www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
hades

Un Soi De Hi Octane

Recommended Posts

Salutare RGC,

 

Si eu ca si multi altii sunt nitel lovit de febra DIY, in special a sculelelor de care avem nevoie asa ca am purces la treaba.

Proiectul initial este copiat de pe Ax84, la care adaug EZ 80 redrezoare si EM 80 ochi magic pe post de Vu-Metru.

Tabla Al, recuperata de pe undeva, trafuri recuperate din dintr-un radio nu imi amintesc cum se numeste.

Abia mai tarziu dupa ce am gaurit sasiul mi-a picat fisa cu reverb`ul Belton, dar poate pe viitor o sa mai construiesc ceva asemanator dar cu reverb.

 

Ceva imagini,

 

 

Pe data viitoare.

Edited by hades
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putina corectie... ecc83+6p14p :rock:

Din curiozitate am montat rapid piesele desi rezistorii ii aveam pe toti de 0,6w (in documentatie se recomanda de 1w) sa vad cum se comporta. Are oua mai multe si mai mari decat P1eX dar imi suiera la volum peste 50% :nay: . Rezistorii sa fie de vina?

Share this post


Link to post
Share on other sites

[....] dar imi suiera la volum peste 50% :nay: . Rezistorii sa fie de vina?

 

Suiera pentru ca, in cele mai multe cazuri, ai o problema la intrarea in primul etaj, adica nu ai un cablu corect ecranat intre mufa input si grila primului tub, sau n-ai rezistenta de grila lipita direct pe soclu, de 33k-68k, cat o fi, si daca ai toate astea si tot suiera, incearca sa gasesti un traseu diferit al cablului ecranat de cum e acum, si cat mai scurt posibil. Din experienta iti spun ca la gain mare conteaza foarte mult pozitia (routarea, cum zic americanii) cablurilor din primul (primele) etaj(e).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am albit schimband pozitia asa ca am decis sa schimb traful de alimentare. Merge vis pana la 3/4 volum si gain maxim, apoi incepe sa se innece.. Il las asa, sunt foarte multumit de el. Sper sa ii pun reverb (aici intervine partea financiara care nu ma lasa momentan) si cu siguranta va primi o carcasa pe masura! Incerc sa ii fac un sample, momentan nu am cu ce, poate se indura badea @Ciocanel sa imi faca o vizeta cu microfonul lui pe USB :singer: . Atasez un mic video facu cu mobilul la minunatul ochi magic :rock:

 

Multumesc pentru sugestie domnule Iulian, :respect:

 

Toate cele bune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ieri am desfacut traful si am scos un secundar de 3V (erau ceva spire in scurt si se incingea repede) iar cand l-am montat inapoi iar a inceput sa suiere beleaua, se comporta exact ca la celalalt traf :death: . Am refacut lipiturile, am masurat tensiunile, m-am mai benoclat eu prin el dar nu m-am prins cu ce gresisem sau ce facusem bine in momentul in care s-a oprit din suierat si turberz de nervi :facepalm:

Poate cineva sa ma ajute cu un sfat va rog? Toate pot-urile la jumate suiera doar pe doza din bridge, cu gain`urile la maxim nu pot da volumul la 2/10, practic inutilizabil pe drive si pe clean destul de noizy, cand isi revenise nu avea brum mai deloc.

 

Astept ceva sfaturi,

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome in the club!! :)) Aceeasi problema o aveam si eu la tentativele mele de amplificatoare si tot nu am reusit sa le fac sa functioneze cum trebuie.Ca o solutie de compromis,am facut o reactie locala anod-anod. Singura situatie convenabila pentru mine este sa folosesc booster solid state si 2 etaje de amplificare cu trioda.Poti incerca sa cobori amplificarea sau sa folosesti capacitati de neutrodinare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am gandit sa pun un grilaj in fata si ma gandeam ca nu fa fi necesar sa o pun direct pe carcasa, la radiouri am impresia ca era prinsa cu un arc, direct pe carcasa. Cred ca am gresit-o cu sasiul, este cam mic pentru acest proiect, la un momendat abia mai reuseam sa lipesc cate un fir :facepalm: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.