www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Câte Ore Studiați/exersați/cântați La Chitarã Pe Zi?


Yeletsky
 Share

Recommended Posts

http://www.tabnplay.com/ :) Uite , aici apesi pe tastatura numele acordului si iti arata pe chitara tot... Ex.: apesi pe A si iti da acordul La ! Si daca vrei acordul La minor apesi pe tastele A si m simultan..

 

Mai , dupa o vreme ce canti pe acorduri , o sa iti dai seama la majoritatea pieselor cam ce acorduri ar trebui sa ai... Eu am inceput cu o lista de acorduri , le-am invatat pe cele majore si minore , apoi m-am uitat la martyzsongs si la altii si am invatat piese , apoi m-am axat pe ultimateguitar , acolo imi arata toate acordurile , si mai nou , numai arunc o privire peste acorduri si incerc sa le reproduc fara sa ma uit la fiecare acord in parte..

Link to comment
Share on other sites

Ca tot ziceai ca te-ar interesa zdranganeala cu prietenii, daca vrei sa te axezi mai mult pe acorduri (poti sa canti lejer o piesa si daca folosesti numai acorduri, fara sa bagi vreun solo), mi-am amintit de metoda asta de chitara, cred ca te-ar putea ajuta sa ajungi mai repede spre scopul propus: http://www.sonor.ro/...etoda/index.htm. Eu cu asta am invatat sa cant, dar nu ma multumesc numai cu atat :D. Dar de putut, se poate si asa.

 

Si intr-adevar, primele exercitii din metoda lui Krentz ajuta mult la digitatie, pentru asta au fost facute.

 

Bafta la zdranganeala!

 

multumesc pt site , nu-l stiam .cred ca se apropie mai mult de ce vreau eu de la chitara mea :) cel putin deocamdata . poate candva o sa revin si la cursul L&M .

Link to comment
Share on other sites

sfanta marie, vodevil , atunci tre sa fii un mare pui de greucean :)

 

Verile, in vacanta cantam 14-16 ore pe zi. Continuu, cu mici pauze de 15-20min, de mancare, etc. Adeseori ma trezeam in mijlocul noptii ca sa cant pentru ca-mi venea "acel riff" si

 

mai stateam cate o ora pana sa ma culc la loc.

 

In rest, pe timpul scolii, cam tot asa. cam 8-9 ore pe zi.

 

Zilnic, saptamanal, lunar, anual.

 

Cand ieseam pe afara luam chitara cu mine si exersam la rece in timp ce ieseam la bautura cu prietenii.

 

Ai intrebat; ti-am raspuns.

Link to comment
Share on other sites

Si eu am avut o perioada din asta de stateam ca disperatu, toata ziua calare pe chitara... ma rog, intelegeti ce zic. Si dai, frate, chitareala la greu, sa bag viteza. Asta era scopu', sa fac viteza cit mai mare. Ma si din ce ma chinuiam eu acolo cu 12 ore pe zi, nu-mi iesea deloc. Intr-un final mi-a iesit, am fost incintat o vreme, dupa care mi-am bagat direct p**a, ca m-am plictisit si de viteza. Long story short, momentan nu mai exersez. Ma mai joc pe chitara uneori, da' foarte putin.

Link to comment
Share on other sites

Fiecare este diferit. Ascultam muzici diferite, vrem sa cantam diferite stiluri, avem capacitati de a retine, invata, aplica, diferite, este imposibil ca toata lumea sa urmeze un pattern anume cu aceleasi rezultate. Consider ca fiecare ar trebui sa-si dezvolte un stil propriu si sa lucreze la chestiile pe care si le-ar dori sa le faca mai bine.

 

Cam tot ce cuprind toate tutorialele si cartile, sunt chestii generale. Partea care mi se pare cea mai proasta este ca, majoritatea, incearca sa cuprinda cat mai multe chestii. De-asta te trezesti ca-ti faci un program de exersat de genul "20 minute arpegii, 10 minute game majore, 10 minute game minore, 10 minute tapping, 10 minute alternate picking", chiar daca tu nu vei folosi toate aceste tehnici si elemente. Poate nu iti place cum suna un mod. Nu te obliga nimeni sa-l folosesti sau sa-l exersezi. Poti sa gasesti moduri si game care nu sunt cuprinse in cartile de muzica, le poti folosi pe-alea, poti gasi intervale neconventionale care iti plac tie cum suna aplicat la ceea ce canti.

 

Cred ca muzica iti ofera foarte multa libertate si e pacat sa te inchizi intr-o cutie in care sunt inchisi inca zeci de mii de muzicieni.

 

Si ce mi se pare cel mai important, daca nu auzi unde suna bine sau prost o gama, un mod, un acord, le exersezi degeaba. Daca iei orice piesa si, dupa mai multe incercari, nu reusesti sa-ti dai seama de acordurile sau notele folosite, exersand tapping, arpegii, bending-uri, vibrato sau alte tehnici de genul, tot nu vei reusi sa-ti dai seama de acorduri si note. Vei canta fals, doar ca vei canta fals cu mai multe tehnici...

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

Da, corect. Adica se poate sa fi bine pus la punct cu tehnica, dar sa nu poti canta. Oricum, imi place sa invat cat mai multe stiluri diferite, arpegii nu stiu de care, game ciudate, progresii neobisnuite, doar ca sa le aplic intr-un mod placut pe patru acorduri simple, sa pot canta ceva diferit de fiecare data, pentru ca este interesant atunci cand am mai multe referinte. Si pot avea si perioade cand ma concentrez doar pe tehnica din cauza dorintei mele de a canta cat mai curat. Apoi invat o piesa in transcribe pana cand o stiu exact si dupa asta sunt liber sa improvizez, sa cant frumos :D

 

Nu intotdeauna in ordinea asta ...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

În anii 90, nu tu internet, nu tu tv cablu cu programe non-stop.

Așa că stăteam cât timp aveam cu chitara în mâini. La repetiții, acasă cu "backing track" - direct de pe casetele cu chitaristii favoriți (si nu numai), plus seara la tv făcând game si arpegii alte 2-3 ore.

Se strângeau 6-7-8 ore pe zi constant, pe parcursul a peste zece ani. Am vrut o data să văd cât poți cânta non-stop, cu pauze de un minut (pentru pepsi și pipsi...). Am început la 1 după amiază, si am terminat la 8 dimineața a doua zi. Concluzia - mușchii si articulațiile rezistă, dacă ai antrenament (și bătături solide), dar se întăresc tendoanele până aproape nu mai poți mișca degetele. 

Succes cu studiul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.