www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Achizitionare Amp


Ecco
 Share

Recommended Posts

Salutare ... Am nevoie de un amplificator pentru bass dar nu stiu ce sa aleg ...Am ajuns la urmatoarele 2 , fiind printre singurele la acel pret :

 

Fender Rumble 30 Combo : http://guitarshop.ro/produs.php?pid=871

 

Marshall MB30 : http://mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=4&BrandCategsID=289&BrandProductID=1796

 

Ce sa aleg ?

 

Sau daca exista ceva mai bun in acest pret ... Astept pareri !

 

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce sa zic..Cei de la Behringer nu mi-au inspirat niciodata calitate datorita preturilor mici ... Acum nu stiu ce sa spun ...

 

Eu nu prea inteleg despre ce se discuta ,,,, ,,,nu era vorba de amplif de BASS ??????????

Sau am eu orbul gainilor ??????? la care ti se propune un Bergenbier de chitara tot cu 10" ??????????????????

 

 

De ex: http://www.thomann.d...own_t15250s.htm

Ashdown T15-250S....................250 W ..dif ..15" .................................................... 1300 Lei !!!

Coliviile postate de tine ...........25W(?) dif 10"(?????????? la bass ) ................700 Lei

 

In consecinta asa zisele statiia de repetat acasa de 25W (ce maxim daca duce 7-8W cu un bass !!! dar nici la chitara nu poate ) NU merita mai mult de 130 Lei !!!!

 

nu mai intru in detali si explicatii cu alte aspecte ..............

 

Deci simplu NU?

 

10" 25W /700 Lei .. <...vs...> ..15" 250W/1300 Lei

 

Putere de zece ori mai mare la nici dublu pret , de calitate sa nici nu amintesc !!

 

Asa ca daca cauti sunt statii cu dif de bass de 15" cu puterea intre de aprox 70-100W mai ieftine , eventual una secondhand luata cat mai ieftin.

 

http://www.google.ro...RIsXLswaMzYiiDw

 

4x10" .sau .2x12 " daca sunt difuri de bass adevarate mai merge ptr repetitii .boxe mai mici convenabile la transport Dar ! cu pierdere de calitate/sound si putere radiata pe joase .

 

Dar 15" ar fi OK ca sa sune macar coarda Mi groasa .Daca ai cu 5 corzi bass deja nici un singur dif de 15" nu stiu daca suna cu coarda "B" de jos,

 

Si aceasta statie Ashdown T15-250S postata in link ca si exemplu (asta a iesit din prima cautare /incercare ) are posibilitatea ca ptr scena serioasa poti cupla boxa externa de randament mare ptr bass .in loc de diful ei de 15 " !!!

 

Asa ceva sa cauti ..la 200$ :( exemplu doar ptr a vedea pretul ) deci 100W cu 15" la 700 Lei ( Alo ???_)

http://www.americanl...a_14732344.html

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Eu am incercat sa te ajut.

Raspunsul cu descrierea a fost pentru a arata ce ti-am propus de fapt, nu este un amp de chitara, este de bass si nu are difuzor de 10''. Char crezi ca in realitate are un difuzor de 8'', putere de 10 W si in descriere au pus altceva doar sa-ti ia ochii? Ashdown-ul depaseste bugetul de care vorbeai aproape de 2 ori. Eu chiar am citit ce ai spus in primul post.

 

Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu de ce reactionezi asa... nu m-am luat de tine :confused:

 

Iar acea descriere misterioasa te baga in ceata de tot ...Titlul spune chitara , descrierea in sine spune bass . Anyway,o sa mai strang bani si o sa incerc sa imi iau ceva mai mare !

 

Multumesc pentru ajutor :respect:

Nu stiu de ce reactionezi asa... nu m-am luat de tine :confused:

 

Iar acea descriere misterioasa te baga in ceata de tot ...Titlul spune chitara , descrierea in sine spune bass . Anyway,o sa mai strang bani si o sa incerc sa imi iau ceva mai mare !

 

Multumesc pentru ajutor :respect:

 

Am pus link si cu un Peavey de 100W cu dif de 15" care se vinde la 200$ ce este sub 700 Lei .

 

Mai orienteaza-te si precis gasesti de vanzare una folosita , poate si mai ieftin.

Link to comment
Share on other sites

Am pus link si cu un Peavey de 100W cu dif de 15" care se vinde la 200$ deci este sub 700 Lei .

 

Mai orienteaza-te si precis gasesti de vanzare una folosita , poate si mai ieftin.

 

Cand la o statie din aceasta de chitara -combo scrie in "reclama" 250W este bine daca scoate 150 W .

La cea la care scrie 30W este bine daca duce 10W in regim continuu !!

 

Difuzoare pe care scrie de ex 600W este bine daca duce /rezista continuu la 60W .

 

MULTE PACALELI CU " MODUL DE TESTARE " abureala cu music power , program power , sinus power .RMS Power ( ce de fapt nu eset corect ) , Power compresion, etc.

 

Adica ampliful cand este pornit teoretic dupa tensiunile existente( chiar masurate ) ar trebui sa aiba NN Watt dar cand functioneaza din cauza sursei de alimentare poate sa cada puterea "asteptata" cu 30% , Etajul final poate fi subdimensionat din cauze de economie dar unele au un limitator.circuit de protectie ca sa nu se arda la utilizare continua ..( adica volum foarte mare .maxim posibil si tonutri lungi sustinute la care poate creste puterea disipata pana la dublu !!! si se arde finalul sau traful de alimentare etc..).

 

Am un combo mic de zice-se 20W ..bine daca suna 10 W ( aici si SPL al difului conteaza la cat de tare se aude )

la volum maxim in overdrive la un anumit punct pur si simplu se decupleaza si nu mai suna , asa este facut ca sa nu distrug diful si nici etajul final.L-am folosit ptr repetitii colegul canta la saxofon , in camera de zi cladire veche camera mare inalta , mai aveam nevoie de putere ..si hopp se opretse sunetul...va dati seama ca langa o toba nici speranta sa auzi ceva.Dar e usoara mica frumoasa are reglaje bune , reverb pe arc...EQ parametric ..canal clean si distosrtion ...o jucarie draguta. Tot ma bate gandul sa -i cumpar un difuzor Eminence de 10" in loc de cel din fabrica ...dar ...???

 

Cine nu crede cat ramane din acei 30W al acestor statii mici de repetitie sa-l duca langa un VOX -AC30 pe scena si va vedea daca se mai aude macar un sunet fat ade 30W al VOX-ului .A

 

Acel Ashdown chiar daca nu are 250 putere sinus ..dar are muzical ( ptr impulsuri scurte ) are posibilitatea de a cupla o boxa adevarata ptr bass !! Diful de 15" din combo nu cred ca duce prea bine 250W ,plus cutia este mica ptr portabillitate dar nu este OK ptr boxa de bass

.Dar se poate cupla boxa mare externa special facuta ptr bass ,boxa ce are randament mare ( fata de un combo la care randamentul dif+boxa este compromis ptr portabilitate ).

Combo-urile de bass sunt scule cu multe compromisuri .

 

De ex cele micute cu dif de 10" sunt ptr a exersa acasa in liniste la puterea de 0,5W nicidecum sa bubui cu 30W .

Exact ca si in cazul amplifurilor HiFi ptr casa acestea au puteri de 2 x 100W ..de 2 x 200W nu ca sa bubui l amaxim ci ca sa ai rezerva de dinamica si ca sa sune fara distorsiuni la 1-2W cat ai nevoie intr-o camera la 1 m de difuzoare ca sa ai 80dB presiune sonora ( deci suna tare ). Discutie la volum normal intre doua persoane se face la aprox 73dB .fata de care .80dB suna deja dublu de tare ..adica poate fi deranjant la unele frecvente iar in cazul difurilor mai sensibile la 97dB suna foarte tare!

 

Difuzoarele ieftine au SPL la 80dB cele mai rasarite 97dB deci la 1W putere la 1m distanta ai 80-97 dB ce ce eset deja suparator de tare .Dar daca vrei senzatii tari bagi 2W si vin vecinii.La 2x10 W ( presupunand ca ai difuri ce au SPL 97dB/1m/1W ) este deja jale in casa.

Cu 2x10 W intr-o camera de bloc ai impresia ca se darama peretele.Dar sa ai doua boxe cu dif de 12" la bass, 8" la medii si tweeter de care o fi.Unele boxe aveau dif de 15" la bass acestea deja sunt "periculoase" in casa .

Mai multe difuri de bass suna mai bine dar basul devine un pic neclar./imprecis datorita interferentelor undelor de le difurile alaturate deoarece in functie de lungimile de unde siu distanta dintre difozoare se exting unele frecvente iar altele cresc in volum ..deci un efect "boomy" ..sunet de " butoi"

 

Cei 100w sau 200W sunt rezerva de putere al componentelor circuitului ca acestea sa functioneze lejer si la un accent muzical sa -l redea pe acesta cat se poate fara distorsiuni. D

in acesta cauz ao statie ptr exersat cu 10W putere maxima la care canti cu puterea de 0,5W sa nu deranjezi pe nimei este OK in camera.

Eu nu pot canta acasa numai la casti , si asa nevasta urca pe pereti ( chiar daca nu-mi spune .) sa auda aceleasi exercitii de arpoegii game ore sio ore in sir ..nici o melodie .se aud cum, plescaie corzile ..tzaca tzaca ...dar eset deja obisnuita ( cu soarta)..hehe

 

Aceste lucruri le am scris ptr o orientare in aceste problemele de acustica casnica .

Pe scena este si mai complicata treaba.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Am pus link si cu un Peavey de 100W cu dif de 15" care se vinde la 200$ ce este sub 700 Lei .

 

Mai orienteaza-te si precis gasesti de vanzare una folosita , poate si mai ieftin.

 

Amplificatorul pus de tine Karpi se vinde in SUA, deci cred ca iese total din discutie.

Link to comment
Share on other sites

Probabil esti tanar . elev .La varsta ta i-mi construiam chitara .Apoi statii si boxe.

 

Si acum consider ( si multi altii chiar profesionisti in west ) ca dai bani pe o statie buna ( din toate punctele de vedere( daca nu ai chef sa construiesti una asa de hobby)

Dar boxa i-si face "utilizatorul" ,,,dai banii pe difuri scumpe foarte bune ..

 

Un dif intr-o boxa gata facuta de fabrica costa aprox de trei ori pretul difului .Asa ca devine foarte scumpa o boxa cu dif b de calitate .

 

Daca cumperi dif scump de calitate si construiesti tu boxa ( sau la comanda ) iesi la 1/2 din pret sau si mai ieftin in functie de finisaj etc...

 

Amplificatorul pus de tine Karpi se vinde in SUA, deci cred ca iese total din discutie.

Ve

 

zi ca am scris de doua ori " link" postat ca si exemplu ..ptr orientare .

 

Pe Ebay de ex gasesti multe poate si mai ieftin .

Anul trecut in piata de vechituri era sa cumpar o statie de bass combo de 100W la 500 Lei , dar era prea mare ptr mine .Boxe maro statii mari am aveam nevoie de ceva mic usor ..asa am cumparat acel combo mic de aprox 20W ..la 80 Lei .arata ca o ladita de pirati..hehe.

 

Acum am fost duminica..am vazut dooua combo din acestea mici, o chitara Jackson cu gatul crapat si lipit ( a vandut-o cu 350 Lei ) la un baiat tanar Corpul si restul intact fara nici o zgarietura ..scria Made In Japan ..arata bine ...Eu nu am luat-o ca mai am trei luate si nu le-am reconditionat ..satu pe aici in bucati ..vreau sa reconditioneaz un Ibanez vechi ,,sa vad daca primesc gatul original.

 

Sale Price: $299.99

 

Fender Rumble 150

 

http://www.sweetwate...tail/Rumble150/ asta-i nou nout .tot ca si orientare in pret ...

 

sau

 

 

http://www.olx.ro/q/combo/c-243

 

 

GOOGLE ----"Combo Bass de vanzare" ...si gasesti zeci si zeci de oferte ..vezi care0i in zona ta ca s apoti merge sa incerci si ai rezolvat problema. :

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Puterea declarata de producatori este irelevanta in momentul in care un Laney de 160W incepe sa distorsioneze la nici jumatate din volum.

 

Eu iti recomand, pentru ca am acasa, un Fender Rumble 75. Crede-ma pe cuvant ca suna mai tare decat o sa ai nevoie vreodata in casa, suna curat, clar si bine.

Costa vreo 1100 de lei nou, daca vrei poti sa vii la mine sa-l probezi, sau poti sa te duci la Guitar Shop.

In gama asta de amplificatoare combo de casa si in gama asta de pret, nu am gasit nimic care sa sune mai bine.

 

Atentie! Eu ma refer strict la Fender Rumble 75, nu la toata seria Rumble. Am cantat pe Rumble 150 si mi se pare oribil.

Edited by 24fret
Link to comment
Share on other sites

Probabil esti tanar . elev .La varsta ta i-mi construiam chitara .Apoi statii si boxe.

 

Si acum consider ( si multi altii chiar profesionisti in west ) ca dai bani pe o statie buna ( din toate punctele de vedere( daca nu ai chef sa construiesti una asa de hobby)

Dar boxa i-si face "utilizatorul" ,,,dai banii pe difuri scumpe foarte bune ..

 

 

si la ce varsta ai invatat sa scrii corect romaneste ?

Link to comment
Share on other sites

si la ce varsta ai invatat sa scrii corect romaneste ?

 

Ce nu ai inteles din ce am scris ?

Nu-mi bat capul cu scrisul de cate ori schimba unii modul de scriere ma doare in cot efectiv!

Nu vreau sa ma angajez corector la vre-un ziar .

Doar cu claritatea a cea ce incerc sa expun sunt ocupat .

Cand o sa scriu o carte o sa corecteze prietenii mai ziaristi care au doctorat in scris corect +cursuri de reciclare cu schimbarile.

 

Degeaba scrie cineva corect dupa anumite reguli daca nu are ce sa expuna .

Asa ca daca vrei eu i-ti dictez si tu scrii corect daca nu ai altceva mai bun de facut ..

 

Ce sa-i faci eu ma iau dupa televizor ..

 

Apropos , tu cati ani ai ? ai luat "competentele" de ce nu scrii cu diacritice ?

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

 

Apropos , tu cati ani ai ? ai luat "competentele" de ce nu scrii cu diacritice ?

 

fiica mea din clasa a doua stie cum se scrie "imi" si "isi" si are numai 9 ani, ca sa nu mai spun de "iti".

iar pentru partea cu diacritice, fa reclamatie la IBM (zi merci ca nu au inventat chinezii PC-urile, ca atunci era mai complicat).

Link to comment
Share on other sites

fiica mea din clasa a doua stie cum se scrie "imi" si "isi" si are numai 9 ani, ca sa nu mai spun de "iti".

iar pentru partea cu diacritice, fa reclamatie la IBM (zi merci ca nu au inventat chinezii PC-urile, ca atunci era mai complicat).

Sa-ti creasca fica la multi ani .

Deci nu ti-ai dat competentele nici tu .Nici eu ca nu exista in vremurile odioase, dar pare-se mai cinstite ,acest examen..hehe ..bun de tiparit inca un rand de diplome ..bani frumosi incasati de cineva pe degeaba din banul public.

Cum am mai scris de cateva ori , ma preocupa ortografia numai cat sa nu se schimbe intelesul textului .Daca scriu ceva texte tehnice le mai corecteaza cate cineva inainte ca sa fie tiparite.

La orice calculator se pot seta ce semne grafice vrea muschi tai si le accesezi cu shift asta daca nu ai windows care are pachetul de limbi si gramatica /ortografie cu " corector", ptr limba romana are doua versiuni ,Cand scriu ceva la job este cine sa corecteze si pune si diacriticile ..eu sunt cu o parte al continutului.

 

Asa e artistii ...LOL

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.