www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Echipament Pentru Metale Grele În Acordaj Jos


Adi M
 Share

Recommended Posts

Salutare!

 

Mã intereseazã, pe acest topic, sã discutãm cîteva variante de echipament (chitarã, amplificator, pedale, procesor) cît mai potrivit pentru metale grele în acordaj jos. Înainte de alte discuții, menționez faptul cã sînt chitarist de dormitor ºi aºa am sã rãmîn, deci nu existã perspective de scenã, trupã etc. Un jam ici-colo, da, dar tot într-un apartament. Ce înțeleg prin "metale grele în acordaj jos"? Sã spunem ceva gen Cannibal Corpse, brutal ºi acordat în G# standard, cel mai jos (adicã cu 3 semitonuri sub standard).

 

S-o luãm pe rînd:

 

- Chitara: Mã intereseazã recomandãri de chitarã cu 7 corzi, neapãrat. Am un Ibanez Apex II acum, care-ºi face treaba bine, dar mã gîndeam pur ºi simplu la un upgrade, eventual ºi cu alt lemn al corpului, pentru un sunet mai deschis. Aºa, 7 corzi acordat ºi mai jos, uneori mi se pare "muddy". De asemenea, sînt tentat de o variantã cu scala mai lungã, 26.5" sau care este standardul. Aici nu am prea multe informații, îmi doresc asta pur ºi simplu pentru cã, din cîte am citit, se împacã mai bine cu acordajele joase, cel puțin în sensul cã nu mai trebuie corzi groase, tensiunea fiind suficient de mare ºi cu set de .09, de exemplu.

 

Cu punte fixã sau cu floyd - nu ºtiu, doze active sau pasive - iar nu ºtiu. Prețul: sã zicem maxim 1000 Euro. Aºtept rãspunsuri argumentate.

 

Ce mi-a plãcut mie oarecum ar fi: Ibanez RG1527, Ibanez Premium RG827, Schecter Blackjack ATX C-7, LTD H1007, LTD AW-7.

ªtiu cã doar Schecterul are scala de 26.5". Ar mai fi Ibanez RGD, dar nu-mi place finisajul negru mat...

 

- Amplificatorul:Am Peavey Valveking Royal 8... ªi cu asta am spus multe, cel puțin în privința motivelor de upgrade :)

 

Aºtept recomandãri argumentate, cu un preț de maxim 2000-2500 RON, sã zicem.

 

Ce mi-a plãcut mie: Peavey 6505+ Combo, Blackstar HT-5 ºi am mai auzit vorbe bune despre Kustom Double Barrell (parcã aºa îi zicea).

 

- Pedale-procesor: Strictul necesar - vreau un distors brutal, de death-thrash metal, un overdrive de rock clasic ºi un clean clar ºi bun. Aº fi preferat procesor pt motivul cã am toate la un loc, plus ieºire de înregistrare prin USB eventual.

 

Aºtept variante de pedale sau procesor pt un preț total de maxim 1000-1500 RON, sã zicem.

 

Sînt deschis la orice fel de alternative, în principiu ºi sînt dispus ºi sã învãț/aflu lucruri noi, pentru cã nu mã consider chiar un cunoscãtor.

 

Mulțumesc pentru atenție ºi rãbdare.

Link to comment
Share on other sites

Adi, G# este cu 3 tonuri sub standard E, nu cu 3 semitonuri. Probabil te-ai incurcat. Nu e buba.

Merge cantat si pe 6 corzi in acordajul asta, dar iti trebuie corzi d'alea groase. Aveam un amic pasionat de ciobaneli din astea, chestii foarte brutale si mi se pare ca pana in A s-a lasat cu acordajul, dar avea corzi foarte groase (si nu, nu avea 7 corzi).

De amplificator nu stiu ce sa iti spun, cum nu sunt adeptul metalului "UEAAARRRRGHHHHH" nu stiu cum ar suna ceva asa de jos pe diferite tipuri de amplificatoare.

Procesor, zic eu, ar merge cam orice scoate un ton decent pe high gain. Dar eu zic ca mai bine banii de la procesor ii pui la amplificator. Si iti tragi si un amplificator de aproape 1000 euroi si ar suna mai bine decat un amplificator la 500 euro si un procesor de 300 (parerea mea).

Bridge fix sau floyd, depinde numai de tine. Ai la ce sa folosesti floyd-ul sau ar fi mai mult un moft pentru 2-3 melodii? Plus ca la floyd din cate stiu de la prieteni care au e un pic de bataie de cap cand schimbi corzile. Iti mananca mai mult timp schimbatul corzilor, plus ca (aici depinde de la chitara la chitara, nu generalizez) daca il folosesti in exces se poate dezacorda chitara.

Doze, iar depinde de tine. Ce iti place tie mai mult cum suna. E un tip pe youtube care compara doua chitari (cu specificatii apropiate). Una are EMGuri puse, alta are SDuri. Mie sincer, din demonstratia lui parca mi-au placut mai mult SDurile. Dar iar, depinde de gust. Stii vorba aia... Gusturile nu se discuta. E adevarat ca poti sa te c*ci in gura omului sa-i schimbi gustul, dar nu-i frumos :D

 

Spieler, pentru ciobaneli din astea nesimtite pe 6 corzi pe langa amplificator, procesor/pedale pt distors "huga buga" (repet... nu am cantat chestii in genul asta si nu stiu ce ti-ar da un ton tzapan pentru asa ceva), asa cum i-am spus si lui Adi, iti trebuie corzi foarte groase. Ceva gen .013 sau .014 (pentru d'astea de G#) zic eu ca ar fi ok.

 

EDIT: Am gasit clipul. Are trei parti. Sunt chitari diferite dar cu specificatii asemanatoare:

 

"To make sure we have an accurate comparison, my Jackson King V and ESP M-II have similar specs and setup:

 

1. Both have alder body and maple neck.

2. Both have the original Floyd Rose made by Schaller.

3. Both are equipped with Ernie Ball strings.

4. I'm playing both with a Line 6 Spider amp using the "Insane" distortion and clean mode. No noise gate or pedals."

 

Edited by metal_messiah
Link to comment
Share on other sites

Omule, dar tie ti s-a pus pata rau pe Ibanezul ala. La un moment dat iti luasei o clasica numai ca sa nu mai canti la el. :lol:

Incearca sa schimbi si pot-urile. BC Rich-ul meu e mult bright acum dupa ce am pus pot-uri de volum de 1 mega. Bine, am schimbat si o doza, asa ca nu-mi prea dau seama daca e de la doza sau de la pot-uri. Iar, mai sunt niste zapaceli cu pot-ul de ton, cu capacitorul, rezistenta mai mica = mai bright, etc. Nu sunt in masura sa vorbesc, dar na, poti sa te interesezi sa intelegi treburile astea si sa incerci mai multe variante, poate o sa-ti placa.

Link to comment
Share on other sites

Alegerea evidenta ar fi asta:

 

 

Un mare plus pentru chitaristul de dormitor, amp-ul asta are si line-out, foarte convenabil pentru inregistrat sau repetat in casti. Pentru harmalaie, un difuzor bun de 12'.

 

Si, ca sa scoti si ton de drujba, recomand un tubescreamer pus in fata amp-ului (cel mai bun raport pret-calitate: Digitech Bad Monkey).

 

Cu astea 2 scule, si chitara actuala, sunt sigur ca poti sa scoti orice ton de metal doresti. Nu ti-as recomanda schimbarea chitarii, eventual poti sa incerci niste doze mai high-output; din cate am citit, pe Ibanez ai PAF-uri, care raspund mai "moale" la atac.

Link to comment
Share on other sites

Poti incerca varianta 7 strings insa o sa-ti vina greu. Eu am ales chitara "baritone" cu grif de 27.7 inch si corzi 11-70 acordat in La (cu niste drop-uri dubioase) cu 6 corzi. Nu simti tare diferenta de lungime ba chiar esti mai stabil pe riffuri:)

 

Cum a zis mai sus cineva...mai bine pui banii de procesor la amp. Pt metal nu-ti trebuiesc multe efecte asa ca mai de graba un amp calumea. Eu folosesc un marshall dsl 100 care suna bine tare insa nu pot canta chiat suparaciuni!

 

Un set de 7 string 09-56 nu o sa fie destul de gros pt G#.

Link to comment
Share on other sites

@Fiveseven: Astept alternative fara amp... Dar hardware, nu software. Am un netbook slabut, si windows xp merge prost pe el uneori, deci exclus amplitube, guitar rig sau alte alea. In plus, vreau sa pot cinta live, sa se auda, nu doar sa inregistrez sau doar la casti.

 

@'mnezau: Ai inteles gresit povestea cealalta! Stau la camin in Bucuresti si mi-e greu sa car Apex-ul cu accesorii dupa mine. De-aia mi-am luat clasica, sa o am la camin cind nu am Apex-ul! Interesanta ideea cu pot-urile.

 

@dani: neaparat vreau 7 string. Avind asa ceva, chiar am devenit mare fan si chiar folosesc toate cele 7 corzi, in diverse melodii, deci nu bariton cu 6. Iar la corzi, momentan am un set Ernie Ball de .11, iar in loc de coarda 7 am pus una de bas de vreo .80 si e misto.

 

@metal_messiah: G# e cu 3 semitonuri mai jos in acordajul de 7 string :P BEADGBe

Mersi si pt clip, il stiam si l-am 'absorbit',nu doar urmarit. Totusi, e putin pe linga topic. Da, e bun pt comparatii de chitare si doze pt metale grele, dar eu zic de foaaarte grele si foaaarte low-tuned :)

 

@manbearpig: multumesc de sugestii, apreciez mult sfaturile tale, deoarece te-am vazut ca esti 'in bransa'. Intr-adevar, PAF-urile sint mai vintage asa si, combinate cu corpul de mahon, cred ca sporesc 'neclaritatile'.

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

@Fiveseven: Astept alternative fara amp [...] vreau sa pot cinta live, sa se auda

Ca să se audă ai nevoie de monitorizare, care nu treabuie neapărat să fie aceeași cutie din care-ți obții și distorsiunea și alte "coloraturi". De vreo 5 ani vorbesc despre asta. Dacă ai deja sistem de monitorizare bun problema e pe jumătate rezolvată. Dacă nu, poate într-adevăr ar fi convenabil un HT-5 sau ceva asemănător.

Link to comment
Share on other sites

Tin minte cand venea un prieten pe la mine ,pe vremea cand aveam ht 5 H cu cabinet 1x12 , isi aducea chitara 7 string ( era ceva schecter alb doze emg , floyd ) si cand canta tot timpu ii placea ce scoate micul meu amp. pentru metal suna bine ,insa pe mine nu prea m-a multumit niciodata amp-ul repsectiv asa ca am trecut la Guitar rig+ monitoare din mai multe motive.

 

 

Poate iti place sau nu ht5 sau alte recomandari, incearca si vezi.

Link to comment
Share on other sites

http://www.thomann.de/de/esp_ltd_sc607b_bk.htm (baritone, alder, doze active - exact ce trebuie pentru acordaje joase)

http://www.thomann.de/de/avid_eleven_rackpro_tools.htm (perfect pentru un chitarist de dormitor - cantat la volum mic, inregistrari)

+

http://www.thomann.de/de/behringer_eurolive_b212d.htm

Link to comment
Share on other sites

@Fiveseven: Îţi ştiu bine topic-urile cu recomandări fără amp, am avut şi discuţii private pe tema asta. Dar, dacă binevoieşti şi nu te superi, te rog să-mi faci (măcar) o propunere concretă, de forma: "Uite, eu asta mi-aş lua, pentru mine:...", cum a făcut @varu' maftei, de exemplu. Dacă ţi se pare doar că te repeţi la nesfîrşit, nu-mi răspunde, nu mă supăr.

 

@manbearpig (şi nu numai :) ) Blackstar-ul recomandat de tine (http://www.thomann.d..._ht5rh_head.htm, ăsta, din cîte înţeleg) se poate compara în vreun fel cu Peavey 6505+ http://www.thomann.d...s_112_combo.htm, de care ziceam eu iniţial? Sigur, testul suprem e cînd îl aud cu urechile mele, dar înainte de asta, îmi poţi spune ceva? Dar de Bugera 333 ce părere aveţi? http://www.thomann.d...12_infinium.htm sau Orange Tiny Terror http://www.thomann.d...nge_or_15_h.htm S-ar putea să fie cam puternice pt apartament...

 

@varu': Interesantă recomandare... Mărturisesc faptul că mă informasem de acea chitară a lui Carpenter şi eram sigur că o să apară ca recomandare... Numai că, nu ştiu de ce, nu-mi place, fizic mai întîi şi parcă mă nemulţumeşte şi lipsa unei doze de neck. Procesorul arată bine.. Nu-l cunosc absolut deloc, dar cred că ştii tu de ce l-ar recomandat, aşa că merită luat în calcul, ca şi boxa (deşi ştiu că Behringer este, în general, hulită). EDIT: Acum abia am văzut preţul la procesor...cam dublu faţă de "punga" mea...

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Dpdv al tonului, Blackstar-ul are un reglaj de ton care il face sa sune ori mai "british" (Marshall), ori mai "american" (Mesa). Prespun ca poti scoate un ton asemanator cu cel al Peavey-ului, care are un voicing modern/american/hi-gain. Acum, asta e chestie de gust, si de cum se "simte" la mana respectivul amp.

Daca iti iei Peavey-ul (sau orice alt amp pe lampa de peste 5w, sa zicem), nu cred ca vei fi multumit de cum suna la volum mic, iar la volum mare (unde se schimba si raspunsul amp-ului la cum canti, in bine) ar fi mult prea zgomotos pentru dormitor (si vecini). Eventual, poti sa investesti intr-un atenuator de putere, sau sa ataci amp-ul cu un boost/overdrive, tinand volumul jos, ca sa intre mai repede in saturatie (boost/od-ul poate sa "coloreze" insa tonul).

Eu am acum un Orange Dual Terror, pe care nu pot sa-l cant in dormitor in conditii optime, desi il folosesc la 7.5W. Un clean relativ bun se poate scoate la volum mic, dar drive este exclus, suna anemic, "fuzzy", notele par ca nu se leaga. La volum mare se schimba povestea.

Tonul de Orange este totusi diferit de cel de Peavey 6505+. Orange este un amp clasic "british", cu mai putin gain, care suna mai cald decat Peavey-ul, si se preteaza si el la suparaciuni, numai ca altele decat cele pe care am vazut ca le preferi tu.

Edited by manbearpig
Link to comment
Share on other sites

N-aș prea putea face recomandări pentru că sunt multe opțiuni pe piață. O soluție ieftină (gratuită) și foarte importantă ar fi un cabsim cu convolution. Dar dacă zici că nu vrei software se împuținează opțiunile:

  • procesor din ultima generație: foarte bun dar scump (e.g. POD HD)
  • procesor mai vechi: pierzi nițel din precizia simulării dar e mai ieftin (exemple sunt multe; eu încă consider V-amp cea mai bună alegere)
  • cabsim analogic: pierzi din precizie și flexibilitate dar e mai ieftin (clona de Redbox de la Behringer)
  • soluția tradițională (stack sau combo): fidel dar mult mai puțin flexibil și mult mai scump.

Cum obții distorsiunea sincer e mai puțin important; sunt atâtea dirtboxes pe piață și toate sunt bune în felul lor. Și desigur în cazul procesoarelor sau soluțiilor pe PC ai și ampsim-ul inclus.

Link to comment
Share on other sites

Chitari bune de asa ceva cu 7 corzi pentru ce vrei tu: Schecter Hellraiser sau ESP LTD in jur de 1000 de euro gasesti o gramada de varianate toate foarte bune, amandoua modele de care iti scriu gasescti si echipate cu EMG 707 active care suna foarte brutal.In general ar fi ok doze active, mai exista si varianta pasiva de Seymour Duncan SH-8 Invader. Preferata mea este sincer Seymour Duncan AHB-1 Blackouts -

doar ca asta era o claritate mai mare si e putin mai versatila si poate nu chiar asa de brutala, cum sunt EMG-urile care abunda in medii mai ales, dar si joase.

Ampuri la nivelul asta de dormitor daca nu vrei sa-ti darami vecinii cu Peavey-ul ala, Blackstar HT-5 este perfect, suna bine si are o gramada de optiuni prietenoase de inregistrat.

Pedale, sincer pentru ce vrei tu, un tuner si eventual un compressor si un noise gate.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu iti recomand amp-ul pe care il am eu de vanzare ( o sa zici si normal :tardlol: ) . La modul cel mai serios cred ca se potriveste nevoilor tale . Si eu la un moment dat cand eram pe punctul de a imi cumpara amp ,ma orientasem si spre blackstar , insa neajunsul pentru mine la ht-5 era puterea si cantitatea de gain prea mica .

Ampul acesta Dominance , poti sa il folosesti foarte bine in casa si la fel de bine daca ai nevoie de el intr-un club sau o sala festiva. Cred ca nu are rost sa vorbesc despre avantajele unui amp facut hand made . Daca esti interesat poti sa dai o vizita Dl.-ui Panaitescu si sa vezi daca ti se potriveste sau nu si cat costa unul de nou(sau orice detaliu daca te intereseaza ti-l pot da eu).

 

Pe langa acesta daca ai nevoie de un atenuator de putere poti lua legatura cu Analog Sound - asta pentru orice amp ti-ai lua si crezi ca e prea puternic pentru apartament.

 

La chitara te poti uita si la BC Rich Stealth Pro Marc Rizzo 7 : mahon , maple neck , floyd original , ebony fingerboard, neck thru

http://www.thomann.de/ro/bc_rich_stealth_pro_marc_rizzo_7.htm

Link to comment
Share on other sites

 

@varu': Interesantă recomandare... Mărturisesc faptul că mă informasem de acea chitară a lui Carpenter şi eram sigur că o să apară ca recomandare... Numai că, nu ştiu de ce, nu-mi place, fizic mai întîi şi parcă mă nemulţumeşte şi lipsa unei doze de neck. Procesorul arată bine.. Nu-l cunosc absolut deloc, dar cred că ştii tu de ce l-ar recomandat, aşa că merită luat în calcul, ca şi boxa (deşi ştiu că Behringer este, în general, hulită). EDIT: Acum abia am văzut preţul la procesor...cam dublu faţă de "punga" mea...

 

Nu are rost sa-ti iei amp daca o sa canti doar acasa, de asta ti-am recomadat un procesor/preamp care are si simulari de ampuri celebre si efecte (bugetul tau pentru asta era de 3-4000 lei deci esti cam pe acolo). Bineinteles sunt si variante mai ieftine (Line6 POD HD sau Digitech GSP1101). Cat despre chitara, eu as ramane cu Apexul si i-as pune alte doze (am avut si eu si stiu ca Paf-urile alea sunt cam inchise), cu ocazia asta faci o economie substantiala.

Link to comment
Share on other sites

Dpdv al tonului, Blackstar-ul are un reglaj de ton care il face sa sune ori mai "british" (Marshall), ori mai "american" (Mesa). Prespun ca poti scoate un ton asemanator cu cel al Peavey-ului, care are un voicing modern/american/hi-gain. Acum, asta e chestie de gust, si de cum se "simte" la mana respectivul amp.

Daca iti iei Peavey-ul (sau orice alt amp pe lampa de peste 5w, sa zicem), nu cred ca vei fi multumit de cum suna la volum mic, iar la volum mare (unde se schimba si raspunsul amp-ului la cum canti, in bine) ar fi mult prea zgomotos pentru dormitor (si vecini). Eventual, poti sa investesti intr-un atenuator de putere, sau sa ataci amp-ul cu un boost/overdrive, tinand volumul jos, ca sa intre mai repede in saturatie (boost/od-ul poate sa "coloreze" insa tonul).

Eu am acum un Orange Dual Terror, pe care nu pot sa-l cant in dormitor in conditii optime, desi il folosesc la 7.5W. Un clean relativ bun se poate scoate la volum mic, dar drive este exclus, suna anemic, "fuzzy", notele par ca nu se leaga. La volum mare se schimba povestea.

Tonul de Orange este totusi diferit de cel de Peavey 6505+. Orange este un amp clasic "british", cu mai putin gain, care suna mai cald decat Peavey-ul, si se preteaza si el la suparaciuni, numai ca altele decat cele pe care am vazut ca le preferi tu.

 

Mulţumesc pentru răspunsul detaliat. Intuiam şi eu cam aceleaşi chestii. Cînd am probat Peavey la MCM Bucureşti, mi-a plăcut cu adevărat abia la un volum care nu se preta la apartament(ul meu). Orange ştiam că e mai "british", iar eu vreau ceva mai american, modern, cum oferă Peavey (şi Mesa). Nu ştiam de reglajele pe Blackstar, doar am citit destule laude la adresa lui şi mi-a plăcut mereu cînd l-am ascultat pe Andy James pe aşa ceva, cu un setup simplu şi ieftin. Tot Bad Monkey recomanda şi el, în faţă.

 

 

N-aș prea putea face recomandări pentru că sunt multe opțiuni pe piață. O soluție ieftină (gratuită) și foarte importantă ar fi un cabsim cu convolution. Dar dacă zici că nu vrei software se împuținează opțiunile:

  • procesor din ultima generație: foarte bun dar scump (e.g. POD HD)
  • procesor mai vechi: pierzi nițel din precizia simulării dar e mai ieftin (exemple sunt multe; eu încă consider V-amp cea mai bună alegere)
  • cabsim analogic: pierzi din precizie și flexibilitate dar e mai ieftin (clona de Redbox de la Behringer)
  • soluția tradițională (stack sau combo): fidel dar mult mai puțin flexibil și mult mai scump.

Cum obții distorsiunea sincer e mai puțin important; sunt atâtea dirtboxes pe piață și toate sunt bune în felul lor. Și desigur în cazul procesoarelor sau soluțiilor pe PC ai și ampsim-ul inclus.

 

Mulţumesc, înţeles.

 

Chitari bune de asa ceva cu 7 corzi pentru ce vrei tu: Schecter Hellraiser sau ESP LTD in jur de 1000 de euro gasesti o gramada de varianate toate foarte bune, amandoua modele de care iti scriu gasescti si echipate cu EMG 707 active care suna foarte brutal.In general ar fi ok doze active, mai exista si varianta pasiva de Seymour Duncan SH-8 Invader. Preferata mea este sincer Seymour Duncan AHB-1 Blackouts -

doar ca asta era o claritate mai mare si e putin mai versatila si poate nu chiar asa de brutala, cum sunt EMG-urile care abunda in medii mai ales, dar si joase.

Ampuri la nivelul asta de dormitor daca nu vrei sa-ti darami vecinii cu Peavey-ul ala, Blackstar HT-5 este perfect, suna bine si are o gramada de optiuni prietenoase de inregistrat.

Pedale, sincer pentru ce vrei tu, un tuner si eventual un compressor si un noise gate.

 

Mulţumesc, cu ocazia asta mi-ai oferit şi o variantă de doze pasive. Iar de chitară, dacă te uiţi la orientările mele din primul post, tot de Schecter (bine, Blackjack) şi LTD ziceam (H-1007 mi se pare cea mai mişto).

 

Eu iti recomand amp-ul pe care il am eu de vanzare ( o sa zici si normal :tardlol: ) . La modul cel mai serios cred ca se potriveste nevoilor tale . Si eu la un moment dat cand eram pe punctul de a imi cumpara amp ,ma orientasem si spre blackstar , insa neajunsul pentru mine la ht-5 era puterea si cantitatea de gain prea mica .

Ampul acesta Dominance , poti sa il folosesti foarte bine in casa si la fel de bine daca ai nevoie de el intr-un club sau o sala festiva. Cred ca nu are rost sa vorbesc despre avantajele unui amp facut hand made . Daca esti interesat poti sa dai o vizita Dl.-ui Panaitescu si sa vezi daca ti se potriveste sau nu si cat costa unul de nou(sau orice detaliu daca te intereseaza ti-l pot da eu).

 

Pe langa acesta daca ai nevoie de un atenuator de putere poti lua legatura cu Analog Sound - asta pentru orice amp ti-ai lua si crezi ca e prea puternic pentru apartament.

 

La chitara te poti uita si la BC Rich Stealth Pro Marc Rizzo 7 : mahon , maple neck , floyd original , ebony fingerboard, neck thru

http://www.thomann.d...arc_rizzo_7.htm

 

OK, mulţumesc de sugestii. În ce priveşte chitara, sînt adeptul formei clasice de superstrat şi nici capul invers nu prea-mi place :) Ştiu, mofturi... :) Amp-ul tău arată bine. Oricum, discuţia de aici este pentru un viitor nu neapărat apropiat.

 

În ce priveşte atenuatorul de putere, nu ştiu ce face şi care ar fi specificaţiile interesante. Face ce-i spune numele, sigur, dar sînt parametri de urmărit, sînt convins. Deci, am de studiat.

 

Încă ceva:

- Legat de posibilitatea unei scale mai lungi: ştiu că ajută la acordaje mai joase, adică păstrează tensiunea mai mare, nu e musai să pun corzi mai groase. Există şi alte avantaje/dezavantaje/aspecte de luat în calcul? Vi se pare o caracteristică importantă cu adevărat, sau e mai degrabă moft? Eu m-am obişnuit cu corzi de .11, deci dacă ar fi doar un moft legat de tensiune, aş putea rămîne pe 25.5" fără probleme.

 

- Legat de doze: în afară de SD SH-8 Invader sugerate de @Solarograma, ce alte pasive mai recomandaţi (de pus chiar pe chitara actuală)?

 

Mulţumesc.

 

Nu are rost sa-ti iei amp daca o sa canti doar acasa, de asta ti-am recomadat un procesor/preamp care are si simulari de ampuri celebre si efecte (bugetul tau pentru asta era de 3-4000 lei deci esti cam pe acolo). Bineinteles sunt si variante mai ieftine (Line6 POD HD sau Digitech GSP1101). Cat despre chitara, eu as ramane cu Apexul si i-as pune alte doze (am avut si eu si stiu ca Paf-urile alea sunt cam inchise), cu ocazia asta faci o economie substantiala.

 

Nu, spusesem 1000-1500 RON :) EDIT: Bine, acum văd că procesorul recomandat de tine+boxa duc aproape la cît ziceam eu că am de dat pe amp+procesor.

 

Aş rămîne cu Apexul, de aceea am cerut şi opţiuni de doze (pasive).

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

O avea mama si tata bani, sau ii avea un venit maricel lunar, insa pentru apartament eu n-as investi asa multi bani in scule doar pt exersat acasa . Monitoare + inferfata usb ( astea doua costa cam 1000 ron , sunt si mai ieftine ) cu un program VST si aia e, flexibil ,volum de apartament , inregistrari de calitate buna , latenta mica . Preseturi cu tonuri gasesti pe net si crede-ma ca si cu doze no name pasive scoti tonuri bune de metal. In apartament pana si cu un Blackstar ht5 faci zgomot mare, si la maxim nu ai cum sa-l dai si sa nu ai reclamatii. Tin minte la blackstar eu il foloseam la 20-30% maxim , insa repet paleta de tonuri obtinuta cu el era restranta , da poti scoate ton de metal nervos insa ca sa te zguduie trebuie sa-i dau blana si in apartament nu o sa-i dai niciodata blana ( poate de revelion , fara reclamatii ).

 

Poti sa ai pc slab daca interfata este una performanta latenta este mica, eu zic sa studiezi si latura asta . Pe forum la noi sunt atatia useri care au avut amp tranzistori/lampa si la final au ajuns la concluzia ca pentru apartament strict nu merita.

Link to comment
Share on other sites

O avea mama si tata bani, sau ii avea un venit maricel lunar, insa pentru apartament eu n-as investi asa multi bani in scule doar pt exersat acasa . Monitoare + inferfata usb ( astea doua costa cam 1000 ron , sunt si mai ieftine ) cu un program VST si aia e, flexibil ,volum de apartament , inregistrari de calitate buna , latenta mica . Preseturi cu tonuri gasesti pe net si crede-ma ca si cu doze no name pasive scoti tonuri bune de metal. In apartament pana si cu un Blackstar ht5 faci zgomot mare, si la maxim nu ai cum sa-l dai si sa nu ai reclamatii. Tin minte la blackstar eu il foloseam la 20-30% maxim , insa repet paleta de tonuri obtinuta cu el era restranta , da poti scoate ton de metal nervos insa ca sa te zguduie trebuie sa-i dau blana si in apartament nu o sa-i dai niciodata blana ( poate de revelion , fara reclamatii ).

 

Poti sa ai pc slab daca interfata este una performanta latenta este mica, eu zic sa studiezi si latura asta . Pe forum la noi sunt atatia useri care au avut amp tranzistori/lampa si la final au ajuns la concluzia ca pentru apartament strict nu merita.

 

N-am cine ştie ce venit, sînt matematician :rcain: Ai dreptate, şi mie îmi vine uneori să mă mulţumesc cu mult mai puţin. Dar nu mă încîntă foarte tare ideea de a fi dependent de calculator, îmi place să pun cablurile, pornesc amp-ul şi îi dau drumul, fără laptop sau alt software. Poate (foarte probabil) e pur şi simplu o prejudecată, dar parcă tot amp cu ceva în faţă îmi sună cel mai bine. Ca volum, am un Peavey ValveKing Royal 8, 5W cu lampă şi l-am dat la 50-75%, fără probleme. Poate sînt mai norocos (stau şi la parter :) ). Deci un amp de 5W cu lampă cred că e suficient pentru apartament(ul meu). Iar Blackstarul începe să îmi pară o variantă din ce în ce mai bună.

 

@varu' şi @Jig: totuşi, îmi puteţi recomanda o interfaţă sau un procesor mai ieftin decît ce recomandaseşi (acel Avid Eleven), adică ceva la 1000-1500 RON? Măcar să le am în listă, dacă se poate :)

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Daca vrei amp, atunci iti iei pedale sau procesor pentru efecte, sunt o gramada de unde sa alegi. Eleven Rack, GSP1101 si HD500 iti ofera tot lantul (amp, cabinet, efecte) intr-o singura cutie :) , dar si pretul e mai mare. Nu mai vorbim de varfurile Fractal Axe-fx sau Kemper...

P.S. Sunt multe procesoare acum pe piata care ofera pe langa efecte si simulari de cabinete si ampuri, dar daca vrei calitate iti recomand unul din cele de mai sus.

Edited by varu' maftei
Link to comment
Share on other sites

Daca vrei amp, atunci iti iei pedale sau procesor pentru efecte, sunt o gramada de unde sa alegi. Eleven Rack, GSP1101 si HD500 iti ofera tot lantul (amp, cabinet, efecte) intr-o singura cutie :) , dar si pretul e mai mare. Nu mai vorbim de varfurile Fractal Axe-fx sau Kemper...

P.S. Sunt multe procesoare acum pe piata care ofera pe langa efecte si simulari de cabinete si ampuri, dar daca vrei calitate iti recomand unul din cele de mai sus.

 

Sigur, n-are rost să vorbim de Axe-FX... GSP1101 n-ar fi chiar scump, să zicem, dacă chiar face tot ce e nevoie. Dar ce voiam să te rog era să îţi modifici un pic sugestia iniţială de Avid Eleven acela + boxa Behringer. Deci la varianta fără amp, să îmi oferi o alternativă ceva mai ieftină (la procesor, măcar, sau cum se numeşte corect acel Avid Eleven). Mulţumesc.

 

P.S. Să înţeleg că mai toate procesoarele din categoria de preţ a GSP şi Pod HD-ului sînt cam la fel, obiectiv vorbind (dpdv al specificaţiilor), diferenţele fiind doar de gusturi? De aceea e greu (sau imposibil) de arătat unul cu degetul?

Link to comment
Share on other sites

Uite ceva aparut relativ recent si foarte apreciat (din ce am citit ;) ) Ieftin si nici nu-ti mai trebuie boxa la el:

 

http://www.thomann.d...amaha_thr10.htm

 

 

http://usa.yamaha.co...r10/?mode=model

 

 

Interesant, într-adevăr, nu ştiam despre aşa ceva. Numai că două difuzoare de 8" nu cred că fac mare brînză la distors mult şi acordaj jos. Spun asta pt că amp-ul meu actual are un difuzor de 8" şi nu face faţă sub nicio formă la notele joase (mai jos de B-ul corzii 7 e b*şină, cel mult!).

Link to comment
Share on other sites

Ieftin si nici nu-ti mai trebuie boxa la el

 

Observi că în demo-ul de mai sus e înregistrat direct (prin headphone out) și nu captat prin microfon? Cum îți imaginezi că sună o incintă 2 x 8" de vreo 5 litri la "metale grele în acordaj jos"?!

Și nu e în nici un caz ieftin pentru ce oferă.

Link to comment
Share on other sites

HD300 + boxa activa cu dif de 12" si ai terminat balciul ! :yay:

 

Observi că în demo-ul de mai sus e înregistrat direct (prin headphone out) și nu captat prin microfon? Cum îți imaginezi că sună o incintă 2 x 8" de vreo 5 litri la "metale grele în acordaj jos"?!

Și nu e în nici un caz ieftin pentru ce oferă.

 

Uitasem de preferinta pentru metale in G, ma gandeam doar la un pachet versatil pentru exersat si inregistrat.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

OK, multumesc tuturor.

 

Inteleg asa: Pod HD500 + Boxa activa 12" varianta fara amp sau Blackstar HT-5 Head + un cab 1x12" si vad eu ce in fata (macar un overdrive) - restul, mai mult sau mai putin detalii, dupa gust.

 

Ramine sa ma mai ajutati legat de scala de 26.5", daca e intr-adevar buna la ceva (avantaje/dezavantaje) in afara de a putea folosi corzi subtiri la acordaj jos si la niste doze pasive cu care as putea inlocui PAF-urile de pe Apex.

Edited by Adi M
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.