trebuie sa faca un ocol prin Boston. Just my two cents...

Adrianni,

Nu stiu cine este dl Jipescu pentru ca daca observi sunt nou pe forum. Sunt convins ca oricine poate face asta si probabil ca tu stii foarte bine ceea ce spui insa si eu am motivele mele de a primi coletul si de a-l inspecta inainte de shipping catre romania.

De fapt acum imi dau seama ca poate aici pe Mica publicitate nici nu ar trebui sa postez asa ceva.

Cred ca ocolul prin Boston merita avand in vedere ca nu costa decat 15$.

Imi cer scuze daca deranjez ce cineva.

 

Nu am deschis subiectul ca sa fiu atacat sau asaltat cu cazuri asemanatoare experiente negative sau comparatii interminabile. Daca exista tranzactii asemanatoare e posibil sa fie mai avantajoase. Daca nu va intereseaza nu postati si totul devine simplu.

Daca vreti sa discutam sunt foarte deschis.

 

Zile bune.

Edited by musicfriend
Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Am avut doar experiente pozitive cu cei de la shipping in decurs de cativa ani. este posibil sa apara probleme insa eu cred ca se pot rezolva poate cu pierderi. in cazul in care ceva se intampla in shipping se poate trimite inapoi si atat cat ajunge aici in timp de o luna totul e OK. In situatia asta se va pierde ceva cu shippingul inapoi in US si timp si stress. Eu insa cred ca va fi ok si spun asta bazandu-ma pe experientele mele anterioare.

 

uite ce idee mi-a venit.

 

Pentru primul membru de pe forum care v-a cumpara ca urmare a topicului acesta nu ii voi percepe nici un comision.

Conditia este sa fie activ pe forum in timpul procesului si sa explice publicului pasii pe care ii facem in timpul tranzactiei.

Astfel toata lumea va vedea exact cum se desfasoara toata activitatea.

Nu pun limita maxima de pret deci puteti comanda chiar si o chitara de 200 $ sau 100$ ca riscul vostru sa fie minim.

Inca odata nici un comision nu percep pentru primul membru care comanda.

 

Numai bine

Edited by musicfriend
Link to comment
Share on other sites

Câteva idei. Nu sunt cu rea intenţie şi nici nu vreau să insinuez că tu ai fi. Dar sunt câteva întrebări la care, cel puţin eu, aş vrea să aflu răspuns înainte de a apela serviciile oferite de tine:

 

1) La ce modalitate te gândeşti pentru a evita taxele vamale?

2) Dat fiind preţul destul de mic al shipping-ului specificat de tine în exemplul de calcul, presupun că transportul nu va fi asigurat la valoarea reală a bunului respectiv. Ce se întâmplă în caz de deteriorare la transport? Între Boston şi România mă refer.

3) Înţeleg că nu vrei să dai nume, dar ar fi o idee bună să vorbeşti cu persoanele respective pentru a te recomanda. Îmi vine greu să cred că din mulţii chitarişti cărora le-ai trimis instrumente nu are nici unul cont pe rgc.

4) Ai ceva ce te poate recomanda ca om serios în mediul online (user cu feedback pozitiv pe ebay, amazon, alte site-uri de genul)?

5) Modul tău de calcul al comisionului mi se pare aberant. De ce nu calculezi X% din valoarea produsului? Mi se pare mult mai logic.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Câteva idei. Nu sunt cu rea intenţie şi nici nu vreau să insinuez că tu ai fi. Dar sunt câteva întrebări la care, cel puţin eu, aş vrea să aflu răspuns înainte de a apela serviciile oferite de tine:

 

1) La ce modalitate te gândeşti pentru a evita taxele vamale?

Pot sa va spun doar ca shippingul catre Romania nu se face prin servicii postale gen UPS USPS sau Fedex ci printr-o companie de curierat international care se pare ca are niste reguli de vama mai relaxate decat posta. Intrumentele trec intai pe la mine pentru a le inspecta si pentru a scoate chitanta de magazin in care e scrisa valoarea chitarii. Cred ca neavand nimic in cutie pe care sa se mentioneze pretul de cumparare cei din romania nu pot sti exact cat s-a platit pe instrumentul respectiv si il claseaza probabil intr-o categorie generica la care se plateste cam 80 100 lei.

 

2) Dat fiind preţul destul de mic al shipping-ului specificat de tine în exemplul de calcul, presupun că transportul nu va fi asigurat la valoarea reală a bunului respectiv. Ce se întâmplă în caz de deteriorare la transport? Între Boston şi România mă refer.

 

O intrebare foarte buna. Nu cred ca am optiunea de a asigura intrumentul la valoare reala pentru ca atunci si costurile vamale ar fi pe masura. Aici e risc. Totusi e bine ca vin in caseuri care protejeaza insa orice se poate intampla.

 

 

3) Înţeleg că nu vrei să dai nume, dar ar fi o idee bună să vorbeşti cu persoanele respective pentru a te recomanda. Îmi vine greu să cred că din mulţii chitarişti cărora le-ai trimis instrumente nu are nici unul cont pe rgc.

 

Se pare ca unii dintre ei au acount aici si am sa-i rog sa intre si sa va spuna despre experientele lor. In momentul in care cineva o sa fie interesat nu am nici o problema sa ma identific. Oricum daca va intereseaza cateva date despre mine pot sa va spun ca sunt nascut in Galati, am 37 de ani, am venit in US din 2001 cu o bursa de studii la o universitate din Texas. In 2007 am terminat doctoratul si m-am mutat in zona Bostonului unde lucrez ca Applications Scientist la o companie care produce sisteme de lasere pentru procesare de materiale. De cateva luni am un baiat pe care il cheama Vlad Tudor.

In Galati am cantat in mai multe formatii ca tobosar insa cei mai multi ani i-am petrecut in Valachus cu prietenii mei care au cantat si la BrGratis.

 

 

4) Ai ceva ce te poate recomanda ca om serios în mediul online (user cu feedback pozitiv pe ebay, amazon, alte site-uri de genul)?

 

Din pacate nu am avut astfel de activitati insa va pot da acountul meu de facebook sau linkedin. Cateva cumparaturi de pe amazon sau ebay am facut insa de feedback nu prea m-am preocupat.

 

5) Modul tău de calcul al comisionului mi se pare aberant. De ce nu calculezi X% din valoarea produsului? Mi se pare mult mai logic.

 

Inainte de a veni cu modelul 2/1 de calcul al preturilor sa stii ca am facut to felul de simulari si mie mi-a placut mai mult ideea asta in care propun ca cel care cumpara sa castige aproximativ de 2 ori mai mult decat cel ce vinde asta in cazul in care exista preturi pentru comparatie gen Thomann. de fapt ceea ce propun in procente aste undeva intre 15% si 23% si depinde de pretul de referinta care poate fi 1000 2000 sau 3000$.

 

Câteva idei. Nu sunt cu rea intenţie şi nici nu vreau să insinuez că tu ai fi. Dar sunt câteva întrebări la care, cel puţin eu, aş vrea să aflu răspuns înainte de a apela serviciile oferite de tine.

 

 

Numai bine

Link to comment
Share on other sites

Buna, eu pot sa dau o recomandare pentru musicfriend.

M-a ajutat acum ceva timp sa achizitionez un intrument din SUA si pot spune ca am avut o colaborare exemplara.

Nu as ezita sa mai fac tranzactii cu el pe viitor.

Pt cei interesati de detalii as prefera sa comunicam prin PM.

Toate cele bune.

Edited by Shreder
Link to comment
Share on other sites

salut,

 

ma inscriu eu ca fiind primul care incearca:)

stiu ca mai este putin pana cand se va inchide licitatia de pe ebay;

asadar daca se poate(iar dupa cate vad costul acestui instrument este de 1700 usd) mi as dori asta:

http://www.ebay.com/itm/1978-Gibson-Les-Paul-Custom-Wine-Red-Finish-Electric-Guitar-OHSC-All-Original-/280991518559?pt=Guitar&hash=item416c664f5f

adresa mea de mail este dan@matco.ro;scrie mi un mail si iti voi da si nr de mobil;

astept un mesaj de la tine(daca nu va fi aceasta chitara imi voi cauta alta)

bafta

dan

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Buna, eu pot sa dau o recomandare pentru musicfriend.

M-a ajutat acum ceva timp sa achizitionez un intrument din SUA si pot spune ca am avut o colaborare exemplara.

Nu as ezita sa mai fac tranzactii cu el pe viitor.

Pt cei interesati de detalii as prefera sa comunicam prin PM.

Toate cele bune.

 

Salut Cristi,

Chiar vroiam sa-ti scriu un mesaj astazi sa intri pe forum. Nu stiam ca esti asa de activ si ca urmaresti topicurile astea.

De asta ti-am scris acum 2 saptamani sa aflu cat ai platit tu la Bucuresti cand ai ridicat Ibanezul. Vroiam sa initiez topicul asta aici dar aveam nevoie de informatiile cu privire la taxa pe care ai platit-o la primire. Merci de suport.

Poti sa le spui cititorilor de aici ca ceea ce ai cumparat tu nu a fost de pe musicianfriends ci de la un dealer de Ibanez care a facut si un anumit tune up la chitara sau ceva de genul asta imi amintesc ca vindea doar ibanezuri parca.

Intentionez sa vin in decembrie acasa pentru cateva saptamani si poate ne intalnim vorbim. Abia astept sa-i vad pe cei de la Over care mi-au incantat toate vacantele de cativa ani incoace cu showurile lor.

Am sa-ti trimit niste vids cu ceea ce cant eu pe aici. In principiu chestii romanesti insa de curand si ceva coveruri. Fac voce si percussion. Sunt foarte incantat de Wavedrumul meu ce-mi da sound foarte fain cu minimul de efort la instalare. Poate il aduc cu mine in dec si il pun la treaba daca ai vreo cantare.

 

Vorbim

C

Edited by musicfriend
Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Pentru cei care doresc sa cumpere de pe ebay recomand urmatoarele:

1. prefer sa cumpar cu buy it now pentru ca nu am cum sa urmaresc bidding history si nici resursele de emotii cand se apropie finalul tranzactiei.

2. in cazul in care cineva isi doreste un model de pe ebay si mergem prin procesul de urmarire si bidare finala trebuie sa stabilim maximum sumei pana la care merg. aici apar probleme pentru ca nu stiu si nu sunt sigur daca pot merge pana la capat. e dificil si nu stiu daca ma pot descurca in procesul asta. E prea multa actiune de coordonare si nu am timpul necesar. Eu incerc sa stabilesc un proces cat mai simplu pentru a elimina posibile probleme.

 

Sugestii?

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

doar seturi de cymbals si premiere. Seturi complete acustice nu pot. Vezi Seturi Cymbals Sabian si premier Tama trimise preietenului Marian care a cantat in Platonic Band si Bere Gratis.

Link to comment
Share on other sites

salut,

asa cum am promis revin cu o noua cerere;m am gandit la:

http://www.ebay.com/itm/1976-Gibson-Les-Paul-Custom-Electric-Guitar-Ebony-Finish-Gold-Hardware-HSC-/281000003618?_trksid=p2047675.m1985&_trkparms=aid%3D444000%26algo%3DSOI.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D13%26meid%3D2938292550391925284%26pid%3D100012%26prg%3D1014%26rk%3D2%26sd%3D280991518559%26

care este oferita de acelasi vanzator (postul anterior);transportul in USA costa 50 USD (asa este specificat de vanzator);suma maxima ptr bid este 2000USD (ma gandesc ca sunt primul tau cumparator si comisionul este 0 asa cum ai declarat in posturile anterioare);

astept comment ul tau

multumesc

dan

ps cred ca in ultimele ore ale licitatiei ar trebui sa putem comunica cumva (daca se va licita 2050 nu as vrea sa o pierd);

Link to comment
Share on other sites

Guest musicfriend

Dan,

 

Ma gandesc la optiuni si iti scriu. Pentru mine e un efort destul de mare ca sa urmaresc bidarile pentru ca nu sunt in fata PC-ului tot timpul.

E mai complicat procesul.

Vorbim

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.