www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Noob Question


ERX
 Share

Recommended Posts

Asa gandesti acum, dar mai tarziu, cel mai probabil, vei vrea sa sti si teorie si vei vrea sa canti si altceva decat coveruri...ar fi bine ca pentru inceput sa inveti notele pe grif si acordurile de baza, ca nu ai cum sa canti nimic fara sa sti cateva acorduri... cand o sa treci de la stadiul de tonomat o sa inveti si de intervale, scale etc. nu e greu, dar depinde si de cat iti doresti tu si cat iti doresti tu sa canti...

Link to comment
Share on other sites

teoria ajuta in roce caz si situatie..nu numai muzica...sal sympthom..nu ai mia pera postat zilnic..ai avut conediu? :))

 

neah , just tired ..

 

On : Pe mine teoria m-a ajutat cat de cat.. Uite , am ajuns sa cant o piesa in gama originala si pe cand colo , vocea nu putea sa cante in respectiva gama asa ca a trebuit sa o trec in alta gama... Deci sunt momente si momente cand iti trebuie teoria muzicala...

Link to comment
Share on other sites

Crede-ma teoria e mult mai importanta decat crede chitaristul mediocru (cliseele), nu vreau sa se inteleaga ca eu sunt vr-un obsedat de teorie, dar fara ea e mult mai greu decat cu.

De ex: inveti o mel mult mai usor, stiind in ce gama esti, cauti notele in mult mai putine decat daca ai cauta pe toate notele de pe grif.

Sau improvizatiile, e aproape imposibil sa improvizezi fara sa sti game.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Eu cantam coveruri metallica inclusiv solouri fara teorie. Stiam doar ca fiecare tasta urca un semiton. Apoi am fost la un profesor care m-a pus sa improvizez si eu nu stiam nimic. Atunci am inceput sa invat de game. Deci coveruri poti face fara teorie

Link to comment
Share on other sites

Eu am experienta pe elctrica de cca 3 ani de zile si la inceptu eram ceva de genu teoria dracului, apoi dupa primul an miam dat seama cat de importanta e, nu doar ca te ajuta pt improvizari dar taburile in general nu suna mereu bine si cu umpic de teorie pusa in practica poti identifica problema si a face tabul sa sune brici, deci da e esentiala poate pentru coveruri nu dar in gneeral e esentiala

Link to comment
Share on other sites

AMĂNUNŢIT nu. Dar fără bază, nu prea poţi. Ideea e să mergi uşor cu amândouă - te deprinzi şi cu cântatul, şi cu teoria. Întâi cu valorile (duratele) notelor, timpii, măsura, intervalele. Nu prea ai cum fără. Spunea Symptom că a trebuit să treacă o piesă dintr-o gamă într-alta - asta se cheamă transpoziţie şi la coveruri, de multe ori e musai. Ce faci dacă-ţi zice vocalul "nu mai facem piesa din do, hai din Si bemol"? Şi ok, îl rogi pe unul din colegi să-ţi scrie repede acordurile, şi ăla începe cu Bb şi tu zici ce-i aia, că parcă trebuia să fie Si nu Bebe :)?

 

Eu cred că teoria are în primă instanţă două roluri mari şi late: o dată să-ţi ordoneze puţin mintea, al doilea că e un limbaj comun între muzicieni. Şi pe bune, nu e mare scofală.

 

Iar la început, te ajută să înţelegi puţin şi instrumentul - exact ce zicea Nasuke, cu griful şi semitonurile.

Link to comment
Share on other sites

Daca canti numai muzica ta nu trebuie absolut nimic ..canti ce vrei si cum vrei ..

 

 

daca vrei sa cantio "cover"-uri ar trebui sa inveti cate ceva despre muzica ca sa poti intelege si reproduce muzica compusa .aranjata si interpretata de altii .

 

Daca nu cunosti limba nu stii sa citesti nu ai cum sa inveti un rol ptr o piesa de teatru sau o poezie ....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.