www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Distors / Flanger / Booster / Fuzz


Recommended Posts

ambele sunt in cutii hammond 1550A (89x35x30mm), astfel incat sa nu ocupe mult loc in pedalboard.

potentiometrele sunt de dimensiuni f mici, incapsulate, Alpha. ambele pedale sunt true by-pass, avand comutatoare 3PDT,

 

fuzz-ul e asemanator cu fulltone '69 boutique, cu 5 reglaje ( 4 potentiometre pt bias, contur, drive si volum, plus un semireglabil intern pt headroom). are doua tranzistoare cu siliciu, dar nu suna deloc harsh, ci mult spre germaniu, mai catifelat, cu armonicele specifice. oricum, tranzistoarele au fost alese prin testare in regim de functionare. potentiometrele si semireglabilul sunt incastrate in cablaj, nu exista fire de conexiune decat catre comutatorul 3PDT si catre mufe, toate ecranate - (nu prea gasesti conexiuni ecranate in nicio pedala) ceea ce face sa para la prima vedere (auzire!), pana atingi corzile, ca pedala nu functioneaza sau ca ampul este oprit =)) nu are practic nici cel mai mic zgomot de fond!

 

boosterul este dupa aceeasi schema clasica cu 4 tranzistoare, de la fender eric clapton mid boost, care echipeaza chitarele fender stratocaster EC. aceeasi schema, fara primul etaj de preamplificare, o gasesti si in seymour duncan pick-up booster sfx01. schema originala e putin modificata astfel incat sa sune mai cristalin, cu mai multe inalte, sa aiba o amprenta de BBE Maximizer, ca sa sune cool si pe chitara electro-acustica.

Edited by sorin65
Link to comment
Share on other sites

update...

tot in carcasa 1550A, am varianta de fuzz, cu 4 potentiometre, cu tranzistoare cu germaniu si ... cu baterie de 9V in carcasa. ca fapt divers, o firma boutique, vine ceva asemanator, dar fara baterie, intr-o carcasa 1590A, cu 1 cm mai lunga si ceva mai lata, declarandu-le world's smalest guitar stompboxes. :))

suna naucitor de bine... 250 lei

credeti-ma, nu cred ca pot sa fac alta in viitorul apropiat alta pedala la marimea asta cu baterie in carcasa pt ca practic nu pot incapea

un comutator 3PDT, bateria si 2 mufe jack. din fericire am gasit doua mufe extrem de inguste :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.