www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

<Mike_Kidlazy>


Recommended Posts

Well... lol, abia acum am intrat si eu, chiar uitasem ca ii dadusem linkul lui Sympthom... a zis ca daca nu-l postez eu, o sa-l posteze el, pentru ca e prea tare melodia, si i-am zis: "Ok, posteaza-l, daca-ti place asa de mult". Dar sincer, chiar nu credeam ca o sa il posteze :lol:. Eu una n-am tinut neaparat sa "ies in fata" cu asa ceva, pentru ca piesa e foarte diferita de ceea ce fac eu de obicei... In plus, I felt a little nervous about it, mai ales ca am pus si voce, iar eu in prezent incerc sa ma concentrez pe chitara...

 

In fine, n-are rost sa mai comentez, nu pot sa zic decat un singur lucru:

 

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, chiar nu ma asteptam la asemenea reactii :)!

 

@Septi: vocea ii apartine subsemnatei :D.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mersi mult!

 

Yet, vocea a fost trasa "pe bucati", cum sa spun... asta a fost un alt motiv pentru care n-am vrut sa postez melodia... am inregistrat 'jde mii de take-uri, si am pus cap la cap ce a iesit mai bine. Live, din pacate, n-ar suna la fel :(. Asta pentru ca nu imi exersez vocea, cant foarte rar (numai cand sunt singura acasa :lol:), si nici nu prea stiu sa o folosesc cum trebuie...

Link to comment
Share on other sites

Multumesc. De falsat, nu falsez in melodie pentru ca, dupa cum am zis, am avut grija sa pun cap la cap "bucatile de dubla" care au iesit cel mai bine. Live, as fi falsat destul de des. Deci practic am "trisat", de-asta nici nu vrusesem sa postez piesa.

 

Ideea piesei in sine e buna, intr-adevar, pacat ca nu o pot sustine eu live :(.

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

@Deaf: ai si tu dreptate... :lol:

 

Dat fiind faptul ca s-au creat unele confuzii cu privire la textul piesei de mai sus, postez in continuare versurile, ca sa nu mai existe nelamuriri cu privire la ce bolborosesc eu pe acolo :):

 

 

De dimineaţă până seara,

Fie iarnă, fie vara,

Când vreau s-ascult ceva şi io

Dau drumul oricând la radio

Dacă vreau muzică bună

Zi de zi, lună de lună,

Îmi leg câinele în lanţ

Şi dau drumul, drumul la Radio Shantz

 

Sătul de versuri deplasate şi manele deocheate,

Dacă sunt sătul de toate, dau drumul la

 

Radio Shantz, Radio Shantz,

Te ţine în suspans,

Radio Shantz, Radio Shantz,

Ascultă şi câinele din lanţ

 

De la deal până în vale,

De la munte pân’ la mare,

De la Dâlga până-n lanţ,

Toată lumea ascultă Radio… SHANTZ !!!

 

Sătui de versuri deplasate şi manele deocheate,

Când ne-am săturat de toate dăm drumul la

 

 

Radio Shantz, Radio Shantz,

Te ţine în suspans,

Radio Shantz, Radio Shantz,

Ascultă şi câinele din lanţ

 

Sătui de versuri deplasate şi manele deocheate,

Chiar şi de gripa porcină, că noi n-avem nicio vină,

Sătui de tot ce ne-nconjoară şi de criza financiară,

Lăsăm câinii toţi din lanţ, şi dăm drumul la

 

Radio Shantz, Radio Shantz,

Te ţine în suspans,

Radio Shantz, Radio Shantz,

Ascultă şi câinele din lanţ

 

Radio Shantz, Radio Shantz,

Ascultă Radio Shantz…

 

 

P.S.: Pomenesc de gripa porcina in versuri, pentru ca piesa am scris-o in 2009, pe vremea cand era "la moda".

Edited by mike KidLazy
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@Deaf: interesant, auzisem melodia mai demult, insa habar n-aveam ca o canta Carla Bruni... paradoxal, melodia imi place, desi detest franceza, nici sa ma bati nu-mi place cum suna :lol:.

 

E chiar interesant ce analogii muzicale pot face unii oameni ascultandu-mi piesele. Eu una, m-as fi gandit la orice, mai putin la Carla Bruni (plus ca vocea ei mi se pare ceva mai calda, mai putin stridenta decat a mea - ma rog, si melodia ei e mai linistita, in fine, astea-s discutii inutile) :lol:. Dar e foarte interesanta analogia...

 

Oricum, in alta ordine de idei, nu ma asteptam absolut deloc sa "prinda" atat de bine "Radio Shantz" la publicul (ca sa zic asa) de pe-aici, de pe forum... ma asteptam sa zboare cu rosii si cu oua stricate pe-aici, nicidecum cu aprecieri pozitive :). Thank you guys once again, can't help to say it :), desi nu merit chiar 100% laudele care mi s-au adus - din motive pe care le-am prezentat deja.

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Multumesc din nou pentru aprecieri. De "bagat", mai "bag" - chiar in seara asta am sa incerc sa revin cu ceva, insa nu va fi punk... eu nu prea cant punk, de obicei cant orice-mi vine mie la indemana, orice simt eu ca trebuie sa cant intr-un moment anume. "Radio Shantz" s-a nimerit sa fie punk, pentru ca asa am "simtit-o" eu... daca ar fi fost metal, cu siguranta ar fi sunat deplorabil :lol:. Oricum, genul nu-mi displace, poate voi mai face si alte songuri, tot punk ;).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

La cererea publicului, mai postez inca o "anomalie sonora" (ca tot zicea 'mnezau mai sus de un album, "Radio Shantz" si ce voi posta acum fac parte dintr-un EP cu titlul "Anomalii Sonore"). De data asta nu mai e punk, ci... dar mai bine va las pe voi sa vedeti ce si cum :).

 

Piesa a fost scrisa tot in 2009, ca si cea anterioara (coincidenta sau nu, in anul cu pricina mi-am dat bac-ul, deci nu stiu, poate o fi avut si asta vreo influenta :lol:). Ce e cel mai interesant la piesa asta, zic eu, e originea ei (vorbesc serios, nu mint cu absolut nimic): am visat la un moment dat ca eram la un concert al unei trupe punk, si canta trupa o melodie care avea urmatoarele versuri: "Cand vara e la mare si mierla iese la soare, / Alina bea de stinge pana cade din picioare". Nu mai stiu daca si suna la fel cum suna si piesa mea, insa stiu sigur ca astea erau versurile. Cand m-am trezit, mi-am amintit de versurile astea si mi le-am notat repede pe caietul de romana, sa nu le uit (la un moment dat a vazut si profa caietul, exact la pagina unde scrisesem versurile, insa nu stiu daca le-a si observat :)), si le-am pastrat cu gandul de a dezvolta o piesa pornind de la ideea asta...

 

Cateva luni mai tarziu, am reusit sa incheg si sa inregistrez piesa... care e scrisa in acelasi spirit semi-ironic ca si "Radio Shantz"... din nou, am scris-o si am cantat-o asa, pentru ca asa am "simtit-o"... BTW, nu sunt eu Alina :D... prima inregistrare a fost facuta in 2009 cu o chitara acustica (n-aveam electrica pe vremea aia), iar in vara asta am reusit sa inregistrez si versiunea electrica, pe care o puteti asculta mai jos (apropo, vocea a fost facuta dupa aceleasi "tehnici" de care am vorbit mai sus).

 

Asadar, stimati rgc-isti, v-o prezint pe... "Alina"! Si acum, gata cu vorbaraia.

 

Enjoy (or not)!

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

cu toate ca imi place refrenul si suna special, oricum parca se aude pe fundat o voce de barbat zicand :"Varzăăăăăăăăăăă..ăăăăăăă..ăăăăăăă...ăăăăăăă" :D

 

:lol: Stiu ca se aseamana destul de mult, cel putin pe strofa, cu Vita de Vie, insa as zice ca asemanarea e relativa. E vreo 15% vita de vie, si restul pana la 100% e <mike_KidLazy> :).

 

@Septi: Multumesc!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uite ce fac eu in loc sa invat la rusa... :lol:

 

Am primit zilele trecute un tricou cu Linkin Park, si mi-a venit cheful sa mai fac un cover... si sa mai scot Cort-ul "de la naftalina" cu ocazia asta :). N-are rost sa mai zic de "tehnicile" folosite, care sunt ca si pana acum. Ar fi de mentionat, in schimb, ca pentru intro, bridge si prima parte a fiecarei strofe, am mai "cosmetizat" un pic tonul cu un amp si o simulare de cabinet din Guitar Rig (cu Mustangul nici pomeneala sa pot obtine ceva mai bun...). Pentru restul de cantec, am folosit un ton din Mustang + EZ Mix - asa mi-a sunat mie mai bine in urechi :P. So, here's the cover:

 

 

Enjoy (or not)!

 

P.S.: Tricoul cu pricina il puteti admira in toata splendoarea lui (atat cat se vede din el :lol:) in video...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Multumesc, Deaf!

 

Strapul inca se afla la mine, insa nu pentru mult timp (de fapt, cred ca asta va fi penultimul sau ultimul video cu strapul asta) - voi primi niste pene custom made in schimbul lui. Sa vezi ce shredder ma fac cu penele alea :lol: (it's a joke, of course :))!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ma tot "plimbam" prin proiectele mele din REAPER, si am dat de o melodie lenta si trista, compozitie ceva mai veche, de acum un an de zile, pe vremea cand abia imi luasem prima chitara electrica.

 

N-am stat sa o "pieptan" prea mult, n-am cantat 100% corect (cel putin spre final chitara e putin sloppy), am lasat-o asa cum am inregistrat-o initial. Am umblat in schimb la ton, l-am "dres" un pic cu niste simulari de cabinet si microfoane din Guitar Rig (ce inregistrasem initial cu Mustangul ma zgaria rau pe urechi)...

 

Enjoy (or not)!

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru aprecieri!

 

De fapt, la mine numai cat lucrez in REAPER suna bine inregistrarea, pentru ca acolo folosesc drivere ASIO si imi dau automat disable la equalizer-ul placii audio. Dupa ce termin lucrul la ele si dau play, se aude super varza. La celalalt calculator am tot o placa de sunet integrata si se aude chiar si mai prost...

 

Oricum, e bine ca la altii se aude mai bine decat la mine :D.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De vreo trei zile tot frec cutia asta cu sarme si tot nu ma satur de ea... :). Plus ca am redescoperit frumusetea acordajului standard cu ocazia asta :).

 

Scuze pentru interpretarea foarte sloppy, video-ul asta l-am facut mai mult de test, insa din pacate nu a iesit asa cum ma asteptam. Nu am mai facut parallel recording, ceea ce se aude e ce a reusit sa prinda camera telefonului meu. Destul de varza din pacate, comparativ cu felul in care suna chitara in realitate. Data viitoare poate incerc cu un microfon.

 

Ca fun fact, in timp ce trageam prima dubla am reusit incredibila si inegalabila performanta sa-mi scape pana in cutia de rezonanta exact la mijlocul melodiei :death:. De-aia imi plac mie electricele :lol:.

 

In incheiere, Craciun fericit la toata lumea! Enjoy (or not)!

 

Edited by mike KidLazy
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.