www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[pedala] Ibanez MS10 Metal Charger


Recommended Posts

Nume echipament - Ibanez MS10 Metal Charger

 

Pret - 100 USD (second hand) - anul 1998

 

De la cine / De unde a fost cumparat - Viorel (Jukebox band)

 

Caracteristici - este o pedala de distorsiune fabricata prima data de Ibanez in anii '80. Primele modele au fost produse in Japonia, apoi in Taiwan. Carcasa este de metal, are un lacas sub pedala in care se poate monta o baterie de 9V si prezinta 5 potentiometre care modifica urmatorii parametri: Distorsion (dist) (0...10), Attack (at) (-5...5), Punch (pu) (-5...5), Edge (ed) (-5...5) si Level (0...10). Pedala este extrem de versatila si invartind de cele 5 potentiometre putem obtine tonuri extrem de variate, plecand de la un overdrive smooth pana la o distorsiune care in anii '80 era catalogata drept extrem de agresiva. Desi numele ei este Metal Charger, eu unul prefer sa o folosesc mai mult ca overdrive si de ce nu, sa scot din ea sunetul de solo pe care l-am folosit si inca il mai folosesc din 1998 incoace. Totusi, raportandu-ne la anul 2006, pedala nu suna chiar atat de agresiv pe cat isi doresc unii dintre noi si o recomand celor care doresc sa cante blues, hard rock, heavy metal sau chiar pop-rock. In strainatate, multi posesori ai pedalei au preferat sa renunte la 4 diode care se gasesc pe placa de baza, obtinand astfel un ton extrem de apropiat de celebrul Ibanez TS9 (inlaturand astfel sunetul muddy al distorsiunii). Eu unul prefer sa nu o modific pentru ca acest efect are un ton extrem de personal.

 

Cum suna / Cum se comporta - Se preteaza cam la orice tip de cantare, fie ca pedala de overdrive, fie ca pedala de solo, chiar si ca booster sau pedala de armonie tip riff. Faptul ca are o gama de tonuri extrem de variata m-a facut sa nu renunt la ea. Sincer, nu as vinde-o pentru nimic in lume.

 

Parti bune / Parti rele - Partile bune sunt ca dupa cel putin 10 ani de folosire (incluzand si utilizatorii ei anteriori) pedala se mentine intr-o stare exceptionala. Sunetul este acelasi ca in prima zi cand am cumparat-o iar dpdv estetic este impecabila. Bine, de-a lungul timpului a mai sarit vopseaua de pe la colturi dar nu stiu cate pedale se pot mandri cu o viata atat de lunga avand in vedere ca pedala asta a vazut destule concerte si repetitii in ultimii 8 ani. Nu m-a lasat balta niciodata pe scena. Singurul minus este ca alimentata cu un transformator din comert, pedala are tendinta sa scoata foarte mult brum dar asta nu e o mare problema pentru ca odata alimentata pe baterie, brumul dispare. Ce mai e remarcabil este faptul ca potentiometrele functioneaza si astazi impecabil. Va spun sincer ca a vazut destule sali de repetitie pline de praf si bocanci plini de noroi.

 

Specificatii:

 

*

Input Impedance

1M Ohms

*

Output Impedance

< 1k Ohm

*

Maximum Gain

+62 dB

*

Equivalent Input Noise

-110 dBv (IHF-A)

*

Power Consumption

12 mA

*

Power requirements

9 V DC

*

Dimensions

125(D) x 70(W) x 54(H) mm

*

Weight

410g

 

Impresie generala - nota 10

 

Am atasat cateva sample-uri (Epiphone Les Paul Standard Plus - Ibanez MS10 - simulari de amplificator si cabinet de pe boss GT8 - comp).

 

Link producator

post-8-1155390385_thumb.jpg

post-8-1155390393_thumb.jpg

ibanez_ms10_dist_2_at_5_pu_5_ed_5.mp3

ibanez_ms10_dist_5_at_0_pu_0_ed_0___ora_12.mp3

ibanez_ms10_dist_5_at_5_pu_3_ed_3.mp3

ibanez_ms10_dist_5_at__5_pu_3_ed_3.mp3

ibanez_ms10_dist_10_at_3_pu_3_ed_2___delay.mp3

ibanez_ms10_dist_10_at_5_pu_3_ed_3___delay.mp3

ibanez_ms10_dist_10_at_5_pu_3_ed__3.mp3

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.