www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

<Mike_Kidlazy>


Recommended Posts

<mike_KidLazy> is goin' reggae :P!

 

Dupa 9 zile de pauza fortata in care toate mi-au mers "cu partea dorsala", azi am apucat si eu in sfarsit sa mai pun mana pe o chitara (fie ea si bass :P) pentru cateva ore. Imediat cum am simtit din nou freturi si corzi sub degete, mi-a crescut moralul instantaneu :guitar:.

 

Cum in continuare n-am acces la nicio alta chitara in afara de bass, a trebuit sa caut solutii in alta parte - am gasit un site de jamuri online (wikiloops.com) si am descarcat de acolo niste backing track-uri pentru bass (intre care si cel de fata), ca sa am pe ce sa ma "joc" pana ajung sa ma ocup din nou de chestii mai serioase...

 

De sunat, tot nu suna prea bine ce-a iesit (nici n-avea cum, mai ales ca nu mai am exercitiu constant), cel putin ritmul e execrabil, dar a fost interesant sa cant pe backing track-ul asta, mai ales ca nu prea am tangente cu muzica reggae. Nici backing track-ul in sine nu e unul foarte stralucit, avand in vedere ca e improvizat, n-a fost ceva pre-written, si la un moment dat parca suna aiurea trecerile intre "sectiunile" piesei... eu linia de bass nu am improvizat-o, am incercat sa o scriu in asa fel incat sa sune cat de cat decent pe ce aveam... numai ca la inregistrare am cam dat cu oistea-n gard...

 

Well, enough talking: enjoy (or not)!

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Misto si asta. Aceeasi rugaminte, mp3-ul daca ai posibilitatea/chef. :yay:

 

Multumesc!

 

....and here are the tracks - am pus si varianta cu bass, si fara, poate ii mai vin cuiva idei de jam pe frecvente joase :P.

 

P.S.: Acum mi-am dat seama ca melodia asta seamana (foarte) mult cu "Vara nu dorm"... wtf ?! :lol:

nofish & RobH - Jam 1108 Bolt of Lightnin'.mp3

Bolt of lightnin' (with bass).mp3

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cum am ajuns la concluzia ca nici daca ar fi 48 de ore intr-o zi, tot nu mi-ar ajunge timpul sa fac tot ce am in cap sa fac, am hotarat sa iau o pauza de la orice inseamna colaborari muzicale sau scoala si sa ma mai relaxez un pic. Daca pentru altii e deja vacanta, pentru mine de ce sa nu fie :P?

 

Am ales sa fac playthrough la piesa asta, pentru ca sunt unele sample-uri subtile in original care s-ar pierde daca m-as apuca sa fac eu backingtrack-ul, pentru ca nu as avea cum sa le reproduc. But as long as it's still music, I really don't care - да будет музыка (= let there be music) !!! :guitar:

 

Enjoy (or not)!

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nici nu m-am reapucat bine de chitara, ca acum am dat de alta tampenie: se pare ca de Paste am facut "exces de zel" in ce priveste cantatul - imediat dupa ce am lasat chitara din mana, m-am trezit cu o amorteala de toata frumusetea la degetul mare de la mana stanga. Am mai patit asa ceva mai demult, si atunci a trecut in cateva ore. Asa ca n-am bagat-o in seama nici de data asta si am mai facut si prostia sa cant in continuare inca 2 zile cu degetul amortit. Am zis ca o sa treaca, but, sh** happens: asta e deja a 5-a zi in care amorteala n-a trecut, s-a ameliorat doar foarte putin (cam cu vreo 5%, sa zic...), desi in ultimele 2 zile nici macar nu m-am mai atins de chitara. Nici nu prea mai am chef acum sa cant asa :(...

 

Now, this thing really sucks. Abia acum am inteles de ce toata lumea zice sa te opresti atunci cand simti vreo durere sau disconfort atunci cand canti la chitara, ca poti sa te alegi cu alte probleme dupa aia. Dar na... pana nu le simti pe pielea ta, parca nu-ti vine sa crezi :(.

 

Anyway, sper sa se rezolve treaba. Pana una alta, inca un cover, inregistrat si filmat saptamana trecuta.

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am uitat sa zic ca am facut o mica mare magarie la coverul de mai sus - bassul pe care il auziti este cantat de mine, insa l-am editat putin ca sa fie cat de cat pe ritm. Desi cantecul e foarte simplu, se pare ca inca mai am ceva probleme cu ritmul la bass, ba intru mai devreme, ba mai tarziu decat trebuie :(... nu-mi explic de ce, dar in fine. Faza e ca dupa mai multe duble in care n-am reusit sa scot altceva mai bun, m-am enervat si initial l-am lasat asa, dar cand am pus totul cap la cap, mi-am dat seama ca se simte destul de tare faptul ca nu sunt pe ritm 100% (mai ales ca la "Crawling" bassul e destul de "in fata"). Asa ca am facut un compromis: am mai "tras" un pic de track in locurile unde batea prea tare la ochi, iar in locurile unde nu deranja chiar atat de tare, l-am lasat asa, cu "imperfectiuni".

 

In fine, "m-am spovedit" acum (chiar am uitat sa specific faza cu bassul, intentionasem de la bun inceput sa fac asta, numai ca dupa ce am dat "Post" mi-am dat seama ca am uitat sa scriu si mi-a fost lene sa mai dau "Edit"), asa ca puteti sa va retrageti like-urile daca doriti :D, avand in vedere ca nu le merit pe deplin :P.

 

 

Bun, in alta ordine de idei, cu asta mi-am "varzit" eu degetul saptamana trecuta, in timp ce faceam partea de chitara. Things I do for music... :)

 

 

Bassul l-am tras cu degetul deja amortit, si culmea, a iesit chiar mai bine decat ma asteptam, avand in vedere ca e si un pic mai rapid si am cantat cu degetele, nu cu pana (and I'm not that much into fingerstyle stuff...). Bassul are o singura greseala, e o nota lipsa la un moment dat, dar nu se observa.

 

Habar n-am daca acordurile si notele sunt corecte, am scos totul numai dupa ureche. Dar eu zic ca suna destul de bine :).

 

Enjoy (or not)! :rock:

Edited by mike_KidLazy
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Una scurta si simpla, ca de altceva mai complicat nu am timp momentan. Mai mult am tras video-ul ca test pentru noul meu webcam :P. Inca mai trebuie sa mai "gadil" un pic setarile la luminozitate, culoare & stuff, dar in principiu sunt multumita de rezultate pana acum.

 

Deci, asadar si prin urmare, inca un playback... pardon, asta, playthrough :lol:. Enjoy (or not)!

 

 

P.S.: Piesa am ales-o special ca sa il enervez pe Deaf :lol:.

Edited by Cosu
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

:D ce sa zic... aproape ti-a reusit, au piese unde chitara e pusa in cui... sper la ele sa nu ajungi :D in rest e bine ;)

 

Inca mai trebuie sa mai "gadil" un pic setarile la luminozitate, culoare & stuff

 

Lasa ca e aceeasi atmosfera ca si in videoclip... galbenul asta... inafara de minutul 1:55 :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Deaf:

 

:D ce sa zic... aproape ti-a reusit, au piese unde chitara e pusa in cui... sper la ele sa nu ajungi :D in rest e bine ;)

 

Multumesc :). Fii sigur ca nu voi ajunge la piesele alea de care spui... nici eu nu cant ce nu-mi place :D.

 

Lasa ca e aceeasi atmosfera ca si in videoclip... galbenul asta... inafara de minutul 1:55 :D

 

Lol, uite ca la asta nu m-am gandit... :).

Edited by mike_KidLazy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Asta e ca sa sarbatoresc terminarea examenelor scrise :D. Scuze de greseli. Palm-muting-ul ala de dinaintea refrenelor l-am pus de la mine, nu exista asa ceva in original. Bass-ul l-am cantat tot eu, dar mi-a fost lene sa ma mai filmez inca o data cantand :P. In rest, tobele si clapele le-am facut cu VSTi-uri.

 

Enjoy (or not)!

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sambata trecuta mi-am rasfatat Squierul cu un set de corzi noi si niste lemon oil, ca bonus.

 

Now GET BACK TO WORK !!! :P

 

 

Ce cant pe strofa nu e in original, e partea pe care o canta chitaristul pe "Live In Texas" ca intro la piesa asta. Am zis sa o cant asa pentru ca mi se parea prea putina chitara pe track :P. Am modificat putin si outro-ul, mi-am pus un pic amprenta pe piesa.

 

Efectele le-am schimbat si in timp ce cantam live, insa pe prima strofa partea de clean intra inainte sa incep eu sa o cant efectiv - e de la double-tracking, ca la al doilea track de chitara am inregistrat separat partile de clean si distors, si acolo nu se mai simte pauza intre efecte :P.

 

Enjoy (or not)!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Cateodata (rar, ce-i drept) ma mai apuca si pe mine damblaua si mai bag si ceva voce, daca as putea sa-i spun asa... si daca tot am pus aici chestii ciuntite si procesate cu diverse plugin-uri care sa ascunda imperfectiunile, am zis sa-mi fac oleaca de curaj sa pun si ceva "curat", fara niciun fel de artificiu de genul, exact asa cum suna in realitate. Singurul efect pe care l-am folosit pe voce e un delay, atata tot.

 

Deci cam in halul asta suna vocea mea live. Scaparile si falsurile n-au fost deloc intentionate, am tras chiar vreo 3 take-uri cap-coada in speranta ca imi iese si mie una ca lumea, dar niciuna nu a iesit asa cum ma asteptam. Asa ca am lasat-o balta si am pastrat numai ultimul take. Oricum, asta a fost una din zilele mele bune in ce priveste vocea, se poate mult mai rau de atat.

 

Scuze pentru sunetul si mixul de doi bani, asta a fost prima oara in care am experimentat treaba asta - am inregistrat chitara cu un cablu infipt in mufa de mic-in (cea de line-in nu imi functioneaza), iar intr-o alta mufa de mic-in am tras simultan vocea, dar microfonul a captat si o parte din chitara, n-am avut ce sa-i fac. Apoi am facut double-tracking pentru partea de chitara.

 

Also, vad ca spre jumatatea video-ului, imaginea si sunetul se desincronizeaza, iar la sfarsit isi revine brusc. Asa a tras webcamul, nu imi dau seama de ce s-a intamplat asta, n-am avut ce-i face. Poate o fi fost stresat PC-ul de la prea multe inputuri simultane de recording audio... sau poate nu i-o fi placut vocea mea :P.

 

Sper ca nu m-am facut de ras chiar atat de rau...

 

 

P.S.: asta e rare item :P.

Edited by mike_KidLazy
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru apreciere! Poate ca e adevarat ce spui, ca prin exercitiu ar putea iesi ceva, insa am detaliat intr-un post anterior tot aici in topic de ce nu ma axez pe partea vocala. Pe asta am postat-o doar pentru ca pana acum am pus numai piese unde vocea e facuta din bucati puse cap la cap, si mi s-a parut corect fata de restul lumii sa pun totusi si o mostra de cum suna vocea mea live :).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Azi e zi de dat cu capu' de pereti:

 

 

M-am enervat ca mi se pare prea mare tensiunea corzilor in Drop B, si le-am dat pe toate un ton mai jos => Drop A => :rock:.

 

Avand in vedere ca Атакама au piese ceva mai greute pentru nivelul meu, mi-a dat ceva de furca melodia, atat la interpretare, cat si la scosul notelor. N-am folosit niciun tab, nu stiu daca sunt corecte notele si acordurile, la pitch-uri din astea joase la un moment dat imi mai joaca feste urechile. Mie totusi imi suna destul de bine, as zice ca m-am descurcat onorabil... or sa mai urmeze si alte coveruri de la ei, initial n-aveam de gand sa cant melodii de la Атакама, dar mi-au deschis apetitul pentru Drop A :).

 

Enjoy (or not)!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Inca una, tot in Drop A, tot de la Атакама:

 

 

Aici am avut in schimb ceva probleme cu acordajul chitarei: tunerul meu arata ca e totul in regula, insa cand cantam peste original, chitara de pe track era cu cativa centi mai sus decat a mea... deci daca pare chitara dezacordata, sorry for that...

 

In rest. :rock: !!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Instrumentalul de la o piesa pentru care inregistrez voce acum. E putin mai diferita de ce am facut pana acum, dar mi se pare chiar interesanta ideea. Parca aduce un pic cu Coma...

 

 

Am inregistrat cu electro-acustica direct in PC, cu ceva efecte din Guitar Rig, iar electrica (am folosit Cort-ul aici) e o combinatie de ton de Mustang I (un canal) cu un preset de metal din Guitar Rig 5 (celalalt canal). Bassul l-am cantat tot eu, nu mai tin minte ce efecte i-am pus.

 

Enjoy (or not)!

Edited by mike_KidLazy
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Nicio problema, chiar la inceputul topicului am zis ca poate fiecare sa.si dea cu parerea daca simte nevoia. Chiar iti multumesc pentru apreciere.

 

La solouri de chitara eu nu ma pricep, insa consider ca am suplinit oarecum asta prin partea de pian. Eu am vrut sa iasa un track nu foarte lung, ceva care sa porneasca usor si sa "creasca" pe parcurs, iar punctul culminant sa fie la sfarsit, cand canta toate instrumentele :). Eu una cam asa am vazut structura.

Link to comment
Share on other sites

Un cover facut acum aproximativ o luna de zile. Trackul acapella l-am gasit intamplator pe YouTube, iar intro-ul ala al DJ-ului l-am "taiat" direct din piesa originala. Restul de instrumente le-am "recompus" eu, ca de obicei.

 

Enjoy (or not)!

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.