www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Chitara Electrica Este Mai Usoara?


Guest gamebit
 Share

Recommended Posts

Parker, Steinberger și unele (și) mai exotice și scumpe. Unele au corp... schematic:

http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/guitars-basses/silentguitars/

http://www.frameworks-guitars.com/

În rest găsești soluții mai tradiționale din tei sau alt lemn cu densitate mică, finisaj minimal eventual (ulei, natural), corp subțire (e.g. seria S de la Ibanez).

 

 

Chitarile usoare nu suna prea bine. ASta este o regula care nu prea are exceptii.

De ce? Pe ce bazezi această "regulă"?

Link to comment
Share on other sites

Chitarile usoare nu suna prea bine. ASta este o regula care nu prea are exceptii.

Yamaha are niste chitari foarte usoare: http://uk.yamaha.com/en/products/musical-instruments/guitars-basses/el-guitars/rgxa2/.

 

1000 internets for the genius

 

Te las cu impresia asta a ta totusi,mai

bine ramai asa.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

SilentGuitar-ul si chitarile inrudite nu sunt electrice tocmai ca la carte.

Repede sa aruncati cu noroi. Chitarile electrice usoare care mi-au trecut prin maini nu sunau bine deloc conform criteriilor mele personale (si nu numai). Nu aveau un ton bogat, accentuau prea tare inaltele, nu aveau sustain...

Pentru astia "veterani" ca voi nu ar trebui sa fie o noutate ce spun eu. Mai sunt multe glasuri care imi dau dreptate.

Link to comment
Share on other sites

Chitarile electrice usoare care mi-au trecut prin maini nu sunau bine deloc conform criteriilor mele personale (si nu numai). Nu aveau un ton bogat, accentuau prea tare inaltele, nu aveau sustain...

Și chiar nu vezi diferența dintre o astfel de afirmație (chiar dacă e încă vagă) și una ridicată la rang de "regulă"?!

Nu-i doar un scrutin de păreri și gusturi aici, unii încearcă să extragă motivul fundamental din spatele unor fenomene. Așa că n-ar trebui să te surprindă reproșurile când sari prematur la concluzii lipsite de argument și rupte de realitate.

Nu e greu de imaginat de unde poate apărea o astfel de impresie: un clopot mai masiv sună mai grav decât unul mai ușor, nu? De fapt există o clară corelație între masa unui obiect rezonant și frecvența sa caracteristică. Și într-adevăr e un factor al modelului fizic ce descrie un astfel de sistem. Dar chitara electrică nu e clopot și nu e acustică! Acel reflex intuitiv nu se aplică și am discutat deja cu vreo trei ocazii de ce, cum obiectivele inginerești (evitând hazardul estetic) ale construcției chitarei electrice sunt contraintuitive pentru publicul larg.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Chitarile usoare nu suna prea bine. ASta este o regula care nu prea are exceptii.

 

Angus send you his best regards ...

 

3370286367_3496bd4808.jpg

 

Late edit : Încep, din ce în ce mai mult, sã am convingerea cã rolul corpului unei chitare electrice este de susținere a corzilor, dozelor ºi wiringului... Ce vine dupã.... Acolo-i marea ºmenozealã !!!

 

 

.

Edited by ramurel
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Inca fac research pt un Gibson Les Paul si cei mai multi cu care am discutat sau ale caror pareri le-am vazut pe net spuneau ca un Gibson Les Paul bun e unul usor.

 

 

Tantalaul asta oare de ce a ales cel mai usor Gibson Les Paul pe care l-a gasit, min 1:58 si la min 6:30 explica acelasi lucru despre Les Paul-uri, cele usoare suna cel mai bine. O fi prost ca naiba sau poate alea usoare sunt mai ieftine? LOL!

 

Serios acuma, daca nu stii ceva intreaba pe altii. Am dat si eu cu batul in balta de multe ori si am o presimtire ca inca o sa mai dau dar cand spui ceva incearca sa gasesti un argument care sa fie valabil macar pt tine insuti. Asa te verifici pe tine insuti ca nu spui prostii.

 

As mai putea da cateva linkuri dar nu cred ca are rost. Daca cei pe care i-am urmat eu gresesc sunt dispus sa imi revizuiesc parerea dar astept argumente.

 

Tipul din clip se refera exclusiv la modelul Les Paul Standard '59, care sunt considerate the Holy Grail of Les Pauls. E ciudat dar chitarile din anul ala au o greutate mai mica conform mai multor review-uri, desi sunt tot solid body.

Personal si eu prefer un Les Paul chamber-uit, are o super rezonanta mai ales cu un set nou de corzi, si nici nu iti distruge cocoasa. Totul tine de gustul fiecaruia :-??

 

Iar in alta ordine de idei, ca si marca de chitari usoare exista mai multe, dar nu mai bine ai specifica cam in ce gen muzical ai vrea sa te incadrezi?

Pentru funk sau ska ar merge un stratocaster spre exemplu, pentru un jazz sau blues cel mai usor model de la Gibson este SG-ul, pentru metale un Ibanez din seria S, iar pentru o versatilitate cred ca un Steinberger. Cheers!

Link to comment
Share on other sites

Am nascut o intreaga discutie pt ca nu am fost clar. Mea culpa. Ce am vrut eu sa spun este ca regula zice ca acele chitari (este valabil pentru orice alt instrument muzical) facute special cu gandul de a fi usoare suna mai prost decat modelele asa zis normale. Bineinteles ca exista niste exceptii.

Legat de sunetul a doua corpuri din aceeasi esenta si cu greutati diferite treaba este destul de subiectiva si nu se poate vorbi de o regula. Din experienta mea lemnul mai dens suna mai bine deci automat la acelasi volum ocupat lemnul cu masa mai mare (mai greu). Dar am intalnit si eu exemple destule la care era exact invers.

 

Mi-a placut dizertatia lui 57 caruia ii recomand sa se reprofileze de la Designer la Politician (asta dupa ce am citit si alte post-uri).

Link to comment
Share on other sites

Rezumat:

 

Vine unul si intreaba "ce firma produce chitrare usoare?"

- Se raspunde cu cateva firme cu modele de chitare alternative;

- Vine unul si spune ca sunt naspa chitarele usoare ca nu suna ca lumea;

- Altii prezinta dovezi din care ar trebui sa tragem concluzia ca alea usoare suna cel mai bine;

- Mai raspund cativa cu niste chitare solid body din mahon;

- Mai vine unul care face o incadrare a formelor de chitare vizavi de genurile muzicale;

- Ala care povestea ca nu suna bine chitarele ne mai povesteste ca lemnul dens suna bine;

 

Pe bune, voi sunteti intregi la cap? :blink:

Edited by 'mnezãu
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

In primul rand:Din propria experienta,cea mai usoara chitara pe care am cantat a fost un gibson sg standard(fiind o diferenta semnificativa de greutate fata de ibanez mtm2-ul cu care eram obisnuit),si am cantat pe multe chitare (bc rich,prs,ibanez,hagstrom,amfisound,epiphone,squier,fender,jackson,etc...).Din cate stiu de la fizica,sunetul se transime mai bine prin materialele cu densitate mare,deci prin urmare cu cat chitara va fi mai usoara cu atat sustain-ul va fi mai mic,acesta putand fi un dezavantaj(bine,depinde si de constructie bolt on/neck through,doze,etc).

In al doilea rand:Nu totul consta in greutate:Am cantat de exemplu pe un jackson rhoads(varianta la 500 euro) si mie mi s-a parut enorm de dezechilibrat,pe cand epiphone flying v-ul meu (de asta l-am si ales printre altele) mi s-a parut mult mai echilibrat(centrul de greutate cade in...centru :).Daca greutatea nu este bine balansata,poate deveni un impediment atunci cand canti live.

Prin urmare m-as axa pe o chitara care nu neaparat este foarte usoara,dar are o calitate buna a lemnului si are greutatea bine balansata.

Aici gasesti specificatii detailate despre tipurile de lemn folosite in construirea chitarelor,sper ca am ajutat http://www.warmoth.com/guitar/bodies/options/bodywoodoptions.aspx

Edited by AlchemyOfDeath
Link to comment
Share on other sites

Din cate stiu de la fizica,sunetul se transime mai bine prin materialele cu densitate mare

Se transmite mai încet, nu neapărat mai bine. http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_sound#Basic_formula

În plus corpurile au rezonanță și interfața dintre corpuri are impedanță caracteristică, Nu toate frecvențele se transmit sau absorb la fel.

 

,deci prin urmare cu cat chitara va fi mai usoara cu atat sustain-ul va fi mai mic

Cum naiba decurge sustain-ul din viteza sunetului sau "transmisivitate"? Concluzia e scoasă fix din fund.

Edited by FiveseveN
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Se transmite mai încet, nu neapărat mai bine. http://en.wikipedia....d#Basic_formula

În plus corpurile au rezonanță și interfața dintre corpuri are impedanță caracteristică, Nu toate frecvențele se transmit sau absorb la fel.

 

 

Cum naiba decurge sustain-ul din viteza sunetului sau "transmisivitate"? Concluzia e scoasă fix din fund.

Prostia mea.M-am referit defapt la densitate mica,adica masa mare si volum mic.Merci pentru sesizarea greselii :)

Link to comment
Share on other sites

Pfff.... :lol: "Concluziile acestui thread" ? Visezi , cred ...

Cei ancoraţi într-o tabără sau alta a unei idei, rămân pe mai departe acolo, iar cei ce-ntreabă, ca de obicei, trec ca gâsca prin propriul thread şi, într-un final îşi cumpără tot ce vor ei...

 

Şi nici măcar n-a dat vreun hint, despre ce i-ar place să cânte sau ceva şi deja toată lumea s-a pus pe analizat tonul diverselor variante... :)

 

.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cognek zice in felul urmator... hrmmpf... Te duci invartindu-te pe la un magazin muzical si ii intrebi pa aia de acolo sa-ti dea modelele cele mai usoare sa le testezi... pana pleci le testezi si pe celelalte... Mai dai un searci pe google si cauti light weight lectrical gwitars sau ceva de genu... Important e sa testezi chitara si sa o simti cum e... cum iti sta pe umar... pe sub crac si alte dracenii...

DUPA!!!... dupa aia intri pe forum sa intrebi lumea... "pe mine ma intereseaza care-i mai usoara... eu am testat bla bla si mi-a placut bla bla ... daca e ceva mai usor care sa semene cu la la... " si scrii totul detaliat ca sa ti se raspunda obiectiv...

DAR!!!... dar... tre sa sti si cum sa tii o chitara in mana... mai discuti fata in fata cu cei care se pricep in domeniu...

SI DOAR!!!... doar daca ai probleme de sanatate sau ceva... iti alegi o chitara luand in considerare greutatea... sau esti midget?... bine, atunci tre sa iti iei si ceva mai mititel asa... Nu da cu picioru la chitari pe care le-ai putea iubi daca le-ai testa si nu te speria de greutate decat daca nu ai voie sa ridici sau altceva... daca ai auzit ca-s grele chitarile... las ca te obisnuiesti...

 

Daca exista vreun ukulele electric iti recomand sa-l iei ca-i mic si usor... sau una de jucarie din plastic sau ceva... Avea sormea pe la 7 ani o chitara in miniatura Barbie... cantarea cel mult 500 grame... aia e cea mai usoara chitara pe care am vazut-o... si o cumparai impreuna cu o revista... ATAT!

 

 

dar sa raspund obiectiv, iti recomand chitari de la marci ieftine care baga lemn prost si usor precum un model de strat de la delson care l-am testat... e foarte usoara!!!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Vreau sa cant piesele lui gary moore.cand am partea de solo care ma duce sus de tot,chitara mea fiind grea ma incurca.ma gandeam sa-mi cumpar ori un lp ori una cu 24 tasta.sunt indecis

 

Si nu sunt pitic.vrea sa am lejeritate atunci cand cand.

Link to comment
Share on other sites

Vreau sa cant piesele lui gary moore.cand am partea de solo care ma duce sus de tot,chitara mea fiind grea ma incurca.ma gandeam sa-mi cumpar ori un lp ori una cu 24 tasta.sunt indecis

 

Si nu sunt pitic.vrea sa am lejeritate atunci cand cand.

 

Vezi, daca spuneai asa de la inceput, nu mai scria lumea toate prostiile. Tu ce chitara ai acum? LP-urile, pe langa faptul ca sunt grele, nici nu ofera un acces bun la tastele superioare. Daca asta ar fi problema ta, nu inteleg de ce te-ai orientat spre ceva single cut...

Link to comment
Share on other sites

Vreau sa cant piesele lui gary moore.cand am partea de solo care ma duce sus de tot,chitara mea fiind grea ma incurca.ma gandeam sa-mi cumpar ori un lp ori una cu 24 tasta.sunt indecis

 

Si nu sunt pitic.vrea sa am lejeritate atunci cand cand.

Nu vad ce legatura are greutatea cu accesibilitatea la tastele superioare si pe langa asta vrei sa-ti cumperi o chitara ca sa canti o melodie?
Link to comment
Share on other sites

Daca LP-urile nu te fac sa te simti confortabil in acut atunci de ce cei din mariile formatii au avut astfel de chitari?Vreau sa-mi cumpar alta chitara ca sa nu ma mai chinui atunci cand cant.cand vad ca in acut ma jeneaza si mai e si grea imi piere tot cheful sa mai cant.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.