www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Inregistrare Cu Laptop


Vali184
 Share

Recommended Posts

Guest catalanic

daca nu e o intrebare retorica ... iei un cablu jack tata (de 3,5 mm) si un adaptor pentru "Phones" (jack 6.35 mm) apoi. un Audacity sau ceva editor mai de Doamne ajuta ! :wee::rock:

Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa mearga si prin Mic-In, daca nu vrei sa iei "prostia" recomandata de vektor. In cel mai rau caz, ai putea avea ceva mai mult zgomot de fond decat ai avea pe Line-In, dar na, se poate rezolva. Eu am cantat o vreme cu calculatorul prin Mic-In, am si Line-In dar nu merge, cred ca-i stricata mufa :trosc: . Dar de putut, se poate la fel de bine si prin Mic-In.

 

Edit: @vektor, Line-In nu e albastru? Verdele, din cate stiam, e Line-Out, nu Line-In...

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Guest Hipster

daca nu e o intrebare retorica ... iei un cablu jack tata (de 3,5 mm) si un adaptor pentru "Phones" (jack 6.35 mm) apoi. un Audacity sau ceva editor mai de Doamne ajuta ! :wee::rock:

 

Omul are doar intrare de microfon pe laptop, ceea ce inseamna mono. Iesirea Phones este stereo, deci nu e bine daca le pui cap la cap.

Plus iesirea de casti are un semnal mai mare ca cea de Output L (Mono), semnal care se preteaza la un Line IN, nu la microfon, o da rau in distorsiuni.

 

Ideea e asa, un cablu audio mono cu:

- jack de 3.5 la un capat (mono, TR)

- jack de 6.35 la celalalt (tot mono, TR) sau jack de 3.5 si un adaptor de la 3.5 la 6.35, desi poti avea probleme daca adaptorul nu este ok.

 

Apoi folosesti iesirea de Output L(Mono) si o legi la intrarea de Mic. Cam atat. Mare grija la nivele, poti sa dai usor in zgomot si gajaieli.

 

Cea mai indicata solutie este intradevar cu o placa audio mai sanatoasa, externa pe USB sau firewire, si folosesti intrarea line in din placa legata cu iesirea phones de pe procesor, de data asta cu un cablu stereo si conectori jack TRS in loc de TS.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hipster

Ceva nu faci bine in software.... sau e unul din acele laptopuri cu una din acele placi de sunet.... Am avut un Dell si un HP care abia imi faceau detect la un amarat de microfon. Mai butoneaza, depinde mult de ce stie driverul si cum, si vezi in primul rand daca mufa functioneaza cum trebuie.

Link to comment
Share on other sites

am mai inregistrat cu microfonul in laptop, am vorbit pe skype etc. deci mufa e buna. ma gandesc ca e de la adaptor.. o sa incerc sa caut prin oras un cablu cu un jack mic la un capat.

 

http://www.altex.ro/laptop-samsung-np300e5z-s04ro-intel-core-i3-2350m-2-3ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-520mx-free-dos acesta e laptopul

Edited by Vali184
Link to comment
Share on other sites

Ce sistem de operare ai ?

 

Încearcă în Volume control - Options - Properties - selectează ".....audio input" şi vezi ce-i bifat pe acolo ( să nu-ţi fie pe Mute bifată intrarea ) şi ce volume ai...

 

Şi, până prinzi intrarea de sunet, alege un DAW mai uşurel, gen Audacity sau Cool Edit, că au setări mai simple .

 

Un adaptor de genul ăsta folosesc eu http://static.musiciansfriend.com/derivates/6/001/208/829/DV019_Jpg_Regular_335216.jpg , mono să fie...

 

 

.

Link to comment
Share on other sites

Capatul ce intra in calculator trebuie sa fie stereo? sau e bun si mono?

 

Dacă ai avea intrarea de mic/line stereo ( ceea ce zicea şi FiveseveN în postul #8 şi chiar sunt şi eu curios cum aş putea sa văd asta la laptopul meu - eu am XP ), ideal ar fi să ieşi şi din procesor de la ambele ieşiri ( L & R OUTPUTS ).

 

Caz în care ţi-ar trebui un cablu din acesta : http://tfk.ro/images/MCA-204.jpg

 

 

So, FiveseveN, show me the light ! ( doar din curiozitate, pentru că altminteri eu lucrez printr-un Line6 UX1, deci... )

:)

 

.

Link to comment
Share on other sites

Cel mai simplu faci rost de un cablu de genul ăla, armezi în DAW un track stereo sau track-uri separate pt. intrarea L și R, atingi capetele jack-urilor respective și vezi dacă ai semnal pe ambele.

Netbook-ul meu are o astfel de intrare (pe chipset Realtek HD) și îi zice Microphone: are controalele specifice în Control Panel/Sound/Recording devices (mic gain, echo cancellation și compresie) dar e stereo.

Link to comment
Share on other sites

Va salut!

Am tot citit pe aici o gramada, dar sincer sa fiu ...de la atata informatie m-am zapacit de cap. Asa ca va rog un raspuns scurt de la cunoscatori. Ca sa leg chitara electrica la LapTop ( am doua mufe jack: microfon si casti) pe placa de sunet interna, si sa folosesc un soft gen Guitar rig, care e cea mai buna solutie dpdv. pret - calitatea sunetului:

1.http://www.okazii.ro/echipament-studio/accesorii-studio-audio/behringer-uca-200-a115811729

2.http://www.thomann.de/ro/the_tbone_usb1g.htm

3 http://www.thomann.de/ro/millenium_die_dibox_passiv.htm

4 http://www.partysound.ro/interfata-conexiune-chitara-behringer-ucg102-p-2352.html

5 http://www.thomann.de/ro/behringer_ucontroluca_202_bstock.htm

 

Am dat linkurile ca exemple de produse pe care le-as putea folosi. Cat sa cant eu in camera mea, este vreo diferenta intre cea mai ieftina si cea mai scumpa solutie prezentata? Ce se recomanda?

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

http://www.partysound.ro/interfata-conexiune-chitara-behringer-ucg102-p-2352.html

 

Asta. O gasesti si mai ieftina pe ebay.

 

Diferente mari presupun ca nu sunt. Ah, aia. UCG102 are iesire pentru casti. Daca vrei sa folosesti monitoare sau alt sistem, poate ti-ar fi mai utila UCA200. Dar daca vrei strict pentru casti, e perfecta UCG102.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.